AfterDawn: IT-alan uutiset

DVB-H:n yleistymiseen ei uskotakaan enää

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 30.4.2008 11:11 Kommentteja (2)

DVB-H:n yleistymiseen ei uskotakaan enää Vaikka Euroopassa DVB-H on määrätty viralliseksi mobiilitelevisiostandardiksi, epäilevät tutkimusyhtiöt yhden tekniikan yleistymisen olevan mahdotonta.
Tutkimuslaitos In-Stat uskoo, ettei tilanne nykyisestä standardisekamelskasta ole parantumassa. Tutkimuslaitoksen mielestä mitään yhteistä mobiilitelevisiostandardia ei ole syntymässä. "Kuten antenniverkkojen digitelevisiolähetyksissä, myös mobiilitelevisiolähetyksissä käytetään eri standardeja eri puolilla maapalloa", kertoi In-Statin analyytikko Michelle Abraham haastattelussa viime viikolla.

Vaikka yhteisen standardin löytymisestä ei olla kovinkaan varmoja, uskovat tutkimusyhtiöt vakaasti mobiilitelevision tulevaisuuteen. Esimerkiksi ABI Researchin mielestä verkoilla voi olla vuoteen 2012 mennessä käyttäjiä maailmalla jo huimat 462 miljoonaa.

Yllätyksellinen asia mobiilitelevision saralla on se, että In-Statin mukaan analogiset mobiililähetykset pysyttelevät johtavassa asemassa vielä vuoteen 2009 saakka. Tämän jälkeen digitaaliset lähetykset kuitenkin tulevat valtaamaan markkinat.

Tutkimuslaitokset uskovat ilmaisten mobiilikanavien olevan myös suosituimpia. Tämä ei kuitenkaan miellyttäne matkapuhelinoperaattoreita, joiden ainoana intressinä on hyötyä mobiilitelevisiolähetyksistä rahallisesti.

Standardiongelmat eivät koske kuitenkaan Suomea, sillä täällä DVB-H-standardin mukainen tekniikka on ainoa käytössä oleva lähetysmuoto. Euroopan Unionin päätös valita DVB-H ainoaksi suositeltavaksi standardiksi parantaa tekniikan yleistymistä ainakin Euroopassa.


Lisätietoa mobiilitelevisiosta löytyy esimerkiksi osoitteesta www.mobiilitv.fi.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

130.4.2008 11:49

Hyötyä rahallisesti :)Ei mitään saumaa.Harva on valmis maksamaan siitä että voi tihrustaa 4cm*4cm kokoisesta ruudusta maksullisia lähetyksiä.Tämäkin juttu mokattiin rahastamisella.

230.4.2008 23:06

mobiili tv on jälleen yksi mielenkiintoinen ja hyvä lisäys tarjontaan jonka tekijänoikeus mafia tehokkaasti onnistui tappamaan omalla ristiretkellään teknologiaa vastaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto