AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360:lle liiketunnistusta hyödyntävä ohjain?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.4.2008 15:57 Kommentteja (5)

Xbox 360:lle liiketunnistusta hyödyntävä ohjain? Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli on ainoa uuden sukupolven pelinkonsoli, jonka peliohjaimesta ei löydy liiketunnistusta. Nintendo Wii- ja Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolit ovat tarjonneet liiketunnistusta alusta asti ja toistaiseksi Xbox 360:n omistajat ovat joutuneet muokkaamaan ohjaimiaan, jotta liiketunnistus on saatu toimimaan.
Nyt tähän asiaan saattaa kuitenkin tulla muutos, sillä MusicTV:n saamien tietojen mukaan Microsoft olisi kehittänyt liiketunnistusta tukevaa peliohjainta jo viime kesästä lähtien. Microsoftia ohjaimen kehittämisessä avustaa huhujen mukaan Perfect Dark- ja Banjo-Kazooie-pelisarjoista tuttu Rare, jolla on kuitenkin ollut vaikeuksia ohjaimen kehityksessä, jonka vuoksi tulevasta ohjaimesta ei ole vielä tiedotettu virallisesti.

Microsoftin edustajat eivät tuttuun tyyliinsä kommentoi huhuja ja ohjaimen virallista julkaisua ei kannata odottaa aivan heti, sillä MusicTV:n tiedot ennustavat julkaisua loppuvuodelle. Ohjain muistuttaa kovasti Wiin mukana tulevaa Wiimote-ohjainta, mutta ristiohjaimen sijasta Microsoftin ohjaimessa on analoginen tatti. Nappeja ohjaimesta löytyy neljä kappaletta (ohjaimen takana on mahdollisesti liipaisin) ja ohjaimeen on integroitu tämän lisäksi mikrofoni. Wiimotesta poiketen Microsoftin ohjain ei tue erillisiä laajennoksia, kuten Wiistä tuttua Nunchuk-apuohjainta.

MusicTV:n saamien tietojen mukaan Microsoft koettaisi ohjaimella kosiskella yrityksiä, jotka valmistavat tällä hetkellä pelejä Wii-konsolille. Lähes identtisten ohjaimien avulla edullinen Xbox 360 -konsolin Arcade-paketti pystyisi kilpailemaan hintansa ja ominaisuuksiensa osalta Wiin kanssa, jolloin Wiille pelejä tekevät yritykset saattaisivat julkaista pelejään myös Xbox 360:lle. Pelituesta ei ole toistaiseksi mainittu kuitenkaan mitään, mutta osaan peleistä liiketunnistusta hyödyntävän ohjaustavan voisi lisätä päivitysten avulla. Ohjaimen mahdollinen suositushinta on myös täysi mysteeri.

Ohjaimien lisäksi Microsoft saattaisi kopioida Nintendolta myös Mii-hahmot, joiden avulla Xbox 360:n käyttäjät voisivat luoda oman virtuaaliminänsä, jota voisi käyttää mm. peleissä ja Xbox Livessä.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

18.4.2008 16:32

Jos Ms onnistuu aikeissaa voi tuosta tulla ihan kelpo laite. Kuvitelkaa. Liiketunnistus uudensukupolven grafiikoilla olisi jo aika lyömätön yhdistelmä MS erinomaisesti toimivan verkkoomaisuuksien kanssa. XO:n omistaja suorastaan loistava uutinen jos tuo siis todella tulee olemaan totta. Myös wii talosta löytyy.

28.4.2008 16:41

jaajaa M$ matkii wiitä.

Oma mielipitääni on se, että pelejä pelataan ohjaimella eikä ohjainta heiluttelemalla.

38.4.2008 16:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
jaajaa M$ matkii wiitä.

Oma mielipitääni on se, että pelejä pelataan ohjaimella eikä ohjainta heiluttelemalla.
Mutta kummassakin tapauksessa pelaisit peliä ohjaimella? koska tarvitse ohjainta jos painelet nappeja tai kun kääntelet ja liikuttelet sitä.

48.4.2008 18:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:
Jos Ms onnistuu aikeissaa voi tuosta tulla ihan kelpo laite. Kuvitelkaa. Liiketunnistus uudensukupolven grafiikoilla olisi jo aika lyömätön yhdistelmä MS erinomaisesti toimivan verkkoomaisuuksien kanssa. XO:n omistaja suorastaan loistava uutinen jos tuo siis todella tulee olemaan totta. Myös wii talosta löytyy.
Hassu juttu ettet ole kuullut semmoisesta konsolista kuin PS3. ;)

Uutiseen, eipä haittaa itseaäni jos kopioivat. Se on vain kuluttajien etu aikä keltää pois. Paitsi ehkä joiltain Nintendofanaatikoilta jotka suu vaahdossa manaava Microsoftin perään tämmöisen tapahduttua.

517.4.2008 15:16

wohoo!!! eiköhän se m$ voi saman tien pistää sen wiin sinne boxin laatikon sisään ihan noin vaan lisälaitteena...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
1 kommentti
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto