AfterDawn: IT-alan uutiset

Yritysten kannattaa suosia teräväpiirtoa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 27.3.2008 18:35 Kommentteja (2)

Yritysten kannattaa suosia teräväpiirtoa Markkinatutkimusyhtiö Gartner suosittelee uusien neuvottelujärjestelmien hankkimista miettiviä yrityksiä valitsemaan teräväpiirtotasoiset laitteistot. Heidän mielestä enää ei ole taloudellisesti perusteltua valita huonompitasoista videokuvaa, mikäli HD-kuvaakin olisi saatavilla.
"HD-videoneuvottelumarkkinat ovat edelleen varhaisessa kypsymisasteessa, markkinapenetraation ollessa toistaiseksi yksinumeroinen", toteaa Gartnerin tutkimusjohtaja Rich Costello. Hänen mukaansa laitteiden laadussa on tällä hetkellä kuitenkin saavutettu piste, jolloin teräväpiirtolaitteiston tarjoama parempi kuvanlaatu on selvästi havaittavissa.

Costellon mukaan teräväpiirtolaitteistojen hintatasokin on laskenut jo sen verran alas, että ne kilpailevat tasavertaisesti perustason kuvaa tarjoavien laitteiden kanssa. Yritysten kannattaisi panostaa siis vastaisuuden varalle ja valita teräväpiirtoversiot.

Gartner-tutkimusyhtiön mukaan laadukkaat videoneuvottelujärjestelmät voivat tuoda yritykselle pitkällä aikavälillä myös rahallisia hyötyjä, koska polttoaine- ja matkustuskustannukset kasvavat jatkuvasti. Markkinatutkimusyhtiö muistuttaa kuitenkin, että korkeatasoista videokuvaa siirrettäessä täytyy muistaa ottaa huomioon myös muut mahdolliset lisäkustannukset, kuten kasvava tietoliikennekaistan tarve.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

128.3.2008 8:18
Crilles
Inactive

Aika turha aihe.

228.3.2008 12:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Crilles:
Aika turha aihe.

Turha kommentti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto