AfterDawn: IT-alan uutiset

Blu-rayn myynti pientä Suomessa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.5.2008 17:28 Kommentteja (51)

Blu-rayn myynti pientä Suomessa Uutisoimme eilen kuinka Blu-ray-soittimien kauppa ei ole jatkunut Yhdysvalloissa odotetulla tavalla HD DVD -formaatin kokeman tappion jälkeen. Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumin eli KOTEK:in tekemien mittausten mukaan tilanne on suunnilleen samanlainen myös Suomessa.
KOTEK:ia edustavan Elina Yrjänheikin mukaan HD DVD -formaatin kokeman tappion ei odotettu kasvattavan Blu-ray-soittimien myyntiä Suomessa, eikä näin myöskään käynyt. "Suomen markkinat ovat vasta käynnistymässä. Kyllähän myynti on, ja on tähänkin asti ollut, aika pientä. Mitään suurta piikkiä ei ole täälläkään nähty tämän vuoden aikana" kommentoi Yrjänheikki Digitodaylle.

KOTEK:illa uskotaan kuitenkin Blu-rayn suosion kasvavan tulevaisuudessa myös Suomessa. Mitään räjähtävää nousua ei kuitenkaan ole odotettavissa ja odotukset kohdistuvat loppuvuoteen, jolloin markkinoilla pitäisi olla parempi tarjonta Blu-ray-soittimien osalla. "Käytännössä tarjontakin on markkinoilla aika pientä vielä. Odotamme jatkuvaa kasvua, mutta emme mitään piikkiä. Odotukset kohdistuvat enemmänkin loppuvuoteen ja ehkä ensi jouluun" sanoi Yrjänheikki.

Yrjänheikin mukaan Suomessa myyntiä ovat hidastaneet sekä Blu-ray-soittimien heikko tarjonta että rahojen päätyminen digisovittimien ja taulutelevisioiden ostoon. Digisovittimien ja -televisioiden suurin ostoryntäys on kuitenkin nyt ohi, mutta Blu-ray-soittimien tarjonta on edelleen heikkoa ja monet tavalliset Blu-ray-soittimet eivät pysty kilpailemaan hintansa ja ominaisuuksiensa puolesta Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin kanssa, joka on tällä hetkellä selvästi yleisin Blu-ray-elokuvia toistava laite markkinoilla.


Edellinen Seuraava  

51 kommenttia

12.5.2008 18:15

Kunhan blu-rayn hinnat kaupoissa laskisivat hieman, niin alkaisin ainakin itse ostamaan elokuvia kaupoista. Tällä hetkellä huuto.netistä säännöllisesti käytettyjä tullut ostettua alemman hinnan takia.

22.5.2008 18:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Alpoika:
Kunhan blu-rayn hinnat kaupoissa laskisivat hieman, niin alkaisin ainakin itse ostamaan elokuvia kaupoista. Tällä hetkellä huuto.netistä säännöllisesti käytettyjä tullut ostettua alemman hinnan takia.

kunhan HD TV:iden ja blu-ray soittimien hinta laskisi niin tulisi ostettua -__-

32.5.2008 19:32
hentriz
Inactive

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Alpoika:
Kunhan blu-rayn hinnat kaupoissa laskisivat hieman, niin alkaisin ainakin itse ostamaan elokuvia kaupoista. Tällä hetkellä huuto.netistä säännöllisesti käytettyjä tullut ostettua alemman hinnan takia.

kunhan HD TV:iden ja blu-ray soittimien hinta laskisi niin tulisi ostettua -__-

Minun mielestä HD-ready-telkut on jo aika halpoja, myös Full-HD:t. Mutta nuo Sinilevyt ja niiden lukijat, ne ovat vielä kalliita.

42.5.2008 19:52

Mitään järkeä vielä ostaa.Tuote on aivan keskeneräinen,ja vanhoilla versioilla voi käydä niin ,ettei edes pysty katsomaan uusia vasta julkistettuja elokuvia.Ps3 on ainoa suht järkevä valinta.Ja mikä hauskaa,kun katsoo niitä nykiviä,tosin hyvällä kuvalla ;)olevia elokuvia,voi alkaa vähän harmittamaan.Nyky tekniikka on kyllä aika p...... Luulisi että niille sadoille euroille saisi toimivia järjestelmiä,mutta paskanmarjat.Ja mikäs sen mukavampaa, kuin katsoa kaverin punottavaa naamaa,kun mainitsee näistä pienistä "ominaisuuksista" :)

52.5.2008 22:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Mitään järkeä vielä ostaa.Tuote on aivan keskeneräinen,ja vanhoilla versioilla voi käydä niin ,ettei edes pysty katsomaan uusia vasta julkistettuja elokuvia.Ps3 on ainoa suht järkevä valinta.Ja mikä hauskaa,kun katsoo niitä nykiviä,tosin hyvällä kuvalla ;)olevia elokuvia,voi alkaa vähän harmittamaan.Nyky tekniikka on kyllä aika p...... Luulisi että niille sadoille euroille saisi toimivia järjestelmiä,mutta paskanmarjat.Ja mikäs sen mukavampaa, kuin katsoa kaverin punottavaa naamaa,kun mainitsee näistä pienistä "ominaisuuksista" :)
Kuinkahan montaa laitetta olet testannut ja omistatko edes Blu-ray soitinta? Ihme Blu-ray vastaisuutta.

Omat kokemukset on ollut hyviä, ei valittamista. Soittimien hinta on ihan kohtuullinen ja elokuvat tulevat halpenemaan kunhan formaatti yleistyy eli noin vuoden sisällä. Ne joita hinnat hirvittää voivat odotella pari vuotta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.5.2008 @ 23:25

62.5.2008 23:11

Lainaus:
Kuinkahan montaa laitetta olet testannut ja omistatko edes Blue-ray soitinta? Ihme Blue-ray vastaisuutta.

Omat kokemukset on ollut hyviä, ei valittamista. Soittimien hinta on ihan kohtuullinen ja elokuvat tulevat halpenemaan kunhan formaatti yleistyy eli noin vuoden sisällä. Ne joita hinnat hirvittää voivat odotella pari vuotta.
Hah muka kohtuullinen en kyllä itse rupeaisi maksamaan yli 300€ blu-ray soittimesta jolla pystyy vain katsomaan leffoja eikä tekemään mitään muuta.

73.5.2008 4:33

Kukaan ei tarvitse bluerayta, tai muutenkaan mitään teräväpiirtohumpuukia. Yliarvostettua sontaa. Tietyt piirit vain vvetävät rahat uupeloilta, jotka luulevat tarvitsevansa käsittämättömiä tarkkuuksia uutisten katseluun. Elokuvatkaan eivät siitä parane, että ne näkee terävämmin. Tyhjänpäiväistä pikselihuumaa koko blueray.

83.5.2008 8:17

Lainaus:
Kukaan ei tarvitse bluerayta, tai muutenkaan mitään teräväpiirtohumpuukia. Yliarvostettua sontaa. Tietyt piirit vain vvetävät rahat uupeloilta, jotka luulevat tarvitsevansa käsittämättömiä tarkkuuksia uutisten katseluun.
Onko ne laittaneet uutisia blue-ray levyille, luulis tulevan myöhässä aina.

93.5.2008 8:52

Lainaus:
Lainaus:
Kuinkahan montaa laitetta olet testannut ja omistatko edes Blue-ray soitinta? Ihme Blue-ray vastaisuutta.

Omat kokemukset on ollut hyviä, ei valittamista. Soittimien hinta on ihan kohtuullinen ja elokuvat tulevat halpenemaan kunhan formaatti yleistyy eli noin vuoden sisällä. Ne joita hinnat hirvittää voivat odotella pari vuotta.
Hah muka kohtuullinen en kyllä itse rupeaisi maksamaan yli 300€ blu-ray soittimesta jolla pystyy vain katsomaan leffoja eikä tekemään mitään muuta.

Ensimmäisestä dvd-soittimesta maksoimme samanhinnan.

103.5.2008 9:48

Sama kävi DVD:n kanssa. Kuluttajat innostuvat vasta, kun hinta on kohtuullinen. Veikkaankin, että kun ihmiset enemmän innostuvat sinisäteestä, niin tietokoneiden Blu-ray-asemat saavat aluksi paremman suosion, kuin soittimet, halvempien hintojensa ansiosta.

113.5.2008 11:00

Oman (No shit Sherlock) käsitykseni mukaan jokainen kuluttaja hankkii teräväpiitoa kun katsoo sen tarpeelliseksi. Aika harva on hankkinut HDTV-kanavia vaikka niitä on jo hyvin saatavilla. Samoin monikaan ei usko että elokuvan käsikirjoitus, näyttely tai kerronta paranisi yhtään vaikka resoluutiota suurennettaisiinkin. Sama pätee kyllä TV-sarjoihinkin.

Pieni lainaus MikroBitti 5/2008 sivulta 39 näille "digi-kura" ja "dvd-kura", "nykivä hd-kuva" itkijöille Panasonicin testivoittajan arvostelusta: "Uuden mallin erikoisuuksiin kuuluu Intelligent Frame Creation -tekniikka, joka pyrkii sulavoimaan liiketoistoa. Tekniikka toimii luontevasti sekä teräväpiito- että tavallisella televisiomateriaalilla poistamalla kuvasta ylimääräisen nykimisen hienosti. Televisiolähetyksien häiritsevän digitaalisuuden saa täysin kuriin säädöillä pilaamatta kuvan yksityiskohtia."

Oman harkintani mukaan nyt ei kannata ostaa mitään proto hdtv:a tai proto blu-ray-soitinta, vaan tehdä niin kuin suuri osa kuluttajista ja odottaa että mallit ovat kaikilta osin toimia.

123.5.2008 11:38

Niin juuri aikasemmassa kommentissa mainitsinkin tuon nykimisen.Se että laitteista yhdessä ei enään nykimistä ole kertoo aika paljon missä mennään.6volttia on juuri niitä tyyppejä jotka ostaa näitä paskoja laitteita saadakseen arvostusta kahdelta kaveriltaan.Mutta puusilmä mikä puusilmä.Ei se tee kaverista hifistiä, että ostaa paskoja laitteita ylihinnalla ;)


On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa.

133.5.2008 15:42

Minä en osta blu-ray-soitinta muutamiin vuosiin, koska dvd-vielä elää hienosti ja tuo blu-ray taitaapi olla väliintippuja, joten sitten kun saan soittimen 100€ ja pc:lle n.50-80€:llä saatan harkita. Suomi on muutenkin pieni maa markkinoinnin kannalta katsottuna, aino hyvä puoli on se koekaniin osa joka meille aina lankeaa ennen kuin se tulee muualle eurooppaan.

Onneksi on tuo canal HD-paketti sekä hd-töllö josta voi noita mm-kisoja tsekata (fudis)...joten blu-ray:lle minun puolestani hyvääyötä..

143.5.2008 16:05

ihmekkös tuo kun saksasta saa esin tietokoneelle 100e.

153.5.2008 18:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Niin juuri aikasemmassa kommentissa mainitsinkin tuon nykimisen.Se että laitteista yhdessä ei enään nykimistä ole kertoo aika paljon missä mennään.6volttia on juuri niitä tyyppejä jotka ostaa näitä paskoja laitteita saadakseen arvostusta kahdelta kaveriltaan.Mutta puusilmä mikä puusilmä.Ei se tee kaverista hifistiä, että ostaa paskoja laitteita ylihinnalla ;)
Voisitko luetella ne mallit, jotka olet käytössä huonoiksi havainnut? Ja jos olettamus on, että laitteet joita ei suurinpiirtein ilmaiseksi saa, on ylihintaisia niin voin myöntää, että maksan kaikesta liikaa :).

Ja pitääkö olla hifisti kertoakseen omia käyttökokemuksia?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.5.2008 @ 18:57

164.5.2008 12:16

Blueray-tekniikassa ei ole mitään vikaa. Myöskään siinä 386sx 25mhz koneessa jonka aikoinaan ostin, ei ollut mitään vikaa.
Molemmat ovat silti 2008 jo vanhentunuttaa tekniikkaa. Hyvällä tahdollakaan blueraylle ei voi povata kuin kuolemaa ennen kuin kuluttajilla on fullhd töllöt. Sen paremmin laserlevyillä kuin niitä pyörittävillä moottoreillakaan(tässä käytössä) ei ole mitään asiaa alkavalle vuosikymmenelle.

Seuratkaapa esim. erilaisten flash muistien hintakehitystä. USB tikkujen hintojen pysyessä samana, niiden kapasiteetti tuplaantuu muutaman kuukauden välein. Tällä hetkellä 8gb tikku maksaa kuluttajalle 35$. Samalla hinnalla sai hetki sitten 4gb tikun, ja vajaa vuosi sitten 1-2gb tikun. Bluerayn kapasiteetti on 25gb(/kerros). Kauan luulette kestävän että tuo ero on kurottu umpeen?

Toinen ero on tietysti "lukuaika", joka on bluerayllä niin onneton että esim. osaan ps3 peleistä on pitänyt kirjoittaa sama data useampaan paikkaan levyä että peli pysyy pelikelpoisena.

Sitten on pyörivien levyjen vielä meteli, joka ainakin itselläni htpc käytössä merkitsee paljonkin.

Mielestäni tässä kannattaisi unohtaa suosiolla blueray, ja miettiä riittääkö esim. internet yhteys ja kiintolevyjen kapasiteetit jo piankin tähän käyttöön, vai vieläkö pitää hakea jotain fyysistä kaupasta? Yhtensä suurimpana esteenä "netistä ladattaviin leffoihin" en välttämättä näkisi edes tekniikkaa, vaan ihmisten keräilyvietin.
Sähköinen musiikki tappoi cd-hyllyt osittain siksi, että yhden biisin pituus on vain muutaman minuutin, eikä ihmiset halua välttämättä nykyään kuunnella musiikkiaan levyittäin vaan biiseittäin. Leffojen osalta tilanne lienee hiukan eri.

Ainakin videovuokraamojen näkisin jo piankin siirtyvän systeemiin jossa asiakas menee oman muistitikkunsa/korttinsa/tms kanssa "vuokraamoon"(automaatti?) ja lataa haluamansa leffan. Mikäli siis leffa ei siirry suoraan internetin tai vastaavan verkon yli.

174.5.2008 15:58

Jos levyjä olisi helpommin saatavilla, niin tulisi niitä osteltuakkin enemmän. Yleensä nuo elokuvat tulee napattua ruokakaupasta muiden ostoksien yhteydessä.

Todella paljon tuntuu ihmisillä olevan negatiivista "palautetta" BR:stä. Monellakohan on vehkeet edes kotona näistä ihmisistä. Itse olen ainakin pitänyt, enkä ole mitään nykimistä etc erottanut :)

184.5.2008 18:37

Lainaus:
Hyvällä tahdollakaan blueraylle ei voi povata kuin kuolemaa ennen kuin kuluttajilla on fullhd töllöt.

Ainoastaan sinun mielipide.
Lainaus:
Sitten on pyörivien levyjen vielä meteli, joka ainakin itselläni htpc käytössä merkitsee paljonkin.

Oma dvd ja cd-pyöritin on sitä tasoa että tuota "meteliä" et kuule muuta kuin siten että pidät korvaa kiinni koneessa...

Ja itse lähinnä odottelen että levyjen hinta/valikoima paranisi entisestään blu-rayn osalta. Joku 300-400€ yhdestä soittimesta on mielestäni ihan kohtuullinen hinta.
Omistamieni dvd-soittimieni hintahaarukka on ollut siellä 250-400€ välillä...
Lainaus:
Todella paljon tuntuu ihmisillä olevan negatiivista "palautetta" BR:stä. Monellakohan on vehkeet edes kotona näistä ihmisistä. Itse olen ainakin pitänyt, enkä ole mitään nykimistä etc erottanut :)

Kyllä täälläkin foorumilla eniten haukkuu sellaiset ihmiset ohjelmia/laitteita/käyttöjärjestelmiä yms. joilla ei ole edes mitään kokemusta kyseisistä systeemeistä...
Se on varmaan se perisuomalainen kateus joka siihen ajaa. Itse en ainakaan muuta ole syyksi keksinyt :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.5.2008 @ 18:50

195.5.2008 0:15

Lainaus:
Lainaus:
Hyvällä tahdollakaan blueraylle ei voi povata kuin kuolemaa ennen kuin kuluttajilla on fullhd töllöt.

Ainoastaan sinun mielipide.
Tottakai se on minun mielipiteeni, enkai minä nyt sinun suuhusi sanoja voi laittaa. Oma mielipiteesi jäi kyllä kuulematta, olisi kiva saada sellainenkin perusteluineen, kun ilmeisesti olet kanssani eri mieltä?

Lainaus:

Oma dvd ja cd-pyöritin on sitä tasoa että tuota "meteliä" et kuule muuta kuin siten että pidät korvaa kiinni koneessa...

Omilla laitteillani tuo meteli riippuu täysin levystä. Etenkin noilla pelikonsoleilla mekkala on välillä suorastaan pelottavaa.

Jokatapauksessa meteli on flash-muistia kovempi, ja liikkuvat osat tuppaavat vielä hajoamaankin kohtuu helposti.
Oma kommenttini oli lähinnä "optinen levy vs kilpailijat" eikä suinkaan "kyllähän BR:kin välttää". Tottakai se välttää. En silti ymmärrä miksi valitaan jo valmiiksi vanhentunutta tekniikkaa, vaikka sillä kuinka "pärjäisi".

Lainaus:

¨
Ja itse lähinnä odottelen että levyjen hinta/valikoima paranisi entisestään blu-rayn osalta. Joku 300-400€ yhdestä soittimesta on mielestäni ihan kohtuullinen hinta.
Omistamieni dvd-soittimieni hintahaarukka on ollut siellä 250-400€ välillä...

Tämä on taas mielipidekysymys, mutta mielestäni 400e pelkästä levyn pyörittäjästä on täysin naurettava hinta, kun tuolla hinnalla saa jo koko htpc:n.

205.5.2008 5:23

Lainaus:
Etenkin noilla pelikonsoleilla mekkala on välillä suorastaan pelottavaa.

Melko turha yleistää, itselläni on ps3 ja siinä ei mitään "mekkaloita" kuulu. Hiljainen hurina vaan. Xpokshan se metelöi kuin norsulauma, mutta ei sillä paljon sinilevyjä katsellakaan...

Lainaus:

Tämä on taas mielipidekysymys, mutta mielestäni 400e pelkästä levyn pyörittäjästä on täysin naurettava hinta, kun tuolla hinnalla saa jo koko htpc:n.
Täysin samaa mieltä, itselleni rakentelin alle 300 ekuun htpc:n kun oli hiukan entisiä romuja valmiina.

215.5.2008 8:39

Lainaus:
Jokatapauksessa meteli on flash-muistia kovempi, ja liikkuvat osat tuppaavat vielä hajoamaankin kohtuu helposti.

Hoh-hoijaa. Laitappa faktaa väitteesi tueksi.
Tosiasiahan on se että kunnollinen levynpyöritin kestää mekaanisesti vähintään sen ajan mitä laitetta voi kuvitella käyttävänsä.
Lainaus:
Etenkin noilla pelikonsoleilla mekkala on välillä suorastaan pelottavaa.

Ei liity mitenkään blue-ray eikä muihinkaan tekniikoihin.
Lainaus:
Tämä on taas mielipidekysymys, mutta mielestäni 400e pelkästä levyn pyörittäjästä on täysin naurettava hinta, kun tuolla hinnalla saa jo koko htpc:n.

400€ htpc:stä on naurettava hinta sillä samalla summalla saa hyvin paljon sipsejä ja irtokarkkeja :)

225.5.2008 9:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti humpuuki:
Kukaan ei tarvitse bluerayta, tai muutenkaan mitään teräväpiirtohumpuukia. Yliarvostettua sontaa. Tietyt piirit vain vvetävät rahat uupeloilta, jotka luulevat tarvitsevansa käsittämättömiä tarkkuuksia uutisten katseluun. Elokuvatkaan eivät siitä parane, että ne näkee terävämmin. Tyhjänpäiväistä pikselihuumaa koko blueray.
Kukaan ei tarvitse elokuvia yleensäkään, myöskään kukaan ei tarvitse niitä karkkeja ja popcornia joita popsitaan elokuvien yhteydessä, kukaan ei tarvitse musiikkia eikä muotivaatteita. Kuitenkin varmaan itsekin käytät edellämainittuja asioita. Ei elokuvien sisältö tietenkään parane teräväpiirtotekniikalla tai monikanavaäänillä mutta ne parantavat katselukokemusta huomattavasti. Onhan varmasti sinustakin hienompaa katsoa elokuva leffateatterissa kunnon järjestelmillä kuin vanhasta matkatelkkarista makuuhuoneessa.

PS. Näyttäähän ne uutisetkin paremmilta suurilla tarkkuuksilla. ;)

235.5.2008 10:58

Eniten tässä tilanteessa sapettaa tämä tosiasia, että Sony on "osannut" valmistaa vain yhden toimivan ja päivittyvän BD-soittimen, PS3:n. Muutenkin sellaisten soittimien myynti, jotka eivät edes tue kaikkia formaatin ominaisuuksia pitäisi kieltää. Kun katsoo BD:n tilaa, ei ole ihme että Sony halusi väkisin pidemmällä olevan HD DVD:n pois jaloista.

245.5.2008 11:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jarvis7:
Eniten tässä tilanteessa sapettaa tämä tosiasia, että Sony on "osannut" valmistaa vain yhden toimivan ja päivittyvän BD-soittimen, PS3:n. Muutenkin sellaisten soittimien myynti, jotka eivät edes tue kaikkia formaatin ominaisuuksia pitäisi kieltää. Kun katsoo BD:n tilaa, ei ole ihme että Sony halusi väkisin pidemmällä olevan HD DVD:n pois jaloista.
Tuota on epäilty että Sony "osti ulos" hd-dvd leirissä olevia. Sonylla on ilmeisesti vielä hyvässä muistiss vhs vs beta. No itse en br-asemaa osta ennen kuin br-formaattia ei tervi päivitellä koska olisihan se hienoa katsella( mustaa ruutua tai error sanaa) kun koittaa vanhemmalla br-laitteella katsella uutuus elluja :p, tuota vikaa kun ei hd-dvd:llä ollut ja vanhemmalla dvd:llä ole..

255.5.2008 15:30
hentriz
Inactive

Lainaus:
Lainaus:
Hyvällä tahdollakaan blueraylle ei voi povata kuin kuolemaa ennen kuin kuluttajilla on fullhd töllöt.

Ainoastaan sinun mielipide.

Muistaakseni jossain luki (Olisikohan ollut Mikrobitti vai Tietokone) juuri, että tuo Blu-Ray jää melko varmasti väliinputojaksi. Kuten tässä jo mainittiinkin, Flash-muisit on kätevämpiä ja silloin, kun Blu-Ray on kuluttajahinnoissa, USB-tikut ovat jo halvemmalla samoilla kapasiteeteilla Blu-Rayn kanssa. Ainakin toivon mukaan :)

265.5.2008 17:45

Lainaus:
Lainaus:
Jokatapauksessa meteli on flash-muistia kovempi, ja liikkuvat osat tuppaavat vielä hajoamaankin kohtuu helposti.

Hoh-hoijaa. Laitappa faktaa väitteesi tueksi.
Tosiasiahan on se että kunnollinen levynpyöritin kestää mekaanisesti vähintään sen ajan mitä laitetta voi kuvitella käyttävänsä.

En tiedä millaista faktaa tarvitset, uutisen linkkiin "sepon dvd-soitin meni rikki"?

Itselläni on ainakin runsaasti kokemusta hajonneista kovalevyistä,
dvd-asemista jotka eivät enää tunnista levyjä, ja esim. ps2:n jatkuvaa säätöä vaativista lasereista. Emolevyni Usb-paikat sen sijaan toimivat ovat aina toimineet moitteetta, vaikka joutuvat siirtämään satoja kertoja enemmän dataa kuin yksikään optinen pyörittimeni.

Lainaus:
Lainaus:
Etenkin noilla pelikonsoleilla mekkala on välillä suorastaan pelottavaa.

Ei liity mitenkään blue-ray eikä muihinkaan tekniikoihin.

Jaa, muistaakseni ainakin 2-3 viimeisintä konsolisukupolvea toimivat täysin optisilla levyillä?

Lainaus:

Melko turha yleistää, itselläni on ps3 ja siinä ei mitään "mekkaloita" kuulu. Hiljainen hurina vaan. Xpokshan se metelöi kuin norsulauma, mutta ei sillä paljon sinilevyjä katsellakaan...

Tämä koski optisia levyjä yleensä, siis cd, dvd, hd-dvd, blu-ray jne.
En tiedä miltä ps3 kuulostaa, mutta ainakin sekä wii että ps2 jotka omasta olohuoneestanu löytyvät, pitävät välillä hirveää mekkalaa, varsinkin jos levy sattuu olemaan huonolaatuinen.

Veikkaan että kyllä tuo ps3:kin alkaa metelöimään kun vuoden pari sillä pelailet.

275.5.2008 22:35

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Jokatapauksessa meteli on flash-muistia kovempi, ja liikkuvat osat tuppaavat vielä hajoamaankin kohtuu helposti.

Hoh-hoijaa. Laitappa faktaa väitteesi tueksi.
Tosiasiahan on se että kunnollinen levynpyöritin kestää mekaanisesti vähintään sen ajan mitä laitetta voi kuvitella käyttävänsä.

En tiedä millaista faktaa tarvitset, uutisen linkkiin "sepon dvd-soitin meni rikki"?

Itselläni on ainakin runsaasti kokemusta hajonneista kovalevyistä,
dvd-asemista jotka eivät enää tunnista levyjä, ja esim. ps2:n jatkuvaa säätöä vaativista lasereista. Emolevyni Usb-paikat sen sijaan toimivat ovat aina toimineet moitteetta, vaikka joutuvat siirtämään satoja kertoja enemmän dataa kuin yksikään optinen pyörittimeni.

Lainaus:
Lainaus:
Etenkin noilla pelikonsoleilla mekkala on välillä suorastaan pelottavaa.

Ei liity mitenkään blue-ray eikä muihinkaan tekniikoihin.

Jaa, muistaakseni ainakin 2-3 viimeisintä konsolisukupolvea toimivat täysin optisilla levyillä?

Lainaus:

Melko turha yleistää, itselläni on ps3 ja siinä ei mitään "mekkaloita" kuulu. Hiljainen hurina vaan. Xpokshan se metelöi kuin norsulauma, mutta ei sillä paljon sinilevyjä katsellakaan...

Tämä koski optisia levyjä yleensä, siis cd, dvd, hd-dvd, blu-ray jne.
En tiedä miltä ps3 kuulostaa, mutta ainakin sekä wii että ps2 jotka omasta olohuoneestanu löytyvät, pitävät välillä hirveää mekkalaa, varsinkin jos levy sattuu olemaan huonolaatuinen.

Veikkaan että kyllä tuo ps3:kin alkaa metelöimään kun vuoden pari sillä pelailet.
Piti oikein lukea kahdesti, kun en ekalla kerralla uskonut... mitä sä äijä selität?

285.5.2008 23:53

Lainaus:
En tiedä millaista faktaa tarvitset, uutisen linkkiin "sepon dvd-soitin meni rikki"?

Laadukkaiden dvd-soittimien elinikä on todella pitkä kuten varmasti blu-ray soittimien. Ihmiset ketkä ostavat aina halvinta eivät voi odottaa että laitteet toimisi ikuisesti.
Tämä siis ei tule vaikuttamaan blu-rayn suosioon yhtään...

Ja mitä noista flash spekuloinneista. Jos vaikka elokuvayhtiöt päättävät että blu-ray on se oikea ratkaisu (hyvin todennäköistä koska siihen on satsattu niin paljon rahaa ja tehty kaikki sopimukset)niin flash muisteille ei edes anneta mahdollisuuksia.

Joten se siitä. Jospa palaisit itse aiheeseen etkä pyrkisi ennustamaan tulevaisuutta koska se nyt vaan ei onnistu :)

296.5.2008 2:37

Lainaus:
Lainaus:
En tiedä millaista faktaa tarvitset, uutisen linkkiin "sepon dvd-soitin meni rikki"?

Laadukkaiden dvd-soittimien elinikä on todella pitkä kuten varmasti blu-ray soittimien. Ihmiset ketkä ostavat aina halvinta eivät voi odottaa että laitteet toimisi ikuisesti.
Tämä siis ei tule vaikuttamaan blu-rayn suosioon yhtään...

Ensinnäkään 400 euron soitin ei edusta keskivertokuluttajan valintaa, ja sehän tässä on tärkein vertailukohta.

Toiseksi, en ole missään vaiheessa väittänyt ettei blu-ray saisi suosiota. Mikäli kunnollista vaihtoehtoa ei kyllin nopeasti tarjota, pakkohan siihen on tyytyä. Minusta vain on älytöntä lanseerata jo valmiiksi vanhentunutta formaattia. Sonyllehän väliinputoajan asema on sinäänsä tuttu.- harmillista heille,
tekniikka on ollut sinäänsä aina hyvää, kuolemaksi on koitunut joku muu tekijä: Mini-discille huono ajoitus, huono markkinointi, liian tiukat yksinoikeudet, betamaxille jälleen laiska markkinointi joka johti lisenssisopimusten puutteeseen, blu-rayllä ilmeisesti opittiin näistä virheistä mutta formaatti saatiin markkinoille liian myöhään.

Dvd lanseerattiin vuonna 1995, jolloin kiintolevyt maksoivat noin dollarin / mega. Tällöin dvd oli siis yli 40 kertaa keskivertokiintolevyä suurempi. Suuri koko kompensoi sitä ettei levylle voinut kirjoittaa uudestaan. Dvd-soittimien hinnat
laskivat -99 tienoilla alle 300 taalan, tullen monille vihdoin realistiseksi hankinnaksi, jolloin dvd oli yhä noin keskivertokiintolevyn kokoinen(uusimmissa koneissa oli suunilleen 8gb levyt). Myöskään mitään edullista, "mobiilia" kilpailijaa ei ollut.
Tästä vauhdista blu-ray on jäänyt auttamattomasti jälkeen, ja jos on välttämättä päädytään jälleen kerran käyttämään mekaanisesti pyörivää, helposti naarmuuntuvaa, (fyysisesti)isoa kertakirjoitteista levyä, niin kyllä tuon kapasiteetin olisi nyt aivan minimissään suonut olevan keskivertokiinolevyn(tällä hetkellä lienee 750gb, näyttää saavan alle satasella) luokkaa jotta tuossa olisi mitään kiinostavaa.

Lainaus:

Ja mitä noista flash spekuloinneista. Jos vaelokuvayhtiöt päättävät että blu-ray on se oikea ratkaisu (hyvin todennäköistä koska siihen on satsattu niin paljon rahaa ja tehty kaikki sopimukset)niin flash muisteille ei edes anneta mahdollisuuksia.

Valitettavasti näin saattaa käydä. Viimekädessä kuitenkin kuluttaja äänestää lompakollaan, ja elokuvien nettijakelu näyttää olevan niin mukavasti käynnistymässä, että vähintään fyysisten vuokraamoiden luulisi kuolevan hyvinkin pian. Vaikea sanoa mihin se johtaa, mutta yleensä vuokraamoiden valinnoilla on ollut hyvinkin suuri vaikutus alaan.
Toinen erittäin suuri vaikuttava tekijä, ehkä jopa suurin, on pornoteollisuus. Suuret pornostudiot tuottavat noin 11.000 leffaa vuodessa, ja luonnollisesti ovat ensimmäisinä käyttämässä jokaista mahdollista uutta ominaisuutta minkä formaatit vain suovat. Mikäli he siirtyvät täysin esim. netti tai flashjakeluun, saattaa blu-ray olla hyvinkin pian kusessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2008 @ 13:13

306.5.2008 13:12

edit: korjasin typon mutta löysinkin edit nappulan. Missä poista-nappula?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2008 @ 13:16

316.5.2008 17:34

Lainaus:
Ensinnäkään 400 euron soitin ei edusta keskivertokuluttajan valintaa, ja sehän tässä on tärkein vertailukohta.

Ittse aiheeseen liittyen, hinta on tällä hetkellä suurin ongelma suuria massoja ajatellen.
Lainaus:
Tästä vauhdista blu-ray on jäänyt auttamattomasti jälkeen, ja jos on välttämättä päädytään jälleen kerran käyttämään mekaanisesti pyörivää, helposti naarmuuntuvaa, (fyysisesti)isoa kertakirjoitteista levyä, niin kyllä tuon kapasiteetin olisi nyt aivan minimissään suonut olevan keskivertokiinolevyn(tällä hetkellä lienee 750gb, näyttää saavan alle satasella) luokkaa jotta tuossa olisi mitään kiinostavaa.

Kapasiteetti on kuitenkin täysin riittävä elokuvia varten mihinkä formaatti on tarkoitettukkin. Muun datan jokainen voi tallentaa ihan minne huvittaa...
Lainaus:
Viimekädessä kuitenkin kuluttaja äänestää lompakollaan

No jos elokuvapomot päättävät että leffoja ei julkaista muuta kuin dvd ja blu-ray formaatissa niin kuluttaja ei voi vaikuttaa mitenkään muiden formaattien yleistymiseen.
Lainaus:
Suuret pornostudiot tuottavat noin 11.000 leffaa vuodessa, ja luonnollisesti ovat ensimmäisinä käyttämässä jokaista mahdollista uutta ominaisuutta minkä formaatit vain suovat. Mikäli he siirtyvät täysin esim. netti tai flashjakeluun, saattaa blu-ray olla hyvinkin pian kusessa.

Aikuisviihdettä voi ostaa myös blu-ray formaatille joten se siitä.
Kukaan tuskin peruu blu-ray ostoa siitä syystä että voisi ostaa aikuiviihdettä netistä tai flash muisteilla...

326.5.2008 18:28

ÖÖÖ missä olet nähnyt halpoja soittimia?Ja mitä alan lehdistä olen lukenenut, ei ne kalliimatkaan ole kovin hyvin toimineet.Minkä ihmeen takia kukaan olisi kateellinen huonosti toimivista laitteista?Oletko saanut tuon tittelin kaverin kautta, vai oikein "asiantuntija"lausunnoilla?


On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa.

336.5.2008 19:01

Lainaus:
Lainaus:
Ensinnäkään 400 euron soitin ei edusta keskivertokuluttajan valintaa, ja sehän tässä on tärkein vertailukohta.

Ittse aiheeseen liittyen, hinta on tällä hetkellä suurin ongelma suuria massoja ajatellen.
Lainaus:
Tästä vauhdista blu-ray on jäänyt auttamattomasti jälkeen, ja jos on välttämättä päädytään jälleen kerran käyttämään mekaanisesti pyörivää, helposti naarmuuntuvaa, (fyysisesti)isoa kertakirjoitteista levyä, niin kyllä tuon kapasiteetin olisi nyt aivan minimissään suonut olevan keskivertokiinolevyn(tällä hetkellä lienee 750gb, näyttää saavan alle satasella) luokkaa jotta tuossa olisi mitään kiinostavaa.

Kapasiteetti on kuitenkin täysin riittävä elokuvia varten mihinkä formaatti on tarkoitettukkin. Muun datan jokainen voi tallentaa ihan minne huvittaa...
Lainaus:
Viimekädessä kuitenkin kuluttaja äänestää lompakollaan

No jos elokuvapomot päättävät että leffoja ei julkaista muuta kuin dvd ja blu-ray formaatissa niin kuluttaja ei voi vaikuttaa mitenkään muiden formaattien yleistymiseen.
Lainaus:
Suuret pornostudiot tuottavat noin 11.000 leffaa vuodessa, ja luonnollisesti ovat ensimmäisinä käyttämässä jokaista mahdollista uutta ominaisuutta minkä formaatit vain suovat. Mikäli he siirtyvät täysin esim. netti tai flashjakeluun, saattaa blu-ray olla hyvinkin pian kusessa.

Aikuisviihdettä voi ostaa myös blu-ray formaatille joten se siitä.
Kukaan tuskin peruu blu-ray ostoa siitä syystä että voisi ostaa aikuiviihdettä netistä tai flash muisteilla...
No täällä yksi, itse en osta br-soitinta ennenkuin joku sanoo ei tarvi päivitellä netistä ja toimii kuin junan vessa 2-3 vuotta uudemmilla br-levyillä kuin itse laite on ! Joten luulempa että br jää pian jalkoihin uusien formaattien myötä (lue flash, yms).

ÄLÄKÄ sano että ei tarvi, ikävä kyllä tarvii päivitystä jos meinaat katsella uudempia elluja. Hd-dvd ja dvd ei sitä tarvitse!.
Meinaan se br-soitin esim. vanhempi samsung ei pyörittänyt 3 kk nourempaa br-ellua ilman päivitystä..kaverilla on samppa ja kiroili ko laitteen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2008 @ 19:04

346.5.2008 19:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
ÖÖÖ missä olet nähnyt halpoja soittimia?Ja mitä alan lehdistä olen lukenenut, ei ne kalliimatkaan ole kovin hyvin toimineet.Minkä ihmeen takia kukaan olisi kateellinen huonosti toimivista laitteista?Oletko saanut tuon tittelin kaverin kautta, vai oikein "asiantuntija"lausunnoilla?

No en nyt keksi muutakaan syytä miksi valheellista tietoa tänne levitellään laitteiden toimivuudesta.
Hyvin toimivia blu-ray laitteita on pilvin pimein. Pelkkä foorumeiden selailu sen todistaa.
Lehdissä on se vika että ne eivät pysty huomioimaan muuta kun sen hetkisen tilanteen, eikä päivityksiä ollenkaan...
Lainaus:
ÄLÄKÄ sano että ei tarvi, ikävä kyllä tarvii päivitystä jos meinaat katsella uudempia elluja. Hd-dvd ja dvd ei sitä tarvitse!.
Meinaan se br-soitin esim. vanhempi samsung ei pyörittänyt 3 kk nourempaa br-ellua ilman päivitystä..kaverilla on samppa ja kiroili ko laitteen.

Kyllä dvd-soittimet voivat nykyaikanakin tarvita päivityksiä. Muuten voi jäädä vaikka hdmi liitin kokonaan toimettomaksi kun ei toimi oikein.
Harvassapa on nykyäään laitteet joita ei tarvitse päivittää...
Lainaus:
No täällä yksi, itse en osta br-soitinta ennenkuin joku sanoo ei tarvi päivitellä netistä ja toimii kuin junan vessa 2-3 vuotta uudemmilla br-levyillä kuin itse laite on ! Joten luulempa että br jää pian jalkoihin uusien formaattien myötä (lue flash, yms).

Blu-ray tuskin kuitenkaan siihen kaatuu että sinä et sellaista laitetta koskaan osta. Sellaisen lupauksenhan tässä teit :)

Ja mitä vielä tuohon flashin ylistykseen. Ennen kuin joku elokuvayhtiö antaa siunauksensa kyseiselle formaatille niin kaikki tulevaisuuden puheet siitä koskien elokuvien jakelua ovat satua!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2008 @ 20:26

356.5.2008 21:07

No minulla on philips-merkkinen dvd-soitin joka "vanhaa kaliperia" ja toinen sámsung-merkkinen uudempi ja kumpaakaan ei ole tarvinnut päivitellä, toimii uudemmat että vanhemmat dvd:t.

Ja tuosta päivittelemisestä, monenkohan "tavallisen kaduntallaajan" viitisivän/osaavan päivitellä laitettaan? Luulisin että aikaharva.
Yleensä massoille suunnattavat dvd-laiteet ovat juuri olleeet ns päivitysvapaita, kuten suurin osa kännyköistäkin. Toki kaikki saat päivitettyä ainakin firmwaren osalta.

No tulevaisuus näyttää surkealta koska kohta jääkaappikin tarvii päivitystä netistä, siellä kun on jo pc, tv, konsoli, känny, multimedialaitteet, kamerat yms joten mielestäni tuo on jo aika älytöntä.

366.5.2008 23:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
No minulla on philips-merkkinen dvd-soitin joka "vanhaa kaliperia" ja toinen sámsung-merkkinen uudempi ja kumpaakaan ei ole tarvinnut päivitellä, toimii uudemmat että vanhemmat dvd:t.


Yhden omistamani philipsin dvd-soittimen vein huoltoon juuri siksi koska pitch black leffa ei sillä toiminut.
Kaverini oppoa piti päivittää että sai dvd-skaalauksen toimimaan. Skaalaus ongelmat yleensäkkin ovat yleensäkkin monilla vaatineet firmiksen päivityksiä.Omaan uudempaan oppoon tuli päivityksellä lisäominaisuuksia ja korjattiin toimivuutta.
Moneen aveja toistavaan dvd-soittimeen on myöhemmin parannettu tukia ja lisätty/parannettu tekstitystukia.
Kaverini philips ei toistanut edessä olevan usb-paikan kautta alunperin leffoja ollenkaan mutta firmiksen päivityksen jälkeen sekin alkoi toimia.
Moni näistä ei suoranaisesti liity dvd-toistoon mutta jos kyseisiä ominaisuuksia luvataan mainosesitteissä niin voisihan olettaa että hommat toimii...
Lainaus:
Yleensä massoille suunnattavat dvd-laiteet ovat juuri olleeet ns päivitysvapaita, kuten suurin osa kännyköistäkin. Toki kaikki saat päivitettyä ainakin firmwaren osalta.

Päivitysvapaa monesti tarkoittaa sitä että kun laitteen kanssa tulee ongelmia niin asiakas on kusessa. Ja keskeneräiset tuet millä laitetta on mainostettu eivät tule sitten koskaan toimimaan oikein.

377.5.2008 1:06

Flash-muistien valmistuskustannukset ovat moninkertaisia BR-levyihin nähden.

Itse kyllä epäilen, että flash-muistit eivät tule ikinä yleistymään median myynnin yhteydessä. BR alkaa olemaan viimeisiä fyysisiä mediaformaatteja.


387.5.2008 1:26

Lainaus:
Lainaus:
Tästä vauhdista blu-ray on jäänyt auttamattomasti jälkeen, ja jos on välttämättä päädytään jälleen kerran käyttämään mekaanisesti pyörivää, helposti naarmuuntuvaa, (fyysisesti)isoa kertakirjoitteista levyä, niin kyllä tuon kapasiteetin olisi nyt aivan minimissään suonut olevan keskivertokiinolevyn(tällä hetkellä lienee 750gb, näyttää saavan alle satasella) luokkaa jotta tuossa olisi mitään kiinostavaa.

Kapasiteetti on kuitenkin täysin riittävä elokuvia varten mihinkä formaatti on tarkoitettukkin. Muun datan jokainen voi tallentaa ihan minne huvittaa...
No jos tuolle linjalle lähdetään, niin kyllähän DVDkin on riittävän suuri elokuvia varten. Ja CD. Ja VHS.

Esim. Simpsonit ovat jääneet minulta ostamatta, koska sarja on jaettu lähes sadalle levylle, joka ainakin minun käytössäni on täysin käyttökelvoton ratkaisu. Jos kaikki olisivat samalla levyllä, se löytyisi varmasti hyllystä. Tämä ei koske pelkästään sarjoja, esim. taru sormusten herrasta-trilogia tarvitsee extroineen muistaakseni 10 dvdtä.


Lainaus:
Lainaus:
Viimekädessä kuitenkin kuluttaja äänestää lompakollaan


No jos elokuvapomot päättävät että leffoja ei julkaista muuta kuin dvd ja blu-ray formaatissa niin kuluttaja ei voi vaikuttaa mitenkään muiden formaattien yleistymiseen.

Kilpailu on kuitenkin kovaa alalla kuin alalla, ja jos parempia ja halvempia tapoja jaella elokuvia ilmestyy, jää vanhat formaatit auttamatta jalkoihin. Tämä sota käytiin vain kahden formaatin välillä, se ei suinkaan sulje pois muita vaihtoehtoja.
Lainaus:
Aikuisviihdettä voi ostaa myös blu-ray formaatille joten se siitä.

Toistaiseksi.
Lainaus:
Kukaan tuskin peruu blu-ray ostoa siitä syystä että voisi ostaa aikuiviihdettä netistä tai flash muisteilla...

Mietippäs uudestaan. Jos pornoa tuotetaan 11000 nimeä vuodessa, ja hollywoodin vastaava luku on 500, porno varmasti sanelee hyvin pitkälle mikä laite moneen kotiin ostetaan. Samoin, jos porno siirtyy kokonaan toiseen formaattiin, tippuu blue-ray aihioiden valmistusmäärät niin pieneksi, että levyn hinta nousee rutkasti.

397.5.2008 1:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti chopper:
Flash-muistien valmistuskustannukset ovat moninkertaisia BR-levyihin nähden.

Itse kyllä epäilen, että flash-muistit eivät tule ikinä yleistymään median myynnin yhteydessä. BR alkaa olemaan viimeisiä fyysisiä mediaformaatteja.
Voisin kuvitella että löytyisi halpa tapa valmistaa esim. kertakirjoitettavia muisteja, mutta epäilen kyllä samaa, elokuvien fyysinen myynti tulee pian kuolemaan. Toisaalta, flash-muisti saattaisi tulla kyseeseen mikäli median koko kasvaa nopeammin kuin internetyhteyksien nopeudet. Esim. tällä hetkellä jonkun 40gb leffan hakeminen netistä ei ole kovin mielekästä, sen sijaan asiakas voisi kävellä kauppaan tai vuokraamoon oman muistitikkunsa kanssa ja imaista leffan sinne. Siirtää sitten kotonaan minne haluaa.

407.5.2008 12:50

Lainaus:
No jos tuolle linjalle lähdetään, niin kyllähän DVDkin on riittävän suuri elokuvia varten. Ja CD. Ja VHS.

No teräväpiirtoa varten ei ole tarpeeksi suuria.
Blu-ray on.
Lainaus:
Esim. Simpsonit ovat jääneet minulta ostamatta, koska sarja on jaettu lähes sadalle levylle, joka ainakin minun käytössäni on täysin käyttökelvoton ratkaisu. Jos kaikki olisivat samalla levyllä, se löytyisi varmasti hyllystä. Tämä ei koske pelkästään sarjoja, esim. taru sormusten herrasta-trilogia tarvitsee extroineen muistaakseni 10 dvdtä.

Dvd:n koko rajoituksia. Lisäksi jos kaikki simpsonit julkaistaisiin yhdellä levyllä, mikäli se siis olisi mahdollista, niin hinta olisi tähtitieteellinen.
Lainaus:
Mietippäs uudestaan. Jos pornoa tuotetaan 11000 nimeä vuodessa, ja hollywoodin vastaava luku on 500, porno varmasti sanelee hyvin pitkälle mikä laite moneen kotiin ostetaan. Samoin, jos porno siirtyy kokonaan toiseen formaattiin, tippuu blue-ray aihioiden valmistusmäärät niin pieneksi, että levyn hinta nousee rutkasti.

Tilanne on täysin eri kuin betamax vs. vhs aikaan. Aikuisviihdettä voi hommata tietokoneelle, katsoa netistä ja dvd:ltä ihan samalla tavalla vaikka omistaisikin blu-ray soittimen.
Ja kun aikuisviihdettä julkaistaan vielä blu-ray formaatissa niin se ei pääse vaikuttamaan tilanteeseen mitenkään.

Ja edelleenkään, sitä toista vaihtoehtoa blu-raylle ei edes ole olemassakaan!

417.5.2008 13:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Dvd:n koko rajoituksia. Lisäksi jos kaikki simpsonit julkaistaisiin yhdellä levyllä, mikäli se siis olisi mahdollista, niin hinta olisi tähtitieteellinen.

Järkevintä olisikin myydä, tai vaikka lahjoittaa levy/tikku/muu josta "avattaisiin" jaksoja sitä muka kun niitä maksetaan. Eli esim euro/jakso tms.
Lainaus:
Tilanne on täysin eri kuin betamax vs. vhs aikaan. Aikuisviihdettä voi hommata tietokoneelle, katsoa netistä ja dvd:ltä ihan samalla tavalla vaikka omistaisikin blu-ray soittimen.
Ja kun aikuisviihdettä julkaistaan vielä blu-ray formaatissa niin se ei pääse vaikuttamaan tilanteeseen mitenkään.

Totta, mutta mitä intressejä pornoteollisuudella olisi enää jakaa fyysisillä levyillä jos/kun tilalle tulisi halvempi ja kätevämpi vaihtoehto?

Lainaus:

Ja edelleenkään, sitä toista vaihtoehtoa blu-raylle ei edes ole olemassakaan!
ainakin
http://www.cinemanow.com/
jakaa jo 5.1 720p sisältöä netin yli. Ei tuosta varmaan vielä blu-rayn tappajaksi ole, mutta suunta on oikea, ja vaihtoehto tuo on ehdottomasti.

427.5.2008 13:38

"Ja edelleenkään, sitä toista vaihtoehtoa blu-raylle ei edes ole olemassakaan!"

No muistatko tämän: fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/12249.cfm,
tässä olisi myös yksi..no tuon kehittelemiseen menee vielä aikaa tovi ja olihan hd-dvd...

437.5.2008 14:09

No katsotaan mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Sitten ollaan kaikki paljon viisaampia :)

447.5.2008 15:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
No katsotaan mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Sitten ollaan kaikki paljon viisaampia :)
Samaa mieltä :p

457.5.2008 15:18

Joo, pakkohan se on myöntää että jos pc:lle tulee edullinen blu-ray asema lähiaikoina, joutuuhan sen hankkimaan. Fullhd tykki kuitenkin hankittuna ja sisältöä ei näy missään. Onneksi on ffdshow, saa edes DVDistä siedettävän näköisiä tuon kokoisellekkin kuvalle.

4626.5.2008 0:12

Kyllähän se silti näin on että kuka #@"*; jaksaa alkaa hommaamaan leffansa jollain flash systeemillä tai jollain.. ? Itse olen kaikki DVD:ni antanut jo etiä päin ja täyttänyt leffahyllyni Blu-ray kuvilla.. PC:tä käytän niin harvoin että ei voisi vähempää kiinnostaa downloadata leffoja jostain @#*"; nettikaupasta ! Käytännöllisyys kunniaan ja kunnon blu-ray soitin olohuoneen kunniapaikalle !! Kunnollista Blu-ray soitinta odottelen kyllä vieläkin.. Olisin ton samsung bd-up5000 soittimen hommannut, mutta se nyt sitten ei tule ollenkaan.. Pistäis nyt samppa jonku laatu soittimen (HQV piirillä) pihalle että sais ton PS3:sen ihan pelikäyttöön XD

4722.7.2008 18:43
Vincent90
Inactive

Mistä helkutista te ne rahat repäisette? BR leffa maksaa 30€! Sellanen pieni sadan levyn kokoelma tulee maksamaan 3000€!! Älytöntä! Sitten kun noi BR-leffat rupee pyörimään samoissa hinnoissa kuin DVD:eet (~8-10€) niin sit vois jo harkita...

4823.7.2008 9:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Mistä helkutista te ne rahat repäisette? BR leffa maksaa 30€! Sellanen pieni sadan levyn kokoelma tulee maksamaan 3000€!! Älytöntä! Sitten kun noi BR-leffat rupee pyörimään samoissa hinnoissa kuin DVD:eet (~8-10€) niin sit vois jo harkita...
Ei kai sitä kokoelmaa kerralla tarvitsekkaan ostaa, sehän nimenomaan kootaan pikkuhiljaa :D Nyt kun alat keräämään pikkuhiljaa BluRay-klassikoita, niin pikkuhiljaa ne hinnatkin putoavat. Maksoihan dvd:kin ilmestyessään ainakin saman kuin mitä BluRay nyt. Dvd on vielä vuosikausia aivan käyttökelpoinen formaatti elokuville ja niitä voit rinta rinnan uuden blyyrayn kanssa käytellä..näyttävät kirjahyllyssäkin aikalailla samalta.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

4923.7.2008 16:44
Vincent90
Inactive

Niin ja sit huomataan kahden vuoden päästä, että taas uusi formaatti tulossa ja sit ne blu-ray elokuvat vanhenee ja rahaa palaa jatkuvasti! Tarviiko sitä formaattia koko ajan vaihdella???


"Chill the fuck out, Jules, shit happens."

5023.7.2008 22:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Niin ja sit huomataan kahden vuoden päästä, että taas uusi formaatti tulossa ja sit ne blu-ray elokuvat vanhenee ja rahaa palaa jatkuvasti! Tarviiko sitä formaattia koko ajan vaihdella???
Se on kai sitä kehitystä? Ihmisillä nyt vain on sellainen taipumus kehitellä ilokseen ja hyödykseen uusia tekniikoita ja laitteita. Varmaan sillä seuraavan formaatin laitteella pystyy taas katsomaan edellisen formaatin tallenteita.
Voihan tuollaisen kehityksen kyseenalaistaa esim. ilmaston ja maapallon säilymisen kannalta, mutta ihminen tämän pallon tulee tuhoamaan ennenpitkää, se kai on jo kaikille selvä?

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

5126.7.2008 21:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Niin ja sit huomataan kahden vuoden päästä, että taas uusi formaatti tulossa ja sit ne blu-ray elokuvat vanhenee ja rahaa palaa jatkuvasti! Tarviiko sitä formaattia koko ajan vaihdella???

Jokainen voi äänestää lompakollaan. Dvd on niin vahva formaatti että ei ole pelkoa että levyt häviäisi kaupoista pitkiin aikoihin...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
2 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia
Spotify kaatuilee Android-käyttäjillä, syy WiFi-toistossa Spotify kaatuilee Android-käyttäjillä, syy WiFi-toistossa (18.5.2018 18:44)
Spotify-käyttäjät, ja erityisesti sen käyttöä Androidilla harjoittavat, ovat viimeaikoina valitelleet kaatuilusta. Spotifyn viimeisin Android-versio on tuonut sovellukseen bugin, jonka johdosta ....
2 kommenttia

Uutisarkisto