AfterDawn: IT-alan uutiset

Mac on pop!

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 2.4.2008 11:13 Kommentteja (45)

Mac on pop! Apple-tuotemerkki äänestettiin jokin aika sitten eniten kuluttajien elämään ja käyttäytymiseen vaikuttaneeksi tuotemerkiksi.
Vastaajat kertoivat Applen kyseenalaistaneen IT-alan toimintatavat ja näyttäneen kehityksen suuntaa muille valmistajille. Microsoft sai sen sijaan kunnian tulla valituksi yritykseksi, jonka toimintatapoja asiakkaat haluaisivat muuttaa eniten. Ohjelmistoyritystä pidettiin aikaisemmin edelläkävijänä, josta on tullut nyt toisten IT-alan yritysten kopioija. Asiasta kertoi yhdysvaltalaisten tuotemerkkien analysointiin erikoistunut verkkolehti brandchannel.com.

Uusimmassa tilanneraportissaan tutkimusyhtiö Piper Jaffray arvioi Applen tietokoneiden markkinaosuuden nousseen kuluttajamarkkinoilla jo 10 prosenttiin. Yhdysvalloissa uusista myydyistä tietokoneista raportoidaan jo joka viidennen olevan omppumallistoa.

Applen Mac-tuoteperheen tietokoneiden myyntimäärien kerrotaan kasvaneen yli kaksi kertaa tavallisten PC-tietokoneiden myyntiä nopeammin Applen siirryttyä käyttämään Intelin suorittimia vuonna 2006. Tämä siitä huolimatta, että Mac-tietokoneet on hinnoiteltu teholtaan vastaavia PC-koneita korkeammalle. Tilastoista voikin vetää suoran johtopäätöksen, että käyttäjät ovat nykyään valmiita maksamaan laadusta, tyylistä ja helppokäyttöisyydestä.

Perustietokoneiden hinnat ovat laskeneet viime vuosina suhteellisen paljon, mutta Piper Jaffrayn mukaan Mac-koneiden hintataso on noussut viimeisen kahden vuoden aikana noin 150 dollaria.

Applen kerrotaan menestyvän hyvin kuluttaja- ja oppilaitosmarkkinoilla, mutta yritysmyynti on heikompaa. Yrityskaupan saralla Applen maailmanlaajuinen markkinaosuus on tutkimuslaitos IDC:n mukaan tällä hetkellä ainoastaan 2,9 prosenttia, vaikka yritys on kasvattanut osuuttaan myös yrityskäytössä.

Vaikka Applen osuus yrityskoneista on pieni, tutkimusyritys Forresterin mukaan Applen myynti viime vuonna yritysmaailmassa jopa kolminkertaistui. Microsoft Windowsin markkinaosuuden kerrotaan sen sijaan laskeneen vuodessa noin neljällä prosentilla. Luvuista huolimatta yli 50 000 työntekijän haastatteluihin perustuva tutkimus paljasti sen tosiseikan, että vieläkin noin 95 prosentissa yrityskoneista pyörii käyttöjärjestelmänä Windows.

Forrester kertoo Windows Vistan kasvattaneen yritysmarkkinaosuuttaan 6,3 prosenttiin ohittaen samalla Mac OS X -käyttöjärjestelmän. Windows XP porskuttaa edelleen kovalla tahdilla, sillä sen prosentuaalisen osuuden yrityskäyttöjärjestelmistä kerrotaan olevan vieläkin noin 90.

Edellinen Seuraava  

45 kommenttia

12.4.2008 14:41

Mac, hyi. :)

22.4.2008 15:35

Lainaus:
Microsoft sai sen sijaan kunnian tulla valituksi yritykseksi, jonka toimintatapoja asiakkaat haluaisivat muuttaa eniten.

haha, ei tullu yllätyksenä

...näinhän se on. Jotku kuitenkin vieläkin tykkää enemmän tietokoneen korjauksesta kuin sen käyttämisestä :P :D

32.4.2008 15:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TheArnold:
Mac, hyi. :)

Tuo taitaa olla hyvä esimerkki Microsoftin aivopesemästä ihmisestä. Tai sitten perusteluita tuelle kommentille.

On tuo OS X sen verran helppokäyttöinen ja selkeä, että hakkaa wintoosat mennen tullen.

Jos vaan macin sais itse koottua, niin hyvä olis :D

42.4.2008 17:17

Lainaus:
Microsoft sai sen sijaan kunnian tulla valituksi yritykseksi, jonka toimintatapoja asiakkaat haluaisivat muuttaa eniten.
Välillä kyllä tekisi mieli käydä vähän ojentamassa tuon firman johtoa. Voisivat joskus tehdä jotakin kunnollakin. Toivottavasti ei tarvitse siihen windows Vistaan ihan heti koskea.

52.4.2008 18:59

macit muuten hyviä mutta ei pelikäyttöön ja hinta liikaa

62.4.2008 20:45

Lainaus:
Välillä kyllä tekisi mieli käydä vähän ojentamassa tuon firman johtoa. Voisivat joskus tehdä jotakin kunnollakin. Toivottavasti ei tarvitse siihen windows Vistaan ihan heti koskea.
En kohdista seuraavaa kehenkään yksittäiseen, mutta se joka sanoo Vistan olevan huono, tai edes huonompi kuin Xp, on joko ihan ulapalla tai sitten haluaa kasvattaa omaa virtuaalistasanonkomitä olemalla samaa mieltä kuin linux käyttäjät ja "nörtit".

Peruskäyttäjälle Vista on paras, myös peli käytössä. Ne yhteensopivuus ongelmat on jo kaukana takana.

-----

brändinä Omppu on kyllä hyvä ja sillä on oma status, mutta itse en pidä macin ja i-tuotteiden sulkemisesta täysin muilta. Ovi on lukossa ja avaimet vain Applella..

72.4.2008 20:57

Lainaus:
Lainaus:
Välillä kyllä tekisi mieli käydä vähän ojentamassa tuon firman johtoa. Voisivat joskus tehdä jotakin kunnollakin. Toivottavasti ei tarvitse siihen windows Vistaan ihan heti koskea.
En kohdista seuraavaa kehenkään yksittäiseen, mutta se joka sanoo Vistan olevan huono, tai edes huonompi kuin Xp, on joko ihan ulapalla tai sitten haluaa kasvattaa omaa virtuaalistasanonkomitä olemalla samaa mieltä kuin linux käyttäjät ja "nörtit".

Peruskäyttäjälle Vista on paras, myös peli käytössä. Ne yhteensopivuus ongelmat on jo kaukana takana.

-----

brändinä Omppu on kyllä hyvä ja sillä on oma status, mutta itse en pidä macin ja i-tuotteiden sulkemisesta täysin muilta. Ovi on lukossa ja avaimet vain Applella..

No macien luotettavuudesta ja nopeudesta johtuen minä en ainakaan moittisi applea tuosta "lukitusta ovesta"

ja edelleenkin väitän että juuri peruskäyttäjälle tuo os x (helppo, luotettava) ja nörteille linux ja niille jotka ei ole edellisistä kuullutkaan: vista, windowsin tunnetulla kömpelyydellä ja ongelmilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.4.2008 @ 20:58

82.4.2008 21:05

XP on vielä pelikäytössä ylivoimainen, ei Vista.

92.4.2008 21:31

Apple on tehnyt paljon paljon propagandaa, ja saanut sillä paremman maineen helppokäyttöisyydessä kuin ansaitsisi. Kyllähän se suht helppo on käyttää, mutta ei silti mikään ongelmanratkaisija. Mielestäni Ubuntu alkaa olla helppokäyttöisyydessään jo samoilla nurkilla.

Itse en arvosta tippaakaan tuota Applen tapaa käyttää suljettuja ratkaisuja. Varsinkin kun Steve Jobs aina niin vuolaasti haukkuun Microsoftia samasta aiheesta. Jos Applella ei olisi niin suuri propaganda-koneisto niin voisin pitää heidän tuotteistakin enemmän. Tällä hetkellä niistä jää hiukan huono maku suuhun, vaikka itse tuotteet ovat kelpo kamaa.

102.4.2008 22:22

Itsekään en kuvailisi Applen tuotteita aivan ensimmäisenä "helppokäyttöiseksi", enemmänkin "rajoittuneiksi" tai paremminkin keinotekoisesti "rajoitetuiksi".

Varmaankin ovat ihan hyviä käyttäjälle, jolla vain juuri ja juuri pysyy hiiri kädessä - eikä siinä selvyyden vuoksi saa olla kuin yksi nappula ;) - mutta heti kun olisi tarve tehdä jotain vähänkin monipuolisempaa tai vaikkapa vain kustomoida tuotetta jollain tapaa niin heti tökkää homma siihen ettei Steve-setä tykkää.

Juuri tuli kokeiltua tätä Applen Safari-selainta, jota kehuvat parhaaksi, nopeimmaksi ja ties miksi. Heti alkuun hermostuin jo siihen ettei kotisivua voi asettaa mitenkään näppärästi vaan piti aivan asetukset kaivaa esiin - muissa selaimissa onnistuu vetämällä osoite koti-näppäimen päälle. Myöskään selaimen tylsän harmaata skiniä ei voi vaihtaa, mitään laajennuksia (kuten adblock) ei voi asentaa, hiirieleistä ei ole tietoakaan jnejne...

Edes Safarin kotisivulla olevat hienot nopeuspalkit eivät pidä paikkaansa. Safari häviää sekä käynnistymisnopeudessa että sivujen latauksessa reilusti Operalle ja pärjää Firefoxillekin (jossa 10+ liitännäistä) vain juuri ja juuri.

113.4.2008 1:27
oappi
Inactive

Juu ite kans tota mieltä et ihan hyvä se mäcci on jos tarpeet sattuu olee just niitä mitä mäcillä pystyy tekemään. Monelle pentti perus käyttäjälle riittäisi myös normi pc jossa ubuntu... eikä tarvii olla viimesintä rautaa jos pääkäyttötarkotus on sellanen ku suurimmalla osalla on eli surffailu + toimisto työkalut. Se mikä etu macilla on pc puoleen on se et on vaa vähä erilaisia rauta kombinaatioita jolloin ajureita ei tarvitse tehdä niin paljoo-> vähemmän ajuri onelmia. Toisaalta myös vähemmän laitteita.

Mutta jos ei viitti sen vertaa tiedustella et mitkä pc merkit on luotettavia (esim ei kannata mitää acerii ostaa jos haluu macci ja pc kannettavaa vertailla) nii siitä vaa sitte pistää useita satasia siihe.

123.4.2008 18:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bscd:
Itsekään en kuvailisi Applen tuotteita aivan ensimmäisenä "helppokäyttöiseksi", enemmänkin "rajoittuneiksi" tai paremminkin keinotekoisesti "rajoitetuiksi".

Varmaankin ovat ihan hyviä käyttäjälle, jolla vain juuri ja juuri pysyy hiiri kädessä - eikä siinä selvyyden vuoksi saa olla kuin yksi nappula ;) - mutta heti kun olisi tarve tehdä jotain vähänkin monipuolisempaa tai vaikkapa vain kustomoida tuotetta jollain tapaa niin heti tökkää homma siihen ettei Steve-setä tykkää.

Juuri tuli kokeiltua tätä Applen Safari-selainta, jota kehuvat parhaaksi, nopeimmaksi ja ties miksi. Heti alkuun hermostuin jo siihen ettei kotisivua voi asettaa mitenkään näppärästi vaan piti aivan asetukset kaivaa esiin - muissa selaimissa onnistuu vetämällä osoite koti-näppäimen päälle. Myöskään selaimen tylsän harmaata skiniä ei voi vaihtaa, mitään laajennuksia (kuten adblock) ei voi asentaa, hiirieleistä ei ole tietoakaan jnejne...

Edes Safarin kotisivulla olevat hienot nopeuspalkit eivät pidä paikkaansa. Safari häviää sekä käynnistymisnopeudessa että sivujen latauksessa reilusti Operalle ja pärjää Firefoxillekin (jossa 10+ liitännäistä) vain juuri ja juuri.
no, ihan ymmärrettävä kanta jos ei ole koskaan intel macia omistanut, monethan alkaa tajuta pc:n heikkoudet vasta omistettuaan macin jonkun aikaa, kuten mä. En ymmärrä miksi jonkun tarvitsisi kustomoida macia, sehän se juuri macin paras puoli on, että se on nopea/hyvä väline tekemiseen eikä tekemisen/korjauksen kohde. Ja mitä helppokäyttöisyyteen tulee, se ei ainoastaan mahdollista vanhempien ihmisten tietokoneilua, vaan myös nopeuttaa paljonkin työskentelyä, esim. läppäreiden yhden napin ansiosta.

Ja mitä Safariin tulee, osta mac niin se toimii nopeammin :P :)
Tosin itse käytän tulikettua, lisäosien takia ;)

p.s. yrittäkäähän päästä tuosta omppuallergiasta eroon... tai sitten kunnon perusteluja, sillä kyse ei ole vain propagandasta, tai hienoista applen sivuista.

134.4.2008 23:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:
no, ihan ymmärrettävä kanta jos ei ole koskaan intel macia omistanut...

Juu en ole omistanut, mutta koska eräs kaverini sattuu olemaan juuri tällainen macaddikti, olen kyllä joutunut ko. härveliä välillä räpläämään - enkä vain pidä kokemastani, se siitä.

Lisäksi, en pidä Applen kaltaisen firman tukemista millään tavalla oikeana, sen verran törkeää peliä se tuntuu pelaavan. Kaikki on suljettua, rajoitettua, salaista ja (yli)hinnoiteltua. Ei touhu paljoakaan eroa Microsoftista...http://www.launchy.net/ - Open Source Keystroke Launcher
http://windowspager.sourceforge.net/ - Open Source Desktop-switcher

1423.4.2008 13:08

Mut macillä se vistakin parhaiten toimii: http://www.macmaailma.fi/uutiset.lasso?-...id=2710&-search
Mulla on ollu xp macin rinnalla, täytyy sanoo että yhdelläkään omistamallani pc
koneella ei oo toiminu xp yhtä hyvin ja nopeesti kun applella.

1523.4.2008 14:01

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

Lisäksi, en pidä Applen kaltaisen firman tukemista millään tavalla oikeana, sen verran törkeää peliä se tuntuu pelaavan. Kaikki on suljettua, rajoitettua, salaista ja (yli)hinnoiteltua. Ei touhu paljoakaan eroa Microsoftista...

no jotain Microsoftmaisia piirteitähän applellakin on, mutta jälkimmäiseltä saa myös vastinetta rahoille ;)

1623.4.2008 14:48

Mut päässy vihdoin eroon koko wintoosasta. Vuoden päivät oli xp tos bootcampillä, ei enää tarvetta...

1725.4.2008 13:00

Mistähän pc/windows fanit on tuon macin ylihinnoittelun keksinyt ?

1825.4.2008 14:33

Uusi Mac Pro, vakiovarustelulla 2,799$ ...

1925.4.2008 15:37

pro onkin vain pro ihmisille :D
noei, onhan se aika oudosti hinnoiteltu, eikä uusi Airikaan mikään järkevän hintainen ole.

Mutta jos puhutaan muista läppäreistä tai iMacista, niin eipä taida pc:tä löytää joka olisi käytettävyydeltään ja hintatasoltaan samaa luokkaa.

2025.4.2008 15:48

En ikinä huolisi Maccia. Toimi ne sitten miten nopeasti vaan, Macit ovat järkyttävän ylihinnoiteltuja, eikä niillä tee yhtään mitään, mitä Windows-koneella ei tekisi reilusti halvemmalla muiden tuhansien ominaisuuksien lisäksi. Maccimiehillähän tässä olisi pikemminkin vastattavaa "Windows-allergiaan"...

Trendikkyys ei tee hyvää tietokonetta.

2125.4.2008 16:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DuskLord:
En ikinä huolisi Maccia. Toimi ne sitten miten nopeasti vaan, Macit ovat järkyttävän ylihinnoiteltuja, eikä niillä tee yhtään mitään, mitä Windows-koneella ei tekisi reilusti halvemmalla muiden tuhansien ominaisuuksien lisäksi. Maccimiehillähän tässä olisi pikemminkin vastattavaa "Windows-allergiaan"...

Trendikkyys ei tee hyvää tietokonetta.

a windowsissa on tuhat turhaa ja huonoa ominaisuutta
b ja hyödylliset ominaisuudet toimivat huonosti/eivät toimi
c macila pystyy moneen asiaan mitä pc llä ei vois kuvitellakkaan tekevänsä
d se että tietokone ei ole järkyttävän ruma on vain plussaa macin omistajille

et kyllä taida tietää mistä puhut, jos et todellakaan tiedä parempaa syytä macien suosion nopeaan kasvuun, kuin kuvailemasi "trendikkyys" en voi kuin sääliä noin aivopestyä/mielenvikaista Windows fanittajaa.

2226.4.2008 12:48

En jaksa quotettaa mutta kommentoinpa muutamaa kohtaa kuitenkin. Se että Apple on kasvattanut markkinaosuuttaan voimakkaasti kertoo varmasti jostakin. Yleensä huonot tuotteet eivät pysty kasvattamaan markkinaosuttaan. Toki siihen vaikuttaa mielikuvat, mainonta jne. mutta varmasti laadulla, toiminnalla sekä ominaisuuksillakin on merkitystä.

Yrityskoneina Applen koneita ei pahemmin näy. Syynä on varmaankin se, että yritysten järjestelmä/systeemi/IT-vastaavilla sekä yritysten IT-tuilla on töitä tarpeeksi ilman että yrityksissä olisi erilaisia koneita. Huomatkaa että noita edellä mainittuja tehtäviä yrityksissä tekevät vielä suurelta osin sotien jälkeen syntyneet ikäpolvet, eivätkä suoraan koulunpenkiltä tulleet open source-yhteisöjen aktiivi jäsenet.

Sellaiseen kehäpäätelmäänkin päästään, että suppealle käyttäjäkunnalle tehdyt ammattiohjelmistot (enkä tarkoita mitään autocadia tai photoshoppia) tehdään Windows PC yhteensopiviksi. Kun ohjelmat ovat Windows PC yhteensopivia niin koneetkin ovat ... ja kun koneetkin ovat niin...

Unixia ja Linuxia olen joutunut joskus käyttämään. Kummallakin olen säänut tarvitsemani ohjelmat käyntiin. (omilla koneillani en ole kumpaakaan käyttänyt) DOS käyttöjärjestelmän käyttö tuli opeteltua parhaiten, koska nuorempana jaksoi koneiden sielunelämä sekä rauta vielä kiinnostaa. Kykyisin omissa koneissa rullaa XP ja sitä osaan jotenkuten käyttää. Myös työläppärilläni on XP ja senkin kanssa tulen toimeen. Kunhan formaattisodan pölyt laskeentuvat niin ostoslistalla on multimedialäppäri, ja Windows PC:ssä pysytään, koska minulla ei ole mitään halua opetella Applen käyttöjärjestelmien käyttöä.

Itse olen ratkaissut nuo Wintoosan ongelmat niin että formatoin omien koneideni C-asemat riittävän usein. Kyllähän koneen saa toimimaan cleanereilla, korjaimilla, ja kaiken maailman "tohtori ohjelmilla" mutta itse olen kokenut tuon formatoinnin varmimmaksi ratkausuksi. Tietenkin mikäli olisin parempi käyttäjä sekä tuntisin XP:n paremmin minulle tuskin tulisi ongelmia Windowsin kanssa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.4.2008 @ 12:57

2327.4.2008 4:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

a windowsissa on tuhat turhaa ja huonoa ominaisuutta
b ja hyödylliset ominaisuudet toimivat huonosti/eivät toimi
c macila pystyy moneen asiaan mitä pc llä ei vois kuvitellakkaan tekevänsä
d se että tietokone ei ole järkyttävän ruma on vain plussaa macin omistajille

et kyllä taida tietää mistä puhut, jos et todellakaan tiedä parempaa syytä macien suosion nopeaan kasvuun, kuin kuvailemasi "trendikkyys" en voi kuin sääliä noin aivopestyä/mielenvikaista Windows fanittajaa.
a) Huonoa? Turhaa? Eli kaikki muut kuin Macin tekstinkäsittely (haha) on turhaa? Ja mitä sitten jos joukossa on turhia ominaisuuksia? Voit varmaan jättää käyttämättä, ja olla tyytyväinen että valinnanvaraa on reilusti.
b) Sanohan mikä ominaisuus Windowsissa ei toimi? Perussäälittävää Windowsin lyttäämistä.
c) Oikein "macila". Haha. Mutta listaappa yksi asia mitä voit Macilla tehdä, mitä et voisi Windowsilla?
d) Mitä vit... Itsehän voit vaikuttaa tietokoneesi ulkonäköön. Miten helvetissä se vaikuttaisi mitenkään tietokoneen käyttöön? Surullinen kommentti. Epätoivoista pohjan kaivamista.

Suotta säälit. Täältä lähtee vielä suuremmat säälipisteet sinne osoitteeseen. Perustelusi oli hyvin nihkeää, osittain jopa hyökkäävää, eikä mitään pohjaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.4.2008 @ 04:57

2427.4.2008 7:22

Lainaus:
Itse olen ratkaissut nuo Wintoosan ongelmat niin että formatoin omien koneideni C-asemat riittävän usein. Kyllähän koneen saa toimimaan cleanereilla, korjaimilla, ja kaiken maailman "tohtori ohjelmilla" mutta itse olen kokenut tuon formatoinnin varmimmaksi ratkausuksi. Tietenkin mikäli olisin parempi käyttäjä sekä tuntisin XP:n paremmin minulle tuskin tulisi ongelmia Windowsin kanssa.

Justiinsa tuosta en tykännyt pc:stä... Uudestaan jee uudestaan :)
Oma mac on kohta kaksi vuotta wanha. Eka käyttis tiger, ja päälle lätkäisty leopardi.
Eikä mitään ongelmia, on tää vaa niin helppoa ja mukavaa...

2527.4.2008 8:49

Jos tuota formatointia harrastaa niin kannattaa tehdä esim nLite ohjelmalla image johon on asentanut kaikki windows päivitykset + ajurit ja ohjelmat.

2627.4.2008 11:34

Ei tarvi formatoida lähes koskaan kun osaa käyttää oikein eikä asentele kaiken maailman toolbareja ja muuta roskaa. Mac on varmasti sopiva niille jotka ovat sormi suussa kun pitäisi asentaa joku kolmannen osapuolen ohjelma jonkun asian tekemiseen. Fiksummille käyttäjille Windows tai Linux PC on loistava.


Reality is only an illusion, caused by the lack of psilocybine.

2727.4.2008 11:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TheArnold:
Ei tarvi formatoida lähes koskaan kun osaa käyttää oikein eikä asentele kaiken maailman toolbareja ja muuta roskaa. Mac on varmasti sopiva niille jotka ovat sormi suussa kun pitäisi asentaa joku kolmannen osapuolen ohjelma jonkun asian tekemiseen. Fiksummille käyttäjille Windows tai Linux PC on loistava.

No joo itelläkin oli ite kasattu palikka pc... Olipas loistava...

2827.4.2008 15:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iTon:
Lainaus:
Itse olen ratkaissut nuo Wintoosan ongelmat niin että formatoin omien koneideni C-asemat riittävän usein. Kyllähän koneen saa toimimaan cleanereilla, korjaimilla, ja kaiken maailman "tohtori ohjelmilla" mutta itse olen kokenut tuon formatoinnin varmimmaksi ratkausuksi. Tietenkin mikäli olisin parempi käyttäjä sekä tuntisin XP:n paremmin minulle tuskin tulisi ongelmia Windowsin kanssa.

Justiinsa tuosta en tykännyt pc:stä... Uudestaan jee uudestaan :)
Oma mac on kohta kaksi vuotta wanha. Eka käyttis tiger, ja päälle lätkäisty leopardi.
Eikä mitään ongelmia, on tää vaa niin helppoa ja mukavaa...
Te "mäkkärit" taidatte olla jumissa johonkin Windows 98-aikakauteen, kuten linuxnörtitkin. XP:tä ei tarvitse olla koko aikaa uudelleenasentamassa. Jos nyt ei itse kämmää typeryydellään. Ei taida sinullakaan vaan kantti kestää kokeilla uutta.

2927.4.2008 17:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DuskLord:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

a windowsissa on tuhat turhaa ja huonoa ominaisuutta
b ja hyödylliset ominaisuudet toimivat huonosti/eivät toimi
c macila pystyy moneen asiaan mitä pc llä ei vois kuvitellakkaan tekevänsä
d se että tietokone ei ole järkyttävän ruma on vain plussaa macin omistajille

et kyllä taida tietää mistä puhut, jos et todellakaan tiedä parempaa syytä macien suosion nopeaan kasvuun, kuin kuvailemasi "trendikkyys" en voi kuin sääliä noin aivopestyä/mielenvikaista Windows fanittajaa.
a) Huonoa? Turhaa? Eli kaikki muut kuin Macin tekstinkäsittely (haha) on turhaa? Ja mitä sitten jos joukossa on turhia ominaisuuksia? Voit varmaan jättää käyttämättä, ja olla tyytyväinen että valinnanvaraa on reilusti.
b) Sanohan mikä ominaisuus Windowsissa ei toimi? Perussäälittävää Windowsin lyttäämistä.
c) Oikein "macila". Haha. Mutta listaappa yksi asia mitä voit Macilla tehdä, mitä et voisi Windowsilla?
d) Mitä vit... Itsehän voit vaikuttaa tietokoneesi ulkonäköön. Miten helvetissä se vaikuttaisi mitenkään tietokoneen käyttöön? Surullinen kommentti. Epätoivoista pohjan kaivamista.

Suotta säälit. Täältä lähtee vielä suuremmat säälipisteet sinne osoitteeseen. Perustelusi oli hyvin nihkeää, osittain jopa hyökkäävää, eikä mitään pohjaa.

a OpenOffice? ;) tosin itse ostin myös sen väärän yrityksen (lue Microsoft) Offisen (hehe) koska vaikka kaatuileekin enemmän (kuten winukat yleensäkin) on helpompaa säätää noiden tallennusformaattien kanssa muita koneita ajatellen...
b no jos lähdetään wintoosan vakaudesta (onko sitä edes nimeksi) se vaikuttaa aika moneen käyttöjärjestelmään sisällettyyn ominaisuuteen, jotka taas olemisellaan hidastavat konetta. ETSI toiminto. väität varmaan että se on windowsissa kätevä ja nopea ja mukava (hehe)
c voin vaikkapa käyttää macin ominaisuuksia ilman niiden omia aikojaan kaatumista :D no siis esim. macista saa parilla asetuksella langattoman AirPort aseman kun siinä on verkkopiuha kiinni, eipä onnistunut pc:llä. Toinen ominaisuus on esim. että voin käyttää kahta sormea asiakirjan/verkkosivun scrollaamiseen.
d no en ainakaan kovin usein ole hionut/kiillottanut pc:tä, hehe, koska sillä ei olekaan juuri väliä, sanoinkin ulkonäön olevan vain mukava lisä. Usein pc -valmistajan mielestä hieno, mutta käyttäjän mielestä ruma kone on usein epäkäytännöllinen, esimerkkinä esim. hp laittoi kerran läppärin ohjauslevyyn pieniä kuoppia ja teki siitä kiiltävän -> tahmea ja epäkäytännöllinen käyttökokemus.

jos joku kommentti on hyökkäävä tai perustelematon niin se millä aloitit, älä sä ota herneitä nenään jos jatkoin hyökkäävällä kommentilla :) ja onneks olkoon jos sait siitä että kirjoitin "macila" päivän parhaimmat naurut :D

p.s. omistan intel macin ja windows xp pc:n, tosin toista niistä en nykyään juurikaan käytä...

3027.4.2008 17:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DuskLord:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iTon:
Lainaus:
Itse olen ratkaissut nuo Wintoosan ongelmat niin että formatoin omien koneideni C-asemat riittävän usein. Kyllähän koneen saa toimimaan cleanereilla, korjaimilla, ja kaiken maailman "tohtori ohjelmilla" mutta itse olen kokenut tuon formatoinnin varmimmaksi ratkausuksi. Tietenkin mikäli olisin parempi käyttäjä sekä tuntisin XP:n paremmin minulle tuskin tulisi ongelmia Windowsin kanssa.

Justiinsa tuosta en tykännyt pc:stä... Uudestaan jee uudestaan :)
Oma mac on kohta kaksi vuotta wanha. Eka käyttis tiger, ja päälle lätkäisty leopardi.
Eikä mitään ongelmia, on tää vaa niin helppoa ja mukavaa...
Te "mäkkärit" taidatte olla jumissa johonkin Windows 98-aikakauteen, kuten linuxnörtitkin. XP:tä ei tarvitse olla koko aikaa uudelleenasentamassa. Jos nyt ei itse kämmää typeryydellään. Ei taida sinullakaan vaan kantti kestää kokeilla uutta.
Siis mitä "uutta"? Noita winukan xp:n pc:tä on ollu monia, myös itse kasaamassa
koneessa. Vistaa en oo ku vähän kokeillu, siitä en voi sanoo oikeen mitään...
Mac on vaan paras. Harmittaa ku ei aikaisemmin siirtynyt tuosta rimpula käyttiksestä pois!

3127.4.2008 18:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iTon:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DuskLord:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iTon:
Lainaus:
Itse olen ratkaissut nuo Wintoosan ongelmat niin että formatoin omien koneideni C-asemat riittävän usein. Kyllähän koneen saa toimimaan cleanereilla, korjaimilla, ja kaiken maailman "tohtori ohjelmilla" mutta itse olen kokenut tuon formatoinnin varmimmaksi ratkausuksi. Tietenkin mikäli olisin parempi käyttäjä sekä tuntisin XP:n paremmin minulle tuskin tulisi ongelmia Windowsin kanssa.

Justiinsa tuosta en tykännyt pc:stä... Uudestaan jee uudestaan :)
Oma mac on kohta kaksi vuotta wanha. Eka käyttis tiger, ja päälle lätkäisty leopardi.
Eikä mitään ongelmia, on tää vaa niin helppoa ja mukavaa...
Te "mäkkärit" taidatte olla jumissa johonkin Windows 98-aikakauteen, kuten linuxnörtitkin. XP:tä ei tarvitse olla koko aikaa uudelleenasentamassa. Jos nyt ei itse kämmää typeryydellään. Ei taida sinullakaan vaan kantti kestää kokeilla uutta.
Siis mitä "uutta"? Noita winukan xp:n pc:tä on ollu monia, myös itse kasaamassa
koneessa. Vistaa en oo ku vähän kokeillu, siitä en voi sanoo oikeen mitään...
Mac on vaan paras. Harmittaa ku ei aikaisemmin siirtynyt tuosta rimpula käyttiksestä pois!
Miten vaan. Vista nyt onkin turhake raskautensa ja hyödyttömyytensä vuoksi. Upouusilla läppäreillä vasta asennettuna kaatuilee kaikesta huolimatta, ja toimii reilusti hitaammin kuin XP meikän vanhassa single core-koneessa.

Hellepaalle :

a) Open Office ei tule Windowsin mukana. Suotta siitä vatvomaan siis.
b) Kyllä siitä kehtaa mainita. Oma uptimeni on parhaimmillaan 11 viikkoa. Valittamista?
c) Kahta sormea scrollaukseen... Jumalauta että kuulostaakin mahtavalta ominaisuudelta =D Kyllähän siitä nyt omaisuuden maksaakin.
d) Läppärit on läppäreitä, ei yleensä tarkoitettu 24/7 käyttöön, vaan tilapäinen ratkaisu. Sama se nyt miltä tilapäinen hässäkkä näyttää. Enkä muutenkaan ole koskaan ymmärtänyt mitä väliä on tietokoneen ulkonäöllä. Kunhan rullaa.

Samapa tuo. Itse olen pirun tyytyväinen XP:n ominaisuuksiin ja toimivuuteen (myös vakauteen, ei tässä softat huvikseen kaatuile). Kun osaa toimia oikein kaiken maailman pornotoolbarien ja muitten suhteen, niin ei tarvitse katsella nihkeästi rullaavaa epävakaata käyttistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.4.2008 @ 18:12

3227.4.2008 18:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DuskLord:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iTon:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DuskLord:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iTon:
Lainaus:
Itse olen ratkaissut nuo Wintoosan ongelmat niin että formatoin omien koneideni C-asemat riittävän usein. Kyllähän koneen saa toimimaan cleanereilla, korjaimilla, ja kaiken maailman "tohtori ohjelmilla" mutta itse olen kokenut tuon formatoinnin varmimmaksi ratkausuksi. Tietenkin mikäli olisin parempi käyttäjä sekä tuntisin XP:n paremmin minulle tuskin tulisi ongelmia Windowsin kanssa.

Justiinsa tuosta en tykännyt pc:stä... Uudestaan jee uudestaan :)
Oma mac on kohta kaksi vuotta wanha. Eka käyttis tiger, ja päälle lätkäisty leopardi.
Eikä mitään ongelmia, on tää vaa niin helppoa ja mukavaa...
Te "mäkkärit" taidatte olla jumissa johonkin Windows 98-aikakauteen, kuten linuxnörtitkin. XP:tä ei tarvitse olla koko aikaa uudelleenasentamassa. Jos nyt ei itse kämmää typeryydellään. Ei taida sinullakaan vaan kantti kestää kokeilla uutta.
Siis mitä "uutta"? Noita winukan xp:n pc:tä on ollu monia, myös itse kasaamassa
koneessa. Vistaa en oo ku vähän kokeillu, siitä en voi sanoo oikeen mitään...
Mac on vaan paras. Harmittaa ku ei aikaisemmin siirtynyt tuosta rimpula käyttiksestä pois!
Miten vaan. Vista nyt onkin turhake raskautensa ja hyödyttömyytensä vuoksi. Upouusilla läppäreillä vasta asennettuna kaatuilee kaikesta huolimatta, ja toimii reilusti hitaammin kuin XP meikän vanhassa single core-koneessa.

Hellepaalle :

a) Open Office ei tule Windowsin mukana. Suotta siitä vatvomaan siis.
b) Kyllä siitä kehtaa mainita. Oma uptimeni on parhaimmillaan 11 viikkoa. Valittamista?
c) Kahta sormea scrollaukseen... Jumalauta että kuulostaakin mahtavalta ominaisuudelta =D Kyllähän siitä nyt omaisuuden maksaakin.
d) Läppärit on läppäreitä, ei yleensä tarkoitettu 24/7 käyttöön, vaan tilapäinen ratkaisu. Sama se nyt miltä tilapäinen hässäkkä näyttää. Enkä muutenkaan ole koskaan ymmärtänyt mitä väliä on tietokoneen ulkonäöllä. Kunhan rullaa.

Samapa tuo. Itse olen pirun tyytyväinen XP:n ominaisuuksiin ja toimivuuteen (myös vakauteen, ei tässä softat huvikseen kaatuile). Kun osaa toimia oikein kaiken maailman pornotoolbarien ja muitten suhteen, niin ei tarvitse katsella nihkeästi rullaavaa epävakaata käyttistä.

a juu ei tule ei
b jaaha
c siinä luki _esim._ tajuisit jos omistaisit
d sanoinko että välitän koneen ulkonäöstä, se nyt vain sattuu olemaan niin että usein jos kehitetään käytännöllinen läppäri niin se saattaa myös näyttää hyvältä, esim. macbook, en sanoisi tilapäinen hässäkkä, vaan liikuteltava perustietokone.

joo, mäkin olin aikani ihan tyytyväinen xp käyttäjä, johtuen siitä että en tiennyt paremmasta, ehkäpä se on juuri se syy, miksi macin ensi kertaa ostettuaan moni huomaa että ovesta tulee sen jälkeen vain haukatun omenan kuvalla varustettuja pakkauksia ;)

3327.4.2008 18:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:

a juu ei tule ei
b jaaha
c siinä luki _esim._ tajuisit jos omistaisit
d sanoinko että välitän koneen ulkonäöstä, se nyt vain sattuu olemaan niin että usein jos kehitetään käytännöllinen läppäri niin se saattaa myös näyttää hyvältä, esim. macbook, en sanoisi tilapäinen hässäkkä, vaan liikuteltava perustietokone.

joo, mäkin olin aikani ihan tyytyväinen xp käyttäjä, johtuen siitä että en tiennyt paremmasta, ehkäpä se on juuri se syy, miksi macin ensi kertaa ostettuaan moni huomaa että ovesta tulee sen jälkeen vain haukatun omenan kuvalla varustettuja pakkauksia ;)
On koitettu mäkkiäkin. Ei siinä ole yhtään mitään millä minä tekisin yhtään mitään. Softien yhteensopivuus on XP:llä äärimmäisen mainio. Macille ei ole pahemmin tehty mitään. Eikä pelaamisesta voi kuin unelmoida...

3427.4.2008 19:05

pelaamiseen windows tietenkin.
mutta saahan macciinkin windowsin... joka muuten toimii nopeammin kuin vastaavassa pc:ssä.

Eipä macin kokeilu paljoa auta, sillä ei niitä ominaisuuksia ja käyttöjärjestelmää ihan heti sisäistä, saati sitten että tietäisi mitä kaikkia ominaisuuksia edes on, perehtyminen palkitsee...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.4.2008 @ 19:18

3527.4.2008 20:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rmCowboy:
Jos tuota formatointia harrastaa niin kannattaa tehdä esim nLite ohjelmalla image johon on asentanut kaikki windows päivitykset + ajurit ja ohjelmat.
No juuri sen takia silloin tällöin formatoin koneen että pääsen eroon ajureista, indekseistä, päivityksistä, Windowsin suojauspäivityksen päivityksen päivityksen korjauksen päivityksen bugin korjaus päivityksistä... Samalla pääsee eroon haittaohjelmista, viruksista, sharewarejen rekisteripiilotuksista yms. asioista joita ei haulua varmuuskopioida minnekään. Kerralla vaan kaikki ohjelmat ja ajurit hiiteen ja koko pakka uusiksi uusimmilla ajureilla ja päivityksillä. MUTTA jokainen tekee tyylillään IMHO. Ja edelleenkään en väitä noita asioita Windowssin huonoudeksi vaan käyttäjän (eli sen joka katsoo peilistä partaa ajaessaan) huonoudeksi.

3627.4.2008 20:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:
pelaamiseen windows tietenkin.
mutta saahan macciinkin windowsin... joka muuten toimii nopeammin kuin vastaavassa pc:ssä.

Eipä macin kokeilu paljoa auta, sillä ei niitä ominaisuuksia ja käyttöjärjestelmää ihan heti sisäistä, saati sitten että tietäisi mitä kaikkia ominaisuuksia edes on, perehtyminen palkitsee...
Pfft. Sama rauta, minkä takia se muka nopeammin pyörisi? 3Dmarkin screenshottia kehiin or it didn't happen.

Ja sama koskee Windowsia. Et sinä heti tiedä siitä mitään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.4.2008 @ 20:53

3727.4.2008 23:22

Tähänkin threadiin taitaa päteä tämä ikivanha viisaus:

"Mac-Uskovaisten kanssa yritys järkiperäiseen väittelyyn on sama kuin yrittäisi pelata pulun kanssa shakkia - kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lopuksi luulee vielä voittaneensa lentäen parvensa luo asiasta kertomaan." :)

3828.4.2008 4:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bscd:
Tähänkin threadiin taitaa päteä tämä ikivanha viisaus:

"Mac-Uskovaisten kanssa yritys järkiperäiseen väittelyyn on sama kuin yrittäisi pelata pulun kanssa shakkia - kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lopuksi luulee vielä voittaneensa lentäen parvensa luo asiasta kertomaan." :)
Haha, ai että. Kyllä tuli hyvät naurut. Kiitos :D

3928.4.2008 5:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bscd:
Tähänkin threadiin taitaa päteä tämä ikivanha viisaus:

"Mac-Uskovaisten kanssa yritys järkiperäiseen väittelyyn on sama kuin yrittäisi pelata pulun kanssa shakkia - kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lopuksi luulee vielä voittaneensa lentäen parvensa luo asiasta kertomaan." :)

Niin tai sitten tämä:

"Windows-Uskovaisten kanssa yritys järkiperäiseen väittelyyn on sama kuin yrittäisi pelata pulun kanssa shakkia - kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lopuksi luulee vielä voittaneensa lentäen parvensa luo asiasta kertomaan." :)

Tomii nimittäin aika hyvin kumminkin päin

Powered by Apple

4028.4.2008 7:35

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:
pelaamiseen windows tietenkin.
mutta saahan macciinkin windowsin... joka muuten toimii nopeammin kuin vastaavassa pc:ssä.

Eipä macin kokeilu paljoa auta, sillä ei niitä ominaisuuksia ja käyttöjärjestelmää ihan heti sisäistä, saati sitten että tietäisi mitä kaikkia ominaisuuksia edes on, perehtyminen palkitsee...
Pfft. Sama rauta, minkä takia se muka nopeammin pyörisi? 3Dmarkin screenshottia kehiin or it didn't happen.

Ja sama koskee Windowsia. Et sinä heti tiedä siitä mitään.
no se nyt oli osittain vain vitsi, mutta kyllä se niin on, jos tietokone lehden testiin on uskomista:
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=33578&tyyppi=1

4128.4.2008 9:51
AfterDawn Addict

Lainaus:
Toinen ominaisuus on esim. että voin käyttää kahta sormea asiakirjan/verkkosivun scrollaamiseen.
hehh.. 1 sormellakin saa scrollattua.. miks käyttää 2 sormea.
windowssin etsi toiminnon voi vaihtaa parempaan, mikäli ei ole siihen tyytyväinen (ava find), oletko kokeillut vistan etsi toimintoa?


Share, Share and Share..

http://portal.tuffnet.org/ <-Tuffs Forum

4228.4.2008 11:13

itse ainakin pidän mackin studiosoftia varsin hyvinä verrattuna muille käyttöjärjestelmille tehtyihin vastaaviin, tässä tulee vielä vastaan tämä windowssin epävakaus joka voi aiheuttaa sen että saat tehdä työn useaan kertaan ja sen takia en sillä hihku editoimaan mitään.

itse olen todennut myös sen että ainakin vista on hirveä turhake, xp toimii hyvin ja sen saa näyttämään ihan samalta kuin vistan, mackiksi windowssia ei saa edes naamioitua niin ettei erottaisi heti, sen lisäksi mackissä ominaisuudet oikeasti toimivat.

kyllä se oma käyttis on aina paras vai mitä?
entäs kun käyttää niitä kaikkia? :D

4328.4.2008 14:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti [NGN:
TUFF]
Lainaus:
Toinen ominaisuus on esim. että voin käyttää kahta sormea asiakirjan/verkkosivun scrollaamiseen.
hehh.. 1 sormellakin saa scrollattua.. miks käyttää 2 sormea.
windowssin etsi toiminnon voi vaihtaa parempaan, mikäli ei ole siihen tyytyväinen (ava find), oletko kokeillut vistan etsi toimintoa?

totta, macin scrollaus vaan on käytömukavuudeltaan toiselta planeetalta.

olen kokeillut vistaa, enkä toivottavasti toista kertaa joudu ;)

4430.4.2008 0:24

Leopardin saa myös PC:lle, ei ole mitään syytä ostaa Applen törkeän hintaista rautaa.

452.5.2008 14:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TheArnold:
Leopardin saa myös PC:lle, ei ole mitään syytä ostaa Applen törkeän hintaista rautaa.

Voi voi poikaa.. :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto