AfterDawn: IT-alan uutiset

Brittioperaattori kieltää piraattiblokin testaussuunnitelmat

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 4.4.2008 16:43 Kommentteja (16)

Brittioperaattori kieltää piraattiblokin testaussuunnitelmat Brittiläinen palveluntarjoaja Virgin Media kieltää sopineensa levyteollisuuden etujärjestö BPI:n kanssa P2P-liikenteen tarkkailun testaamisesta, kuten viime viikolla uutisoitiin. Computer Activessa julkaistun artikkelin mukaan palveluntarjoaja on kaikkea muuta kuin innokas testaamaan järjestelmää, jolla piratismista kiinnijääneiltä katkaistaisiin verkkoyhteys.
Artikkelissa Virgin Media kertoo pitävänsä Iso-Britannian levyteollisuuden ja hallituksen puoltamaa järjestelmää säälimättömänä ratkaisuna, joka nostaa pintaan sekä yksityisyyteen että laillisuuteen liittyviä kysymyksiä. Virgin Median edustajan mukaan järjestelmän ylläpitäminen tulisi lisäksi palveluntarjoajille liian kalliiksi.

Virgin ei siis ole tehnyt BPI:n (British Phonographic Industry) kanssa mitään sopimusta P2P-valvonnan testaamisesta. Ehdotettu järjestelmä sulkisi internetliittymän käyttäjiltä, jotka narahtavat kolmesti laittomasta tiedostojen jaosta eli piratismista. Virginin ja BPI:n sopimuksesta uutisoi viime viikolla ensimmäisenä the Daily Telegraph.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

14.4.2008 17:32

Mistä ne tietää, onko lataamani tiedosto laiton?

24.4.2008 17:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gilbertt:
Mistä ne tietää, onko lataamani tiedosto laiton?

Heittävät kait kolikolla..

34.4.2008 19:26

katsovat tiedosto koon ja nimen... eli heittävätkolikolla...

44.4.2008 19:32
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti thejammy:
katsovat tiedosto koon ja nimen... eli heittävätkolikolla...
Noh, vaihtaa vaan nimen, joka vastaa tiettyä kokoa.... Siis jos järjestelmä toimii kyseisellä tavalla.

54.4.2008 20:25

EDIT1: tuplaksi se sitten näemmä meni, kele :/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.4.2008 @ 20:26

Watashi wa nani?
Kakumei banzai!

64.4.2008 20:25

Tai pistää jakoon hullut läjät pelkkää 010101010101... tekstinä ja sen jälkeen pakkaa kyseisen tiedoston esim. rar:ksi, salasanalla tietysti, ja nimeää koko paskan crysis.rar/zip/valitse pakkausmenetelmäsi. Siinäpähän koittaa operaattori sitten valvoa että mikä on laitonta ja mikä ei.

74.4.2008 22:03

Mitä ne kolikkoa heittää, ku kaikki menis tollaseen tyhjän päiväiseen. Ne laittaa sieltä "Mode -> Random On/Off" ja sit se arpoo niitä Ipeitä, sieltä lähtee naapurin mummot ja microsoftin insinöörit oikeuteen piratismista.

84.4.2008 23:54


95.4.2008 14:32
pisberg
Inactive

no jos torrentilla laittaa salauksen päälle niin mistä ne tietää mitä matskua siellä liikku? ja eihä tollanen arpominen mitään todista, vittu multa pätkästään linjat kolikkomenetelmällä niin mä alan arpoo kenen naamaan nyrkki osuu=)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.4.2008 @ 14:33

105.4.2008 15:29

Nämä ovat taas näitä ratkaisuja että jotain pitää tehdä, mutta sitten ei aina mietitä loppuun astiin asian toimivuutta ja kannattavuutta.

115.4.2008 17:40

Eiköhän siellä joku "antipiratismiagentti" latailisi päivätyönään esim. torrentteja ja kun olisi koneella oikea piraattiversio niin sitten alettaisiin keräämään näkyvissä olevia osoitteita todistusaineistoksi. Sitten saataisiin katkaistua edes muutamilta yhteydet ja näin tehtyä esimerkkejä pelkovaikutelmaa toivoen. Ja onhan nuo nyt aika helppo katsoa ihan pikavilkaisulla mitkä ovat oikeita julkaisuja ja mitkä ei. Jos jakajia on tuhansia, nimenä joku laadukas julkaisija ja kommenteissa ei mitään vinkunaa.

125.4.2008 17:57

Onneksi laki vielä tällä hetkellä kieltää todistusaineiston hankkimisen laittomasti, tosin muistaakseni erittäin vakavissa tapauksissa esim. murhissa voidaan oikeuden päätöksellä kelpuuttaa myös noita laittomastihankittuja todisteita. Saapi nyt sitten nähdä että mimmoisen systeemin meinaavat väsätä, kun ilman lakimuutosta tuosta valelatailusta ei ole mitään hyötyä.

136.4.2008 17:22

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 21:35

147.4.2008 1:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tansju:
Onneksi laki vielä tällä hetkellä kieltää todistusaineiston hankkimisen laittomasti, tosin muistaakseni erittäin vakavissa tapauksissa esim. murhissa voidaan oikeuden päätöksellä kelpuuttaa myös noita laittomastihankittuja todisteita.
Minäkin jotenkin "muistelisin", että laillisesti hankittu materiaali kelpaa todistelumateriaaliksi.

157.4.2008 1:34

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tansju:
Onneksi laki vielä tällä hetkellä kieltää todistusaineiston hankkimisen laittomasti, tosin muistaakseni erittäin vakavissa tapauksissa esim. murhissa voidaan oikeuden päätöksellä kelpuuttaa myös noita laittomastihankittuja todisteita.
Minäkin jotenkin "muistelisin", että laillisesti hankittu materiaali kelpaa todistelumateriaaliksi.
Noin se taitaa jossain päin maailmaa - vaan ei tätä valtakuntaa - olla. Jossain joku on joskus väittänyt, että Suomessa todiste on todiste ja kelpaa sellaisenaan. Eli siis, että todisteen hankinnassa tehtyjä rikoksia arvioitaisiin erikseen, jos aihetta on. Minusta tuo on vähintäänkin oikeudenmukaista. Nimittäin, jos seurauksena olisi todisteiden hylkäys, ei oikeus tapahtuisi - kumminkaan puolin.

167.4.2008 9:29

Lainaus:

Noin se taitaa jossain päin maailmaa - vaan ei tätä valtakuntaa - olla. Jossain joku on joskus väittänyt, että Suomessa todiste on todiste ja kelpaa sellaisenaan. Eli siis, että todisteen hankinnassa tehtyjä rikoksia arvioitaisiin erikseen, jos aihetta on. Minusta tuo on vähintäänkin oikeudenmukaista. Nimittäin, jos seurauksena olisi todisteiden hylkäys, ei oikeus tapahtuisi - kumminkaan puolin.
Niin, pointti nyt oli nyt se, että jollei "rikollisesti" hankitut todisteet ole sinällään laittomia, niin ne ei ole. Näin ollen todisteet ovat laillisesti hankittu.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto