AfterDawn: IT-alan uutiset

GTA IV kelpasi kuudelle miljoonalle kuluttajalle ensimmäisen viikon aikana

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.5.2008 16:20 Kommentteja (17)

GTA IV kelpasi kuudelle miljoonalle kuluttajalle ensimmäisen viikon aikana Take-Two Interactiven ja Rockstarin työstämä GTA IV -peli on lunastanut sille asetetut ensimmäisen viikon myyntitavoitteet ja Take-Twon julkaiseman tiedotteen mukaan peliä myytiin ensimmäisen myyntiviikon aikana maailmanlaajuisesti noin kuusi miljoonaa kappaletta. Rahassa mitattuna GTA IV liikutti seteleitä ensimmäisen viikon aikana noin 500 miljoonan dollarin verran, jonka myötä GTA IV hallitsee nyt viihdeteollisuuden myyntiennätyksiä ensimmäisen viikon ja päivän osalta.
Ensimmäisen päivän aikana GTA IV:ta myytiin noin 3,6 miljoonaa kappaletta, josta seurasi noin 310 miljoonan dollarin katoaminen pelaajien lompakoista. Viime syksynä Microsoftin julkaisemaa Halo 3 -peliä kaupattiin julkaisun yhteydessä noin 170 miljoonan dollarin edestä, joten GTA IV lähes tuplasi Halo 3:n tekemän ennätyksen.

Take-Twon johtoportaassa toimiva Strauss Zelnick oli iloinen hyvistä uutisista ja hän kiittikin koko Rockstarin tiimiä erittäin hyvästä työstä, jonka avulla GTA-pelisarja on saatu nostettua täysin uudelle tasolle. Myös Take-Twon toimitusjohtajana toimiva Ben Feder oli ylpeä Rockstarin tekemästä työstä, joka Federin mukaan asettaa kokonaan uudet standardit peliteollisuuden tulevaisuudelle.

GTA IV paransi myös Xbox 360- ja PlayStation 3 -pelikonsoleiden myyntiä sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. GTA IV:n uskotaan myyvän jatkossakin erinomaisesti ja tällä hetkellä pelin uskotaan päätyvän yli 12 miljoonaan talouteen vielä tämän vuoden loppuun mennessä.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

17.5.2008 16:42
maihel
Inactive

tämä ei mielestäni ollut mikään yllätys, ottaen huomioon suuret odotukset ja pelisarjan kulttimaine

27.5.2008 17:14

JA SEN SE ANSAITSEEKIN!!!!!!!!!!!!!!!!!

37.5.2008 18:07

Onse kyllä ihme kun jaksetaan tätäkin peliä vielä vääntää :D Itseäni melkein jo kammottaa että joskus joudun tuota kokeilemaan mielenkiinnosta. Pelihän ei varmasti tarjoa mitään uutta muutakuin krafiikan puolesta. Samaa ajamista pisteestä A pisteeseen B ja ihmisten päätöntä ampumista. No katsotaan nyt jos jonnekkin kaverille menis pelaamaan, iteltä taitaa jäädä jo ostamatta kun kaikki aikasemmat tullu pelattua...

47.5.2008 18:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti shnigi:
Onse kyllä ihme kun jaksetaan tätäkin peliä vielä vääntää :D Itseäni melkein jo kammottaa että joskus joudun tuota kokeilemaan mielenkiinnosta. Pelihän ei varmasti tarjoa mitään uutta muutakuin krafiikan puolesta. Samaa ajamista pisteestä A pisteeseen B ja ihmisten päätöntä ampumista. No katsotaan nyt jos jonnekkin kaverille menis pelaamaan, iteltä taitaa jäädä jo ostamatta kun kaikki aikasemmat tullu pelattua...
taitaa poitsukkaa vähän himottaa? eikö ole pleikkaria? ;)

57.5.2008 19:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti shnigi:
Onse kyllä ihme kun jaksetaan tätäkin peliä vielä vääntää :D Itseäni melkein jo kammottaa että joskus joudun tuota kokeilemaan mielenkiinnosta. Pelihän ei varmasti tarjoa mitään uutta muutakuin krafiikan puolesta. Samaa ajamista pisteestä A pisteeseen B ja ihmisten päätöntä ampumista. No katsotaan nyt jos jonnekkin kaverille menis pelaamaan, iteltä taitaa jäädä jo ostamatta kun kaikki aikasemmat tullu pelattua...
Mitään mullistavaa peli tuskin tosiaan antaa, mutta eri arvostelijoiden mielestä GTA IV:n käsikirjoitus on edellisiin osiin verrattuna todella onnistunut. Eli nyt jos koskaan kannattaa ostaa GTA, ja yrittää unohtaa vanhojen pelien tuottama turtumus. Lisää mielenkiintoisuutta lisää laaja ja yksityiskohtainen maailma, missä riittää tutkimista.

67.5.2008 21:44

Lainaus:
Ensimmäisen päivän aikana GTA IV:ta myytiin noin 3,6 miljoonaa kappaletta...

Kyllä ollut kova myynti, näin nopeasti laskettuna se tekee 41peliä sekunnissa! :D

77.5.2008 22:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti shnigi:
Onse kyllä ihme kun jaksetaan tätäkin peliä vielä vääntää :D Itseäni melkein jo kammottaa että joskus joudun tuota kokeilemaan mielenkiinnosta. Pelihän ei varmasti tarjoa mitään uutta muutakuin krafiikan puolesta. Samaa ajamista pisteestä A pisteeseen B ja ihmisten päätöntä ampumista. No katsotaan nyt jos jonnekkin kaverille menis pelaamaan, iteltä taitaa jäädä jo ostamatta kun kaikki aikasemmat tullu pelattua...
Tarjoaa se paljon muutakin ku vaan uutta grafiikkaa, kannattaa lukea arvosteluja ;)

87.5.2008 23:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti shnigi:
Onse kyllä ihme kun jaksetaan tätäkin peliä vielä vääntää :D Itseäni melkein jo kammottaa että joskus joudun tuota kokeilemaan mielenkiinnosta. Pelihän ei varmasti tarjoa mitään uutta muutakuin krafiikan puolesta. Samaa ajamista pisteestä A pisteeseen B ja ihmisten päätöntä ampumista. No katsotaan nyt jos jonnekkin kaverille menis pelaamaan, iteltä taitaa jäädä jo ostamatta kun kaikki aikasemmat tullu pelattua...
Aikaisemmatkin sarjan pelit ovat olleet mielenkiintoisia, mutta tässä uudessa siirrytään aivan uudelle tasolle. Tekemistä riittää ja teknisestikin peli on onnistunut. Käsikirjoitusta ei ole turhaan kehuttu arvosteluissa ja pelin kutsuminen eeppiseksi teokseksi ei ole yhtään liioiteltua. Loistavaa (väkivalta)viihdettä!!

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

98.5.2008 9:10

Vähän on kyllä meikäläiselläkin semmoinen maku, että tämä peli on fanien keskuudessa hyvä peli vain sen statuksen takia. Eihän kukaan Ferrarillakaan ajava kehtaa myöntää siinä olevia vikoja :P

Vaan joo, kaipa tämä täytyy waret... siis "ostaa", kunhan joskus PC-versio tulee.

108.5.2008 9:59

eiköhän se ole pc version myötä minun osaltani näin...
Testaa pyöriikö -> kauppaan -> pelin kanssa kassalle -> kotiin pelaamaan -> läpi -> modaamaan -> uudestaan läpi ja sitten se voikin jäädä vähäksi aikaa hyllyyn kunnes uudestaan läpi pelaamisen aika koittaa.

118.5.2008 13:22

Täytyy sanoa että oli ensimmäinen peli jota odottelinkin ps3:lle. Paras pelisarjasta tähänmennessä.

128.5.2008 14:09

Onko mitään faktaa siitä, että PC versio olisi todela tulossa? Vai onko se vain meidän konsolittomien toiveajattelua ja hypetystä, kun ei muutakaan voida?

Ärsyttää tällänen. Jos ostan konsolin, niin se on sitten yhden pelin takia, joten onko siinä nyt sitten mitään järkeä? Nooh. Kai tämä pitää nyt sitten maksaa, kun on saastainen piraatti PC-omistaja.

138.5.2008 16:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lanttu42:
Onko mitään faktaa siitä, että PC versio olisi todela tulossa? Vai onko se vain meidän konsolittomien toiveajattelua ja hypetystä, kun ei muutakaan voida?

Ärsyttää tällänen. Jos ostan konsolin, niin se on sitten yhden pelin takia, joten onko siinä nyt sitten mitään järkeä? Nooh. Kai tämä pitää nyt sitten maksaa, kun on saastainen piraatti PC-omistaja.
no kyllähän tuossa ps3:ssa esim on huomattavasti mutakin etua kun pelkkä yksi peli. sillä saa esimerkisksi erittäin laadukkaan mediaksekuksen blu-ray soittimella. Henkilökohtaisesti ainakin ostin kyseisenkonsolin pääasiassa viihdekeskukseksi.

149.5.2008 1:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
eiköhän se ole pc version myötä minun osaltani näin...
Testaa pyöriikö -> kauppaan -> pelin kanssa kassalle -> kotiin pelaamaan -> läpi -> modaamaan -> uudestaan läpi ja sitten se voikin jäädä vähäksi aikaa hyllyyn kunnes uudestaan läpi pelaamisen aika koittaa.
Ensi kuussa sitten kerrotaan PC-versiosta.

Ja muuten: Voisi yhtä hyvin haistaa vitut jos oikeasti aikoo warettaa GTA:n tapaisen pelin, koska se on vaan niin hyvä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.5.2008 @ 01:27

159.5.2008 7:14

Kyllä se PC:versio tulee ihan varmasti. Saattaa jopa tulla jakoon aikasemmin kuin virallinen PC julkaisu on. Ja eikun odottelemaan.

169.5.2008 15:41

Kyllä tämä on niitä HYVIN harvoja pelejä mitä itse voin ostaa, kunhan vaan tulis äkkiä pc:lle. Ite pelkään enemmänkin sitä päivää kun kyllästyy gta:han =)

1710.5.2008 3:11

no kylläpä hyvältä vaikutti konsolilla, ongelmaksi muodostuu minulla tuo pyöriikö edes tällä pcllä... taitaa kusta homma prossun takia ja sit taas satasia tiskiin jos niitä edes löytyy enää.

Aikaisemmat gta-sarjan pelit ovat olleet hyviä, paitsi tuo San Andreas oli ehkä vähän kehno minun mielestäni.

Itse ostan myös näitä pelejä harvoin ihan sen takia että lompakkoa ei vain kykene kaivamaan taskusta huonon pelin ostamiseen, ja harvoin on varaa uuteen.

huomaa nlitement että jos sinulla on varaa ostaa kaikkea mitä haluat ei tarkoita että jokaisella asiat näin olisivat, itselläkin voi kestää tovi että saan rahaa talteen niin paljon että tuo peli irtoaa kaupasta kun kuitenkin hinta on jotain 50€ vähintään veikaten.

niin tosiaan, assasin's creedin hinnan laskua odottlen vielä...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.5.2008 @ 03:12

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto