AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia tuo GPS-paikannuksen joka toiseen puhelimeen

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 16.5.2008 00:59 Kommentteja (2)

Nokia tuo GPS-paikannuksen joka toiseen puhelimeen Matkapuhelinvalmistaja Nokia uskoo GPS-paikannuksen tulevaisuuteen. Paikannusominaisuudella varustettujen puhelimien ja autonavigaattoreiden markkinat ovat kasvaneet viime aikoina räjähdysmäisesti. Nokian mukaan ensi vuoden jälkeen GPS-vastaanotin löytyykin jo joka toisesta puhelimesta.
Väite tarkoittaakin käytännössä sitä, että GPS-vastaanottimesta tulee vakio-ominaisuus kaikkissa muissa, paitsi kaikista halvimmissa puhelinmalleissa. Myös halvimmissa puhelinmalleissa tulee olemaan paikannusominaisuuksia, tosin ilman GPS-piiriä.

Nokian paikannustoiminnan johtaja Michael Halbherr arvioi yrityksen tuovan GPS-paikannuksen 50 prosenttiin puhelimista vuosien 2010-2012 aikana.

Halbherrin mukaan Nokian tavoitteena on myydä tämän vuoden aikana yhteensä noin 35 miljoonaa GPS-ominaisuudella varustettua puhelinta. Mikäli 50 prosentin arvio pitää kutinsa, parin vuoden kuluttua sama myyntimittari saattaa näyttää jo 250 miljoonaa myytyä GPS-puhelinta.

Hänen mukaansa jatkossa E-sarjan yrityspuhelimet ja N-sarjan viihdepuhelimet ilman GPS-paikannusominaisuutta tulevat olemaan harvassa.

Vaikka puhelimessa ei olisikaan GPS-sirua, tulee uusista kännyköistä löytymään mahdollisuus käyttää tukiasemiin perustuvaa paikannustekniikkaa yhdessä Nokia Maps -ohjelman kanssa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

116.5.2008 10:09

Pianhan se GPS-piirikin on niin halpa, että puhelin, jossa ei ole GPS:ää, onkin erityismalli, koska ne vaativat uniikimman suunnitelun, kuin ne puhelimet joissa ne on. On tosin aika harvinaista, että tulee GPS:ää nykyään edes tarvittua. Tietysti matkoilla ja vieraassa paikassa saatta olla nopeastikin hintansa väärti ominaisuus.

216.5.2008 11:39

Nokiahan tarjoaa kartaohjelmat ilmaiseksi puhelimiinsa. Vain se automaattinen reittihaku maksaa. Yllättävän kätevä on se nokian karttaohjelma ilman reittihakuakin. Oli paljon iloa esim. Espanjassa kun olin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
Suomessa myytävä Galaxy S9 on selkeästi jenkkimallia hitaampi Suomessa myytävä Galaxy S9 on selkeästi jenkkimallia hitaampi (22.3.2018 20:56)
Galaxy S9:stä, kuten niin monesta sitä edeltäneestä Galaxy S -mallista, löytyy kaksi eri versiota. Tässä tapauksessa emme puhu normaali- ja plus-kokoisista laiteversioista vaan järjestelmäpiirieroista. ....
Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin (22.3.2018 20:30)
Samsung on esitellyt uuden Exynos 9610 -järjestelmäpiirinsä, joka on tarkoitettu ylemmän keskisarjan mobiililaitteisiin. Kyseinen piiri on Galaxy S9:stä löytyvän Exynos 9810 -piirin pikkuveli ....
Seuraavan Galaxy Noten sormenjälkilukija saattaa olla näytössä Seuraavan Galaxy Noten sormenjälkilukija saattaa olla näytössä (22.3.2018 19:07)
Sormenjälkilukija on ollut muutaman vuoden ajan ominaisuus, joka löytyy liki kaikista vähänkään paremmin varustelluista älypuhelimista. Viime vuoden puolivälin tienoilla tosin sen sijainnista ....
Peligrafiikat nousevat uudelle tasolle – GDC:ssä demottiin säteenjäljitystä Peligrafiikat nousevat uudelle tasolle – GDC:ssä demottiin säteenjäljitystä (22.3.2018 14:04)
Tämän vuoden GDC-pelimessujen yksi suurimmista puheenaiheista vaikuttaisi olevan sädejäljityksen (ray tracing) mahdollistavien työkalujen tuominen pelikehittäjien ja luovan alan tekijöiden saataville. ....

Uutisarkisto