AfterDawn: IT-alan uutiset

Cable Ready HD tulossa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.6.2008 23:14 Kommentteja (6)

Cable Ready HD tulossa Vuoden 2006 syksyllä Kaapelitelevisioliitto esitteli uuden Cable Ready -tunnuksen, jonka tarkoituksena on helpottaa kuluttajien arkea kertomalla mitkä digisovittimet ja -televisiot ovat läpäisseet Kaapelitelevisioliiton testit, joilla taataan laitteiden toimivuus suomalaisissa kaapeliverkoissa. Vuoden alussa Kaapelitelevisioliiton toiminta yhdistyi Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton eli FiComin toimintaan ja yhdistymä on nyt esitellyt jatkoa Cable Ready -tunnukselle teräväpiirron muodossa.
Uusi Cable Ready HD -tunnus kertoo kuluttajalle, että kyseisen merkinnän saaneet teräväpiirtolaitteet toimivat moitteettomasti suomalaisissa kaapeliverkoissa. Kaapeliverkoissa teräväpiirron ainoa muutos ei ole kuvan kasvanut tarkkuus, vaan myös maksukanavien salaus on monimutkaistunut ohjelmayhtiöiden painostuksen vuoksi.

Kaapeliverkossa otetaan tämän vuoden aikana käyttöön teräväpiirtokanavilla korttilinkitys, jonka myötä asiakkaan ohjelmakortille avatut maksulliset teräväpiirtokanavat näkyvät vain siinä teräväpiirtolaitteessa, johon kortti on määritelty. Suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden tavoitteena on ottaa korttilinkitys käyttöön teräväpiirtokanaville elo-syyskuussa. Tämä korttilinkitys voidaan tehdä Suomessa ainoastaan Cable Ready HD -vaatimukset täyttävään laitteeseen, jonka vuoksi kuluttajille on tärkeä tietää Cable Ready HD -yhteensopivat laitteet.

Cable Ready HD -tunnuksen saaneita laitteita ei löydy kuitenkaan vielä kaupoista, vaan ensimmäisten mallien odotetaan saapuvan myyntiin tänä syksynä. Cable Ready HD -testaus nostaa laitteiden myyntihintoja laitevalmistajille tulevien ylimääräisten kulujen vuoksi, mutta FiComin HD-korttilinkitystyöryhmän projektipäällikkö Timo Santi kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle, että kuluttajien puolella hinnat nousevat todennäköisesti vain muutaman euron Cable Ready HD -testauksen takia.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

14.6.2008 11:16

Juu ja seuraavaksi tulee varmaan "Cable Full HD ++, mukana myös korttilinkitys +-" Kyllä päättäjät aika rohkeasti käyttävät kuluttajan kukkaroa. Vaikka katsonkin tv:tä antenniverkosta, niin kyllä käy sääliksi kun kokoajan joutuu muut ostamaan uusia laitteita. Ja tosta korttilinkityksestä. Siinä ei ainakaan mielestäni ole mitään järkeä. Jos sillä halutaan estää se, että kortti otetaan mukaan vaikka mökille, tai kaverille saunailtaan, niin kyllä viitseliäämpi ottaa koko poksin mukaan mennessään. Tietenkin jos kortti on integroitu 50" tauluun, ni siinä voipi tulla jo raja vastaan :D.

Tämä oli minun mielipide, eikä tästä pidä mitenkään ainakaan suuttua jos joku on erimieltä

24.6.2008 16:47

Samaa mieltä jos on vaikka 2 telkkaria ja haluu illal kattoo makuuhuonees leffaa nii ei onnistu ellet maksa kaksinkertast maksuu.

Hyvä hyvä...

34.6.2008 21:29

Rinnakkaiskortti maksaa vähemmän kuin kanavapaketti, mutta silti mieluummin kannan kortin makariin illalla jos katson maksukanavia kuin maksan 10€/kk että siellä makarissa on myös kortti.
Mahtaako tuossa Sony KDL-40W4000 telkussa olla mahdollisuutta moiselle linkitykselle, kun siinä pitää olla kortti CI-adapterilla.

44.6.2008 22:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Rinnakkaiskortti maksaa vähemmän kuin kanavapaketti, mutta silti mieluummin kannan kortin makariin illalla jos katson maksukanavia kuin maksan 10€/kk että siellä makarissa on myös kortti.
Mahtaako tuossa Sony KDL-40W4000 telkussa olla mahdollisuutta moiselle linkitykselle, kun siinä pitää olla kortti CI-adapterilla.
Nii-i, jos nää keksis myös osata "korttilinkittää" sen kortin sen korttiadapterinkannssa

519.6.2008 19:16

Saattepa nähdä että noita korttilinkitykseen sopivia laitteita ei tule olemaan ainuttakaan sellaista joissa hd-tallenteet voisi siirtää tietokoneelle, ja sitä kautta käyttäjän omiin arkistoihin.

Loppuu se leffojen ja sarjojen keräily arkistoon telkkarista.
Onneksi ei ole kiirettä vielä noiden kanssa.

Myöskään yksikään pc:n hd-sovitin ei tule toimimaan noiden kanssa,
en ainakaan usko. Pöytälaatikkoon jää SmartWi:t ja muut.

Terveisiä vaan loputtoman ahneille maksukanavien tarjoajille, ja "kuluttajan oikeuksia puolustaville" to-järjestöille.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.6.2008 @ 19:18

622.10.2008 12:30

Aivan järjetöntä roskaahan tämä on. Homma tehdään niin vaikeeksi että tällä ajetaan taas kuluttajia väkisin "muiden vaihtoehtojen" pariin. Ihan hyvin voisin maksaa laadukkaista HD leffakanavista jos voisin katsoa niitä samalla tavalla HTPC:lläni kun muitakin kanavia.

Lueskelin tuossa läpi noita kaapelitelevisio.fi saitilta löytyviä speksejä ja huonosti kirjoitettu lappu "Security requirements of digital HDTV receiver for the Finnish market" kertoo seuraavaa:

In brief, the most relevant requirements are following:
· Receiver shall support Conax Chipset Pairing
· HD PayTV content shall be HDCP copy control protected for all
digital outputs
· If any analog output is available, HD-formatted video shall be
down-converted to SD-format for output via analog output
· PayTV HD content shall never be stored in unencrypted form

Että tällä tavalla. PayTV HD lähetystä ei siis pitäisi pystyä tallentamaan salaamattomassa muodossa minnnekään. Tällä hetkellähän tallennus onnistuu nätisti mm. Mediaportalilla ja muilla softilla esim VoomHD ja SilverHD kanavilta, mutta eipä niiltä useinkaan tule mitään hyvää katsottavaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto