AfterDawn: IT-alan uutiset

HBO tuli ja muutti iTunesin hinnoittelun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.5.2008 16:02 Kommentteja (1)

HBO tuli ja muutti iTunesin hinnoittelun Apple iTunes-verkkokauppa on perustamisestaan asti suosinut tasahinnoittelua saman kategorian tuotteille. Applen toiminta ei ole kuitenkaan miellyttänyt viihdejättejä, jotka haluaisivat hinnoitella tuotteitaan vapaammin ja nyt HBO on saanut haukattua Applen hintasormesta pienen palan, jonka myötä HBO:n TV-sarjoja saa iTunesista vaihtelevin hinnoin.
Yhdysvaltojen iTunes tarjoaa tästä päivästä alkaen kuluttajille HBO:n Sex in the City- (Sinkkuelämää), The Wire- (Langalla), Deadwood-, Flight of the Conchords-, Rome- (Rooma) ja The Soprano's -sarjoja. Sex in the City-, The Wire- ja Flight of the Conchords -sarjojen hinnoittelu on tuttu 1,99 dollaria per jakso, mutta HBO:n kolmesta muusta sarjasta saa pulittaa 2,99 dollaria per jakso.

HBO:n lisäksi ainakin Showtime olisi havittelemassa vastaavaa sopimusta Applelta ja todennäköisesti lähes kaikki suuret mediajätit haluavat enemmän vaihtelua hinnoittelulleen, joten tasahinnoittelu on pian historiaa ainakin iTunesin TV-sarjojen kauppaamisessa. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, että aikooko Apple sallia vapaamman hinnoittelun myös musiikin saralla.

Vapaampi hinnoittelu houkuttelee ainakin NBC:tä, joka ilmoitti aiemmin, että viime vuonna kariutunut yritysten välinen yhteistyö olisi mahdollista aloittaa uudelleen, jos Apple joustaisi tietyissä asioissa.

Epävirallisten tietojen mukaan HBO saisi 70 prosenttia iTunesin kautta myytyjen TV-sarjojensa tuotosta ja loput 30 prosenttia jäisi Applelle. Täten HBO tienaisi noin kaksi dollaria jokaisesta hintavammasta TV-sarjan jaksosta, jonka kuluttajat ostavat itselleen.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

113.5.2008 21:16

EIvät sitten tunnu millään oppivan tuota hinnoittelua. Deadwood/Sopranos, muistaakseni 13 jaksoa kausi, 38,87$. Suomessa tuollainen palvelu velottaisi moisesta tietenkin tuplahinnan. Siis ihan älytöntä. DVD boksit kun irtoaa 15-30eurolla.

Tietty jos rahaa piisaa, niin siitä vaan..... =/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto