AfterDawn: IT-alan uutiset

Torrent.is sai kuulla kunniansa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 23.3.2008 11:37 Kommentteja (6)

Torrent.is sai kuulla kunniansa Uutisoimme viime vuoden marraskuun lopulla Islannin suurimman torrent-sivuston yllätyksellisestä sulkemisesta. Lähes kymmentä prosenttia maan väestöstä aktiivisesti palvellut lataussivusto joutui Islannin antipiratismijärjestön (SMAIS) ratsian kohteeksi ja se suljettiin siltä seisomalta.
Tällöin Torrent.is-sivuston ylläpitäjä Svavar Kjarrval ilmoitti taistelevansa oikeuksiensa puolesta niin pitkään kuin mahdollista. Islannin MPAA:ta vastaavan SMAIS-järjestön johtaja Snæbjörn Steingrímsson teilattiin tällöin maan vihatuimmaksi henkilöksi.

Viime viikolla Torrent.is sai kuulla korvausvaatimukset. Sivusto joutunee lopulliseen toimintakieltoon ja kovauksetkin tulevat olemaan tähtitieteelliset. SMAIS:n Steingrímsson kertoi vaativansa hyvitystä sivuston toiminnasta artisteille aiheutuneista rahallisista häviöistä. Hän ei osannut kertoa tarkkaa korvaussummaa, mutta vahinkoja Steingrímssonin mukaan on aiheutunut muutamien satojen miljoonien Islannin kruunujen edestä (joitain miljoonia euroja).

Torrent.is-sivustoa käytti aktiivisesti jopa 26 500 islantilaista. Tämä on erittäin suuri osa asukkaista, koska koko maan väestöluku on ainoastaan 310 000. Toukokuussa 2005 perustetun trackerin käyttö oli sallittu ainoastaan islantilaisille.

Islannissa on päätetty selvästikin päästä eroon piratisimista, sillä esimerkiksi juuri pari viikkoa sitten yhdeksän ihmistä sai maassa tuomion tekijänoikeusrikkeistä käytettyään Direct Connect -ohjelmaa.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

123.3.2008 12:54

Vai että tälläistä tällä kertaa. On muuten oikeesti aika suuri määrä Islannin koko väestöstä käyttäny tota Oo''

Pitänee kohta siirtää piraatti trackereitä kuuhun että sais olla rauhassa. Tällöin kuitenkin antipiratismi liitto ampuu koko kuun alas.

Piratismistahan ei ikinä pääse kokonaan eroon, se on ja pysyy. Hyvä syy antipiratesteille kerätä sievoiset summat omaan kukkaroonsa.

223.3.2008 14:09

Lainaus:
SMAIS:n Steingrímsson kertoi vaativansa hyvitystä sivuston toiminnasta artisteille aiheutuneista rahallisista häviöistä.
Jos mitaan muuta trackeria ei ole tuomittu korvaamaan rahaa ja todettu vain etta trackeri sisaltaa pelkastaan meta dataa, niin miksi ihmeessa sitten tama tuomittaisiin?

Lainaus:
Islannissa on päätetty selvästikin päästä eroon piratisimista, sillä esimerkiksi juuri pari viikkoa sitten yhdeksän ihmistä sai maassa tuomion tekijänoikeusrikkeistä käytettyään Direct Connect -ohjelmaa.
Mutta bittorrent kayttajat turvassa kuitenkin.

323.3.2008 20:32

Lainaus:
Islannissa on päätetty selvästikin päästä eroon piratisimista, sillä esimerkiksi juuri pari viikkoa sitten yhdeksän ihmistä sai maassa tuomion tekijänoikeusrikkeistä käytettyään Direct Connect -ohjelmaa.
Tosissaan päästään Islannissa kohta kokonaan eroon piraateista, kun vain 10 % koko populaatiosta on pelkästään yhden torrent-palvelun käyttäjiä, ja parissa viikossa on tuomittu jo kokonaista 9 piraattia. Kun ottaa huomioon, että Islannissa on vaan 313 000 asukasta, ja jos voitaisiin tehdä kaava, että joka kuukausi tuomittaisiin 18 henkilöä, ei menisi kuin pyöreesti 145 vuotta niin on jo tää koko kymmenen prosenttia tuomittu. Täähän ongelma onkin sitte jo käytännössä hoidettu.

Tämä siis puhdasta teorialeikkiä. Todellisuudessahan kaksi viikkoa ei liittynyt mitenkään tuomioon.

e:typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.3.2008 @ 20:35

424.3.2008 21:01

Lainaus:
Lainaus:
Tämä siis puhdasta teorialeikkiä. Todellisuudessahan kaksi viikkoa ei liittynyt mitenkään tuomioon.


Pitäähän niiden etsiä "todisteita"

524.3.2008 23:07

Lainaus:
SMAIS:n Steingrímsson kertoi vaativansa hyvitystä sivuston toiminnasta artisteille aiheutuneista rahallisista häviöistä. Hän ei osannut kertoa tarkkaa korvaussummaa, mutta vahinkoja Steingrímssonin mukaan on aiheutunut muutamien satojen miljoonien Islannin kruunujen edestä (joitain miljoonia euroja).
Olisi tosiaankin mielenkiintoista, kuinka nämä taloudelliset tappiot lasketaan ja vielä enemmän, kuinka ne todistetaan. Se vasta hauskaa oliskin, jos todistus osoittaisikin artistien lähinnä hyötyneen piratismista. Olisiko korvaussummat tällaisessa tapauksessa negatiiviset, eli "rikollinen" saisi rahaa?

625.3.2008 14:23

Lainaus:
Olisi tosiaankin mielenkiintoista, kuinka nämä taloudelliset tappiot lasketaan ja vielä enemmän, kuinka ne todistetaan. Se vasta hauskaa oliskin, jos todistus osoittaisikin artistien lähinnä hyötyneen piratismista. Olisiko korvaussummat tällaisessa tapauksessa negatiiviset, eli "rikollinen" saisi rahaa?
Niinpä. Miten tuollainen syyte voi mennä läpi oikeudessa, kun sitä ei voi todistaa? Outoa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto