AfterDawn: IT-alan uutiset

Canal Digitalilta tallentava HD-digiboksi

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 28.4.2008 11:05 Kommentteja (8)

Canal Digitalilta tallentava HD-digiboksi Canal Digital tuo toukokuussa Suomeen tallentavan teräväpiirtodigiboksin, joka toimii sekä maanpäällisten että satelliittilähetysten vastaanottamiseen. Kaksi viikkoa sitten julkistettu Viasatin tallentava HD-digiboksi saa nyt kilpailijakseen Canal Digitalin edistyksellisemmän HD PVR 101-ST -digiboksin. Uusi Canal Digitalin boksi mahdollistaa kahden HD-lähetyksen tallentamisen ja yhden lähetyksen tai tallenteen katsomisen samanaikasesti. Teräväpiirtolähetysten tallentaminen onnistuu satelliitivastaanoton lisäksi haravaverkosta.
"Nyt tarjoamme katsojille mahdollisuuden katsoa sekä maanpäällisiä että satelliittilähetyksiä teräväpiirtona silloin, kun he itse haluavat. Tarve on ilmeinen, sillä valtaosa Suomessa myytävistä televisioista on jo hd-vastaanottimia. Tähän asti hd-kanavia tilanneet eivät ole vielä voineet tallentaa katsottavaansa. Nyt sekin on mahdollista", kertoo Canal Digital Finland Oy:n toimitusjohtaja Jyri Timonen.

Tällä hetkellä Canal Digitalin pakettiin kuuluu seitsemän HD-kanavaa -- Canal+SportHD, Canal+FilmHD, DiscoveryHD, VoomHD, National GeographicHD, SilverHD ja The History Channel HD -- ja 25.5 jälkeen joukkoon lisätään EurosportHD. EurosportHD:n lisäyksen yhteydessä Canal Digital paketoi kaikki kahdeksan HD-kanavaa yli kolmenkymmenen kanavan PerheHD-pakettiin, joka tulee maksamaan 29 euroa kuukaudessa.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

128.4.2008 12:13

Minulla on juuri se "tavallinen" canalin hd-purkki ja hienosti toimii. Voisi harkita tuota tallentavaa....meinaan kuva on todella hieno esim: discovery kanavilla sekä urheilu :-p. Yle parkaa taitaa pian tulla noutaja jos palvelu ja kanavat parannu selvästi.

228.4.2008 15:48

Hyvä hyvä, mutta mikä näitä ihmisiä vaivaa? Boksissa on 250GB kovalevy, sain selville googlettamalla. CD lupaa 60h HD-tallennusta, aika vähän :( HD-bokseissa pitäisi olla vähintään 500-750GB kovo. Jos olisi 1TB niin sitten nostaisin hattua. 250GB - EI NÄIN!.

328.4.2008 18:51

No mites ylelle noutaja tulee, kun on maksu monopoli Suomessa?

428.4.2008 19:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
No mites ylelle noutaja tulee, kun on maksu monopoli Suomessa?
No jos ajatellaan noin niin ehkä ei, mutta jos näin: kanavat huononevat --- katsojat häviävät, Laatu heikko (kuvassa)--- katsojat vähenevät jne. Listaa voisi melkein vetää loputtomiin :p.

Kyllähän siitä on jo valtiovaltakin keskustellut joskos sallittiasiin mainospohjaiseksi mutta silloin 3:n ja 4:n tuskin ilahtuisivat. Toinen kortti systeemi (maksullinen) ja kolmas se verossa maksaminen, tämä siis vain jos tv-lupa poistettaisiin.

Joka tapauksessa yle menttää katsojiaan muille kanaville. Ja sitähän yle ei katsele hyvällä, tosin eipä noilta 3:lta ja 4:lta paljoa muuta tule kuin uusintoja.

529.4.2008 2:24

On toikin vähän hankalasti hinnoiteltu...ainakin Canalin sivuja tutkiskelemalla tuohon PerheHD-pakettiin ei kuulu Canalin omat hd-kanavat Film ja Sport hd. Film HD kuuluu Canalin ViihdeHD-pakettiin, joka maksaakin jo 55e ja Sport HD:sta joutuu maksamaan ilmeisesti joka tapauksessa 9,9 euroa lisää riippumatta siitä minkä paketin on tilannut. Tosin eipä sivuilta löydy mainintaa alennuksesta 29 euroonkaan niin en tiedä sitten onko uutisoijilla parempaa tietoa muuttuuko pakettien sisältö.

Kokonaisuutena noi Canalin sivut muutenkin hirveät...tietoa saa etsiä linkkiviidakosta ja hakemaansa ei meinaa löytää millään =)

Parasta olisi että Canal tekisi kaikista HD-kanavista oman 15-25e maksavan paketin, jolla saisi telkkariinsa haluamansa hd-sisällön ilman muita kytkykanavia ja lisähintaa. Hinnan pitäisi olla alhainen johtuen siitä ettei ohjelmaa kyseisiltä kanavilta hirveästi tule mutta tuollaiseen pakettiin tarttuisi varmasti moni hd-telkkarin omistava ja parempaa kuvaa kaipaava toisin kuin tuollaiseen 400-500e vuodessa maksavaan kokonaisuuteen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2008 @ 02:27

629.4.2008 9:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jeukku:
On toikin vähän hankalasti hinnoiteltu...ainakin Canalin sivuja tutkiskelemalla tuohon PerheHD-pakettiin ei kuulu Canalin omat hd-kanavat Film ja Sport hd. Film HD kuuluu Canalin ViihdeHD-pakettiin, joka maksaakin jo 55e ja Sport HD:sta joutuu maksamaan ilmeisesti joka tapauksessa 9,9 euroa lisää riippumatta siitä minkä paketin on tilannut. Tosin eipä sivuilta löydy mainintaa alennuksesta 29 euroonkaan niin en tiedä sitten onko uutisoijilla parempaa tietoa muuttuuko pakettien sisältö.

Kokonaisuutena noi Canalin sivut muutenkin hirveät...tietoa saa etsiä linkkiviidakosta ja hakemaansa ei meinaa löytää millään =)

Parasta olisi että Canal tekisi kaikista HD-kanavista oman 15-25e maksavan paketin, jolla saisi telkkariinsa haluamansa hd-sisällön ilman muita kytkykanavia ja lisähintaa. Hinnan pitäisi olla alhainen johtuen siitä ettei ohjelmaa kyseisiltä kanavilta hirveästi tule mutta tuollaiseen pakettiin tarttuisi varmasti moni hd-telkkarin omistava ja parempaa kuvaa kaipaava toisin kuin tuollaiseen 400-500e vuodessa maksavaan kokonaisuuteen.
tuo hinta on kuulemma tippumassa tuohon 29€:n, johon kuuluu ainakin 6 HD kanavaa.siitä en ole varma kuuluuko sportHD ja filmHD tuohon samaan pakettiin.kuitenkin kaikki uutisoi, että eurosportHD(25.5)myötä canali paketoi kaikki HD kanavat samaan perheHD pakettiin.
tuosta HDD bxista sen verran, että 60h tallennus kapasiteetti riittää vallan mainiosti.eihän sen tavikkaan mikään arkisto olla.tallentaa, jos tulee ohjelmia päällekkäin tai ei ole katsomassa.

72.5.2008 18:08

Uutisen mukaan "Viasatin tallentava HD-digiboksi saa nyt kilpailijakseen Canal Digitalin edistyksellisemmän HD PVR 101-ST -digiboksin"
Mikähän tekee Canal Digitalin boxista Viasatin Pace850-digiboxia edistyksellisemmän?
CD:n boxissa on ilmeisesti myös viritin antennitalouksiin, mutta siitä tuskin on kovin paljon etua koska vain kahta kanavaa voi tallentaa samanaikaisesti.

CD:n tallentava digiboxi on myös kallis (349 e + mahd. muita käsitettelykuluja).

812.5.2008 23:56

Canal Digitalin kilpailijan Viasatin tallentava HD-satelliittidigiboxi on osoittautunut kelpo laitteeksi, mutta vasta SatC-mikropään asentamisen jälkeen. Viasatin urheilukanavien tarjonta on turhan yksipuolista, mutta esim. monipuolisempi ilmainen Eurosport löytyy Astra-satelliitista, joten tämänkään vuoksi ei ole tarvetta harkita Canal Digitalin satelliittikanavapaketteja (Viasatin kanavavalikoimaanhan tuo Eurosport ei kuulu).

250 gigan tallennuskapasiteetti on ehdottomasti kovin vähäinen HD-käytössä. Viasatin HD-digiboxissa on kuitenkin USB-väylä, joten toivottavasti Viasatin Pace-boxiin saadaan joskus myös tuki ulkoisille usb-kovalevyille. Myös Ethernet- väylä löytyy, mutta Pace ei ilm. tue ko. tiedonsiirtomahdollisuutta tai vaikkapa nettiselainkäyttöä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto