AfterDawn: IT-alan uutiset

Australiassa jo toinen perättäinen piraattiratsia levykauppaan

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 4.4.2008 17:49 Kommentteja (6)

Australiassa jo toinen perättäinen piraattiratsia levykauppaan Australian levyteollisuus ja poliisi ovat aloittaneet todellisen tehokampanjan piraattikopioita myyviä levykauppoja kohtaan. ">Edellisestä ratsiasta ei ehtinyt kulua kuin vuorokausi, kun maan musiikkipiratismin vastainen järjestö MIPI kertoo jo uudesta levykauppaan suuntautuneesta ratsiasta. Tällä kertaa Victorian osavaltiopoliisin haaviin tarttui tuhansia levyjä kattanut valikoima laittomasti valmistettua kreikkalaismusiikkia. Myös tämän päiväinen isku paljasti liikkeen takahuoneesta levyjen valmistukseen käytettyä välineistöä.
MIPI (Music Industry Piracy Investigations) kertoi eilen aloittavansa tehokampanjan piratismin poiskitkemiseksi Australian maaperältä. Kampanja on suunnattu erityisesti piraattilevyjä kauppaavia jälleenmyyjäliikkeitä kohtaan, joten kampanja taistelee todellista piratismia vastaan.

Piraattilevyjä kauppaavat liikkeet ovat musiikkiteollisuudelle ongelma, sillä myydyistä levyistä ei päädy senttiäkään tuloja muusikoiden tai levy-yhtiöiden tileille. Lisäksi kuluttajien voi olla vaikea erottaa taitavasti tehtyä piraattilevyä aidosta, joten sinisilmäinen kuluttaja ei välttämättä edes tiedä ostavansa laittomia tuotteita. Kuluttajalle paras merkki hämäräkaupasta onkin epäilyttävän alhainen hintataso.

MIPI:n lehdistötiedote aiheesta on luettavissa täältä (PDF).

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

14.4.2008 18:14

Lainaus:
paras merkki hämäräkaupasta onkin epäilyttävän alhainen hintataso.


Ymmärtäähän tuon. Jos hintataso on järjellinen, on sen oltava laitonta. Kyllähän tuo piraattikopioiden myymisen estäminen on (kerrankin) hyvä idea, tosin taitaa olla niin, että jos jossakin kaupassa myydään halvalla levyjä, niin siellä koetellaan tuuria.

24.4.2008 18:46

Hyva etta saa juuti nuo fyysista piratismia harrastava pois, koska juuri heidan takia kaikki ajattelevat etta internet piratismikin olisi tuomittavaa. Toivottavasti jatkavat fyysista materiaalia myyvien jahtaamista!

34.4.2008 20:41

Lainaus:
laittomasti valmistettua kreikkalaismusiikkia.
Siis mitäh... Oikeasti australiassa valmistetaan laittomasti kreikkalaista musiikkia... kukakohan sitä sitten ostaa?

Tähän tapaukseen voisin kuvitella jopa, että joku kreikkalais yhdyskunta ei ole pystynyt itse hankkimaan musiikkiaan laillisesti, joten ovat päätyneet laittomille teille.

45.4.2008 9:22

Samaa mieltä, hyvä että keskittyvät fyysistä piraattimateriaa myyviin kohteisiin. Saisivat niin tehdä jatkossakin ja sitten kun se on hoidettu niin voisivat tarkistaa onko tarvetta puuttua nettipiratismiin, jossa kukaan ei myy kenellekään mitään.

Saattaisihan tuo sapettaa, kun ostaa mielestään edullisesti jonkin himoitsemansa CD:n, mutta ajan kanssa se paljastuisikin halvaksi, taidokkaasti tehdyksi piraattilevyksi.

56.4.2008 17:33

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 21:30

63.6.2011 16:38
TWsXuAKNICMM
Vahvistamaton

This forum ndeeed shaking up and youÂ’ve just done that. Great post!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto