AfterDawn: IT-alan uutiset

Pelien waretus ei onnistu enää tulevaisuudessa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 26.5.2008 01:10 Kommentteja (87)

Pelien waretus ei onnistu enää tulevaisuudessa Pelitalot kertovat piratismin nakertavan heidän talouttaan aina vain pahemmin ja pahemmin. Uutuuspelit saa joskus internetistä jopa ennen kuin ne löytävät tiensä kauppojen hyllyille. Tähän asti peliteollisuus onkin ollut voimaton PC-pelien laittoman kopioinnin ja leviämisen edessä.
Tulevaisuus saattaa näyttää pelitaloille kuitenkin kirkkaammalta, koska Atarin perustaja Nolan Bushnellin mukaan tulossa oleva järjestelmä tekee pelien laittoman kopioinnin mahdottomaksi. Asiasta kertoo GamesIndustry.biz.

Bushnellin lupailema järjestelmä perustuu uuteen piiriin, joka integroidaan jokaisen tietokoneen emolevylle. "Suurin osa myyntiin tulevista uusista tietokoneista tulevat sisältämään TPM-piiriksi kutsutun salauspiirin", hän hehkuttaa.

"Tämä tarkoittaa sitä, että voimme luoda yksittäisiä salausavaimia, joiden käyttö tekee piratismista käytännössä mahdotonta. Tämä avaa jättimäiset markkinat alueilla, joilla piratismi on suuri ongelma", Bushnell selventää.

Tarkemmin uuden järjestelmän käyttöönotosta ei Atarin perustaja kuitenkaan puhunut.

PC-pelien laiton kopiointi on ollut kuuma puheenaihe viime aikoina. Suuri piraattiversioiden suhde laillisesti ostettuihin peleihin on ajanut jotkut pelitalot jopa vaihtamaan alustaa, pois Windowsista.

Bushnellin mukaan elokuvien ja musiikin laiton kopiointi on toisesta ääripäästä. Sen estämisen hän arvioi olevan luultavasti jopa mahdotonta. "Jos pystyt nähdä tai kuulla sen, voit myös kopioida sen", Atarimies arvioi.

"Pelit ovat kuitenkin asia erikseen, koska ne ovat niin tiukasti kytköksissä koodiin. TPM tulee tekemään sen minkä lupaakin, poistaa piratismin PC-pelien maailmasta", hän uhoaa. "Heti kun piirejä alkaa löytymään tarpeeksi monista tietokoneista, alamme nähdä niiden vaikutuksen pelimyyntiin."

Edellinen Seuraava  

87 kommenttia

126.5.2008 1:22

Kohta tulee myyntiin modatut emolevyt joista "ongelma" on poistettu :P

EDIT: Samalla tavallahan tänä päivänäkin joudutaan esim konsoleiden kanssa itse konsolia muokkaamaan ennen kuin pääsee pelaamaan

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2008 @ 01:24

226.5.2008 1:23

Suuret on Nolan Bushnellin luulot.

326.5.2008 1:54
Kellopeli
Inactive

Äijä luulee keksineensä ikiliikkujan.

426.5.2008 2:15

Nolan Bushnell... Piratismin vastaisen taistelun uusi "messias" ?
Maybe not.

526.5.2008 3:09

Antaa Nolan unelmoida... Kyllä tuokin kierretään =)

626.5.2008 5:48

Tämähän on yhtä uskottavaa kun suomen jokavuotinen euroviisuhehkutus.

726.5.2008 7:21

minä kun jo säikähdin että oikeesti joku ratkaisu keksitty, huh ei sentään.

826.5.2008 7:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti minahanse:
Tämähän on yhtä uskottavaa kun suomen jokavuotinen euroviisuhehkutus.

Jos mietitään tätä tuolta kantilta, niin Suomen maailmanmestaruus haaveet jalkapallossakin ovat realistisempia kuin idioottivarma kopiosuojaus. Ennemmin helvetti jäätyy kuin täysin turvallinen kopiointisuojaus toteutuu. Tosin Suomi on voittanut jo euroviisutkin, joten kaikki on mahdollista...

926.5.2008 8:07

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti minahanse:
Tämähän on yhtä uskottavaa kun suomen jokavuotinen euroviisuhehkutus.

Jos mietitään tätä tuolta kantilta, niin Suomen maailmanmestaruus haaveet jalkapallossakin ovat realistisempia kuin idioottivarma kopiosuojaus. Ennemmin helvetti jäätyy kuin täysin turvallinen kopiointisuojaus toteutuu. Tosin Suomi on voittanut jo euroviisutkin, joten kaikki on mahdollista...
Niimpä. Kyllähän se kunnonsuojaus on tehty (drm:n esiversio) oli muistaakseni sellainen että ei pystynyt kopioimaan mutta ei kyllä toiminut kuin yhdessä laitteessa siinä jolla se tehtiin ! :-p. Kyllä
Nolan-ukkelilla on kovat mietinnässä...eipäilen että ko keskustelu on samaa tasoa kuin aikanaan blu-ray:n suojauksesta joka kierrettiin iloisesti..

1026.5.2008 8:18

Milloinkohan nämä messiaat oikein oppii? Ei ole olemassa satavarmaa kopiointisuojaa. Ainut satavarma keino estää waretus on tehdä ilmainen peli, mutta siitä on aika vaikea saada tuloja. Ehkä tulevaisuudessa alkaa pelejä tulemaan yleisesti mainosrahoitteisina.

1126.5.2008 8:28

Kaiken, minkä voi laittaa pakettiin, voi myös siitä purkaa. Ei vaan oikein jaksa riittää usko tuohon piiriin piratismin lopettajana.

1226.5.2008 8:34
jaskpaska
Inactive

Kyllä aina löytyy joku madonreikä B)

1326.5.2008 8:45

Samoilla linjoilla lalli80:n kanssa. Eipä piratismia tulla minkään emolevy piirin avulla poistamaan. Mainosrahoitteiset pelit olisivat huomattavasti parempi vaihtoehto kun tuollaiset piiri suunnitelmat. Jos tuo piiri tulee emolevyyn, niin sehän on sama kun valmistaja tekisi taloudellisen itsemurhan. tuollaiset piirit karkottavat suurimman osan ostajista jo alkumetreillä.

1426.5.2008 8:45

lisää modattavaa :D .. johan tuota alkaakin kyllästyä pelkästään pelikonsoleiden modaamiseen ^^, ...

Lainaus:
"Suurin osa myyntiin tulevista uusista tietokoneista tulevat sisältämään TPM-piiriksi kutsutun salauspiirin"
Kuinka monella on jo tähän mennessä mielestään tarpeeksi hyvä kone. varsinkin jos eivät pelaa ihan uusimpia pelejä :D koneiden kellottajatkin pääsevät nyt vauhtiin jos lisätehoa tarvivat

1526.5.2008 8:46

Jokohan tarttee ruveta tilaileen pc:n modpiiriä... voi ettäs ne jaksaa rypistellä verkossansa.

1626.5.2008 8:52

Haha, tähän tulee cracki ennen ensimmäistä peliä. Moni musiikkiohjelma käyttää tuollaista rautavarmistusta muistitikkumaisen usb-puikon muodossa. Aito Cubase ja Protools pyörii silti hienosti, kun tämä usb-varmistin emuloidaan. Ei mitään ongelmaa. Seuraavaksi varmaan kehitetään näitä pelejä varten TPM-yleisemuja, jotka ohittavat koko roskan.

1726.5.2008 8:52

Pelit taitavat olla yksi niistä harvoista mediamuodoista, joita waretetaan vain ja ainoastaan laiskuuden ja "en jaksa tuhlata tähän"-mentaliteetin takia. Pelien tapauksessa ei voi vedota TO-mafiaan tai vastaavaan epämoraaliseen paskaan. Ja näinhän se on, musiikkia ja leffoja waretettaessa voi aina sanoa syyksi kaikenmaailman MPAA:t summuut. Ja ei, en ole mikään TO-puolustaja, ihan laiskuuttani minäkin pelini lataan :P

Toisaalta, sen verran Bushnellin puheissa on järkeä, että pelit ja musiikki/video ovat tosiaankin ääripäissä, jos puhutaan suojaamisen mahdollisuudesta ja mahdottomuudesta. Musiikkia ja videota ei voi kytkeä kovinkaan helposti ohjelmakoodin kanssa yhteen, kun taas pelit ovat aina olleet juuri sitä itseään. Koodilla vain ei saada tarpeeksi hyvää suojausta, ennenkuin useat eri tahot lyövät hynttyynsä yhteen ja kehittävät TODELLA vahvan, universaalin suojauksen. Sitä odotellessa täytyy näiden pelistudioiden miettiä erilaisia kiertoteitä ja kokeiltava kaikennäköistä uutta - ja vanhaa. Ehkäpä suoraan loppukäyttäjän ja pelistudion välisessä autentikointijärjestelmässä olisi ratkaisu piratismille..?

1826.5.2008 9:21

Kaikki suojaukset murretaan ennemmin tai myöhemmin. Murtovarmaa salausta ei vielä ole onnistuttu keksimään ja tuskin keksitäänkän.

Ainut varma kopiosuojaus on tehdä levy täysin lukukelvottomaksi.

1926.5.2008 9:28

Ja heti ensimmäinen ongelma on sitten käyttäjät, joiden emolevyissä EI ole kyseistä piiriä: Pakotettaisiinko heidät ostamaan uusi emolevy vain siksi, että pääsisivät pelaamaan uusia pelejä? Vai kenties viedä jonnekkin "korjattavaksi" ja laskuttaa piirin lisääminen sekä itse piiri.

en ainakaan pikaisen etsinnän jälkeen löytänyt TPM:ää emolevyni tiedoista (Asus P5KC), enkä ole aikeissakaan moista hommata vain pelin takia.

2026.5.2008 9:37

Ei ole mahdollista tehdä toimivaa kopiosuojausta.

Näistä mikään ei toimi:
-Koodipohjainen kopiosuojaus
-Rautapohjainen kopiosuojaus
-Lakipohjainen kopiointikielto (suojaahan sekin)

Nämä voisivat toimia:
-Rahalle vastinetta
-Nettikauppa toimintaan oikeasti
-Mainosrahoitteisuus
-Hintoja alemmaksi
-Ostajalle sain jotain oikeasti fiilis eli siis mukaan jotain mitä hän haluaa pelin lisäksi.
-Mahdollisuus testata peliä oikeasti, tähän mennessä tapahtuu lähinnä laittomasti
-muita vastaavia

2126.5.2008 10:01

Ja muuten miettikääpäs kuinkakohan moni emovalmistaja viitsisi tuollaisia alkaa laittamaan kun eikös niittenkin pidä ne piirit jostain ostaa eli siis noi saisi siitäkin rahat. Ainakaan minä en usko että onnistuisi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2008 @ 10:02

2226.5.2008 10:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
Ei ole mahdollista tehdä toimivaa kopiosuojausta.
Nämä voisivat toimia:
-Rahalle vastinetta
-Nettikauppa toimintaan oikeasti
-Mainosrahoitteisuus
-Hintoja alemmaksi
-Ostajalle sain jotain oikeasti fiilis eli siis mukaan jotain mitä hän haluaa pelin lisäksi.
-Mahdollisuus testata peliä oikeasti, tähän mennessä tapahtuu lähinnä laittomasti
-muita vastaavia
Juurikin näin! :)

Kyllä pelien hinta alkaa olemaan jo naurettavan korkea. Siinähän on kattokaatten semmoinen juttu, että kun pelin hinta on alempi niin silloin paljon useampi ihminen myöskin pelin ostaa ja tuloja saattaa pelintekijälle tulla yhtä paljon tai enemmän kuin vain muutaman ostajan hankkiessa pelin kovemmalla hinnalla.

Demot pakkavat olemaan aivan liian lyhyitä. Parempi olisi vaikka, että esim. puolet pelin kentistä olisi käytössä.

Mainoksillahan pelin rahoitus hoituisi hyvin. Mainokset vaikkapa pelin valikoissa ei haittaisi mitään. Pelin aikana niitä ei saisi olla paitsi jotain pientä jossain ilmaisimissa, vaikka.

2326.5.2008 10:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
Ei ole mahdollista tehdä toimivaa kopiosuojausta.

Näistä mikään ei toimi:
-Koodipohjainen kopiosuojaus
-Rautapohjainen kopiosuojaus
-Lakipohjainen kopiointikielto (suojaahan sekin)
Näinhän se on, paitsi joskus tulevaisuudessa voi koodipohjainen toimiakin. Nykyisellään - ehei.

Lainaus:
Nämä voisivat toimia:
-Rahalle vastinetta
-Nettikauppa toimintaan oikeasti
-Mainosrahoitteisuus
-Hintoja alemmaksi
-Ostajalle sain jotain oikeasti fiilis eli siis mukaan jotain mitä hän haluaa pelin lisäksi.
-Mahdollisuus testata peliä oikeasti, tähän mennessä tapahtuu lähinnä laittomasti
-muita vastaavia
"Rahalle vastinetta" on vähän huono peruste, sillä jokainen ostaja hakee varmasti eri asioita pelistä, ja "jokaiselle jotakin"-pelit ovat hyvin harvassa. Nettikauppa olisi varteenotettava vaihtoehto, mutta nykyisiäkin on jo murrettu ja sitä kautta saatu ilmaislevitykseen. Mainoksetkin voisivat toimia, mutta kesken pelin ei varmaan kukaan jaksa niitä mainoksia katsella, riippuen tietysti, millä tavalla mainokset on peliin upotettu.

Hintoja tuskin voi kauheasti polkea alaspäin, sillä pelintekohan maksaa ihan siinä missä mikä tahansa muu bisnes. Euromääräisesti pieni hinnanpudotus vaikuttaa prosentuaalisesti maailmanlaajuiseen myyntiin aika helkutisti, ja nopeasti peliä myydäänkin tappiolla. Samalla inflaatio nakertaa valuutan arvoa. Varsinkin pienet pelistudiot tekevät jo muutenkin pelejään tappiolla, ja tuskin kukaan haluaa tehdä yhtään mitään liiketoimintaa tappiolla?

Pelin testaamisesta, onhan niitä demoja. Toiset demot ovat erittäin hyviä esimerkkejä pelin sisällöstä, toiset taas... no, jokainenhan sen tietää. Pelien testaamista internetin kautta on aika vaikea toteuttaa muulla tavalla. Kivijalkakaupoissahan peliä pääsee yleensä testaamaan, mutta nykypäivän meno taitaa olla koko ajan siirtymässä enemmän ja enemmän nettikauppaan päin.

2426.5.2008 10:19

Lainaus:
Mainosrahoitteiset pelit olisivat huomattavasti parempi vaihtoehto kun tuollaiset piiri suunnitelmat
Justiinsa juu. Minua ainakin melko vähän kiinnostaa katsella jotain dödömainoksia pelissäni sen takia että joittenkin "kaikki mulle heti tänne" -tyyppien pitää saada kaikki ilmaiseksi.

2526.5.2008 10:22

Hmm...pelidemot? Suurin osa pelidemoista on pask...nojoo siis surkeita ja eivät vastaa läheskään ko peliä ja saattaa se demokohta olla se pelin paras osa. Sitten toin juttu näistä demoista on se että suurin osa peleistä on jo kaupassa saatavilla ennen demoa ! Ennen se meni ensin jkl demo ulos ja sitten vasta peli n. 2-3 kk perässä nyt siis toistapäin.

2626.5.2008 10:33

Lainaus:
Lainaus:
Mainosrahoitteiset pelit olisivat huomattavasti parempi vaihtoehto kun tuollaiset piiri suunnitelmat
Justiinsa juu. Minua ainakin melko vähän kiinnostaa katsella jotain dödömainoksia pelissäni sen takia että joittenkin "kaikki mulle heti tänne" -tyyppien pitää saada kaikki ilmaiseksi.
Kyllä se vain on niin että joissakin peleissä jo on ollutkin mainoksia, hyvinkin olet voinut sellaista jo pelata tajuamatta että "hei tuohan on oikea tuote".

Omasta mielestäni esimerkiksi pelit joissa on muutenkin "oikeaa" kaupunkia eli siis kuten vaikkapa GTA sarjan pelit, voivat sisältää oikeitakin mainoksia niiden "ostappa alin saippuaa" mainosten sijaan.

2726.5.2008 10:42

Emolevyjen valmistajat voisivat lyödä tällä rahoiksi. Iskevät jokaiseen lankkuun kiinni tuon, mutta laittavat sen vain pikakiinnityksellä. Halutessa sen voisi siis vain ottaa irti vetämällä ja syöttää vaikka naapurin koiralle. Valmistajat saa voittoa, kuluttajia ei haittaa ja Nolania nolottaa.

2826.5.2008 10:52

Irrottaa ton piirin, tai joku haksaa sen, tai sitten käyttää vanhaa konetta missä ei oo tommosta piiriä. Aika outoa jos tosta jotain tulis...

2926.5.2008 10:56

No just. Se on vain ajan kysymys, kun se kierretään. Minkä tahansa raudan toiminnan voi emuloida ohjelmallisesti. En ymmärrä miksi tämä tapaus olisi poikkeus.

3026.5.2008 11:04

Lainaus:
Lainaus:
Mainosrahoitteiset pelit olisivat huomattavasti parempi vaihtoehto kun tuollaiset piiri suunnitelmat
Justiinsa juu. Minua ainakin melko vähän kiinnostaa katsella jotain dödömainoksia pelissäni sen takia että joittenkin "kaikki mulle heti tänne" -tyyppien pitää saada kaikki ilmaiseksi.
Pelimainosten ei tosiaankaan tarvitse olla samanlaisia mainoksia mitä tv mainokset ovat, vaan esim rainbow six vegasiin esim on upotettu mainokset itse kaupunkikuvaan.

Ja itse ostan kyllä pelit mitä pelailen, koska verkkopeli ei usein ole mahdollista/miellyttävää piraatti peleillä. Henkilökohtaisesti itseäni ei pätkääkään haittaisi jos pelit olisivatkin ilmaiseksi saatavilla.

3126.5.2008 11:10

Mainoksia on ollut peleissä jo kauan, tosin niitä ei vain ole huomattu tai on mutta ne ei häiritse. Jääkiekko, jalkapallo ysm urheilupeleissä on laitamainoksia. Myös autopeleissä on mainokia, kylttejä kadulla jne...ja juuri kaupunkisodassa ovat ne kyltti/neon mainokset paikallaan. Mutta sitten keskellä aavikkoa sodittaessa pepsi-colan mainos ei oikein sovi, tuskin se oikeasti on siellä missä ei ketään asu...nojoo. Eli mainokset sopivat kyllä peleihin kunhan ne eivät ole kovin silmiinpistäviä.

Tuosta suojauksesta empoille tuskin onnistuu koska pelaajat haluavat nopeita lankkuja ja emppavalmistajille voisi tulla yllätyksenä kun kauppa ei oikein käy...ja kappas pian ollaan nurin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2008 @ 11:11

3226.5.2008 11:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tuosta suojauksesta empoille tuskin onnistuu koska pelaajat haluavat nopeita lankkuja ja emppavalmistajille voisi tulla yllätyksenä kun kauppa ei oikein käy...ja kappas pian ollaan nurin.
Onhan tuon onnistuminen TEORIASSA mahdollista, jos jokaikinen emolevyvalmistaja (tai piirisarjavalmistaja) lähtee mukaan tuohon, jolloin ei ole mahdollista ostaa ei-piirillistä emoa. Käytännössä tuskin tulee tapahtumaan.

3326.5.2008 12:30

Arvatkaapas tuleeko sen myötä uusia valmistajia jotka ei piiriä emoihinsa työnnä... jos siis tuo tulee tapahtumaan.

3426.5.2008 13:27

pelien waretus loppuisi, jos pelit olisi ilmaisia, totta.
ja mistä saataisiin rahaa pilaamatta peliä mainoksilla? hmm...

mainokset laitettaisiin asennusohjelmiin. (siis ei pop-up ikkunoita, vaan taustalla näkyy mainos (tai mainoksia vierekkäin) ja se ei olisi klikattava vaan siinä näkyy osoite siihen etc. etc.)

typerä idea vaiko hyvä? :/

3526.5.2008 13:59

Kyllähän kopiosuojaukset SAA suht varmaksi, mutta se edellyttänee
sekä tuon emolevyn että niiden pelien täydellistä rampauttamista ja kietomista tuohon suojaukseen. Kts. Steinberg Nuendo 4.0. Eriasia kuka tuollaisia haluaa enää käyttää.

3626.5.2008 13:59

Mua ei waretus kiinnosta, kun en pelaa PC:llä (paitsi LFS demoa) vaan X360:llä...ja Live on tuon konsolin paras juttu, minkä voi käytännössä unohtaa modailemalla...joten...siinäpä se.

Pelit on kyllä liian kalliita, mut onneks niitäkään ei tarvii usein ostaa. Kun ostaa vain hyviä, niin yhdestä pelistä saa huvia pitkäksi ajaksi. FM2 mm. vaan säilyttää hohtonsa, vaikka jo vanha peli.


ystävällisin terveisin, jehu

3726.5.2008 14:06

Mitä ihminen tekee, sen ihminen voi myös purkaa. Eivät kyllä pysty kehittelemään oikeasti toimivaa salausta. Kaikki on murrettavissa. Ennemmin tai myöhemmin (ja todennäköisesti vieläpä ennen niitä virallisia julkaisuja, kuten joku sanoikin jo).

3826.5.2008 14:23

Kyllä voisi peleihin kieltämäti niitä mainoksia laittaa SOPIVASSA SUHTEESSA. Eli esim johonkin latausikkunoihin ja valikkoihin mutta ei mitään "5 min on kulunut nyt katsot minuutinmittaisen mainoksen". Näin sitä pelin hintaa saataisiin pudotettua huomattavasti alaspäin sieltä ~60 € tienoilta :D

3926.5.2008 14:44

Jos PC peli maksaisi uutena vaikka 20 euroa niin veikkaan että menis enemmän kaupaksi. Ei monenkaan mielestä ole järkeä maksaa pelistä paljoa koska sen voi kuitenkin ladata netistä ilmaiseksi. Moraalisestihan se on väärin mutta raha ratkaisee.

4026.5.2008 15:38

Itselleni pelien warettaminen on jotain todella kaukaista, sillä yhtä peliä voi tulla pelattua niin kauan, etten näe mitään syytä alkaa latailemaan niitä. Ja kuten täälläkin sanottiin, tässä ei ole kyse mistään TO-mafiasta, joten miksi ei ostaisi jos rahaa on. Enimmäkseen nämä pelien warettajat näyttävät minulle sellaisilta, että kokeillaan kaikkea mahdollista ja joitain todella odotettuja pelejä ostetaan jopa koko konsolin ohella. Wiin kohdalla rahaa tuntuu paukkuvan kaiken maailman sivuohjaimiin ja muihin härpäkkeisiin. Usein tuo rahan puuten ja kokeilun halu näyttää olevan taustalla. Nämä havainnot ovat omia kokemuksiani, eivät mitään universaalisia totuuksia.

Itse uutiseen. Onhan se hyvä, että asiaa pyritään ratkaisemaan jollain muulla kun asiakkaiden uhkailulla mutta pelkään, että tämä suojaus aiheuttaa harmaista hiuksia itse asiakkaille.

4126.5.2008 16:07

Raha pyörittää tätä mailmaa. Yritykset haluavat rahaa, niin myös asiakkaat haluavat säästää (eli saada rahaa). Jos yritys näkee että bisnes ei ole kannattavaa, kannattaa jättää homman kesken. Esimerkiksi Blizzardi tekee todella laadukasta jälkeä ja lyö rahoiksi oikein kunnolla, kun taas esimerkiksi crytekin crysis on yhden tunnin ihme, ei siis ihme että se ladataan mielummin "kokeilumielessä", kuin ostetaan 50e hintaan kaupasta.

Itse uutiseen: Yritykset on taas rahan perässä, vaikka tämä todellisuudessa tulisi vain laskemaan peli myyntiä. Raha sokaisee silmät!

4226.5.2008 18:55

Täälä puhutaan kovaa nettimyynnistä, mainoksista ja alhaisista hinnoista. Nähdäkseni Steam on tässä kohtaa edelläkävijä.

Ostin taannoin, vuonna 2004 Half Life 2:sen 50€:lla, jonka pelasin muutamassa päivässä läpi. Jäi kieltämättä vähän paha maku, kun ei huvia riittänyt pidemmäksi aikaa. Mukana tuli kuitenkin CS:S, joka veti allekirjoittaneen pelin pariin moneksi tunniksi päivässä, kymmeniksi viikossa jne. Jopa niin paljon, että kuntokin ehti vähän huonontua :) Täytyy sanoa, että jos samaa peliä on pelannut 4 vuotta maksamalla sen 50€, niin hyötysuhde on perkeleen hyvä. Eikä muuten kyllästytä vieläkään, vaikka muu sosiaalinen elämä on alkanut ottaa tilaa; hyvä sadepäivien harrastus silti :)

Ja Steamhan antanee jo mainostaa 1.6:ssa, ja sorsaankin mainokset lienevät tulossa. Sitä en tiedä miten hinnoissa näkyvät, mutta Valvella on ainakin ollut tapana pitää hinnat melko positiivisella puolella (sorsa maksaa 19.99$ steamin nettikaupassa).

4326.5.2008 18:56

Oli hyvä tuo Kolmiksen lista niistä mikä voisi toimia.

Mielestäni se mainosrahoitteisuus on paras keino. Eli peli ilmaseks ja mainoksia. Itse sietäisin muutaman ärsyttävänkin mainoksen jos pelin saa ilmaseks.

Ja sitten tosiaan halvempikin peli kelpais mulle ja tällä hetkellä teenkin niin, että waretan pelin, testaan sen ja jos tykkään pelistä ostan sen Venäjältä halvalla. 13€ maksoi Call of Duty 4:n serial(sekä venäjänkielinen peli) ja nyt kaikki servut pelittää. Jos ei ole Multiplayer mahdollisuutta ware-versiossa, jätän pelin myös ostamatta, koska ei ole tapana ostella sikoja säkeissä.

4426.5.2008 20:33

eikös siinä BF 2142 ole jo mainoksia taitaa myös löytyä cs 1.6:sta ja tulihan se ensimmäinen farcrykin jo mainosten avulla jakoon ilmaiseksi

4526.5.2008 20:51

no siis kyllä jokaseen peliin on mahdollisuus mainoksia sisällyttää "huomaamattomasti." vaikea vaan on varmaan löytää oikeanlaisia mainostajia kun ei vaikkapa aavikkosodassa oikeen muuta voi mainostaa kuin aseita tai muita mutta kyllä jokaseen löytyy oma kategoria miltä löytyis sopivia mainoksia.

4626.5.2008 21:55

Myös vapaajaotteisia pelejä ja kunnon hintaisia maksavia pelejä. Ettei uudesta pelistä tarvi maksaa 60€ vaan sitä saisi vaikka testata 1vko ja maksaa sen jälkeen, jos piti pelistä. Itseäni ei kiinnosta ostaa sika säkissä 60€ peliä tai yhden kentän demolla testattua. Kyllä tää rautasuojaus turha yritys on.

OFFTOPIC: Jos EAn peleis jotai parempaa musaa ois niin kyl sit vois ostaa.

4726.5.2008 22:15

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tuosta suojauksesta empoille tuskin onnistuu koska pelaajat haluavat nopeita lankkuja ja emppavalmistajille voisi tulla yllätyksenä kun kauppa ei oikein käy...ja kappas pian ollaan nurin.
Onhan tuon onnistuminen TEORIASSA mahdollista, jos jokaikinen emolevyvalmistaja (tai piirisarjavalmistaja) lähtee mukaan tuohon, jolloin ei ole mahdollista ostaa ei-piirillistä emoa. Käytännössä tuskin tulee tapahtumaan.
niin, ja niistä puulaatikko-firmoista puhumattakaan jotka tollaset piirit 10 eken hinnalla emoista poistaa.

4826.5.2008 23:11
mikkokok
Inactive

Pitää huomata että kyllä tämä ainakin joissakin tapauksissa tulee toimimaan, tarkoitan siis sitä että tämä tulee lisäämään pelintekijöiden markkinaosuutta, koska läheskään kaikki tietokoneiden ostajat eivät tule poistamaan piiriä emolevystään tai muuten sitä ohittamaan.
Itse olisin iloinen jos tämä toimisi, saisivat pelintekijätkin heille kuuluvan voiton.
Ja jos tämä tulee toimimaan, voi olla että tulevaisuuden pelit ovat paremmin viimeisteltyjä ja bugittomia, koska pelejä ei tarvitse julkaista niin nopeaan tahtiin, koska pelien voitot ovat suurempia ja viimeistelyyn jää enemmän aikaa.
Ehkä myös näkisimme uusia pelifirmoja jotka uskaltaisivat aloittaa toimintansa tämän tekniikan ansiosta. Itse en nimittäin missään nimessä perustaisi pelifirmaa vaikka minulla olisikin siihen resursseja, juuri sen takia koska voitot olisivat liian pienet, ja jos perustaisin, en ainakaan kehittäisi pelejä PC:lle.

4926.5.2008 23:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mikkokok:
Pitää huomata että kyllä tämä ainakin joissakin tapauksissa tulee toimimaan, tarkoitan siis sitä että tämä tulee lisäämään pelintekijöiden markkinaosuutta, koska läheskään kaikki tietokoneiden ostajat eivät tule poistamaan piiriä emolevystään tai muuten sitä ohittamaan.
Itse olisin iloinen jos tämä toimisi, saisivat pelintekijätkin heille kuuluvan voiton.
Ja jos tämä tulee toimimaan, voi olla että tulevaisuuden pelit ovat paremmin viimeisteltyjä ja bugittomia, koska pelejä ei tarvitse julkaista niin nopeaan tahtiin, koska pelien voitot ovat suurempia ja viimeistelyyn jää enemmän aikaa.
Ehkä myös näkisimme uusia pelifirmoja jotka uskaltaisivat aloittaa toimintansa tämän tekniikan ansiosta. Itse en nimittäin missään nimessä perustaisi pelifirmaa vaikka minulla olisikin siihen resursseja, juuri sen takia koska voitot olisivat liian pienet, ja jos perustaisin, en ainakaan kehittäisi pelejä PC:lle.
pari kohtaa mistä olen eri mieltä:

pelien julkaisutahti on kova, koska markkinat käyvät kuumina. ei sen takia että niitä waretetaan. eli ihmisillä rahaa & halua ostaa=myydään kovaan tahtiin ihan mitä sattuu. se on se kysynnän ja tarjonnan laki se.
julkaisutahdilla ei ole mitään tekemistä laadun kanssa.

sitten toinen juttu: jos etukäteis-markkinointi tehdään OIKEIN, ja luodaan hittipeli, vieläpä pc:lle, niin jokainen sijoitettu dollari/euro tuottaa tulosta 10 dollaria/euroa. enon laskuopin mukaan en saa tästä mitenkään huonosti kannattavaa bisnestä.
ongelmahan on nyt vain ja ainoastaan siinä, että pienet pelinteko-pajat jää suurien jalkoihin. se on helpompaa ostaa viittä vaille valmis tuote autotallin koodaripojilta, maksaa niille miljoona uskotellen että nyt löitte rahoiksi, summa mistä pojat ei ole osannut uneksiakaan, sitten hoitaa homma ammattilaisten käsissä isossa pelitalossa valmiiksi pikkurahalla ja kääriä satojen miljoonien voitot.
näin tehdään elokuva- musiikki- niinkuin keksintöbisneksessäkin, muutamia mainitakseni. on aina tehty ja tullaan aina tekemään.
jos riviin laitetaan sata ihmistä, niin kolme niistä on varkaita. näinkin on aina ollut ja tulee aina olemaan. joten jokaisen hyödykkeen/turhakkeen hintaan on valmiiksi laskettu hävikki (waretus, varkaus, rikkoontuminen, pilaantuminen, riskitekijät), ja silti isot yritykset haluaa vain lisää. vaikka kaikki lainrikkojat saataisiin kuriin, niin ei ne hinnat mihinkään laskisi. toi on vaan yleismaailmallista kusetusta millä kuluttajat ympäri maailmaa saadaan polvilleen ja vasikoimaan tovereitaan.
löytyihän irakistakin joukkotuho-aseita ja tshetshenia on vaaraksi heiveröisen venäjän turvallisuudelle LOL
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2008 @ 23:29

5026.5.2008 23:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mikkokok:

Ja jos tämä tulee toimimaan, voi olla että tulevaisuuden pelit ovat paremmin viimeisteltyjä ja bugittomia, koska pelejä ei tarvitse julkaista niin nopeaan tahtiin, koska pelien voitot ovat suurempia ja viimeistelyyn jää enemmän aikaa.
Onko pelejä pakko tälläkään hetkellä pakko julkaista ns. "nopeaan tahtiin"... vastaus: ei

5126.5.2008 23:30

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mikkokok:

Ja jos tämä tulee toimimaan, voi olla että tulevaisuuden pelit ovat paremmin viimeisteltyjä ja bugittomia, koska pelejä ei tarvitse julkaista niin nopeaan tahtiin, koska pelien voitot ovat suurempia ja viimeistelyyn jää enemmän aikaa.
Onko pelejä pakko tälläkään hetkellä pakko julkaista ns. "nopeaan tahtiin"... vastaus: ei
juuri näin. mutta kun on kysyntää, niin luodaan tarjontaa. tasosta välittämättä. koska tyhmä kuluttaja ostaa joka tapauksessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2008 @ 23:33

5227.5.2008 0:03
mikkokok
Inactive

Wildass: Puhutte aivan asiaa, minä vain esitin erinäisiä olettamuksia, jotka saattaisivat olla mahdollisia. Luulin että tein tämän asian selväksi viestissäni, mutta ehkä en tullut maininneeksi asiaa tarpeeksi selvästi. Niin, ja siihen toiseen asiaan:

Lainaus:
Onko pelejä pakko tälläkään hetkellä pakko julkaista ns. "nopeaan tahtiin"... vastaus: ei
Itseasiassa melkeinpä kaikki pelifirmat julkaisevat pelejä nopeaan tahtiin. Vain harvat pelit ovat luotu huolella ja viimeistelty kunnolla, ja voin sanoa että nämä pelit erottuvat joukosta, niitä kelpaa pelata vuosienkin kuluttua ilmestymisestä.


Toivoinkin kommentissani sitä että pelifirmat saisivat tarpeeksi käteistä luoduistaan peleistä, ja malttaisivat antaa studioilleen aikaa pelien luomiseen. Jolloin syntyisi luonnollisesti bugittomampia peljä. Ehkä tämä on vain harras haaveeni, joka tulee tuskin toteutumaan, voi olla tai sitten ei.

5327.5.2008 0:10

Lainaus:
Wildass: Puhutte aivan asiaa, minä vain esitin erinäisiä olettamuksia, jotka saattaisivat olla mahdollisia. Luulin että tein tämän asian selväksi viestissäni, mutta ehkä en tullut maininneeksi asiaa tarpeeksi selvästi. Niin, ja siihen toiseen asiaan:

Lainaus:
Onko pelejä pakko tälläkään hetkellä pakko julkaista ns. "nopeaan tahtiin"... vastaus: ei
Itseasiassa melkeinpä kaikki pelifirmat julkaisevat pelejä nopeaan tahtiin. Vain harvat pelit ovat luotu huolella ja viimeistelty kunnolla, ja voin sanoa että nämä pelit erottuvat joukosta, niitä kelpaa pelata vuosienkin kuluttua ilmestymisestä.


Toivoinkin kommentissani sitä että pelifirmat saisivat tarpeeksi käteistä luoduistaan peleistä, ja malttaisivat antaa studioilleen aikaa pelien luomiseen. Jolloin syntyisi luonnollisesti bugittomampia peljä. Ehkä tämä on vain harras haaveeni, joka tulee tuskin toteutumaan, voi olla tai sitten ei.
mutta varmaan jo ymmärsit, että tuo yhtälö on utopiaa. (punaisella oleva tekstisi)
firmoille ei ole tilannetta "tarpeeksi rahaa" olemassakaan. syy miksi pusketaan nopeaan tahtiin ulos on jo kirjoitettu pari postausta taaksepäin.
nopeat syö hitaat. koska me -kuluttajat- emme vaadi, saamme tyytyä siihen mitä meille tehdään.
olemme siis ns. koiria joille heitetään luu.
neuvo: lopetetaan paskan ostaminen, silloin sitä ei meille enää lapioida. olisi tuottajien pakko siirtyä tarjoamaan meille sisäfilettä, ja vieläpä samalla hinnalla kuin paska maksaisi.

5427.5.2008 7:52
berethiel
Inactive

Kyllä yksi keino on vielä olemassa. Integroidaan peli myytävään koneeseen ja aina kun haluat uuden pelin, niin jouudut ostamaan uuden koneen. Ja koneen purkaminen mahdottomaksi. Jos purat niin hajoaa fyysisesti. :D Siten loppuu waretus. Ja voisihan tuossa hyödyntää laajakaistaa siten, että pelit sijaitsevat fyysisesti jossakin muualla ja tämä kone toimii vain päätteenä. Kätevää eikö totta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.5.2008 @ 07:55

5527.5.2008 9:08

berethiel kätevää, ei toimivaa kun miettii että jokaisella pitäisi sitten olla se 100mekan letku ja se maksaa sekä tietenkin asia on vain niin että sitä konetta et saa purkukelvottomaksi kuin sillä että oikeasti pistät sen lekalla jauhoksi.

sitten tulee kanssa hintaan aika iso lisä ja tietenkään kukaan ei halua maksaa paskaan rautaan kahlitsemisesta saati sitten sen raudan pakko ostosta pelin kanssa.

sitten vielä tuohon että pelit sijaitsevat muualla tulee kysymys että kuinka paljon hakkereita/kräkkereitä luulet maailmassa olevan? :D

5627.5.2008 11:39

Onhan noista piireistä puhuttu jo varmaan 10 vuotta. Esim. paladin-siru. 10 pistettä onkin siinä, ettei kukaan suostu maksamaan sellaisesta emosta missä sellainen piiri on. Ja jos niitä ei osteta niin turha tehdä pelejäkään mitkä sitä vaatii. Ja toisaalta varmasti pelin voi feikata luulemaan piirin olemassaolo. Kaikki vaan antamaan äänensä Piraattipuolueelle, jonka yksi tarkoitus on tehdä moiset viritelmät laittomiksi.

5727.5.2008 15:35

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:31

5827.5.2008 15:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Jos asiakkaalla on rahaa 50 euroa käytettävissään viihteeseen ja hän sen käyttää siihen, ei se ,että peleistä tms tehdään mahdottomia hakkeroida tarkoita, että asiakkaalla on silti enemmän kuin 50 euroa käytössään.
En usko, että myynti lisääntyy. Osa asiakkaista kaikkoaa ja muutama warettava todellinen pelifriikki kuolee nälkään ostaessaan kaikki pelit.
juuri näin. lisäisin kuitenkin, että niin kauan kun maailman väestömäärä jatkaa paisumistaan, on yksi asia 110%:sen varma: kulutus lisääntyy = myynti lisääntyy.

5927.5.2008 17:59

Tassu pystyyn kaikki jotka ottaa vapaaehtosesti TPM-piirin emoonsa. Juuri niin. Kukaan ei halua.
Valmistajat, joiden emoissa ei ole näitä piirejä, hyötyvät tietysti valtavasti, mutta ei tollanen waretusta pysäytä.

6028.5.2008 2:29

No Windows-pelaamisen soisi kuolevankin.Tämä on omiaan tuolle. Kyseessä olevat pelien viritykset hyvin pitkälti epäoptimoituja möhkyjä. Pelivarustelu on aika epätervettä ja kallista puuhaa. Siis ei minua ne XBoxit haittaa, kun Windows-pelaamisesta puhutaan.

Rautaan rakennetut rajoitukset ovat kuitenkin niitä pahimpia ja näitä tulisi välttää.

Ymmärtäisivät kuitenkin sen, että waretetut pelit eivät korreloi ostettuja pelejä.

6128.5.2008 8:43

Toivon vakaasti että linux korvaa windowssin tulevaisuudessa ja että sille ruvetaan tekemään enemmän pelejä, sillä on aina yhtä turhauttavaa buutata linuxista windowssiin jonkun pelin takia mikä ei linuxissa pyöri.

näin ollen pelitalojen uusi myyntivaltti olisi varmasti se että peli olisi mahdollista saada helposti pyörimään sekä windowssilla että linuxilla, meinaa kyllä varmasti kiinnostas linux käyttäjiä ainakin jossakin määrin.

6228.5.2008 9:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
Toivon vakaasti että linux korvaa windowssin tulevaisuudessa ja että sille ruvetaan tekemään enemmän pelejä, sillä on aina yhtä turhauttavaa buutata linuxista windowssiin jonkun pelin takia mikä ei linuxissa pyöri.

näin ollen pelitalojen uusi myyntivaltti olisi varmasti se että peli olisi mahdollista saada helposti pyörimään sekä windowssilla että linuxilla, meinaa kyllä varmasti kiinnostas linux käyttäjiä ainakin jossakin määrin.
No eipä sitä linuxissa saa katsella edes dvd:tä, olematta rikollinen:
http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2008...si/200814212/66

6328.5.2008 12:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
Toivon vakaasti että linux korvaa windowssin tulevaisuudessa ja että sille ruvetaan tekemään enemmän pelejä, sillä on aina yhtä turhauttavaa buutata linuxista windowssiin jonkun pelin takia mikä ei linuxissa pyöri.

näin ollen pelitalojen uusi myyntivaltti olisi varmasti se että peli olisi mahdollista saada helposti pyörimään sekä windowssilla että linuxilla, meinaa kyllä varmasti kiinnostas linux käyttäjiä ainakin jossakin määrin.
Siis ei minulla ole mitään vastaan pelien porttaamiselle Linuxille, mutta PC pelaamisessa en näe kuluttajan kannalta järkeä, mikäli peli vaatii sen viimeisimmän ulvojan ja sähkösyöpön sinne pci-e:hen. No tietysti mikäs siinä, jos pelaa vähemmän vaativia pelejä. Konsolit ovat nakertamassa PC:n jalansijaa kokoajan huimaa tahtia.

Pelikonsoleille nuo pelit niille voidaan pelit optimoida ja rautakin on suunniteltu pelien pyöritykseen. Esim PS3 ei juuri loista työpöytäkäytössä.

6428.5.2008 14:06

Lainaus:

Siis ei minulla ole mitään vastaan pelien porttaamiselle Linuxille, mutta PC pelaamisessa en näe kuluttajan kannalta järkeä, mikäli peli vaatii sen viimeisimmän ulvojan ja sähkösyöpön sinne pci-e:hen. No tietysti mikäs siinä, jos pelaa vähemmän vaativia pelejä. Konsolit ovat nakertamassa PC:n jalansijaa kokoajan huimaa tahtia.

Pelikonsoleille nuo pelit niille voidaan pelit optimoida ja rautakin on suunniteltu pelien pyöritykseen. Esim PS3 ei juuri loista työpöytäkäytössä.
Ei millään pahalla, mutta jos tahtoo pelata, pitää satsata jotain siihen. Itse vihaan First person shooter-tyypin pelejä kaikilla konsoleilla, koska tähtääminen tikuilla/napeilla on niin vastenmielistä. Ajatelkaa nyt, hiirellä osut 99% tarkemmin kuin tikulla. Hiiressä ohjaat kädellä miten paljon käännät ja miten nopeaa, konsoliohjaimissa yleensä kääntyminen on ihan hemmetin hidasta nopeimmillakin asetuksilla. Minä en ainakaan koskaan vaihda PCn toimivuutta konsolin p*sk*tatteihin.

6528.5.2008 14:36

Niin kivoja ja hyviä kuin konsolit ovatkin, niin ei ne kyllä ihan heti tule Pc pelaamista tappamaan. Ainakaan ennen kuin konsoliinkin saa näppis+hiiri yhdistelmän vakiona. 3D räiskintöjä pelataan hiirellä ja parempaa tapaa pelata niitä ei ole. 3D räiskinnät ovat myös erittäin suosittuja pelejä, enkä usko, että katoamassa ihan heti.

6628.5.2008 14:57

Lainaus:
Lainaus:

Siis ei minulla ole mitään vastaan pelien porttaamiselle Linuxille, mutta PC pelaamisessa en näe kuluttajan kannalta järkeä, mikäli peli vaatii sen viimeisimmän ulvojan ja sähkösyöpön sinne pci-e:hen. No tietysti mikäs siinä, jos pelaa vähemmän vaativia pelejä. Konsolit ovat nakertamassa PC:n jalansijaa kokoajan huimaa tahtia.

Pelikonsoleille nuo pelit niille voidaan pelit optimoida ja rautakin on suunniteltu pelien pyöritykseen. Esim PS3 ei juuri loista työpöytäkäytössä.
Ei millään pahalla, mutta jos tahtoo pelata, pitää satsata jotain siihen. Itse vihaan First person shooter-tyypin pelejä kaikilla konsoleilla, koska tähtääminen tikuilla/napeilla on niin vastenmielistä. Ajatelkaa nyt, hiirellä osut 99% tarkemmin kuin tikulla. Hiiressä ohjaat kädellä miten paljon käännät ja miten nopeaa, konsoliohjaimissa yleensä kääntyminen on ihan hemmetin hidasta nopeimmillakin asetuksilla. Minä en ainakaan koskaan vaihda PCn toimivuutta konsolin p*sk*tatteihin.
http://www.game-addicts.com/20070322/fra...ps3-gamers.html

ja toimii siinä perus hiiri näppis yhdistelmätkin joissain peleissä.....

6728.5.2008 16:37

Ei kestä kuin 2 viikkoa tuon julkaisusta, kun piiri on crackattu ja taas piuhat laulaa.

6828.5.2008 17:32

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
Toivon vakaasti että linux korvaa windowssin tulevaisuudessa ja että sille ruvetaan tekemään enemmän pelejä, sillä on aina yhtä turhauttavaa buutata linuxista windowssiin jonkun pelin takia mikä ei linuxissa pyöri.

näin ollen pelitalojen uusi myyntivaltti olisi varmasti se että peli olisi mahdollista saada helposti pyörimään sekä windowssilla että linuxilla, meinaa kyllä varmasti kiinnostas linux käyttäjiä ainakin jossakin määrin.
Siis ei minulla ole mitään vastaan pelien porttaamiselle Linuxille, mutta PC pelaamisessa en näe kuluttajan kannalta järkeä, mikäli peli vaatii sen viimeisimmän ulvojan ja sähkösyöpön sinne pci-e:hen. No tietysti mikäs siinä, jos pelaa vähemmän vaativia pelejä. Konsolit ovat nakertamassa PC:n jalansijaa kokoajan huimaa tahtia.

Pelikonsoleille nuo pelit niille voidaan pelit optimoida ja rautakin on suunniteltu pelien pyöritykseen. Esim PS3 ei juuri loista työpöytäkäytössä.

siis mitä?? omistatkohan edes pc:tä tältä vuosikymmeneltä?
kyllä ps3:senkin grafiikka ja pelattavuus häviää 100-0 pc-peleille.
naurettavaa edes verrata noita toisiinsa, niin huima ero on. pelikonsoleiden sisällä on vakiopalikat, eikä niillä tilpehööreillä ole mitään jakoa kun pikkurahalla ostaa vähän tykimpää näyttistä ym. pc:tä voi kasvattaa käyttötarpeen mukaan (uudet pelit ym) mutta pelikonsolien suorituskyky pysyy vakiona. sitten työnnetään markkinoille taas uutta kkonsolia mikä maksaa miljoonan, ja kuitenkin jo jälkeenjääneellä suorituskyvyllä.
ps3:ssa ei ole muuta edistyksellistä kuin bluray. ei siinä, ettenkö sitäkin (ps3) pelaamiseen käytä, mutta kuitenkin.
lasten leluna se enemmän toimii, itse kun pelaan niin se tapahtuu ehdottomasti pc:llä.

6928.5.2008 17:52

Ei se ps3 pc:n grafiikoille häviä pätkääkään. riippuu siitä mitä pelejä pelaa... Kyllä se on fakta että jossain vaiheessa näin tulee käymään, mutta se ei ole vielä tällä hetkellä niin...

Sekin on kyllä fakta että konsolien elinkaari on pidempi pc:n koska juurikin tuo optimointi tekee sen että pelit pyörivät jouhevasti, ja ei tule niitä nykimisiä mitä pc:llä saattaa tulla jos yrittää vähän vanhemmalla raudalla pelata uusia pelejä graffat kaakossa...

7028.5.2008 18:01

noh, itellä kummatkin laitteet, ja ero on mun ja muiden tuttavieni kanssa niin huomattava, että ei jää edes epäilylle sanaa kumpi pesee kumman. esim uusin paljon hehkutettu GTA on todella ankea sekä grafiikaltaan että pelattavuudeltaan verrattuna vaikkapa pc:n crysikseen. ehkä väärin verrata kahta eri peliä, mutta nyt olikin kyse että kummalla on paremmat ominaisuudet sekä pelattavuudeltaan, suorituskyvyltään että grafiikaltaan. eikä muuten nyi crysis yhtään ;)

7129.5.2008 10:51

No se nyt tässä uutisessa ei kuitenkaan ollut pointti kummassa on paremmat tehot. Mutta sen verran täytyy vielä kuitenkin kommentoida... Hiukan oli kyllä gta:n hehkutettu grafiikka pettymys (mutta muuten loistava peli), mutta esim assanssins creed on erittäin hyvä graafinen pläjäys, vaikka onkin huomattavasti vanhempi peli (Joka löytyy myös pc:lle. (itsekkin omistan muuten ps3:n peli pc:n sekä wii:n;))

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.5.2008 @ 10:52

727.6.2008 21:49

Jos jokin sitä edes tajuaa, niin järkevät ostaa osat erikseen. Jos niistä löytyy tämä niinsanottu "TPM" piiri, niin mahtavimmatkin haxorit osaa sen sieltä säätää pois, ja kohta tieto valuaa jo nettiin?

7314.6.2008 13:28

ja vielä mahdotonta, kaikkea sitä kuulee. Kaiken minkä ihminen koodaa/kokoaa on myös purettavissa, jos datapuolelta ei löydy ratkaisua niin on kohta netti pullollaan ohjeita ns. emolevymodeihin, joilla tuo piiri saadaan toimimattomaksi tai näin.

mitä tulee linuxilla pelaamiseen: ei välttämättä, linux ei ole pelaamista varten, eikä linux tule syrjäyttämään windowsia, sillä jotkut eivät vain hyväksy linuxia.

mitä tulee konsoli/ps3 pelaamiseen: ei ole antoisaa, eikä ole halvempaa, eikä elinkaari ole juuri pidempi. Sillä siinä missä konsoleilla voi pelata vielä neljä vuotta konsolin julkaisupäivästä, ollaan tultu siihen pisteeseen, että optimointi on sitä luokkaa, että graffat ovat reippaasti jäljessä sen hetken parhaista mahdollisista. Perjaatteessa yritän sanoa sitä, että tämä optimointi on käytännössä sama kuin koneella grafiikka-asetusten hilaaminen low-tappiin, eli ainoa ero on se, että konsoleilla saat niellä sen optimoinnin mitä sinulle tarjotaan, kun taas koneella saat vallan hoitaa optimoinnin itse

mitä tulee wildassin postauksiin: on hyvä että maailmassa on vielä fiksujakin ihmisiä

edit: lisäystä

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.6.2008 @ 13:57

7425.6.2008 8:52

Kyllähän nuo kopiosuojaukset kierretään aina ja mikäs estäisi k.o. piirin flashaamisen tai jonkin virtuaalipiirin emuloimisen. Kuitenkin emolevyt tehdään aika pitkälle MS:n ehdoilla ja jos kaikkivoipa korporaatio sanoo, että pistetään se piiri niin silloin se pistetään (vaikka DX11 vaatisi sen tms).
Linux- puolelle ei mielestäni kannata tehdä natiivisti pelejä, sillä ATIn sekä NVIDIAN ajureita ei varmasti avata. Olisihan se työlästä jatkuvasti muokata niitä eri Linux-kernelien ehdoilla, kun Windowsin kernel on aika muuttumaton. Ja mikäs sen helpompaa on kuin tehdä peli jollekin konsolille, jossa on vakiosisuskalut ja sitä kautta optimointi on helpompaa.
Ja tuohon pelin kehittelyyn ei ole ilmeisesti tarvetta, sillä vaikka julkaistaankin peli äärimmäisen keskeneräisenä, hyvin mainostettuna se menee kaupaksi kumminkin. Hyvänä esimerkkinä Age of Conan. Sitä on myyty kuin pipoa ja kuukausimaksuja tippuu Funcomille enemmän kuin jaksaa kauhoa, vaikka useilla High-End koneillakin se on kuin diaesitystä katsoisi.
Melko offtopiccia, mutta joskus pitää päästä purkautumaan:)

751.7.2008 20:09

Tähän mennessä taitaa olla tehokkain tapa karsia luvatonta pelailua, on vaatia tilin luominen ja cd-keyn sitominen henkilökohtaiseen tiliin sekä pelattavan pelin datan varmentaminen pelitalon palvelimilla, varsinkin siis moninpeleissä. Itse viittaan kokemuksiini BF2142:n ja muutenkin Battlefield-sarjaan, sekä tietenkin maksullisiin MMORPG-peleihin. Itsellä ottaa pannuun, kun helvetin taitavat sällit vääntää intohimolla vuositolkulla jotain mahtavaa peliä pystyyn kansan pelattavaksi ja sitten muutama warevästäräkki väsää kräkin ja laittaa tuotteen vapaaseen levitykseen. Voi olla että muutamaan kertaan on kuultu pelikehittäjien suusta: Voiko vitutukseen kuolla? Itse suosin alkuperäistä enkä kaihda hetkeäkään ostaa piirin sisältämää emolevyä.


typo

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.7.2008 @ 20:10

761.7.2008 23:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PeteJee:
Tähän mennessä taitaa olla tehokkain tapa karsia luvatonta pelailua, on vaatia tilin luominen ja cd-keyn sitominen henkilökohtaiseen tiliin sekä pelattavan pelin datan varmentaminen pelitalon palvelimilla, varsinkin siis moninpeleissä. Itse viittaan kokemuksiini BF2142:n ja muutenkin Battlefield-sarjaan, sekä tietenkin maksullisiin MMORPG-peleihin. Itsellä ottaa pannuun, kun helvetin taitavat sällit vääntää intohimolla vuositolkulla jotain mahtavaa peliä pystyyn kansan pelattavaksi ja sitten muutama warevästäräkki väsää kräkin ja laittaa tuotteen vapaaseen levitykseen. Voi olla että muutamaan kertaan on kuultu pelikehittäjien suusta: Voiko vitutukseen kuolla? Itse suosin alkuperäistä enkä kaihda hetkeäkään ostaa piirin sisältämää emolevyä.


typo
steam?

777.7.2008 10:42

Pelien waretus onkin runkkareitten hommaa.

Toisaalta Valven systeemi on vähän hassu. Ostat pelin kaupasta mutta joudut kuitenkin lataamaan sen Half Life 2:n netistä Steamin kautta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.7.2008 @ 10:44

787.7.2008 10:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PeteJee:
Tähän mennessä taitaa olla tehokkain tapa karsia luvatonta pelailua, on vaatia tilin luominen ja cd-keyn sitominen henkilökohtaiseen tiliin sekä pelattavan pelin datan varmentaminen pelitalon palvelimilla, varsinkin siis moninpeleissä. Itse viittaan kokemuksiini BF2142:n ja muutenkin Battlefield-sarjaan, sekä tietenkin maksullisiin MMORPG-peleihin. Itsellä ottaa pannuun, kun helvetin taitavat sällit vääntää intohimolla vuositolkulla jotain mahtavaa peliä pystyyn kansan pelattavaksi ja sitten muutama warevästäräkki väsää kräkin ja laittaa tuotteen vapaaseen levitykseen. Voi olla että muutamaan kertaan on kuultu pelikehittäjien suusta: Voiko vitutukseen kuolla? Itse suosin alkuperäistä enkä kaihda hetkeäkään ostaa piirin sisältämää emolevyä.


typo
Olen kyllä täysin samaa mieltä. Jonkin verran kun itsekin tulee harrastukseksi väännettyä modeihin mallinnusta ja tekstuuria.
Voin kuvitella itseni ammattilaisten asemaan ja miettiä että kyllä aika kurjalta tuntuu jos pelimyynti tippuu waretuksen takia.

797.7.2008 12:11

Aika naurettava väite jos piiri kerran tulee Emolle KUINKA MONI EMON VALMISTAJA HALUAA MYYYNTIÄ LASKEVAN PIIRIN EMOONSA?!?!
Sitte vaa ostellaa emoja ilman sitä piiriä PISTE.

807.7.2008 13:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mikkolox:
Aika naurettava väite jos piiri kerran tulee Emolle KUINKA MONI EMON VALMISTAJA HALUAA MYYYNTIÄ LASKEVAN PIIRIN EMOONSA?!?!
Sitte vaa ostellaa emoja ilman sitä piiriä PISTE.
Kuulostaa kyllä utopialta että semmonen piiri tulisi edes.

817.7.2008 13:34

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mikkolox:
Aika naurettava väite jos piiri kerran tulee Emolle KUINKA MONI EMON VALMISTAJA HALUAA MYYYNTIÄ LASKEVAN PIIRIN EMOONSA?!?!
Sitte vaa ostellaa emoja ilman sitä piiriä PISTE.
Kuulostaa kyllä utopialta että semmonen piiri tulisi edes.
on typerää edes valmistaa emoja ko. piirillä, sillä niiden myynti tulee olemaan takuuvarmasti huonompaa kuin tavallisten emojen, kuka ihminen maksaa siitä että hänen vapauttaan karsitaan, jos ei halua warettaa, niin ei sitten vaan wareta, ei siihen mitään piirejä tarvita viemään ylimääräisiä milliwatteja virtaa tästäkin tuhoutuvasta maailmasta :D. Keskitytään olennaiseen hyvät ihmiset, rikkaiden ja köyhien maiden väliset erot vain kasvaa ja kohta on niin ettei afrikassa asu enää ketään, kaikki joutuu muuttamaan eurooppaan ja amerikkaan (tulee vähän täyttä), öljy loppuu, ilmastonmuutos jne jne ja täälä vaan jauhetaan että kuinka paha ongelma warettaminen on.

8224.8.2008 23:25

Kyllä mä luulen että niitä piirejä menee kaupaks todella paljon siis jos niitä on tulossa.
Tarkoitan tällä epäilyllä kaikkia niitä PC:n hankkijoita joilla ei ole tietoa eikä taitoa ostaa konettaa palikoina.
Tälläinen jannu menee ensimmäisenä giganttiin ja ostaa koneensa valmiiksi kasattuna jossa on emo varustettuna tällä piirillä ja maksaa pas***sta palikoita ylihintaa ja noin 200€ "kasaus" palkkion päälle.
Ja veikkaan että jokainen tämän lukeneista tietää noin 12 ihmistä jotka tämän tekisi juuri siitä syystä että ei ole taitoa kasata konetta.

Itse haistatan Vi**t tälläiselle piirille!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.8.2008 @ 23:27

8325.8.2008 15:22

Kyllä varmasti ko. piiri jos yleensä tulee niin on just Gigantti/markettikoneissa. Useimmat hemmot täällä osaa rakentaa kyllä koneensa itse.

8420.9.2008 10:50

vaikka jotenkin (en kyllä tiedä miten) tollanen piiri saataisiin kaikkiin koneisiin nii kyl taas joku hakkeri se kiertää tekemällä ohjelman joka kiertää sen salauksen tai tekee ohjelmistopohjaisen piirin lamauttajan ym. ja jos peli ei ilman piirii toimi nii kyl myyntikin vähentyy aikasta paljon.

8526.10.2008 16:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti logipro:
vaikka jotenkin (en kyllä tiedä miten) tollanen piiri saataisiin kaikkiin koneisiin nii kyl taas joku hakkeri se kiertää tekemällä ohjelman joka kiertää sen salauksen tai tekee ohjelmistopohjaisen piirin lamauttajan ym. ja jos peli ei ilman piirii toimi nii kyl myyntikin vähentyy aikasta paljon.
Kyllä tollasen piirin lisääminen olisi ampumista omaan jalkaan. Kaikki pelitalot eivät tuollaiseen lähtisi kuitenkaan ja silloin tällaista kopiontisuojausta käyttävät pelit jäävät kaupan hyllyille pölyttymään.

Mikäs siinä jos pelin kylkyäisenä saisi uuden emolevyn joka on vähintää samaa tasoa kuin vanha ja saa vielä asentajan sen omaan koneeseen ilmaiseksi asentamaan, mutta muussa tapauksessa tuollaista peliä en ostaisi.

Kestäisi vuosia kunnes kaikki tietokoneet oisivat varustettuja tuollaisilla piirillä ja sitä ennen pelit eivät tee kauppaansa.
Ja siinä ajassa nuo suojaukset olisi jo kierretty joten kaikki on ollut aivan turhaa ja äärimmäisen kallista.

Lopputulemana olisi että pelifirmat vain menettäisivät rahaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.10.2008 @ 16:30

8623.8.2011 14:49
Glyxis
Vahvistamaton

Ohhoh, tämä onkin jo vanha aihe :o Mutta sanotaanpa vaikka tästä TDU2:sta sen verran, että kun se on kerta Atarin (ja Eden Games:in) kehittämä peli niin ihan perkeleen vaikeaa ja saakelin monimutkanen asentaa, niin ainakin ne on jotain tehnyt asialle :P (En siis saanut sitä koskaan asennettua *nyyh* Monet muutkin Atarin pelit on tuottanu tuskaa asennuksen / latauksen kans. Muista peliyhtiöistä en nyt niin osaa sanoa.

8723.8.2011 16:16

Huh huh, aikamoisen reliikkikeskustelun löysit netistä. saavutus sekin... jatkakaa

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.8.2011 @ 16:17

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto