AfterDawn: IT-alan uutiset

N-Gagen testijakso kiinnosti kohtalaisesti

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 7.4.2008 16:44

N-Gagen testijakso kiinnosti kohtalaisesti Kuten jo perjantaina oli tiedossa, on Nokian N-Gage-pelipalvelu nyt virallisesti avattu ja yhtiö kertoi asiasta virallisessa tiedotteessaan tänään. Kiinnostus uudistuksen läpikäynyttä N-Gagea kohtaan oli kahden kuukauden betajakson aikana kohtalaista ja kansainvälistä.
Nokia avasi uudistetun N-Gage-pelipalvelun avoimeen betatestaukseen helmikuun alussa. Yhtiön mukaan kuluneen kahden kuukauden aikana palveluun rekisteröityi kymmeniä tuhansia käyttäjiä yli sadasta maasta. Nokian Jaakko Kaidesoja oli tyytyväinen betajakson käyttäjämääriin sekä saatuun palautteeseen.

Uudistunut N-Gage on sovellusalusta, jonka voi ladata tiettyihin Nokian puhelimiin. Alustalle voi sitten ladata ja ostaa pelejä Nokian N-Gage-palvelusta, mutta palvelu tarjoaa myös muita aktiviteetteja. N-Gagessa pelaajat voivat luoda kaverilistoja, lähettää yksityisviestejä ja osallistua pikaviestintää muistuttavaan chattiin. Samat temput onnistuvat sekä mobiililaitteella että PC-pohjaisen web-sovelluksen kautta.

Tällä hetkellä N-Gage toimii Nokian N-sarjan puhelimissa N81, N81 8GB, N82, N95 ja N95 8GB.

Pelivalikoima on vielä melko suppea, mutta sen on luvattu kasvavan hiljalleen vuoden aikana. Tällä hetkellä tarjolla on kuusi peliä: FIFA 08 (EA Mobile), Brain Challenge ja Asphalt 3: Street Rules (Gameloft), World Series of Poker Pro Challenge (Glu Mobile) sekä Hooked On: Creatures of the Deep ja System Rush: Evolution (Nokia).

Seuraavaksi odotetuja julkaisuja ovat Tetris ja The Sims 2 Pets (EA Mobilelta), Block Breaker Deluxe ja Dogz (Gameloftilta) sekä Snakes Subsonic, Space Impact: Kappa Base ja Mile High Pinball (Nokialta).

N-Gage-sovelluksen voi ladata osoitteesta http://www.n-gage.com joko yhteensopivan mobiililaitteen tai PC:n kautta. Uusia pelejä ja sovelluksia voi testata rajallisen ajan ennen niiden ostamista.

AfterDawn Laitevertailu: N-Gage-yhteensopivat puhelimet

Nokia N81

Nokia N81 8GB

Nokia N82

Nokia N95

Nokia N95 8GB
Kaikki matkapuhelimet

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto