AfterDawn: IT-alan uutiset

EMI ei aio luovuttaa taistelua MP3tunesia vastaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.4.2008 19:16

EMI ei aio luovuttaa taistelua MP3tunesia vastaan Kerroimme viime marraskuussa kuinka levy-yhtiö EMI vei sideload.com- ja MP3tunes.com-sivustoja pyörittävän MP3tunes LLC -yrityksen oikeuteen, koska EMI:n mukaan sivustot rikkovat EMI:n tekijänoikeuksia.
Oikeusjuttu on hieman edennyt ajan kuluessa ja viime kuussa EMI koki pahan takaiskun, kun tuomari määräsi, ettei EMI:lle tarvitse antaa pääsyä palvelun musiikkivarastoihin, joita MP3tunes tarjoaa asiakkailleen. Asiakkaiden yksityiset musiikkivarastot säilyvät siis jatkossakin yksityisinä.

EMI ei kuitenkaan lopettanut taistoa kokemaansa tappioon, jonka vuoksi MP3tunesia johtava Michael Robertson on pyytänyt apua palvelun käyttäjiltä, jotta oikeusjuttu saataisiin päätökseen. Robertson lähetti kaikille MP3tunesin käyttäjille sähköpostia, jossa kerrotaan yhtiön tarvitsevan apua, jotta se voi taistella jatkossakin EMI:ä vastaan. Palvelun käyttäjät voivat antaa taloudellista apua MP3tunesille päivittämällä käyttäjätilinsä hintavampaan vaihtoehtoon. Toinen auttamiskeino Robertsonin mukaan on levittää tietoa oikeudenkäynnistä blogien, ystävien ja toimittajien kautta, jolloin toivottavasti EMI ymmärtäisi tilanteen todellisen luonteen ja jättäisi MP3tunesin rauhaan.

Robertson sanoo, ettei MP3tunes kannusta käyttäjiään luvattomaan kopiointiin millään tavalla ja että palvelun tarkoituksena on antaa kuluttajille keinot, joiden avulla he voivat kuunnella hankkimiaan musiikkikappaleita helposti internetiin kytketyillä laitteilla. MP3tunesin avulla omia musiikkikappaleita voi kuunnella esim. työpaikan tietokoneella tai kaverin luona PlayStation 3 -pelikonsolilla, kunhan laitteet ovat vain internet-yhteyden ulottuvissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....
Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen (23.3.2018 09:58)
Suurelle yleisölle lennokit ovat tuttuja näyttävien, lintuperspektiivistä kuvattujen videoiden kautta, mutta miehittämättömille lennokeille on kysyntää muuallakin. DJI on keskittynyt tähän asti ....
Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....

Uutisarkisto