AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.4.2008 09:52 Kommentteja (1)

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun Nokia kertoi jo viime vuoden puolella uudesta Comes with Music -musiikkipalvelusta, jossa Nokian tiettyjen matkapuhelimien ostaja saa itselleen vuoden käyttöoikeuden musiikkipalveluun, josta musiikkia voi ladata rajoittamattomasti. Tuolloin Nokia paljasti, että suurista levy-yhtiöistä mukana on ainakin Universal Music Group ja eilen mukanaolijoiden joukkoon lisättiin Sony BMG.
Sony BMG:n tekemän päätöksen lisäksi Nokialla uskotaan, että kaikki suuret levy-yhtiöt ovat mukana, kun palvelu avataan tämän vuoden toisella puoliskolla. Nokian Liz Schimel kertoi Reutersille, että Nokia neuvottelee parhaillaan muidenkin suurten levy-yhtiöiden kanssa, joten toivottavasti myös sekä EMI että Warner pääsevät sopimukseen Nokian kanssa.

Kuluttajien kannalta Comes with Music eroaa muista latauspalveluista kappaleiden eliniän kohdalla, sillä Comes with Musicin kautta ladattu musiikki ei lakkaa soimasta, kun vuoden kestoinen tilausjakso päättyy, vaan kuluttaja voi edelleen kuunnella lataamiaan kappaleita sekä tietokoneella että matkapuhelimella. Vuoden tilausjakson jälkeen kuluttaja voi halutessaan uusia tilauksen, jolloin uutta musiikkia voi edelleen ladata palvelun kautta.

Nokian Entertainment and Communities -yksikköä johtavan Tero Ojanperän mukaan idea tällaisesta musiikkipalvelusta syntyi kuluttajatutkimusten perusteella, joiden mukaan kuluttajat haluavat ladata ja kuunnella musiikkia ilman, että heidän täytyy murehtia palveluiden kustannuksista.

Nokia ei ole kuitenkaan paljastanut kuinka paljon Comes with Music nostaa puhelinten hintoja tai kuinka paljon vuoden kestoisen tilausjakson uusiminen maksaa. Nokia on tuomassa palvelua ainakin kolmen eri hintaluokan puhelimiin ja todennäköisesti Comes with Music nostanee puhelimien hintoja noin 50–100 euroa.

Nokian ongelmaksi saattavat kuitenkin tulla matkapuhelinoperaattorit, joiden omat musiikkikaupat saattavat kokea kolauksen Nokian uutuuden tullessa markkinoille. Nokialla uskotaan kuitenkin, että uusi toimintamalli on kannattava kaikille osapuolille. "Comes with the music -palvelu laajentaa musiikkialan liiketoimintaa ja liikevaihtoa ja hyödyttää siten artisteja, levymerkkejä ja muita oikeuksien omistajia" kommentoi Ojanperä.

Nokian ohella myös Sonyn BMG:n digitaalisesta myynnistä vastaava johtaja Thomas Hesse toivoo palvelun menestyvän. "Uskomme tämän liiketoimintamallin rohkaisevan käyttäjiä kokeilemaan musiikkia laaja-alaisesti ja laajentaa heidän musiikkimakuaan ja sen lisäksi he kuuntelevat musiikkia enemmän kuin koskaan ennen" sanoi Hesse. Levy-yhtiöiden kannalta paras tilanne olisi se, että kuluttajat uusivat tilauksiaan ensimmäisen vuoden jälkeen ja tämän myös Hesse haluaisi nähdä. "Toivomme, että kuluttajat jatkavat musiikin hankkimista vuoden jälkeen. Siihen bisneksemme tähtää".

Palvelun kautta ladattu musiikki on suojattu Microsoftin DRM-suojauksilla, joiden myötä musiikkikappaleita voi pitää kerrallaan yhdessä tietokoneessa ja matkapuhelimessa. Laitteiden hajotessa kuunteluoikeudet voi kuitenkin siirtää toisiin yhteensopiviin laitteisiin, joten musiikkikappaleita ei ole sidottu pysyvästi yhteen ainoaan laitteeseen.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.4.2008 10:20

ei ihan huono idea

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon (18.9.2018 20:15)
Amazonia ei tunneta teknologiayhtiönä, mutta se silti toimi ääniavustajien ja älykaiuttimien pioneerina. Nyt biljoonan dollarin verkkokauppajätti työstää ainakin kahdeksaa Alexalla varustettua laitetta. ....
Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin (18.9.2018 19:50)
Google julkisti perheiden välisiä älypuhelinkuvioita helpottavan Family Link -hubin viime vuoden puolella. Erityisen käytännöllinen ominaisuus on EU:n tietosuojadirektiivin eli GGDPR:n jälkimainingeissa. ....
Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle (18.9.2018 18:55)
Samsung on vuosien saatossa ollut yhdessä Applen kanssa älypuhelinmarkkinoiden stabilointiaines. Korealaisyhtiöltä on voinut vuosi toisensa jälkeen odottaa samaa kaavaa, jolla menestystä onkin ....
Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon (18.9.2018 17:56)
Älyvaa'astaan tuttu Withings siirtyi 2016 yrityskaupassa osaksi Nokiaa. Nokian alaisena Withings julkaisi uudelleen Steel HR -älykellonsa. Sittemmin ranskalaisyhtiö on myyty Nokian toimesta ....
iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää (18.9.2018 15:53)
Applen uuden sukupolven iPhone XS- ja iPhone XS Max -puhelimien ensiesittelystä on kulunut alle viikko aikaa, mutta teknologiasivustot ovat jo julkaisseet laitearvostelut puhelimista. Salassapitosopimus ....

Uutisarkisto