AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia tuo GPS-paikannuksen joka toiseen puhelimeen

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 16.5.2008 00:59 Kommentteja (2)

Nokia tuo GPS-paikannuksen joka toiseen puhelimeen Matkapuhelinvalmistaja Nokia uskoo GPS-paikannuksen tulevaisuuteen. Paikannusominaisuudella varustettujen puhelimien ja autonavigaattoreiden markkinat ovat kasvaneet viime aikoina räjähdysmäisesti. Nokian mukaan ensi vuoden jälkeen GPS-vastaanotin löytyykin jo joka toisesta puhelimesta.
Väite tarkoittaakin käytännössä sitä, että GPS-vastaanottimesta tulee vakio-ominaisuus kaikkissa muissa, paitsi kaikista halvimmissa puhelinmalleissa. Myös halvimmissa puhelinmalleissa tulee olemaan paikannusominaisuuksia, tosin ilman GPS-piiriä.

Nokian paikannustoiminnan johtaja Michael Halbherr arvioi yrityksen tuovan GPS-paikannuksen 50 prosenttiin puhelimista vuosien 2010-2012 aikana.

Halbherrin mukaan Nokian tavoitteena on myydä tämän vuoden aikana yhteensä noin 35 miljoonaa GPS-ominaisuudella varustettua puhelinta. Mikäli 50 prosentin arvio pitää kutinsa, parin vuoden kuluttua sama myyntimittari saattaa näyttää jo 250 miljoonaa myytyä GPS-puhelinta.

Hänen mukaansa jatkossa E-sarjan yrityspuhelimet ja N-sarjan viihdepuhelimet ilman GPS-paikannusominaisuutta tulevat olemaan harvassa.

Vaikka puhelimessa ei olisikaan GPS-sirua, tulee uusista kännyköistä löytymään mahdollisuus käyttää tukiasemiin perustuvaa paikannustekniikkaa yhdessä Nokia Maps -ohjelman kanssa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

116.5.2008 10:09

Pianhan se GPS-piirikin on niin halpa, että puhelin, jossa ei ole GPS:ää, onkin erityismalli, koska ne vaativat uniikimman suunnitelun, kuin ne puhelimet joissa ne on. On tosin aika harvinaista, että tulee GPS:ää nykyään edes tarvittua. Tietysti matkoilla ja vieraassa paikassa saatta olla nopeastikin hintansa väärti ominaisuus.

216.5.2008 11:39

Nokiahan tarjoaa kartaohjelmat ilmaiseksi puhelimiinsa. Vain se automaattinen reittihaku maksaa. Yllättävän kätevä on se nokian karttaohjelma ilman reittihakuakin. Oli paljon iloa esim. Espanjassa kun olin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto