AfterDawn: IT-alan uutiset

Aurinkokenno iPhonen näytön alle

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 29.5.2008 01:30 Kommentteja (8)

Aurinkokenno iPhonen näytön alle Tulevaisuudessa Applen laitteet saattavat latautua jättämällä ne aurinkoon. Suunnitelmia ainakin on kovasti, sillä yritys on jättänyt patenttihakemuksen, jossa käsitellään näytön taakse asennettavaa aurinkokennoa. Muun muassa iPhonessa ja iPod touchissa käytetyn kosketusnäytön taakse on uuden keksinnön ansiosta mahdollista asentaa aurinkokenno, joka lataa laitteen akkua aina kun valoa on saatavilla. Asiasta uutisoi Times Online.
Apple on kaavaillut patenttihakemuksessaan sijoittavansa täysikokoisen aurinkokennon sekä kosketusnäyttölevyn että LCD-näytön alle. Tämä mahdollistaa esimerkiksi iPhonen tapauksessa lähes 70 neliösenttimetrin kokoisen aurinkopaneelin täyden hyödyntämisen. Tulevaisuudessa mobiililaitteiden valmiusajat saattavatkin parantua selvästi, mikäli puhelintaan ulkoiluttaa säännöllisesti.

Apple kertoo iPhonen akun tarjoavan tällä hetkellä noin kahdeksan tuntia puheaikaa. Tulevan 3G-version myötä puheaika valmiusajasta puhumattakaan pienenee kuitenkin vääjäämättä. Aurinkopaneelin latausapu ei siis olisi todellakaan hullumpi idea.

Eiköhän tulevaisuudessa nähdä siis aurinkokennoja myös kannettavien tietokoneiden näyttöjen alla pidentämässä akkukestoa. Kaupallista toteutusta saadaan kuitenkin odottaa joka tapauksessa vielä pitkään.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

129.5.2008 6:36

Ois kyllä todella hyvä tollanen keksintö omassa iphonessa menee toi akku ihan helvetin nopeesti joten kätevä ois kun jättäis vaan aurinkoon luurin :) ja läppäriin ois tietysti hyvä kans.

229.5.2008 12:40

Toivottavasti jossain valikossa on sitten toiminto jolla tämä lataus voidaan kytkeä päälle tai pois. Menee akku aika äkkiä huonoksi jos sitä jatkuvasti latailee, vaikka onkin li-ion eikä ni-mh. Jotain uutta pitäisi tuohon akkuteknologiaan saada..?

329.5.2008 12:48

Ihan hyvä keksintö, mut eiks ny luulis et toi näyttö haalistuu jos sitä jokapäivä suarassa auringonvalossa pitää :D

429.5.2008 13:21

Mut mites sitten akut käyttäytyy kovassa helteessä, suorassa auringonpaisteessa? Parhaimmassa tapauksessa pääsemme lukemaan, kuinka iPommi räjähti jonkun juppihippipunkkarin housuntaskussa repien tältä koko raajan irti. :P

529.5.2008 14:55

"Eiköhän tulevaisuudessa nähdä siis aurinkokennoja myös kannettavien tietokoneiden näyttöjen alla"

Toivottavasti ei sentään näytön alla ? En ainakaan haluu käyttää konetta ku ei siit näytöstä nää mitää jos aurinko paistaa siihe :D Pitää lataa joko sillon ku ei oo koneel tai laittas siihe ulkokantee tommosen systeemin ni vois dataa samal ku akku latautuu. Ihan jees homma muute.

630.5.2008 17:43

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:00

730.5.2008 18:30

Johan Nokialla oli 10v sitten aurikonkennolla varustettuja akkuja.

831.5.2008 18:49

Itselläni ainakin hieman huonoja kokemuksia :/.. jos esim. jättää puhelimensa latautuun kuumana kesäpäivänä vaikkapa pöydälle niin voi olla tuloksena sökö akku. itselläni on mennyt yksi tarvike akku siitä syystä hajalle kun se sai lämpöä niin paljon ikkunalaudalla. Onhan se eri juttu kun puhelimen sisällä akku ja erillään oleva.

MUOKKAUS: kirotus virhe :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.5.2008 @ 18:53

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....
Google Play tuo suoratoistopelit Androidille Google Play tuo suoratoistopelit Androidille (20.3.2018 18:00)
Suoratoistettavista sovelluksista on ollut puhetta jo useita vuosia, mutta nyt ne näyttäisivät olevan tulossa ryminällä Androidille. Google on nimittäin esitellyt uuden Play Instant -ominaisuuden, ....

Uutisarkisto