AfterDawn: IT-alan uutiset

Digiboksien muunteluohjeet toivat vankilatuomiot brittikaksikolle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.5.2008 15:31 Kommentteja (5)

Digiboksien muunteluohjeet toivat vankilatuomiot brittikaksikolle Digiboksien muuntelu ei ole suuren yleisön keskuudessa vielä mitenkään erityisen suosittu harrastus, mutta suuret TV-lähetyksiä jakelevat yritykset tarkkailevat siitä huolimatta aktiivisesti useita internet-sivustoja, jotta mahdolliset kopiointisuojausten ja maksukanavasuojausten ohitukset saadaan havaittua mahdollisimman nopeasti.
Tämän huomasivat myös Isossa-Britanniassa asuvat Carl Morgan Davison ja Mark Taylor, joiden pyörittämä modshack.co.uk-sivusto joutui ratsian kohteeksi vuoden 2006 syyskuussa. Davisonin ja Taylorin pyörittämältä sivustolta löytyi ohjeita, joiden avulla kuinka kuka tahansa pystyi kiertämään mm. Virgin Median ja BSkyB:n digitaalisissa satelliittilähetyksissä käytetyt suojaukset, jolloin kanavia pystyi katselemaan ilmaiseksi.

Virgin Media ja BSkyB valittavat sivustosta Pohjois-Walesin poliisille vuoden 2005 kesällä, jonka seurauksena käynnistetty tutkinta johti lopulta ratsiaan ja oikeudenkäyntiin. Sivusto keräsi toimintansa aikana vapaaehtoisia lahjoituksia melkein 27 000 puntaa eli noin 34 000 euroa. Oikeuslaitos tuomitsi Davisonin, joka tunnettiin paremmin Hairy Monster -nimimerkillä 10 kuukauden vankeusrangaistukseen ja Taylor, joka tunnettiin paremmin Novice Angle- ja Bubba’s Buoy -nimimerkeillä sai puolestaan 5 kuukauden vankeusrangaistuksen.

Tuomio miehille tuli tekijänoikeuksia suojelevan Copyright and Designs Act -lain nojalla. Oikeuden päätös miellytti erityisesti Malcolm Daviesia, joka johtaa Virgin Median maksukanavahuijareita etsivää osastoa. Davies mukaan annetun tuomion pitäisi kertoa selvästi, että vastaavasta toiminnasta kannattaa pysyä erossa. Davies sanoo Virgin Median ottavan kaikki tapaukset tosissaan ja yritys jatkaa jatkossakin yhteistyötä poliisin kanssa, jotta kyseinen toiminta saataisiin estettyä. Davies kertoi saman lain koskevan sekä muutettujen laitteiden myyjiä että laitteiden käyttäjiä ja Daviesin mukaan kyseisten laitteiden myyminen tai käyttäminen on vakava rikos.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

115.5.2008 16:48

Vakava rikos?Tämä maailma on kyllä menossa väärään suuntaan ja vauhdilla.

215.5.2008 18:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Vakava rikos?Tämä maailma on kyllä menossa väärään suuntaan ja vauhdilla.

Jooh. Onhan niitä vakavempi rikoksia tietenkin olemassa.

315.5.2008 18:58

Hehe.. ennen vanhaan vankilan kauhutarinat oli että joutuu sinne murhaajien joukkoon jos tekee tyhmyyksiä.

Tulevaisuudessa on että joutuu pahamaineisten nörttien joukkoon!

415.5.2008 18:59

ohan se ihan normaalia että ennakkotapauksessa tulee kovia tuomioita ja kun pojat ovat vielä tienanneet.

516.5.2008 19:01

Lainaus:
...käyttäminen on vakava rikos
Paljonkohan Briteissä saa vankeutta pahoinpitelystä, raiskaamisesta tai pedofiliasta? Suomessa ei juuri mitään, puhumattakaan OIKEASTA vankeudesta (eikä leikkivankeudesta eli ehdollisesta).

Korporaatioiden sairas ahneus onkin pyhitetty henkeä ja terveyttä pyhemmäksi valtiovallan suojeluskohteeksi!

Jos joku katsoo jollain konstilla imaiseksi maksukanavia, niin se ei todellakaan automaattisesti tarkoita että olisi menetetty maksava asiakas tai maksutuloja. Mutta idioottimainen tekijänoikeusfasismin paasaaminen karkoittaa takuuvarmasti useammankin maksavan asiakkaan.

Paljonko saa vankeutta jos päästää kotiinsa tututkin katsomaan ILMAISEKSI kustantamiaan maksukanavia? (Jos ei vielä, niin tulevaisuudessa ainakin...)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.5.2008 @ 19:03

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto