AfterDawn: IT-alan uutiset

3D-tykki kotikäyttöön

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 23.5.2008 00:46 Kommentteja (2)

3D-tykki kotikäyttöön AVING.net raportoi Projectiondesign-nimisen yrityksen tavoitteesta tuoda 3D-projektorit kotikäyttöön. Norjalainen Projectiondesign suunnittelee, valmistaa ja markkinoi videoprojektoreja niin ammatti- kuin kotikäyttöönkin.
Täyteen teräväpiirtotarkkuuteen yltävästä projektorista löytyy DVI- ja VGA-liitäntöjä kaksin kappalein. Tarkoituksena onkin tuoda molempiin kuva eri näytönohjaimista, jonka jälkeen projektori tykittää kuvat vuorotellen 60 hertsin taajuudella valkokankaalle. Laitteen kerrotaan pystyvän näyttämään samanaikaisesti 60 hertsin taajuudella kahta 1080p-signaalia.

Kolmiulotteisen elämyksen saamiseksi kuvan katseluun vaaditaan erilliset 3D-lasit. Järjestelmään kuuluvat aktiiviset 3D-lasit ovat yhteydessä projektoriin langattomasti infrapunan avulla, joten johtojen kanssa ei tarvitse pelata. Aktiivisuudella tarkoitetaan tässä tapauksessa lasien läpinäkyvyyden synkronoitua säätöä. 3D-lasit päästävät valon läpi vuorotellen kummallekin silmälle, jolloin lopputulos on sama kuin aikoinaan punaisella ja vihreällä kalvolla varustettuja 3D-laseja käytettäessä.

Lähteen mukaan projektori on tarkoitus lanseerata Etelä-Korean markkinoille tämän vuoden syyskuussa. Muista markkina-alueista ei ole vielä tietoa. Myös hinnoittelu on vielä hämärän peitossa.

Katso kalvosarja 3D-projektorin esittelytilaisuudesta AVING.netin sivuilta.
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

123.5.2008 13:49

Tää on komee ja hintaakin varmaan jonkun verran on, kun se tulee markkinoille Suomesta puhumattakaan.

221.10.2008 15:36

Tuli tuosta 3D projektorista mieleen netissä liikkuvat jutut tee-se-itse 3D näytöistä. LCD-suljinlaseja on kaupoissa ainakin toisinaan saatavilla ja ohjeita löytyy, miten VGA-liitäntään voi tehdä lasien tahdistukseen tarvittavan yksinkertaisen kytkennän. Näkemäni jutut oli tehty CRT-näytöillä, mutta joillain alle 5 ms LCD-näytöilläkin jutun pitäisi onnistua.

Wired-lehdessä Sept. 2008, s. 82 on rakennusohjeet kahteen LCD-näyttöön ja polarisoiviin laseihin perustuvalle 3D-näytölle. Siinä annetaan ymmärtää, että kanavaeroteltua 3D-videoaineistoa olisi jostain saatavissakin. Katselin hiljattain kahteen videoprojektoriin perustuvalla systeemillä esitettyä kasvien biologiaan opettavaa aineistoa ja oli se paljon selvempää kuin 2D kuva. Usein vain 3D-jutut tehdään liioitellusti eivätkä niiden tekijät edes näytä tietävän kameroiden suuntauksen periaatetta. Siis 3D-kameroita pitää kääntää kuten ihminen silmiään kuvan pääkohtien etäisyyden mukaan.

Halvoissa polarisaatiolaseissa on usein valmistusvirheitä. Jos lasien polarisaatiot eivät ole tarkkaan 90 asteen kulmassa, syvyysvaikutus heikkenee selvästi. Samoin jos lasit tai pää on vinossa. Mitä hintaan tulee, 3D ei ole paljoakaan 2D-juttuja kalliimpaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? (21.4.2018 15:07)
Perinteisesti uusi Applen iOS-käyttöjärjestelmän versio on merkinnyt myös loppua vanhimpien iPhone-mallien tuelle. Tänä syksynä julkaistava iOS 12 on ilmeisesti tekemässä ison poikkeuksen tähän ....
1 kommentti
Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa (21.4.2018 14:05)
Toisinaan Android on sen verran jumissa, että tilanteen selvittelyn vuoksi se kannattaa käynnistää vikasietotilassa. Oppaassamme kerromme miten käynnistät Android-puhelimen tai -tabletin vikasietotilaan - ja miten pääset vikasietotilasta pois.
Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla (20.4.2018 21:55)
Google on tarjonnut jo vuosia mahdollisuutta lisätä verkkopalveluiden tileihin kaksiosaisen autentikoinnin. Yksi tietoturvan peruspilareista käytännössä estää väärinkäytökset useimmiten, vaikka ....
Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla (20.4.2018 20:19)
Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin kuuluvista yhtiöstä Huaweilta ja Samsungilta on jo tälle vuodelle nähty uudet huippulaitteet, mutta tulossa on tietysti vielä paljon, paljon mielenkiintoisia ....
Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 (20.4.2018 18:46)
Huawein hiljattain esittelemät P20-uutuuspuhelimet ovat saaneet mediassa palstatilaa kiitettävästi, ja syystä. Erityisesti Pro-mallin kolmoiskameraa on kehuttu ensikokeiluissa melkoisesti, ja ....

Uutisarkisto