AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen iTunes myy ja vuokraa elokuvia nyt Kanadassa ja Briteissä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.6.2008 23:31 Kommentteja (2)

Applen iTunes myy ja vuokraa elokuvia nyt Kanadassa ja Briteissä Apple aloitti elokuvien vuokraamisen Yhdysvalloissa iTunesin kautta tämän vuoden tammikuussa ja elokuvien kauppaaminen pääsi tosissaan käyntiin toukokuun alussa. Tänään vuokraus- ja myyntitoiminta on laajentunut sekä Kanadaan että Isoon-Britanniaan.
Kanadassa iTunesin elokuvatarjonta on lähes yhtenevä Yhdysvalloissa toimivan iTunesin kanssa, mutta brittiläisen iTunesin tarjonnasta löytyy "vain" 700 elokuvaa, joista noin sata on saatavilla teräväpiirtoversioina. Tarjonnan lisäksi myös maiden välinen hintataso on erilainen. Kanadassa vanhojen elokuvien ostaminen omaksi maksaa noin 14,99 paikallista dollaria (noin 9,50 euroa). Uutuuselokuvista joutuu puolestaan pulittamaan 19,99 paikallista dollaria (noin 12,70 euroa). Briteissä vastaavat hinnat vanhoille elokuville ovat 6,99 puntaa (noin 8,90 euroa) ja uutuuksille 10,99 puntaa (noin 13,90 euroa). Yhdysvalloissa vastaavat hinnat ovat 9,99 (noin 6,50 euroa) ja 14,99 (noin 9,70 euroa) paikallista dollaria.

Vuokrauksien hinnat Kanadassa ovat 3,99 dollaria (noin 2,50 euroa) vanhemmille elokuville ja 4,99 dollaria (noin 3,10 euroa) uudemmille elokuville. Briteissä vastaavat hinnat ovat 2,49 puntaa (noin 3,15 euroa) ja 3,49 puntaa (noin 4,40 euroa). Yhdysvalloissa hinnat ovat 2,99 dollaria (noin 1,90 euroa) ja 3,99 dollaria (noin 2,60 euroa). Teräväpiirtoelokuvien vuokraamisesta saa pulittaa yhden punnan tai dollarin enemmän maasta riippuen.

Kanadalaisilla ja Ison-Britannian kansalaisilla on kuitenkin yksi etu yhdysvaltalaisiin serkuksiinsa verrattuna, sillä vuokraelokuvien katseluaika on Yhdysvalloissa vain 24 tuntia, kun Isossa-Britanniassa ja Kanadassa se on 48 tuntia. Vuokra-aika on kaikissa maissa 30 päivää, jonka jälkeen vuokraus vanhenee, vaikka elokuvan katselua ei olisi vielä aloittanut.

Elokuvia voi katsella Windows- ja Mac OS -käyttöjärjestelmillä varustettujen tietokoneiden lisäksi Applen iPhone-matkapuhelimilla, iPod-mediasoittimilla ja Apple TV -laitteella. Apple ei ole kertonut vielä aikooko se tuoda iTunesin kautta tapahtuvan elokuvien vuokraamisen ja myynnin myös muihin Euroopan maihin lähitulevaisuudessa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

14.6.2008 23:51

Hinnat ovat mielestäni aika hyvin kohdillaan, mikäli uutuuselokuvan saa ~10e:n hinnalla. Jos kyseinen palvelu toimisi linuxissa voisin jopa käyttää sitä.

25.6.2008 11:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HmTT:
Hinnat ovat mielestäni aika hyvin kohdillaan, mikäli uutuuselokuvan saa ~10e:n hinnalla. Jos kyseinen palvelu toimisi linuxissa voisin jopa käyttää sitä.
Juu, kyllä hinnat ovat ihan kohdallaan, tuota voisi vaikka ajatella käyttävänsäkkin, onhan täällä päässä jo itunes ja se ipod, joten tuo olisi ihan hyvä lisä kunhan nyt ensin tänne rantautuisi, ja laadustahan ei tuossa paljoa mainita...kun sekin ratkaisee kuinka paljon käyttäjiä täältä eu-maista tulisi, toden näköisesti tavallinen dvd-laatu.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2008 @ 11:12

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto