AfterDawn: IT-alan uutiset

PhotoShopista kevyt ilmaisversio

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 27.3.2008 19:59 Kommentteja (10)

PhotoShopista kevyt ilmaisversio Adobe julkaisi tänään tavallisille verkkosurffareille suunnatun uutuuden PhotoShop-kuvankäsittelyohjelmien tuoteperheeseen. Uusi PhotoShop Express on beta-asteella oleva täysin ilmainen ohjelma, jolla onnistuu yksinkertaiset valokuvankäsittelykikat ja ennen kaikkea kuvien jakamisen eri palveluiden välillä. Uutuudella Adobe kosiskeleekin esimerkiksi Googlen Picasa-ohjelmiston ja eri sosiaalisten verkkosivustojen käyttäjiä.
PhotoShop Express toimii suoraan verkossa. Palvelu tarjoaa käyttäjälleen 2 gigatavua ilmaista tallennustilaa, jota voi jatkossa laajentaa maksua vastaan. Ohjelman luvataan olevan helppokäyttöinen, ja yksinkertaisten kuvankäsittelyoperaatioiden pitäisi onnistua ilman aiempaa kokemusta kuvankäsittelystä.

PhotoShop Express mahdollistaa kuvien rajaamisen, värikorjaukset, pyörittelyt ja muut perustoiminnot, kuten punasilmäisyyden poiston ja kauneusvirheiden poistamisen. Ohjelma tarjoaa myös mukavia lisäominaisuuksia kuvien elävöittämiseen. Kuvan voi esimerkiksi helposti muokata sarjakuvamaiseksi tai korostaa valittua aluetta muuttamalla sen väritystä.

Nykytrendin mukaisesti palvelussa korostetaan sosiaalisuutta ja yhteisöllisiä verkkosivuja. Adobe mainitseekin kuvien siirtelyn esimerkiksi Facebookiin ja sieltä ohjelmaan olevan erittäin helppoa. Express integroituu myös muihin ohjelmiin, kuten Picasaan, Flickriin ja PhotoBucketiin. Ohjelman avulla on myös totta kai mahdollista luoda oma verkkogalleriansa ja jakaa se haluamilleen ystäville tai koko maailmalle.

PhotoShop Express perustuu Adoben Flashiin pohjautuvaan Flex-kehitysympäristöön, joten se toimii niin Windowsissa, Mac OS X:ssä kuin Linux-koneissakin. Flash-pohjaisuus vetää Applen iPhone ja iPod touch -fanien suut mutrulle, sillä laitteet eivät Flashia tue. Sen sijaan Nokian N-sarjan monitaitureissa PhotoShop Expressin pitäisi toimia.

Beta-testin alkuvaiheessa PhotoShop Express on tarkoitettu ainoastaan Yhdysvaltojen asukkaille, ja siksi palvelua tarjotaan ainoastaan englanniksi. Rekisteröitymistä ei kuitenkaan ole rajoitettu mitenkään, ja palveluun voi kirjautua muistakin maista - myös Suomesta. Adobe kuitenkin varoittaa, että palvelun käyttö voi kangerrella alkuvaiheessa, jos käyttäjä on Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolelta.

PhotoShop Expressin käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteesta https://www.photoshop.com/express/.

Alla on muutamia kuvia PhotoShop Expressistä. Kuvat saa isommaksi klikkaamalla.


Gallerian päänäkymä.


Omien kuvien selailu.


Kuvan Editointi. Editointinapit kuvan vasemmalla puolella.


Dia gallerian kuvashow'sta.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

127.3.2008 20:40

Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Voisi testatakin. Saa kyllä luvan olla hyvä, että picasan korvaa. Toisaalta voihan se olla tukena picasan rinnalla ja päinvastoin.

Edit: Keveys varmasti tulee ratkaisemaan paljon. Raskaita ohjelmia ei huvita pyöritellä ollenkaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.3.2008 @ 20:41

227.3.2008 21:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:

Edit: Keveys varmasti tulee ratkaisemaan paljon. Raskaita ohjelmia ei huvita pyöritellä ollenkaan.
Ja se, että kuviansa voi editoida mistä päin tahansa maailmaa, kun netissä salasanasuojattuna kerta ovat. Kätevä palvelu niin sunnuntai, kun vähän harrastuneemmallekkin editoijalle.

327.3.2008 21:16

Hyvän tuntuinen palvelu. Vaikka olen pro-photaria paljon käytellytkin, olen huomannut, että suuren osan kuvanmuokkaustarpeistani voi tyydyttää näillä ilmaisilla ohjelmilla. Varmasti vähentää Photoshop-piratismia, mutta samalla se voi vähentää pro-versioiden myyntiä?

427.3.2008 21:20

Eiköhän ne kuvanmuokkaajat ja grafiikan tekijät pysy visusti kiinni siellä pro versioissa, mutta perusjampan lomakuvat varmasti kääntyvät hyvään kuosiin muillakin.

ps. paint shoppi se olla pitää ;)

527.3.2008 23:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Hyvän tuntuinen palvelu. Vaikka olen pro-photaria paljon käytellytkin, olen huomannut, että suuren osan kuvanmuokkaustarpeistani voi tyydyttää näillä ilmaisilla ohjelmilla. Varmasti vähentää Photoshop-piratismia, mutta samalla se voi vähentää pro-versioiden myyntiä?
Eipä se Pekka Perusjamppa kovin nopeaan Photoshoppia osta.

628.3.2008 0:29

Lainaus:


Eipä se Pekka Perusjamppa kovin nopeaan Photoshoppia osta.
Ei niin, mutta warettaa se sen kyllä käden käänteessä. Sitä juuri tarkoitinkin, että Photosopin laiton levitys voi hyvän ilmaisversion myötä vähentyä, mutta ei se silti aitojen ostamista välttämättä lisää.

728.3.2008 10:51

Ihan näppärä tuollaiseksi nettiohjelmaksi tuo express kyllä on, mutta itse en sillä juuri mitään tee. Kuvat pitää hioa niin hyväksi kuin pystyy ennen julkaisua, ja esim. curves, color balance ja levels -toiminnot on melko tiheässä käytössä, puhumattakaan ACR:stä. Mutta eipä tätä CS:n korvikkeeksi ole luotukaan.

Lainaus:
Varmasti vähentää Photoshop-piratismia, mutta samalla se voi vähentää pro-versioiden myyntiä?
Eipä taida CS:n myyntiin vaikuttaa, hintaa kuitenkin on se 800e. Elements sen sijaan irtoaa alle satasen, ja täyttää harrastelijan tarpeet. Sen myyntiin voi vaikuttaakin, mutta omasta mielestäni vain kiihdyttävästi. Asiakkaat tutustuvat palveluun ja oppivat käyttämään, ja haluavat pian enemmän toimintoja -> photoshop elements.

828.3.2008 11:51

Joo-o vaikuttaa aika hyvältä, mutta meinasivatko kehittää vielä pidemmälle?
esimerkiksi joku maksullinen lisäosa suurine määrine ominaisuuksia voisi olla kanssa ihan kannattava sijoitus... (ehkä?)

929.3.2008 12:43

Tämän tapasista ohjelmista voi tulla suosittuja IRC-Gallerian, Facebookin ja muiden samanlaisten palveluiden käyttäjien keskuudessa.

1030.3.2008 17:12

Aika näppärältä kuulostaa :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto