AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.4.2008 09:52 Kommentteja (1)

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun Nokia kertoi jo viime vuoden puolella uudesta Comes with Music -musiikkipalvelusta, jossa Nokian tiettyjen matkapuhelimien ostaja saa itselleen vuoden käyttöoikeuden musiikkipalveluun, josta musiikkia voi ladata rajoittamattomasti. Tuolloin Nokia paljasti, että suurista levy-yhtiöistä mukana on ainakin Universal Music Group ja eilen mukanaolijoiden joukkoon lisättiin Sony BMG.
Sony BMG:n tekemän päätöksen lisäksi Nokialla uskotaan, että kaikki suuret levy-yhtiöt ovat mukana, kun palvelu avataan tämän vuoden toisella puoliskolla. Nokian Liz Schimel kertoi Reutersille, että Nokia neuvottelee parhaillaan muidenkin suurten levy-yhtiöiden kanssa, joten toivottavasti myös sekä EMI että Warner pääsevät sopimukseen Nokian kanssa.

Kuluttajien kannalta Comes with Music eroaa muista latauspalveluista kappaleiden eliniän kohdalla, sillä Comes with Musicin kautta ladattu musiikki ei lakkaa soimasta, kun vuoden kestoinen tilausjakso päättyy, vaan kuluttaja voi edelleen kuunnella lataamiaan kappaleita sekä tietokoneella että matkapuhelimella. Vuoden tilausjakson jälkeen kuluttaja voi halutessaan uusia tilauksen, jolloin uutta musiikkia voi edelleen ladata palvelun kautta.

Nokian Entertainment and Communities -yksikköä johtavan Tero Ojanperän mukaan idea tällaisesta musiikkipalvelusta syntyi kuluttajatutkimusten perusteella, joiden mukaan kuluttajat haluavat ladata ja kuunnella musiikkia ilman, että heidän täytyy murehtia palveluiden kustannuksista.

Nokia ei ole kuitenkaan paljastanut kuinka paljon Comes with Music nostaa puhelinten hintoja tai kuinka paljon vuoden kestoisen tilausjakson uusiminen maksaa. Nokia on tuomassa palvelua ainakin kolmen eri hintaluokan puhelimiin ja todennäköisesti Comes with Music nostanee puhelimien hintoja noin 50–100 euroa.

Nokian ongelmaksi saattavat kuitenkin tulla matkapuhelinoperaattorit, joiden omat musiikkikaupat saattavat kokea kolauksen Nokian uutuuden tullessa markkinoille. Nokialla uskotaan kuitenkin, että uusi toimintamalli on kannattava kaikille osapuolille. "Comes with the music -palvelu laajentaa musiikkialan liiketoimintaa ja liikevaihtoa ja hyödyttää siten artisteja, levymerkkejä ja muita oikeuksien omistajia" kommentoi Ojanperä.

Nokian ohella myös Sonyn BMG:n digitaalisesta myynnistä vastaava johtaja Thomas Hesse toivoo palvelun menestyvän. "Uskomme tämän liiketoimintamallin rohkaisevan käyttäjiä kokeilemaan musiikkia laaja-alaisesti ja laajentaa heidän musiikkimakuaan ja sen lisäksi he kuuntelevat musiikkia enemmän kuin koskaan ennen" sanoi Hesse. Levy-yhtiöiden kannalta paras tilanne olisi se, että kuluttajat uusivat tilauksiaan ensimmäisen vuoden jälkeen ja tämän myös Hesse haluaisi nähdä. "Toivomme, että kuluttajat jatkavat musiikin hankkimista vuoden jälkeen. Siihen bisneksemme tähtää".

Palvelun kautta ladattu musiikki on suojattu Microsoftin DRM-suojauksilla, joiden myötä musiikkikappaleita voi pitää kerrallaan yhdessä tietokoneessa ja matkapuhelimessa. Laitteiden hajotessa kuunteluoikeudet voi kuitenkin siirtää toisiin yhteensopiviin laitteisiin, joten musiikkikappaleita ei ole sidottu pysyvästi yhteen ainoaan laitteeseen.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.4.2008 10:20

ei ihan huono idea

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto