AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360 ei saa kevätpäivitystä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.5.2008 12:04 Kommentteja (7)

Xbox 360 ei saa kevätpäivitystä Pitkään jatkuneista huhuista huolimatta Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli ei ole saamassa aiempaan tyyliinsä tänä vuonna lainkaan laitteen ohjelmistoa parantavaa kevätpäivitystä.
Asian varmisti Microsoftin Marc Whitten, joka johtaa yrityksen Xbox Live -osastoa. Whitten kertoi Xbox Liven tulevaisuudesta Next-Gen-verkkojulkaisun tekemässä haastattelussa, jossa paljastui, että kevätpäivityksen sijaan Microsoft tulee parantamaan Xbox Live -palveluiden yleistä toimivuutta. Xbox Liven toimintavarmuus koki suuren kolauksen viimeksi jouluna, jolloin verkkopalvelua käyttäneiden ihmisten suuri määrä ajoi palvelun ongelmiin, joita Microsoft koetti hyvittää ilmaisella pelillä.

Xbox Liven parannuksien ohessa Microsoft on kuitenkin työstänyt myös muita uudistuksia, jotka liittyvät Xbox Live Arcade -peleihin. Ensimmäinen näistä uudistuksista liittyy pelien poistamiseen ja jatkossa huonosti menestyneet pelit katoavat Xbox Liven tarjonnasta. Microsoftin mukaan yli kuusi kuukautta palvelussa olleet pelit, joilla on alle 65% MetaCritic-arvosana ja joita on myyty vain pienelle osalle pelaajista (6%) poistetaan kauppapaikalta. Microsoft antaa tällaisten pelin kohdalla kolmen kuukauden varoitusajan, jonka jälkeen peli katoaa lopullisesti myynnistä.

Toinen uudistus liittyy pelien hinnoitteluun ja latauskokoon, joiden rajoja nostetaan ylöspäin. Jatkossa ladattava Xbox Live Arcade -peli voi maksaa joka 1 600 Microsoft Points -pistettä eli noin 19 euroa. Suurin kokoraja Xbox Live Arcade -peleille on jatkossa 350 megatavua. Kolmas uudistus on uusi DRM-työkalu, jonka avulla kuluttajat voivat siirtää ostamiensa pelien ja videoiden käyttöoikeuksia toiselle Xbox 360 -konsolille. Tämä uudistus helpottaa erityisesti niiden ihmisten arkea, joiden Xbox 360 -konsoli on rikkoutunut ja takuusta on tullut tilalle uusi konsoli, jolloin ostetun sisällön pelaamista tai katselua varten konsolin on pitänyt olla internet-yhteyden ääressä katselu- tai pelioikeuksien tarkistamista varten. Uuden DRM-työkalun julkaisun pitäisi tapahtua kesäkuun aikana.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

123.5.2008 12:31

ja mä ku ootin niin innolla ;(

223.5.2008 14:14

mitä sieltä olisi pitänyt tulla?
Eikö xlaatikko ala olemaan jo aika ässä kone.
Mun mielestä tuo arcade peli uudistus on hyvä uudistus jos kokoa annetaan kasvaa. Nyt odotan kun suomalaiset pelitalot pääsevät tekemään meille näitä isompia 19€ pelejä.

323.5.2008 14:47

No joo, 100% hinnankorotus Arcade-peleihin (olettaen, että peli maksaa nyt 800p). Eivät nämäkään hauskat pikkupelit säästyneet Micro$oftin ahneudelta.

423.5.2008 19:18

Juffeo:
Esim tuki divx subeihin olis ollu enemmän kuin tervetullut.

523.5.2008 20:41

Minäkin odotin suurella innolla subi-tukea, mutta eipä onnistanut taaskaan. Muuten olen ollut enemmän kuin tyytyväinen ruksilaatikkooni. Microsoft olisi voinut pienellä vaivalla saada konsolistaan monipuolisemman tuolla tekstitystuella. Ehkäpä se tulee tulevaisuudessa ladattavaksi 1600 Microsoft pointsilla :P

625.5.2008 13:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SyclonW:
No joo, 100% hinnankorotus Arcade-peleihin (olettaen, että peli maksaa nyt 800p). Eivät nämäkään hauskat pikkupelit säästyneet Micro$oftin ahneudelta.
Eikös pelin tekijä päätä tuon hinnoittelun ja MS ottaa jonkun vakioprosentin? Tällöin saadaan tekijät innostumaan hieman monimutkaisempiekin pelien tekemisestä, kun niistä on mahdollisuus saada sen mukainen korvaus. Pakko ei ole ostaa, jos ei rahat riitä.

727.5.2008 6:17

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SyclonW:
No joo, 100% hinnankorotus Arcade-peleihin (olettaen, että peli maksaa nyt 800p). Eivät nämäkään hauskat pikkupelit säästyneet Micro$oftin ahneudelta.
Eikös pelin tekijä päätä tuon hinnoittelun ja MS ottaa jonkun vakioprosentin? Tällöin saadaan tekijät innostumaan hieman monimutkaisempiekin pelien tekemisestä, kun niistä on mahdollisuus saada sen mukainen korvaus. Pakko ei ole ostaa, jos ei rahat riitä.
Jos asia on näin niin sehän on hyvä homma. Tekijäporukka motivoituu parempien pelien tekoon.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto