AfterDawn: IT-alan uutiset

LCD pesee plasman

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 23.5.2008 02:22 Kommentteja (11)

LCD pesee plasman Kuten trendi on näyttänyt, luopuvat monet televisiovalmistajat plasmanäyttöjen valmistuksesta kokonaan. LCD kiinnostaa tällä hetkellä kuluttajia enemmän, mikä on johtanut siihen, että valmistajat ovat vähentäneet ja vähentäneet plasmatelevisioiden tuotantomääriä.
Digital Home uutisoi tutkimusyritys Display Searchin uusimmista markkinatutkimustuloksista. Tilastot osoittavat, että tämän vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana LCD-näyttöjä myytiin huimat kahdeksan kappaletta samassa ajassa kun plasmatelevisioita meni kaupaksi ainoastaan yksi kappale. Tilanne onkin muuttunut vuodessa varsin paljon. Uutisoimme ensimmäisen kerran plasmatelevisioiden huonosta menekistä jo vuosi sitten.

Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana maailmalla myytiin yhteensä 46,1 miljoonaa televisiota. Luku kasvoi edellisvuodesta yhden prosentin.

Näistä 46,1 miljoonasta televisiosta LCD-televisioita oli 21,1 miljoonaa kappaletta. Plasmanäyttöjä meni kaupaksi ainoastaan 2,8 miljoonaa. Markkinajohtajan asemaa pitävät edelleen kuvaputkitelevisiot, joita myytiin ensimmäisellä vuosineljänneksellä yhteensä 22,1 miljoonaa kappaletta.Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

123.5.2008 4:06
Silicosis
Inactive

Ja hirvittäviä hintoja pitävätkin vielä tavallisille putkitöllöille niin kaupassa kuin osto/myynti sivuilla.

223.5.2008 8:40

Ohhoh, tuo kuvaputkien menekki yllätti. Luulin jo tosiaan, ettei niitä enää kukaan osta. Toisaalta, nykyisillä lähetysformaateilla kuvanlaatu on noissa kuvaputkissa parempi :P Ainakin itse katselen paljon mieluummin tuosta nelisen vuotta vanhasta Thomsonin 28" kuvaputkesta telkkaria kuin vuoden vanhasta 27" Samsungin litusta. Digikuva kun on sitä pientä kokoa, niin menee auttamatta sutuksi kuva lituilla.

323.5.2008 9:57

Kehitys.. eiku kehittyvissä maissa myydään paljon auringonlaskun tekniikkaa.

423.5.2008 11:13

Veikkaisin, että tilastot olisi aika erilaiset jos olisi tehty vain Suomessa. Tuskinpa telkkareista yli 20% voi olla putkia kun ei niitä tahdo edes löytyä kaupoista enään. Nyt kun kuvaan on tottunut niin kyllä tota 42" plasmaa katsoo mielummin kuin 28" putkea. Virheet on tietysti isompia, mutta harvoin häiritseviä.

523.5.2008 11:57

Oma vanha 32" kuvaputki päihittää kuvanlaadussa kaikki vähänkään järkevän hintaset samankokoiset. Isot telkut on toki erikeen. Onhan nuo nykyään jo litut parempi kuin jokunen vuosi sitten kun tuo ihan viimoinen kaupan hyllyllä pölyttynyt putki tuli vielä hankittua.

Suomessa putkitelkkujen menekki on varmasti pienempi kuin maailmalla. Eihän putkia kunnolla edes löydä kaupoista enää, jos ei etsi.

623.5.2008 12:58

yllätti kyllä tosiaan tuo että putkitöllöjä ostetaan eniten, eihän niitä taida olla suomessa edes myynnissä enää, tai en ole ainakaan nähnyt missään

723.5.2008 13:52

On ne putkitöllöt suosittuja ollut...

823.5.2008 17:07
oappi
Inactive

Täytyy kyl ihmetellä et kuka noita crt töllöjä enää ostaa. Putkissahan menee ihan älyttömästi enemmän virtaa vrt litteisiin. No jos haluu maksaa sen hinta eron sähkölaskussa nii ihan vapaasti. Monelle tutulle käyny laskemassa tuota sähkönkulutuksen eroa ja huomannut aina et samankokoisen (17" ) hinnan säästää takaisin sähkölaskussa parissavuodessa jatkuvalla käytöllä. Voi siis sanoa et putkinäyttön ylläpitoki tulee jo kalliimmaksi. Puhumattakaan uuden ostamisesta. Veikkaisin et samassa suhteessa nuo isommatkin menee.

924.5.2008 1:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oappi:
Täytyy kyl ihmetellä et kuka noita crt töllöjä enää ostaa. Putkissahan menee ihan älyttömästi enemmän virtaa vrt litteisiin. No jos haluu maksaa sen hinta eron sähkölaskussa nii ihan vapaasti. Monelle tutulle käyny laskemassa tuota sähkönkulutuksen eroa ja huomannut aina et samankokoisen (17" ) hinnan säästää takaisin sähkölaskussa parissavuodessa jatkuvalla käytöllä. Voi siis sanoa et putkinäyttön ylläpitoki tulee jo kalliimmaksi. Puhumattakaan uuden ostamisesta. Veikkaisin et samassa suhteessa nuo isommatkin menee.

Sori vaan, nyt meni nämä sun laskelmat ns. "vituiksi": Jos CRT vie 100W, niin LCD 150w ja plasma 200w tuumakoon ollessa sama! LCD:ssä ja Plasmassa menee enemmän sähköä suoraan lämmöksi. CRT on taloudellisen ainakin vielä!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.5.2008 @ 01:30

1024.5.2008 16:38

Itsellänikin on suuri himo uutta televisiota kohtaan! Nyt on kiikarissa seuraavia:

- 40W4000
- 40A656
- 42PZ85

Melkein tuo viimeinen jää pois laskelmista, koska todellakin on periaatteita vastaan järkyttävä sähkönkulutus. LCD siis luultavimmin on se minunkin TV.

Tuossa kokoluokassa voidaan sanoa, että LCD vie ehkä 150W tai vähemmän kun taustavalo ei ole kuitenkaan sillä kirkkaimmalla asetuksella himassa. Plasma vetää luultavasti reilusti yli 300W keskikulutuksella...et et...on se liikaa. Ei mahda mitään, vaikka SD kuva olisikin parempaa.

1127.5.2008 18:43

Tietokonenäytöissä eli suht pienissä tuo tehonkulutus kyllä menee LCD:n hyväksi. Noissa 32" ja isommissa litteissä on juurikin noita 150W ja enemmän sähköä syöviä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä (11.12.2018 19:53)
Kiinalaisvalmistajat ovat viimeisen parin vuoden aikana koittaneet ratkoa täysin reunuksettoman älypuhelimen ongelmaa kaikkein innovatiivisimmin. Lovi on ollut ollut suosituin ratkaisu, mutta ....
1 kommentti
Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää (11.12.2018 19:15)
Samsung on tekemässä melkoisia uudistuksia älypuhelinlinjaston käyttökokemukseen, ja niistä kenties tärkeimpänä on uusi One UI, joka korvaa vuosien aikana Galaxy-laitteissa tutuksi tulleen käyttöliittymän. ....
Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin (11.12.2018 18:13)
EA Sports on luonut NHL 19 -peliin hahmot muusikkoduo JVG:n Jare Brandista ja Ville Gallesta. Kaksikko siirtyi peliin perjantaina 7.12.2018 julkaistussa päivityksessä. Jare Brandin ja Ville ....
OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää (11.12.2018 13:50)
OnePlus on esitellyt tänään McLaren-brändätyn erikoisversion OnePlus 6T -älypuhelimesta. Puhelin on rakennettu nopeusvaikutelman sekä McLarenin käyttämän värikoodiston ympärille. Puhelimen ....
Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n (11.12.2018 11:00)
Samsungin lisäksi myös Huawei kiirehti esittelemään puhkaistulla näytöllä varustetun älypuhelimen. Molemmat yhtiöt pitivät kovaa kiirettä julkistamisella, sillä kummallakin oli mahdollisuus ....

Uutisarkisto