AfterDawn: IT-alan uutiset

Fring tuo VoIP-puhelut iPhoneen ja nokialaisiin

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 15.4.2008 18:27 Kommentteja (2)

Fring tuo VoIP-puhelut iPhoneen ja nokialaisiin Välittömästi sen jälkeen, kun Apple viime kuussa ilmoitti avaavansa iPhone-puhelimensa ulkopuolisten kehittäjien ohjelmille, ryhdyttiin laitteelle odottamaan VoIP-ominaisuuden saapumista. Nyt odotus on ohi, sillä fring on tänään julkistanut kehitysversion ensimmäisestä VoIP-sovelluksestaan iPhonelle. Uusi nettipuhelinsofta mahdollistaa fringin käytön ns. avattuissa iPhoneissa.
Fringin avulla iPhonen käyttäjät voivat chattailla reaaliaikaisesti, soittaa ilmaisia internetpuheluita ja ottaa yhteyttä suosittuihin internet-yhteisöihin. Vastaanottajilla ei luonnollisestikaan tarvitse olla iPhonea, vaan he voivat olla joko muiden kännyköiden, tietokoneen tai muiden nettiyhteyksien päässä. Fringin iPhone-versio on kehitetty yhteistyössä israelilaisen Holon Institue of Technology -tutkimuslaboratorion kanssa. Kehitysversion avulla fring haluaa kerätä palautetta ja hyödyntää sitä sovelluksen jatkokehityksessä.

Ilmeisesti fring ei tule säilymään ilmaisena, sillä yhtiön tiedotteen mukaan kaupallinen versio tänään julkaistusta kehitysversiosta tuodaan saataville kuluvan vuoden aikana. Varsin todennäköisesti kaupallistaminen tulee tapahtumaan, kun Apple julkaisee uuden 2.0-ohjelmistoversion kesäkuun loppuun mennessä ja samalla mahdollistaa virallisesti kolmansien osapuolten ohjelmien ajamisen iPhonessa ja iPod touchissa.

Fring on helmikuussa 2007 avattu palvelu, joka VoIP-puhelujen lisäksi tarjoaa yhtenäisen alustan monille pikaviestialustoille yhden tunnuksen kautta. Fringin käyttäjät voivat kommunikoida keskenään Skype, MSN, Google Talk, ICQ, Twitter, Yahoo! ja AIM-verkoissa. Yhtiön mukaan palvelu on kerännyt uusia käyttäjiä reipasta vauhtia. Yli 180 maassa toimiva palvelu on vuoden 2008 alusta kerännyt yli 100 000 uutta "fringsteriä" kuukaudessa.

Fringin tavoitteena on mahdollistaa VoIP-sovelluksensa vapaa käyttö mahdollisimman monissa kännykkämalleissa. IPhonen lisäksi fring toimiikin kaikissa Nokian Symbian Series 60 -laitteissa, Sony Ericssonin UIQ-älypuhelimissa sekä Windows Mobile -laitteissa.

Fringin lataukseen iPhonen käyttäjä tarvitsee Installer-asennusohjelman ja WiFi-yhteydet. Betaversio on saatavilla osoitteesta www.fring.com, ja sen lataus sekä käyttö ovat ilmaista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

115.4.2008 21:19

Mahtavan oloinen ohjelma, mitä nopealla testauksella kokeilin, tosin ilman wifi yhteyttä. Ainut miinus taitaa olla, että ohjelma pitää aina olla ns. ruudulla, joten taustalle se ei kulje sitten yhtään (SDK:n rajoitukset)

215.4.2008 23:47

Näissä "avatuissa" puhelimissa ei tietääkseni tuota rajoitusta ole vaan ohjelmat voivat olla päällä myös taustalla. Näyttää tämä fringkin jäävän taustalle toimimaan. Pitää jatkaa testailua. :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto