AfterDawn: IT-alan uutiset

Wii käy vähiin ennen kuin loppuu

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 21.5.2008 08:28 Kommentteja (5)

Wii käy vähiin ennen kuin loppuu Nintendon Wii-pelikonsolin huippumenekki on johtanut viime aikoina siihen, että konsolia ei riitä edelleenkään kaikille halukkaille. Useat kaupat myyvät ei-oota, ja hinnat nousevat pilviin, kun jäljellä on enää vain kalliita erikoispaketteja.
Konsolin julkaisusta on kulunut jo yli puolitoista vuotta, mutta toimitusvaikeuksia on jatkuvasti. Nintendo aikookin lisätä Wiin valmistusmäärää edelleen, kertoo CNET.

Pahin pula konsolista lienee Yhdysvalloissa. Verkkokaupoista Wii Tracker.comin mukaan pelikonsolia ei irtoa alle 390 dollarilla. WalMart myy sen sijaan kallista, muutakin materiaalia sisältävää pakettiaan 500 dollarilla.

"Yhtäkään pelikonsolia ei ole myyty näin paljon, näin pitkään. Suunnittelimme jo alunperin saavuttavamme suuria myyntilukuja, mutta emme välttämättä kuitenkaan näin historiallisia", Nintendolta kerrotaan.

Yritys on arvioinut myyvänsä toisella vuosineljänneksellä alkaneena tilivuonna 25 miljoonaa Wii-konsolia. Edellisen tilivuoden kokonaismyyntimäärän kerrotaan olleen 18,61 miljoonaa. Nintendo aikookin kasvattaa kuukaudessa valmistettavien konsoleiden määrää 2,4 miljoonalla laitteella.

Suomessa pelikonsolia löytyy onneksi suoraan kaupan hyllyistä, ja vieläpä normaalihinnalla.Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

121.5.2008 16:32

Ihan sairastahan tuo on kun kattoo paljon noita oikeasti hyviä pelejä tolle o tehty. Smash bros, mario kart, super mario galxy ja zelda.

221.5.2008 17:48

Lainaus:
Ihan sairastahan tuo on kun kattoo paljon noita oikeasti hyviä pelejä tolle o tehty. Smash bros, mario kart, super mario galxy ja zelda.
On niitä pelejä nyt enemmän. Super paper mario, RE4Wii, RE:UC, metroid prime 3 corruption, Wii Fit :D, PES, Wario Ware, No More Heroes, Zack and Wiki, Kororinpa :D, MoH Heroes 2, exite truck (, wii sports.)

321.5.2008 18:06

Parhaat pelit,ei pelkkiä grafiikkapäivityksiä niinkuin muilla konsoleilla.Aivan uudenlaisia innovaatioita, mitkä tekevät pelaamisesta hauskaa jälleen.Kyllähän se grafiikka nyyppiä potuttaa, kun pikkuinen valkoinen loota vie ja muut vikisee.


On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa.

421.5.2008 19:10

Maailman naurettavinta ottaa orkkuja myyntimääristä, noh tapansa kullakin.

521.5.2008 22:06

Wii on se ainoa oikea.
On nuo myyntimäärät aika huikeita, mutta epäilenpä silti, mahtaako Wii koskaan saavuttaa NESin myyntimääriä

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.5.2008 @ 22:09

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto