AfterDawn: IT-alan uutiset

Fiksuhuuto ihmettelee väitteitä maanpaosta

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 9.4.2008 18:05 Kommentteja (43)

Fiksuhuuto ihmettelee väitteitä maanpaosta Sisäministeriön pyynnöstä poliisin aloittama esitutkinta Fiksuhuuto.fi-huutokaupan toiminnasta on saanut nopeasti vastakaikua oikeuksiaan puolustavan yrityksen suunnalta. Fiksuhuuto.fi:n toimitusjohtaja Tuomo Siurua ihmettelee väitteitä maanpaosta, sillä yhtiö on toiminut ulkomailta käsin jo kuukauden ennen poliisin tutkintapyynnön julkituloa. Sisäministeriö puolestaan ei näe estettä jatkaa asian selvittelyä, vaikka Fiksuhuuto on muodollisesti siirtynyt ulkomaille.
"Sijoittajien näkökulmasta on fiksumpaa toimia näin. Kaikki ovat luulleet, että olemme suomalainen yritys. Sisäministeriön [Jouni] Laiho ei ole ottanut asioista selvää", toteaa Tietokone-lehden haastattelema Siurua.

Siurua toteaa "Suomen parhaimpien lakitoimistojen" selvittäneen toiminnan laillisuuden ja ministeriön käyvän päälle "ilman konkreettista tarttumapintaa." Siurua lisää Fiksuhuuto.fi:n saaneen toimiluvan jo 15 eri maassa. Hän ei kuitenkaan halua paljastaa maita tai paikallisten palveluiden nimiä. Englannissa ja Ruotsissa palvelu toimii nimellä Bidleaders.

Suomessa Fiksuhuutoa kopioivia "senttihuutokauppoja" on ilmaantunut nopeaan tahtiin jo ainakin seitsemän kappaletta. Siurua epäilee, että kopioijat seuraavat perässä myös ulkomaille.

Vaikka Siurua onkin tutkinnat käynnistäneen Sisäministeriön kanssa eri mieltä palvelun laillisuudesta, ei hän pidä tutkintojen käynnistymistä täysin negatiivisena asiana. "Voisin antaa suuret kiitokset Jouni Laiholle. On hyvä, että asia tutkitaan. Pidän mahtavana juttuna myös sitä, että tämä tuo asiakkaita, tietoisuutta ja kaikkea muuta", Siurua listaa.

Tietokone-lehti onnistui saamaan asiaan kommentin myös sisäministeriön arpajaisyksikön päällikkö Jouni Laiholta. Hänen mukaansa puheet Fiksuhuudon koskemattomuudesta ovat ennenaikaisia. Laihon mukaan niin kauan kuin yrityksellä on fyysistä toimintaa Suomessa, voivat viranomaiset siihen puuttua.

Laiho toteaa, että Fiksuhuuto näyttää täyttävän kolme olennaista kriteeriä, joiden mukaan osallistuminen voidaan katsoa arpajaisiksi eikä kaupanteoksi. Kyseiset kriteerit ovat osallistumisen vastikkeellisuus, sattumanvaraisuus ja se, että voittaja saa rahanarvoisen edun.

"Tutkintapyynnön syy on se, että tässä ei näytä olevan kyse tavarakaupasta, vaan ostomahdollisuuden ostamisesta. Ostomahdollisuuden hinta on 1,90 euroa, ja se on ikään kuin arpa", toteaa Laiho.

Mikäli järjestelmä todetaan laittomiksi arpajaisiksi, voivat arpaonnen suosimat voittajat joutua maksamaan lisäveroja tuloveroina. Verotettavan hyödyn suuruus olisi tällöin osallistumismaksun ja voitetun tuotteen käyvän arvon erotus.

Edellinen Seuraava  

43 kommenttia

19.4.2008 18:40

Miten ihmeessä Suomeen onkaan kertynyt kaikki ne katkerimmat ja kateellisimmat ihmiset. Joku keksii hyvän idean tehdä rahaa, niin jo on poliisitutkintaa päällä. Kyllä tälläisiin turhanpäiväisiin asioihin aina verorahoja löytyy. Todella järkevää.

29.4.2008 18:47

Kuten jo aikaisemmin totesin niin pelkää katkeruutta ja kateellisuutta tuollaiset tutkintapyynnöt. Joillakin vain leikkaa paremmin mitä bisnesideoihin tulee ja sillä selvä.

39.4.2008 18:47

"Mikäli järjestelmä todetaan laittomiksi arpajaisiksi, voivat arpaonnen suosimat voittajat joutua maksamaan lisäveroja tuloveroina. Verotettavan hyödyn suuruus olisi tällöin osallistumismaksun ja voitetun tuotteen käyvän arvon erotus."

Ihan helvetin reilua ko. henkilöitä kohti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2008 @ 18:49

49.4.2008 18:54

Verorahoille kyllä löytyisi parempaakin vastinetta kuin tällaiseen touhuun. Voi huoh.

59.4.2008 18:57
Gagadu
Inactive

Juu kyllä tuollaiset NÄÄDÄT joutaa häätää suomesta hus helvettiin!!

Tuollaisia kuvittelevia ainstaineja,jotka eivät ole koskaan tehneet
kunnon työtä,,koska olisivat uupuneet alle 8,/H työnsä ääreen,niin sitten pullistelevat joillakin huijauspalstoilla.

Muka keksineensä jotakin uutta,voi helvetti !!!!!!!!
ei muuta kuin poliisi tutkii ja 4, vuotta linnaa kuten olemattomista kuittikaupoistakin /H:ki raastuvan päätös 090408.

69.4.2008 18:59

Hyvä vain mikäli kielletään Fiksuhuudon kaltaiset huijarifirmat.

79.4.2008 19:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hubbabuu:
Hyvä vain mikäli kielletään Fiksuhuudon kaltaiset huijarifirmat.
Samaa mieltä olen minäkin.
(Voisivat myös tehdä jotakin noille tv:ssä pyöriville tekstiviesti peleille.)

89.4.2008 19:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hebales:
Miten ihmeessä Suomeen onkaan kertynyt kaikki ne katkerimmat ja kateellisimmat ihmiset. Joku keksii hyvän idean tehdä rahaa, niin jo on poliisitutkintaa päällä. Kyllä tälläisiin turhanpäiväisiin asioihin aina verorahoja löytyy. Todella järkevää.
Vaikka tuo fiksuhuuto onkin ihan metästä, niin kyllä minäkin rupesin ajattelemaan asiaa kun tämä bidster tuli Suomeen, että ompas hemmetin loistava idea. Tätä se vähän on, joku keksii miten tehdään rahaa melkeempä tyhjästä ja kateellinen sanoo sen olevan heti laitonta.

99.4.2008 19:22

Jos palvelinkin sijaitsee Englannissa niin mita fyysista toimintaa suomessa on?

Edit: Kyllahan tuo aika hyvalta liikeidealta tuntuu. Esim etusivulla talla hetkella oleva moottoripyora on arvoltaan 14,000e, siita on huudettu 149,14e eli 14,914 kertaa. Jokainen huuto maksaa 1,9e eli 14914*1,9 = 28366e. 28366 - 14000, eli fiksu huuto on tastakin tuotteesta saanut 14,366 euroa voittoa nyt jo. Taman palvelun kun joku aloittaisi amerikan mantereella niin miljonaariksi tulisi aika nopeasti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2008 @ 19:35

109.4.2008 19:40

Suomen valtiolla on monopoli kaikkeen tällaisiin juttuihin, ja siellä ylhäällä komeilee päävartijana Jouni Laiho joka joutuisi työttömäksi ellei ottaisi kantaa kaikkeen. Suomessa ei voi toimia mikään muu kuin meidän rakas VEIKKAUS OY kaikki muu on samantien laitonta

119.4.2008 19:48

Niinhän se muutamia vuosia sitten oli syytetyn penkillä Vesa Keskinenkin, kun järjesti miljoonapilkki-kalastus/pilkkimiskisan niin arpajaisethan ne oli. Voi jestas sentään tätä touhua täälä Suomenmaassa.

129.4.2008 19:48

Mitä v*ttua kaikki mesoaa, että fiksuhuuto on huijaus firma?! Itse olen voittanut siltä 22" acerin näytön ja iPod nanon, jotka maksoivat huutoineen päivineen yhteensä 40 euroa.

^^Kannatan siis fiksuhuutoa täysin tässä asiassa!

139.4.2008 20:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti korpimies:
Mitä v*ttua kaikki mesoaa, että fiksuhuuto on huijaus firma?! Itse olen voittanut siltä 22" acerin näytön ja iPod nanon, jotka maksoivat huutoineen päivineen yhteensä 40 euroa.

^^Kannatan siis fiksuhuutoa täysin tässä asiassa!
no sitten varmaan maksat myös verot täydestä hinnasta noista palkinnoistas !!"!!

149.4.2008 20:40

Eipähän tän jälkeen tartte poruka nihmetellä perästä tulevaa laskua, jos homma todetaan laittomaks.
Muuten, tämä on loistavaa mainotaa Fiksuhuutoa ja muita vastaavia "huutokauppoja" kohtaan ja tehdäämpä asiat kerralla selväks.

Offtopic: Tosta valittamisesta ja "poraamisesta" vois kyll laatia jonku lain. Porukka itkee tehtiin asiat miten vaan ja jos asioille ei tehdä mitään, silti porukka itkee samaa pskaa. Offtopic.

159.4.2008 20:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti korpimies:
Mitä v*ttua kaikki mesoaa, että fiksuhuuto on huijaus firma?! Itse olen voittanut siltä 22" acerin näytön ja iPod nanon, jotka maksoivat huutoineen päivineen yhteensä 40 euroa.

^^Kannatan siis fiksuhuutoa täysin tässä asiassa!
Juuri tuo "voitit" siksi siitä messutaan, se ei ole huutokauppa jos se on arpajainen, periaatteessa tuo ei ole huutokauppa vaan arpajaiset, mutta toisaalta kyllä se huutokauppa on kun siellä korotetaan ja odotetaan ajan sulkeutumista. Vähän kakspiippunen.

169.4.2008 22:34

Itse olen fiksuhuudon puolella. Ihmeen kateellista porukkaa juuri Suomessa niin kuin joku kirjoitti. Arpajaiset siinä mielessä tavallaa mutta toisaalta siinä korotetaan ja "korkeimman" tarjouksen tehnyt "voittaa". Miksi kaikki pitää mennä kieltämään. Ei kukaan tuota pakota koittamaan.
Suurempi rikos ihmiskuntaa vastaan ovat tv-pelit ja chatit. Joissakin on jopa halpoja palkintoja(digibokseja ja kameroita). Sitten pikku lissut ja pekat lähettää jumalattomasti 1,5e hintaisia viestejä tuon takia ja vanhemmille kolahtaa iso lasku. Paljon arvelluttavampaa toimintaa ja sitä harrastavat tv kanavat keskellä päivää!!! Silloin ku lapset tulevat koulusta. " ja muistathan kysyä vanhemmalta luvan" hah...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2008 @ 22:35

179.4.2008 22:57
jarzza
Inactive

No,uskoisin tällaisten "liikeideoiden" kuolevan ajanmyötä kun porukka huomaa ettei se huutaminen niin vaan tuotakkaan,useimmat varmasti tajuavat sen heti.

189.4.2008 22:58

Tuo systeemi vaikutti varsin mielenkiintoiselta, itse en kyllä lähtisi mukaan koska varmuutta aitoudesta ja siitä että homma tosiaan pyörii reilusti ei ole. Bidster taas on varsin järkevä ja jopa toimiva systeemi tähän verrattuna.

1910.4.2008 2:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:
Itse olen fiksuhuudon puolella. Ihmeen kateellista porukkaa juuri Suomessa niin kuin joku kirjoitti. Arpajaiset siinä mielessä tavallaa mutta toisaalta siinä korotetaan ja "korkeimman" tarjouksen tehnyt "voittaa". Miksi kaikki pitää mennä kieltämään. Ei kukaan tuota pakota koittamaan.
Suurempi rikos ihmiskuntaa vastaan ovat tv-pelit ja chatit. Joissakin on jopa halpoja palkintoja(digibokseja ja kameroita). Sitten pikku lissut ja pekat lähettää jumalattomasti 1,5e hintaisia viestejä tuon takia ja vanhemmille kolahtaa iso lasku. Paljon arvelluttavampaa toimintaa ja sitä harrastavat tv kanavat keskellä päivää!!! Silloin ku lapset tulevat koulusta. " ja muistathan kysyä vanhemmalta luvan" hah...

No...saman tyylinen toi fiksuhuutoki on. Lähetät ~1.9 € hintasia viestejä tonne jokaista huutoa kohti. Että eipä nuo oikeestaan eroa toisistaan :P

Edit: Typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.4.2008 @ 02:31

2010.4.2008 5:31

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:
Itse olen fiksuhuudon puolella. Ihmeen kateellista porukkaa juuri Suomessa niin kuin joku kirjoitti. Arpajaiset siinä mielessä tavallaa mutta toisaalta siinä korotetaan ja "korkeimman" tarjouksen tehnyt "voittaa". Miksi kaikki pitää mennä kieltämään. Ei kukaan tuota pakota koittamaan.
Suurempi rikos ihmiskuntaa vastaan ovat tv-pelit ja chatit. Joissakin on jopa halpoja palkintoja(digibokseja ja kameroita). Sitten pikku lissut ja pekat lähettää jumalattomasti 1,5e hintaisia viestejä tuon takia ja vanhemmille kolahtaa iso lasku. Paljon arvelluttavampaa toimintaa ja sitä harrastavat tv kanavat keskellä päivää!!! Silloin ku lapset tulevat koulusta. " ja muistathan kysyä vanhemmalta luvan" hah...

No...saman tyylinen toi fiksuhuutoki on. Lähetät ~1.9 € hintasia viestejä tonne jokaista huutoa kohti. Että eipä nuo oikeestaan eroa toisistaan :P

Edit: Typo
Onhan siinä oleellinen ero. Tv-chatit yms. rahasammot ei mene arpajaislain piiriin. Eikös ne kuitenkin jonkin sortin tietokilpailukyssäreitä ole, mistä palkintoja jaetaan? Kirjoituskilpailut minusta kyllä on arpajaiset, mutta en taida uskaltaa sitä Finlandia-raadille mennä sanomaan :D

Nuo tv-chat ja muut tekstiviesti rahastukset on kyllä melkoisen vekkuli liikeidea. Normaalisti lapsi ei voi tehdä sitovaa sopimusta sopimusta mistään. En jaksa tarkistaa, miten se laki tarkalleen menee, mutta halpoja ja "tavanomaisia" tuotteita lapsellekin saa myydä. Tekstiviesti varmaan on sellainen. Sen sijaan Zedin tai vastaavan sopimuksen varmaan saa purettua tuolla perusteella, jos vain tilauksen huomaa ajoissa.

2110.4.2008 7:51

"Sijoittajien näkökulmasta on fiksumpaa toimia näin. Kaikki ovat luulleet, että olemme suomalainen yritys."

Mikähän venäjän mafian peiteoperaatio lienee kyseessä. Wincapita huijasi rahat ihmisiltä laittomasti ja fiksuhuuto huijaa ne laillisesti.

Muutenkin koko idea on liian hyvää ollakseen totta.

Tähän mennessä lähes kaikki ovat puolustelleet fiksuhuutoa, olisi helpompi uskoa asiaan, jos joku kertoisi mitä on voittanut fiksuhuudosta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.4.2008 @ 08:00

2210.4.2008 8:06

Fiksuhuuto ei oikeastaan ole huutokauppa, koska siellä sen "tavaran" saa ns satunnaisesti, siis ei se henkilö kuka tekee parhaan tarjouksen kuten oikeassa huutokaupassa. Tuollaiset yritykset saisivat painua persauksiin....huutonetti esim. on juuri oikeanlainen huutokauppa, korota niin kauan kuin voitat jne. Mutta tuollaiset fiksuhuudon tapaiset rikkovat räikeästi lakia. Ja Tuomo Siurua ihmettelee maanpako väitteitä, on tainnut haistaa jo aikaisemmin savua ja siksi aikaisemmin muuto ulkomaille..

2310.4.2008 10:56

Kyllähän tuo nyt aika kusetusta on sinänsä pitää huutokauppana moista. Perinteisen huutokaupan mukaan et voi esim. nostaa huutoa kerralla, toisaalta eipä siitä olisi mitään hyötyäkään jos parin sadan vehje maksaisi siltikin vain pari kymppiä.

Sivuilla on myöskin oikeastaan ihan törkeää harhaanjohtamista. Vaikka "loppusumma" olisikin vaikka 50 euroa 50 000 euron autosta, niin käytännössä tosipelaaja joutuisi huutamaan noin puolet tuosta "loppusummasta", joka sitten kaikkine tekstiviestien kera olisi liki 4 250 euroa. Tälläisessä "pelaamisessa" tietysti kyse ei ole arvonnasta, mutta jos lähdet huutamaan viestin sillon tällöin, niin eiköhän se ihan arpapeliä ole, jonka vastauksen saat tietää hyvinkin pian.

2410.4.2008 11:15

Tuolta itviikon kommenteista selvisi kiintoisa yksityis kohta, bidleaders.se nimisessä palvelussa näytäisi pyörivän samat huudot ja tuotteet, tosin kruunuhinnoin...

2510.4.2008 13:38
Ettuska
Inactive

Eikö ketään ole ihmetetyttänyt seuraava täysi huijaus?

Oletetaan, että tuotteen hinta on netissä esim. 5,36€ ja aikaa jäljellä esim. 1min 36sek. Varmasti ennen kuin järjestelmä ehtii rekisteröimään esim. tekstiviestin, niin useampi henkilö huutaa korotusta yhdellä sentillä. Minne menevät ne "huudot", jotka tulevat ennen kellonajan päivitystä? Veikkaisin, että niistäkin kyseinen lain rikkoja veloittaa 1,90€...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.4.2008 @ 13:42

2610.4.2008 14:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ettuska:
Eikö ketään ole ihmetetyttänyt seuraava täysi huijaus?

Oletetaan, että tuotteen hinta on netissä esim. 5,36€ ja aikaa jäljellä esim. 1min 36sek. Varmasti ennen kuin järjestelmä ehtii rekisteröimään esim. tekstiviestin, niin useampi henkilö huutaa korotusta yhdellä sentillä. Minne menevät ne "huudot", jotka tulevat ennen kellonajan päivitystä? Veikkaisin, että niistäkin kyseinen lain rikkoja veloittaa 1,90€...
Eikähän ne kaikki "huuodot" jotka tulevat kellonajan päivityksen aikana nosta kyseisen tuotteen hintaa yhdellä sentillä ja täten taas päivittävät kellonajan uudelleen. Että ei ne huudot mihinkään häviä. Niissä "huuto" tekstiviesteissä ei ole mitään huuto-hintaa vaan ehkä jotain yhteys tietoja(en tiedä, enkä lähde selvittämään).

Mutta itse uutisesta... Mielestäni aivan loistava keksintö. Itse en käsitä mikä tästä hommasta tekee arpajaiset. Eihän näissä mitään arvota, vaan se voittaa joka huutaa viimeisenä, ennenkuin nuija kolahtaa pöytään(lue: huuto aika menee nollaan).

2710.4.2008 14:33

Jouni Laiho ei varmaan voittanut halpaa taulutelkkaria fiksuhuudon huutokaupasta ja katkeroitui siitä...

2810.4.2008 14:49

Kovin penseästi täällä suhtaudutaan uusiin innovaatioihin? Eipä tuo todellakaan ole perinteinen huutokauppa, mutta ei kyllä perinteinen arpajainenkaan. Eiköhän pojilta löydy lokitiedot jokaisesta huudosta kellonaikoineen, niin ainakin kertoivat haastattelussa, mutta on tietysti ymmärrettävää, että näinkin mullistava touhu tutkitaan josko se rikkoo jotain lakia. Voihan siinä niinkin käydä, että todetaan että lakia ei ole rikottu, mutta sitten todennäköisesti säädetään uusi laki meitä kaikkia suojelemaan senttihuutelun vaaroilta.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

2910.4.2008 14:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti korpimies:
Mitä v*ttua kaikki mesoaa, että fiksuhuuto on huijaus firma?! Itse olen voittanut siltä 22" acerin näytön ja iPod nanon, jotka maksoivat huutoineen päivineen yhteensä 40 euroa.


Itsehän toteat että olet "VOITTANUT" tuon näytön, eli kyse on aivan selvästi arvonnasta eikä ostamisesta. Ainoa asia mitä tuossa ostit oli "arpalippuja" 40 euron edestä ja sinä sitten satuit tuon näytön voittamaan.
On aivan selvää että kyse on arpajaislain kiertämisestä naamioimalla toimintaa muka "huutokaupaksi".

Ei silti, kyllä TV-Chateissakin kieretään lakia melkein samalla tavalla, eli onnihan siinäkin ratkaisee kuka pääsee vastaamaan tietokilpailukysymykseen luokkaa:

Millä nimellä huhtikuun ensimmäistä päivää tunnetaan?
a) Juhannusaatto
b) Aprillipäivä
c) Itsenäisyyspäivä

3010.4.2008 15:06

*oho

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.4.2008 @ 15:10

3110.4.2008 15:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Japsu1:


On aivan selvää että kyse on arpajaislain kiertämisestä naamioimalla toimintaa muka "huutokaupaksi".


No eipä se niin selvä ole, asiasta on erilaisia mielipiteitä. On tuossa senttihuutokauppatouhussa myös huutokauppamaisia piirteitä, esim. se, että korkein tarjous aina voittaa ja huutamisella on myös aikaraja vrt. nuijan kopautus...? Myös perinteisessä huutokaupassa "voitetaan" kauppa. Tässä tapauksessa vain tarjouksen tekeminen maksaa rahaa, mikä on poikkeuksellista kun ajatellaan perinteistä huutokauppaa.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3210.4.2008 15:52

Lainaus:

No eipä se niin selvä ole, asiasta on erilaisia mielipiteitä. On tuossa senttihuutokauppatouhussa myös huutokauppamaisia piirteitä, esim. se, että korkein tarjous aina voittaa ja huutamisella on myös aikaraja vrt. nuijan kopautus...? Myös perinteisessä huutokaupassa "voitetaan" kauppa. Tässä tapauksessa vain tarjouksen tekeminen maksaa rahaa, mikä on poikkeuksellista kun ajatellaan perinteistä huutokauppaa.
Aivan selvästi kyse on sattuman kaupasta. Tavallinen huuto perustuu siihen millä hinnalla sinulla on varaa tai halua lunastaa tuote. Tässä tapauksessa varmaan ketä vain pystyy ja haluaa ostaa vaikkapa auton 50 eurolla. Se vaan, että loppujenlopuksi kyse on siitä monta "huutoa" (arpaa) sinulla on varaa ostaa. Voitathan sinä lotossakin aivan väkisin, jos pistät likoon kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Onko sekin sitten huutokauppaa?

Kiteytettynähän kyse on siitä, ketä haluaa millasenkin puhelinlaskun tai sitten todellakin jollain käy helvetinmoinen säkä. Eikä siitä miten ison "loppusumman" haluaa maksaa mikä sivuilla näkyy. Tietysti jos asia ilmaistaisiin sivuilla rehelisesti, niin asia olisi ok, mutta kun sivuilla suoraan harhaanjohdetaan.

3310.4.2008 15:57

Rankkaa kusetuksen makua... :-( Täytyihän sitä kerran kokeilla, että voi kommentoida. Infoa huudon perille menosta tai korotuksesta ei sähköpostiin, saati tekstiviestillä kuitenkaan tullut. Tieto kyseisen kohteen "arvonnan" loppumisesta kylläkin. Hemmetin hyvä bisnesidea, täytyy nostaa hattua.

3410.4.2008 16:44

Jep, tuossa senttihuutelussa on se riski, että sijoittaa huutoihin suuren määrän rahaa ja siltikään ei saa tuotetta. Riski on siis huutajalla, koska huutelu maksaa. Se siitä ehkä tekee myös jännittävää, en tiedä kun en ole kokeillut, ehkä pitäisi? Se onkin sitten tulkintaa, onko toiminta arpaismaista huutokauppaa vaiko huutokauppamaista arpajaista, koska kummastakin on piirteitä mukana? Vai onko tämä ihan uudenlainen uhkapeli, mitä voi netissä pelata..? Mielenkiinnolla odotankin, mihin lopputulokseen Suomen oikeuslaitos tässä päätyy. Selvää on jo se, että tuollaiset palvelut ovat tulleet jäädäkseen, toimivat ne sitten Suomessa tai Samoalla. Kusetusta en tuossa näe, mutta varmasti moni tuossa lankaan menee niinkuin monessa muissakin internetin ja/tai puhelimen välityksellä tapahtuvassa kaupankäynnissä yms. toiminnassa.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3510.4.2008 17:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Jep, tuossa senttihuutelussa on se riski, että sijoittaa huutoihin suuren määrän rahaa ja siltikään ei saa tuotetta. .
Toitkin yhden kokonaan uuden näkökantin: Sijoittaminen. Se on kyllä tosi, voi sijoittaa rahaa ja sitten saa tai ei saa. Varmaankin jos miljoonan sijoittaa tekstiviesteihin niin saa mitä tahansa tuolta "huudettua". Mutta sekään ei täsmää milläänlailla huutokauppaan. Mutta tietysti sinun ajatusmaailmalla varmaan lottokin on sijoittamista tai huutokauppaa. Kysehän lotossakin periaatteessa siitä miten ison määrän haluaa sijoittaa siihen, millä haluaa päävoiton. Se on sitten ihan näkökantista kiini minä sitä pitää; arpajaisina, sijoittamisena vaiko huutokauppana.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Kusetusta en tuossa näe, mutta varmasti moni tuossa lankaan menee niinkuin monessa muissakin internetin ja/tai puhelimen välityksellä tapahtuvassa kaupankäynnissä yms. toiminnassa.
Niin ei sinänsä ihan suoranaista kusetusta ole. Pelisäännöt on luettavissa, mutta ne esitetään erittäin harhaanjohtavasti, jota Suomen kuluttajainsuoja saattaa miettiä "kusetukseksi".

3610.4.2008 17:19

Tässähän voisi jopa harkita vedonlyöntiä kuinka hommassa käy loppujen lopuksi..? Ehdotuksia otetaan vastaan. Ei kai tästä enempää kannata väitellä, keskeneräisestä asiasta. Suurin huomioni kohdistuukin siihen tosiasiaan, että kaikkea uutta aina pelätään ja vastustetaan ja tuomitaankin jo valmiiksi.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3710.4.2008 17:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Toitkin yhden kokonaan uuden näkökantin: Sijoittaminen. Se on kyllä tosi, voi sijoittaa rahaa ja sitten saa tai ei saa. Varmaankin jos miljoonan sijoittaa tekstiviesteihin niin saa mitä tahansa tuolta "huudettua".
Tuo huutojen maksullisuushan siinä on se "oikeasta" huutokaupasta erottava tekijä. Ei missään ole senttihuutelua varmasti perinteiseksi huutokaupaksi väitettykään, mikä taas ei tee siitä välttämättä laitonta toimintaa. Ehkä fiksut huutajat pohtivat summan millä he huutavat tiettyä kohdetta ja puntaroivat riskiä. Jos joku tuhlaa sen miljoona viestiä 100€:n arvoiseen kohteeseen niin se ei ole fiksua se. Tuotteen oikea arvohan on tiedossa ja näkyvissä. Onkohan näitä muissa maissa kielletty ja millä perusteilla?

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3810.4.2008 17:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:

Tuo huutojen maksullisuushan siinä on se "oikeasta" huutokaupasta erottava tekijä. Ei missään ole senttihuutelua varmasti perinteiseksi huutokaupaksi väitettykään, mikä taas ei tee siitä välttämättä laitonta toimintaa. Ehkä fiksut huutajat pohtivat summan millä he huutavat tiettyä kohdetta ja puntaroivat riskiä. Jos joku tuhlaa sen miljoona viestiä 100€:n arvoiseen kohteeseen niin se ei ole fiksua se. Tuotteen oikea arvohan on tiedossa ja näkyvissä. Onkohan näitä muissa maissa kielletty ja millä perusteilla?
Onhan siinä myöskin erona sekin, että et voi vaikuttaa huutosi suuruuteen. Eikä siinä nyt mitään järkeä olisikaan tässä tapauksessa vaikuttaa huutojesi kokoon. Eli voidaan kyllä näillä perusteluilla sanoa, että kyse ei ole ainakaan huutokaupasta. Väitteesi on vähän vastaava kuin väittäisin, että moottoripyöräily on autoilua, erona vain, että "oikeassa" autoilussa on neljä pyörää ja ratti.

3910.4.2008 18:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Onhan siinä myöskin erona sekin, että et voi vaikuttaa huutosi suuruuteen.
Totta tuo, eli senttihuutokaupassa on viety huutokaupan ajatusta vähän pidemmälle kuin normaalisti.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

4010.4.2008 19:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:

Totta tuo, eli senttihuutokaupassa on viety huutokaupan ajatusta vähän pidemmälle kuin normaalisti.
Voihan sen tietysti noinkin ajatella, mutta eiköhän kyse loppupeleissä ole kokonaan kahdesta eri kaupanteosta. Noin ajateltuna moottopyörä on polkupyörä, hieman vain pidemmälle vietynä. Onhan "pappamopossa" polkimetkin.

4110.4.2008 22:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Voihan sen tietysti noinkin ajatella, mutta eiköhän kyse loppupeleissä ole kokonaan kahdesta eri kaupanteosta. Noin ajateltuna moottopyörä on polkupyörä, hieman vain pidemmälle vietynä. Onhan "pappamopossa" polkimetkin.
Eikös moottoripyörä ole jonkinlainen kehitysversio polkupyörästä? Senttihuutokauppa on eräs huutokaupan variaatio. Ollaan iloisia, että joku on sellaisenkin keksinyt ja toivotaan, ettei verottaja ja oikeusistuimet pilaa poikien yritystä, onhan se parempi että toiminta pysyy Suomessa ja kehittyy edelleen.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

4211.4.2008 8:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:

Eikös moottoripyörä ole jonkinlainen kehitysversio polkupyörästä? Senttihuutokauppa on eräs huutokaupan variaatio. Ollaan iloisia, että joku on sellaisenkin keksinyt ja toivotaan, ettei verottaja ja oikeusistuimet pilaa poikien yritystä, onhan se parempi että toiminta pysyy Suomessa ja kehittyy edelleen.
Mulle on henkilökohtaisesti aivan sama koko juttu ja aivan sama käytetäänkö tuosta mitä nmimeä tahansa. Mutta ihan oikeasti huutokauppana tuota on vaikea pitää.

Kannattaa miettiä asia ennemminkin niinpäin, että mitä yhteistä huutokauppaan tuossa on? Ei varsinaisesti mitään, jollei nyt aikarajoitusta lasketa, joka sekään ei ole perinteisen huutokaupan tapaista, joissa viimemetreillä huutaminen on hvinkin kivasta ja yleensä nuijanheiluttaja tiivistää huutoaikaa loppuakohden.
Esim. Huuto.netissä juuri näin toimitaan venyttämällä vain viitisen minuuttia huudon aikaa viimemetreillä suoritetusta huudosta.

4313.5.2009 13:10

Hieman uutta näkökantaa aiheeseen..

Sen verran olen tuota kyseistä 'fiksua' 'huutokauppaa' kokeillut, että voitin Logitechin G51 kauitinjärjestelmän alle eurolla..mutta..Kyseisestä tapahtumasta on nyt kulunut n. 3,5 viikkoa eikä laskusta saatika sitten tuotteesta ole kuulunut mitään.

Noh, lähettelin tonne sähköpostia ja soittelin, vastattiin että rakentavat uutta laskutusjärjestelmää. N. viikko sitten siis kyselin eikä kuulemma vieläkään ole kunnossa tuo. Muutenkin vastaavat todella hitaasti viesteihin eivätkä aina edes kysymykseen vaan vastaavat ympäripyöreästi. Ja mitäs järkeä siinä on että asiakaspalvelupuhelin on avoinna arkisin klo 12-15??? Kohtuuttoman lyhyt aika on kyllä.

Niin, sanoivat myös ettei tuo laskutusjärjestelmän uusiminen vaikuta tuotteiden toimitusaikoihin. Tuotteille lupaavat 3-5 viikon toimitusaikoja..Miten siinäkin voi kestää noin kauan toimittaa tuotteet? Pikkuhiljaa alkaa kärsivällisyys loppumaan mutta kuitenkin odottelen josko vaikka jotain alkaisi tapahtumaan.

Jotain mätää tossa on enkä kyllä tuhlaa enempää rahoja tuollaiseen uhkapeliin jos/kun saan tuon G51:n.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto