AfterDawn: IT-alan uutiset

Mobiilitöllö yleistyy Jenkeissä väärällä tekniikalla

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 6.5.2008 07:05 Kommentteja (2)

Mobiilitöllö yleistyy Jenkeissä väärällä tekniikalla Mobiilitelevisio yleistyy kovalla vauhdilla myös rapakon toisella puolella. Valitettavasti vain väärällä tekniikalla -- ainakin Nokian ja Euroopan unionin mielestä.
Applen iPhone-matkapuhelintakin markkinoiva AT&T on avannut oman mobiilitelevisiobisneksensä DVB-H-tekniikan kanssa kilpailevan Qualcommin MediaFLO:n turvin. Lähetykset ovat katseltavissa Yhdysvaltojen maaperällä 58 kaupungissa 10 euron kuukausimaksulla.

Uutinen MediaFLO-tekniikan vahvistumisesta on paha takaisku Nokialle, koska se vain kasvattaa eri tekniikoiden yleistymistä eri puolilla Atlanttia. DVB-H-tekniikan kehityksessä mukana ollut Nokia on panostamassa omissa puhelimissaan entistä rajummin DVB-H-vastaanottoon. Myös Euroopan unioni on suositellut vakavasti kyseisen tekniikan käyttöä EU-maissa.

Yhdysvalloissa AT&T:n uusi verkko ei ole ensimmäinen laaja kännykkätelevisioverkko. Vuosi sitten Verizon avasi oman, myös MediaFLO-tekniikkaa käyttävän, verkkonsa. Verizonen verkko vastaa myös hinnoittelultaan AT&T:n uutta palvelua. Näyttääkin siis vahvasti siltä, että saman tekniikan yleistymishaaveet voidaan haudata Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

16.5.2008 8:07

Mitkäköhän puhelimet tukevat tuota MediaFLO:ta nykyään? Itse löysin vain LG LX9400:n. Onhan tuokin aika mielenkiintoisen näköinen puhelin, kieltämättä, mutta muuten vähän tekniikasta jäljessä. Varsinkin sen antenni huvittaa hieman. :)

Jos tuo yleistyy kunnolla tuolla Ameriikoissa, alkaa Nokiakin valmistamaan noita MediaFLO:hon kykeneviä puhelimia varmasti.

26.5.2008 21:31

Ei siitä kannata enää olla kiinnostunut, mitä rapakon takana tekevät. Muun maailman kannattaisi todella unohtaa talouslaman pesäkolo ja keskittyä omaan elämään ja kehitykseen.

Todellisuus on kuitenkin se, että seurataan amerikkalaisia maailman laajuiseen lamaan ja laman kesekellä vielä tapellaan siitä, mikä on oikea mobiilitelevisiostantardi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto