AfterDawn: IT-alan uutiset

Ruotsalainen Headweb myy DRM-vapaita elokuvia P2P-jakelun avulla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.4.2008 17:31 Kommentteja (5)

Ruotsalainen Headweb myy DRM-vapaita elokuvia P2P-jakelun avulla DRM-vapaa musiikki on hiljalleen valtaamassa markkinoita, mutta elokuvien kohdalla DRM-vapaat kauppapaikat ovat vielä harvinaisia. Erityisesti suuret elokuvastudiot ovat pitäytyneet tiukasti DRM-suojauksissa, mutta ruotsalainen Headweb osoittaa mainiosti sen, että suurempienkin elokuvastudioiden DVD-elokuvia voi myydä myös ilman DRM-suojauksia.
DRM-suojauksien puuttuminen ei ole Headwebin ainoa erikoisuus, sillä kuluttajat lataavat ostamansa elokuvat yrityksen omalla latausohjelmalla, joka perustuu BitTorrent-tekniikkaan. Headweb säästää täten rahaa, koska kaikki tiedonsiirrosta tulevat kustannukset eivät koidu yrityksen maksettavaksi, mutta yritys palkitsee myös elokuvien jakajia antamalla heille verkkokauppaan kelpaavaa rahaa. 10 megatavun jakamisella asiakas saa itselleen yhden krediitin, jolloin noin 50 gigatavun jakamisella ansaitsee itselleen ilmaisen elokuvan.

Elokuvia jaellaan tällä hetkellä DVD-Video-formaatissa, joten niitä voi katsella useilla mediasoittimilla ja ne voi polttaa tavalliselle DVD-levylle, jonka jälkeen elokuvia voi katsella tavallisilla DVD-soittimilla. Jos tietokoneelta ei löydy DVD-elokuvien polttamiseen soveltuvia ohjelmia, voi elokuvat polttaa Headwebin latausohjelman omalla poltto-ohjelmalla DVD-levylle. Myös elokuvien katselu onnistuu latausohjelman mukana tulevalla mediasoittimella. Latausohjelmasta löytyy tällä hetkellä versiot Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille ja yritys on luvannut julkaista Linux-version myöhemmin.

Elokuvien luvatonta kopioimista on pyritty hillitsemään vesileimoilla, joiden avulla elokuvan lataajat pystyy jäljittämään. Kyseessä on kuitenkin ns. "näkymätön" vesileima, jota ei pysty näkemään tavallisen katselun yhteydessä, joten elokuvaelämystä vesileima ei häiritse. Elokuvien hintataso vaihtelee Headwebissä 49-99 kruunun eli noin 5-10 euron välillä.

Palvelun kautta on ostettavissa yli 500 elokuvaa ja suosituimpien listalta löytyvät mm. 1408, Pan's Labyrinth, Bubba Ho-Tep ja Bob the Butler. Headwebiä edustava Peter Alvarsson kertoi TorrentFreakille, ettei suurempien studioiden saaminen mukaan DRM-vapaaseen elokuvakauppaan ole helppoa. Alvarssonin mukaan he ovat neuvotelleet joidenkin studioiden kanssa yli kaksi vuotta, mutta silti kaikki sopimukset eivät ole vielä valmiita.

Alvarssonin mukaan Headweb on saanut runsaasti positiivista palautetta kuluttajilta ja monet palautteen antajat voisivat siirtyä pelkästään Headwebin asiakkaiksi, jos palvelun tarjonta olisi laajempi. Tällä hetkellä Headweb on ainoastaan Ruotsissa asuvien kuluttajien käytettävissä, mutta tulevaisuudessa toimintaa on tarkoitus laajentaa Norjaan, Tanskaan ja Suomeen. Myös H.264-pakatut MP4-tiedostot kuuluvat yrityksen suunnitelmiin, jolloin asiakkaiden ei tarvitsisi ladata gigatavujen kokoisia DVD-Video-tiedostoja, jotta elokuvia pääsee katselemaan.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

17.4.2008 17:55

Palveluntarjoajat ovat varmasti innoissaan lisääntyvästä liikenteestä.

27.4.2008 17:59

Lainaus:
10 megatavun jakamisella asiakas saa itselleen yhden krediitin, jolloin noin 50 gigatavun jakamisella ansaitsee itselleen ilmaisen elokuvan.
Kuullostaa palveluna loistavalta joka on oikeasti tehty asiakkaita varten. Lisää näitä. Tuossa muodossa olisin elokuvasta jo valmis hieman maksamaankin digitaalisuudesta huolimatta (= ei koteloa tai kansia).

37.4.2008 19:31
hentriz
Inactive

Siis tälläistä ollaan odotettukin.
Kerrankin kauppa, joka palvelee täysin asiakkaita, ei vain itseään. Toivottavasti tälläinen ilmestyy tänne naapuriinkin :)

47.4.2008 19:35

Lainaus:
Lainaus:
10 megatavun jakamisella asiakas saa itselleen yhden krediitin, jolloin noin 50 gigatavun jakamisella ansaitsee itselleen ilmaisen elokuvan.
Kuullostaa palveluna loistavalta joka on oikeasti tehty asiakkaita varten. Lisää näitä. Tuossa muodossa olisin elokuvasta jo valmis hieman maksamaankin digitaalisuudesta huolimatta (= ei koteloa tai kansia).

Komppaan tätä täysin, aivan loistava idea. Jos kerran p2p on niin suosittua, niin nyt on mahdollisuus kaikkien siitä hyötyä.

58.4.2008 10:25

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 21:34

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto