Netflixin uusi boksi helpottaa nettivuokrauksien katselua

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.5.2008 23:46 Kommentteja (3)

Netflixin uusi boksi helpottaa nettivuokrauksien katselua Internetistä löytyy useita videopalveluita, joiden kautta voi ostaa tai vuokrata elokuvia digitaalisessa muodossa, jolloin kuluttaja lataa elokuvan itselleen internet-yhteyden avulla katselua varten. Kyseiset videopalvelut eivät kuitenkaan ole keränneet erityisemmin suosiota ja monien mielestä niiden suurimmat ongelmat liittyvät DRM-suojauksiin, joiden takia hankittua sisältöä on hankala katsella tietokoneen ulkopuolella, joka tarkoittaa monissa kotitalouksissa sitä, ettei palveluiden kautta hankittuja videoita voi katsella olohuoneessa.
Kyseistä ongelmaa ovat yrittäneet aiemmin kiertää sekä Microsoft että Apple, jotka ovat tuoneet omien videopalveluidensa videoita Xbox 360 -pelikonsoleille ja Apple TV -laitteille. Nyt samoille apajille pyrkii Yhdysvalloissa elokuvia postin ja internetin kautta vuokraava Netflix, joka on esitellyt uutta videoboksiaan, jolla Netflixin verkkopalvelun kautta digitaalisesti vuokrattuja elokuvia voi katsoa kätevästi suoraan televisiossa.Rokun suunnittelema pieni laatikko sisältää mm. HDMI-, Ethernet- ja komponenttiliitännät sekä WLAN-tuen, joiden avulla elokuvat saa ladattua laitteelle ja toistettua televisiossa. Laite toistaa samoja Microsoftin VC-1-videoita, joita katsellaan myös Netflixin tietokoneella toimivalla toisto-ohjelmalla, joka hyödyntää Windows Media Player -ohjelmistoa. Ainoastaan suoratoistoa tukeva laite sisältää 64 megatavua muistia, johon katsottavaa sisältöä voi ladata. Laitteessa ei ole siis kiintolevyä tai muutakaan massamuistia elokuvien tallennusta varten. Tämän vuoksi laitteen seuraksi tarvitsee videoiden katsomista varten vähintään 512 kbps -tiedonsiirtonopeudella toimivan laajakaistayhteyden ja parasta kuvanlaatua varten vaaditaan vähintään 2,2 Mbps -tiedonsiirtonopeudella toimiva laajakaistayhteys.

HDMI-ulostulo tukee ainoastaan 480p-resoluutiota ja muiden ulostulojen maksimiresoluutio on 480i, joten teräväpiirtosisältöä laitteella ei voi nykyisellään katsella. Tulevaisuudessa teräväpiirtotuki on kuitenkin tarkoitus lisätä laitteeseen firmware-pävityksellä samaan aikaan, kun Netflix aloittaa teräväpiirtosisällön vuokraamisen. Samalla tarjontaa pitäisi ilmaantua 5.1-kanavaista audiota tarjoavia TV-ohjelmia ja elokuvia. Laitteessa ei ole liikkuvia osia, kuten tuuletinta, joten se ei tuota ylimääräistä melua, jonka vuoksi laite sopii erinomaisesti elokuvien katseluun.

Netflixin uuden boksin uskotaan houkuttelevan kuluttajia erityisesti edullisen hinnan ja laajan sisällön avulla, sillä laitteen myyntihinta on ainoastaan 100 dollaria ja yhdeksän dollarin kuukausimaksulla kuluttajat pääsevät katselemaan yli 10 000 elokuvaa ja TV-sarjan jaksoa Netflixin valikoimista. Ladattujen elokuvien kuvanlaatu ei vastaa DVD-elokuvien vastaavaa, mutta laitetta testanneiden sivustojen mukaan kuvanlaatu on monien videoiden kohdalla lähes DVD-tasoa.


Laite edestä ja kaukosäädin
Laitteen liitännät takapuolella


Kaukosäädin

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

121.5.2008 00:29

Hmm.. Tämähän alkaa vaikuttaa jo ihan kätevältä vermeeltä vaikka onkin hieman rampa vielä. Eiköhän se tuosta kehity eteenpäin.

Kyllä tämä tämänhetkiset muut kilpailijat pesee mielestäni satanolla

221.5.2008 09:32

Teräväpiirtosisältöä, tekstitykset ja mun puolesta muutama euro vaikka lisääkin kuukausimaksuun, niin löytää kyllä tiensä minunkin olohuoneeseen. Tosin pitäisi vielä tällaisen rantautua Suomeenkin. :(

324.5.2008 00:02

jos saa tekstitykset niin löytyisi omankin television alta tuo.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....
Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet (21.10.2019 20:14)
GSP 370:t ovat tunnetun kuulokevalmistajan ehkä vähän vähemmän tunnetun pelilaiteosaston uusin tuotos. Sennheiserin langattomat uutuuskuulokkeet lupaavat loistavaa äänenlaatua ja jopa sadan ....

Uutisarkisto