AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.4.2008 09:52 Kommentteja (1)

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun Nokia kertoi jo viime vuoden puolella uudesta Comes with Music -musiikkipalvelusta, jossa Nokian tiettyjen matkapuhelimien ostaja saa itselleen vuoden käyttöoikeuden musiikkipalveluun, josta musiikkia voi ladata rajoittamattomasti. Tuolloin Nokia paljasti, että suurista levy-yhtiöistä mukana on ainakin Universal Music Group ja eilen mukanaolijoiden joukkoon lisättiin Sony BMG.
Sony BMG:n tekemän päätöksen lisäksi Nokialla uskotaan, että kaikki suuret levy-yhtiöt ovat mukana, kun palvelu avataan tämän vuoden toisella puoliskolla. Nokian Liz Schimel kertoi Reutersille, että Nokia neuvottelee parhaillaan muidenkin suurten levy-yhtiöiden kanssa, joten toivottavasti myös sekä EMI että Warner pääsevät sopimukseen Nokian kanssa.

Kuluttajien kannalta Comes with Music eroaa muista latauspalveluista kappaleiden eliniän kohdalla, sillä Comes with Musicin kautta ladattu musiikki ei lakkaa soimasta, kun vuoden kestoinen tilausjakso päättyy, vaan kuluttaja voi edelleen kuunnella lataamiaan kappaleita sekä tietokoneella että matkapuhelimella. Vuoden tilausjakson jälkeen kuluttaja voi halutessaan uusia tilauksen, jolloin uutta musiikkia voi edelleen ladata palvelun kautta.

Nokian Entertainment and Communities -yksikköä johtavan Tero Ojanperän mukaan idea tällaisesta musiikkipalvelusta syntyi kuluttajatutkimusten perusteella, joiden mukaan kuluttajat haluavat ladata ja kuunnella musiikkia ilman, että heidän täytyy murehtia palveluiden kustannuksista.

Nokia ei ole kuitenkaan paljastanut kuinka paljon Comes with Music nostaa puhelinten hintoja tai kuinka paljon vuoden kestoisen tilausjakson uusiminen maksaa. Nokia on tuomassa palvelua ainakin kolmen eri hintaluokan puhelimiin ja todennäköisesti Comes with Music nostanee puhelimien hintoja noin 50–100 euroa.

Nokian ongelmaksi saattavat kuitenkin tulla matkapuhelinoperaattorit, joiden omat musiikkikaupat saattavat kokea kolauksen Nokian uutuuden tullessa markkinoille. Nokialla uskotaan kuitenkin, että uusi toimintamalli on kannattava kaikille osapuolille. "Comes with the music -palvelu laajentaa musiikkialan liiketoimintaa ja liikevaihtoa ja hyödyttää siten artisteja, levymerkkejä ja muita oikeuksien omistajia" kommentoi Ojanperä.

Nokian ohella myös Sonyn BMG:n digitaalisesta myynnistä vastaava johtaja Thomas Hesse toivoo palvelun menestyvän. "Uskomme tämän liiketoimintamallin rohkaisevan käyttäjiä kokeilemaan musiikkia laaja-alaisesti ja laajentaa heidän musiikkimakuaan ja sen lisäksi he kuuntelevat musiikkia enemmän kuin koskaan ennen" sanoi Hesse. Levy-yhtiöiden kannalta paras tilanne olisi se, että kuluttajat uusivat tilauksiaan ensimmäisen vuoden jälkeen ja tämän myös Hesse haluaisi nähdä. "Toivomme, että kuluttajat jatkavat musiikin hankkimista vuoden jälkeen. Siihen bisneksemme tähtää".

Palvelun kautta ladattu musiikki on suojattu Microsoftin DRM-suojauksilla, joiden myötä musiikkikappaleita voi pitää kerrallaan yhdessä tietokoneessa ja matkapuhelimessa. Laitteiden hajotessa kuunteluoikeudet voi kuitenkin siirtää toisiin yhteensopiviin laitteisiin, joten musiikkikappaleita ei ole sidottu pysyvästi yhteen ainoaan laitteeseen.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.4.2008 10:20

ei ihan huono idea

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tuleeko VR:stä pannukakku? Elokuvateatteri ei panosta enää teknologiaan Tuleeko VR:stä pannukakku? Elokuvateatteri ei panosta enää teknologiaan (14.12.2018 13:43)
Uusien teknologioiden muuttaminen massahiteiksi on erittäin vaikeaa. Se huomattiin 3D-elokuvien kohdalla ja se on huomattu myös VR:n kohdalla. Ainakin IMAX tuntuu olevan pettynyt VR:n yleistymiseen, ....
Apple investoi isolla kädellä Yhdysvaltoihin – Avaa uusia toimipisteitä Apple investoi isolla kädellä Yhdysvaltoihin – Avaa uusia toimipisteitä (14.12.2018 11:55)
Vuoden alussa Apple ilmoitti kiihdyttävänsä investointeja Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin verohelpotuspäätösten myötä. Applen suunnitelmiin kuuluivat datakeskusten laajentaminen ja ....
Pokemon Go -kehittäjälle virtaa rahaa – Iso kehityshanke meneillään Pokemon Go -kehittäjälle virtaa rahaa – Iso kehityshanke meneillään (14.12.2018 11:34)
Pokémon Go -hittipelistään tunnettu Niantic on hakemassa uutta rahoitusta yhtiön mobiilipeliliiketoiminnan kasvattamiseksi. Yhtiö on vailla 200 miljoonaa dollaria. Saman summan Niantic keräsi ....
Facebookista maksu-TV-välittäjä? Voi toteutua jo ensi vuonna Facebookista maksu-TV-välittäjä? Voi toteutua jo ensi vuonna (14.12.2018 08:49)
Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook käy parhaillaan sisältösopimusneuvotteluita yhdysvaltalaisten kaapelitelevisiokanavien kanssa. Mikäli neuvotteluissa edistytään Facebookin toivomalla ....
Intel teki läpimurron – Prosessoreita voidaan valmistaa 3D:nä Intel teki läpimurron – Prosessoreita voidaan valmistaa 3D:nä (13.12.2018 13:47)
Intel on kehittänyt täysin uudenlaisen tavan valmistaa logiikkapiirejä, mikä voi poikia vielä isoja läpimurtoja tietotekniikan saralla. Foveros-nimen saanut teknologia on käytännössä menetelmä, ....

Uutisarkisto