AfterDawn: IT-alan uutiset

Tanskalainen internet-operaattori tarjoaa asiakkailleen ilmaista musiikkia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.4.2008 23:50 Kommentteja (3)

Tanskalainen internet-operaattori tarjoaa asiakkailleen ilmaista musiikkia Jotkin matkapuhelin- ja internet-operaattorit ovat tarjonneet asiakkailleen omia musiikkikauppoja, mutta monissa tapauksissa operaattoreiden omat kauppapaikat eivät ole juuri tarjonneet mitään poikkeuksellista muihin musiikkikauppoihin verrattuna.
Tanskalainen matkapuhelin- ja internet-operaattori TDC Group on kuitenkin muuttanut nyt tämän asetelman omalla PLAY-nimisellä kauppapaikallaan, josta TDC:n ja YouSeen laajakaista- ja matkapuhelinasiakkaat voivat ladata musiikkia ilmaiseksi.

PLAY tarjoaa kuluttajille yli miljoona musiikkikappaletta, joiden valikoimista löytyy sekä EMI:n, Sony BMG:n että Warnerin tarjonnan lisäksi myös pienten tanskalaisten levy-yhtiöiden tuotantoa.

Tietokoneelle ladattavat tiedostot ovat WMA-formaatissa (192 kbit/s) ja ne on suojattu Microsoftin DRM-suojauksilla. Matkapuhelimelle ladattavat tiedostot ovat puolestaan AAC-formaatissa (48 kbit/s) ja ne on suojattu OMA 1.0 -yhteensopivalla DRM-tekniikalla, jota tuetaan käytännössä kaikissa matkapuhelimissa, joilla voi kuunnella musiikkia. Jos kuluttaja sulkee internet- tai matkapuhelinliittymänsä, katoaa häneltä myös kappaleiden kuunteluoikeus, joten PLAY-palvelun kautta ilmaiseksi ladattu sisältö on sidoksissa sitä tarjoavaan yritykseen.

Kuluttaja voi myös ostaa kappaleita itselleen noin euron kappalehintaan, mutta DRM-suojauksien takia musiikin ostaminen PLAY:n kautta ei välttämättä ole paras mahdollinen tapa hankkia itselleen kyseisiä kappaleita.

TDC ei ole kertonut julkisuuteen, mitä se joutuu musiikista maksamaan, mutta ainakaan laajakaistayhteyksien hinnat eivät ole kohonneet uudistuksen takia. TDC:n oma musiikkipalvelu voi myös auttaa TDC:tä taloudellisesti, sillä se todennäköisesti vähentää musiikin luvatonta nettilataamista jonkin verran ja täten tiedonsiirrosta tulevat kustannukset laskevat, koska PLAY-palvelun sisältö siirtyy asiakkaille TDC:n oman runkoverkon kautta, kun taas luvattomat tiedostot saattavat tulla ulkoverkosta, jonka käyttämisestä TDC joutuu maksamaan muille operaattoreille. Muutos saattaa samasta syystä myös hieman nopeuttaa muuta ulkoverkon liikennettä.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

16.4.2008 0:20

Mikaan play.dk tai play-store.dk tai vastaava ei riittanyt vaan piti keksia domain jota kukaan ei tule ilman linkkia loytamaan (http://tdcguidenvideo.peytz.dk/index.html)

26.4.2008 12:49
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Mikaan play.dk tai play-store.dk tai vastaava ei riittanyt vaan piti keksia domain jota kukaan ei tule ilman linkkia loytamaan (http://tdcguidenvideo.peytz.dk/index.html)

Ehkei muiden, kuin tuon kyseisen operaattorin asiakkaiden tarvitse tietää siitä. Voipi olla, että niillä asikailla on tullut joku viesti, missä se linkki on tai jotain vastaavaa.

37.4.2008 12:02

Meikäläisen mielestä ihan loistava idea, tietysti onhan se typerää että musiikki on DRM-suojattua, mutta empä itse keksi parempaa tapaa estää musiikin levitystä moisen palvelun kautta niille joille se ei kuulu.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto