AfterDawn: IT-alan uutiset

Panasonicilta digipokkari 720p-videotallennuksella

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 2.4.2008 09:26 Kommentteja (5)

Panasonicilta digipokkari 720p-videotallennuksella Panasonic kertoo lehdistötiedotteessaan uudesta Lumix DMC-FX500 -digipokkaristaan. Kamera poikkeaa monin positiivisin tavoin tututusta, siitä löytyy muun muassa viisinkertainen 25-125mm laajakulmazoomi, 720p-teräväpiirtovideotallennus, optinen kuvanvakaaja ja kosketusnäyttö.
Nykyään myös digitaalisiin valokuvakameroihin tuloaan tekevä teräväpiirtovideotallennus on päässyt viimein 1280 x 720 -tarkkuuden standardimittoihin. Ongelmana on ollut kuvataajuuden kasvattaminen riittävän suureksi, mutta ensimmäiset 30 kuvan sekuntinopeudella tallentavat kamerat ovat löytämässä viimein tiensä kuluttajille asti. Myös tarpeeksi suuri laajakulma on ehdoton videokuvauksessa, ja miksei myös valokuvauksessakin. Kehittynyt linssitekniikka on mahdollistanut viimein myös pienten digikameroiden laajakulmaobjektiivit. Kaiken tämän päälle Panasonic on yhdistänyt uuteen kameraansa vielä kosketusnäytön.

"Panasonicin uusi Lumix DMC-FX500 on tyylikäs ja kompakti taskukamera, joka on ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen monipuolinen. Kameran viisinkertaisen zoomin laajin polttoväli vastaa 25 mm:n superlaajakulmaa kinokamerassa. Sen kuva-ala on lähes kaksinkertainen taskukameroissa yleiseen 35 mm:n polttoväliin verrattuna", tiedotteessa mainitaan.

Teräväpiirtovideotallennuksien katselu HD-televisiosta onnistuu Panasonicin mukaan helposti lisävarusteena saatavalla komponenttijohdolla, HDMI-liitäntä loistaa kuitenkin vielä poissaolollaan. Kosketusnäyttö on sen sijaan vielä aika tuntematon käsite digipokkareissa.

"FX500:ssa on Panasonicin kehittämä 3-tuumainen uuden sukupolven kosketusherkkä LCD-näyttö. Sen avulla sekä kuvaaminen että valokuvien ja video-otosten katseleminen on erittäin helppoa. Kirkkaus säätyy automaattisesti ympäröivän valon mukaan."High Angle" -näytön avulla kuva näkyy selvästi myös alhaalta katsottaessa, joten kameralla voi kuvata vaivattomasti esimerkiksi väkijoukon yli."

Panasonic mainostaa kaikista myytävistä kameroistaan löytyvää MEGA O.I.S -kuvanvakaajaa, jonka avulla pitäisi olla mahdollista käyttää jopa kolmea EV-arvoa normaalia pidempää valotusaikaa. Uuden kuvaprosessorin ansiosta suurin suositeltava ISO-arvo on sen sijaan pystytty nostamaan 1600:aan. High Sensitivity Mode -tilassa voidaan käyttää jopa ISO 6400 -herkkyyttä.

"Järjestelmään kuuluu myös älykäs ISO-säätö. Esimerkiksi lapsia ja lemmikkieläimiä kuvattaessa järjestelmä tunnistaa liikkuvan kohteen ja säätää tarvittaessa suljinajan nopeammaksi, nostaen samalla automaattisesti herkkyyttä. Automaattinen kasvojentunnistus tarkentaa ja valottaa oikein tärkeimmän kohteen, ihmisten kasvot. Automaattinen kuvausmuodon valinta auttaa kokematontakin kuvaajaa saamaan hyviä kuvia vaikeissa olosuhteissa, kuten lumella, rannalla, yöllä tai hämärässä."

Kokoa Lumix DMC-FX500:lta löytyy 95 x 57 x 23 millimetriä ja painoa kunnioitettavan vähän, ainoastaan 175 grammaa.

Arvioiduksi jälleenmyyntihinnaksi ilmoitetaan 469 euroa. Uutuuskameran on määrä saapua Suomen markkinoille vielä tämän kuun aikana.
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

12.4.2008 11:26

mielenkiintoinen. hintaa tuolle 300e niin voisi kakkoskameraksi ostaakin

22.4.2008 13:10

Viilataanpas taas sitä pilkkua.

Lainaus:
Kamera poikkeaa monin positiivisin tavoin tututusta
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.4.2008 @ 13:11

32.4.2008 14:58
Gagadu
Inactive

Jos hinta olisi 300:ekua niin sitten nämä heebot itkisi että kyllä voisi ostaa 2kameraksi jos hinta olisi 100: ekua.

Kunhan puhuvat paskaa pellet kun ei ole rahattomilla muuta kirjoitettavaa,hankisivat elämän ja menisivät duuninn niin ei tarvitsisi valittaa vaikka hinta olisi 700, ekua.

Mutta kun ei kiinnosta kuin ainainen itkeminen näillä saitella,,,,no
tapansa kullakin.

42.4.2008 17:03

Sikäli mikäli kameroista ymmärrän, niin ihan hyviä ja mielenkiintoisi lupauksia on annettu. Ainakin muuttuva ja muutettava suljinaika ja herkkyys on plussaa, mikä monista kameroista tuntuu uupuvan. Ehkä sitten kun koittaa kameran vaihtoaika, niin voisi tuollaista harkita.

52.4.2008 18:13

Gagadu tapanani ei ole tuhlailla ylettömästi. Mielummin säästäisin pari satkua lisää ja ostaisin uuden järkkärin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....
Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen (23.3.2018 09:58)
Suurelle yleisölle lennokit ovat tuttuja näyttävien, lintuperspektiivistä kuvattujen videoiden kautta, mutta miehittämättömille lennokeille on kysyntää muuallakin. DJI on keskittynyt tähän asti ....
Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
1 kommentti

Uutisarkisto