AfterDawn: IT-alan uutiset

Radio kiinnostaa edelleen

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 22.3.2008 21:23 Kommentteja (15)

Radio kiinnostaa edelleen Vaikka television katselu vie suomalaisten vapaa-ajasta suuren osan, riittää aikaa silti myös radiolle. Finnpanelin tekemän tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät radion kuuntelemiseen päivittäin keskimäärin kolme tuntia ja 15 minuuttia. Kansallinen radiotutkimus käsittää kaikki yli yhdeksänvuotiaat suomalaiset.
Viime vuoden joulukuusta tämän vuoden helmikuuhun kestäneen jakson aikana neljä viidestä suomalaisesta kuunteli radiota joka päivä. Kansallisen radiotutkimuksen edellisessä mittausjaksossa saatiin hieman huonompi kokonaiskuuntelutulos -- radiota kuunneltiin päivässä keskimäärin neljä minuuttia nykyistä vähemmän. Edellinen mittaus sijoittui viime vuoden syys-marraskuuhun.

Suosituimman kanavan tittelin uusimmassa mittauksessa anasti YLE Radio Suomi. Radio Suomi ja sen maakuntakanavat keräsivät viikottain radion ääreen noin 47 prosenttia suomalaisista. Kaupallisten kanavien ykköseksi kiilasi Radio Nova, jota kuunteli viikottain noin 32 prosenttia maan väestöstä.

Finnpanelin tutkimuksen otos käsitti yli 4 500 suomalaista.

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

122.3.2008 21:45

Juu näin on, parhaillaan soi radio rock ;)) Tässä vistaa asennellessa..

222.3.2008 22:52

Autossa soi aina Radio Rock..sieltä bongaa toisinaan hyviä uusia yhtyeitä joita voi sitten käydä ostelemassa.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

322.3.2008 23:02

Kyllä se vain on totta, radio ei menetä mahtiaan nykypäivänäkään. Autossa tulee useasti kuunneltua radiota ja vaikka Kuopion seudulla ei aina kuulu Radio Rock selkeästi, on se vakkarikanava.

Töissäkin tulee kuunneltua sitä radiokanavaa, mitä enemmistö suosii. Toivottavasti radio ei jatkossakaan häviä keskuudestamme, tuo piristystä monen arkeen.

422.3.2008 23:30

Pitkään olin kuuntelematta radiota, koska lähes kaikki kanavat soittivat ja soittavat edelleen vain päivän hittilevyä. Kuka sitä samaa settiä jaksaa viikkotolkulla kuunnella? Lisäksi juontajien jutut olivat monesti todella typeriä ja toisinaan selkeästi valmiiksi kirjoitettuja. Kuitenkin ehkä ärsyttävintä radioissa olivat idioottimaiset radiomainokset. Onneksi kuitenkin löysin Radio Helsingin, jossa edellämainittuja piirteitä ei pahemmin esiinny. Soi muuten tälläkin hetkellä.

522.3.2008 23:54

Radiot yrittävät saada vaikutelman jossa lempikappaleesi soi aina kun avaat radion. Keräävät tietoa ihmisiltä ja soittavat saman kappaleen vaikka neljä kertaa tunnissa.

623.3.2008 7:35

Ei mitään mainstreamia, eli Classic ja Radio Peili. Onneksi ei Jungnerin leikkuri vienyt Peiliä. Valitettavasti tulee samoja juttuja uusintana, mutta sitten voi aina vaihtaa Classicin puolelle. Siellä taas eivät uusinnat ole ongelmana.

723.3.2008 7:59

Ei mikään yllätys. Monet "kuuntelevat" radiota kotiaskareidensa ohella. Monella moni asia sujuu joutuisammin, kun on jotain taustahälynä. Ja varsinkin autoa ajaessa varmasti suurinosa ihmisistä kuuntelee radiota, ellei CD(/kasetti) ole soimassa. Itsekin kuuntelen radiota lähes aina, kun autoa ajan.

823.3.2008 9:46

Nettiradiota kuuntelen kokoajan, kun haluaa kuulla jotain uutta.

923.3.2008 9:59

Kyllä sitä tulee aina autolla ajeltessa kuunneltua Ylexää , eikä parempaa kanavaa oikein ole :).

Vkl:na sieltä ei mtn huippu ohjelmaa tule, mutta viikoilla ^^

1023.3.2008 10:57

Radio Rock soi täälläkin ja töissä Radio SuomiPop.
Molemmat hyviä kanavia, mutta jälleen ihmettelen ja epäilen YLE kanavan nousua suosituimmaksi, kuten TV-paneeleissakin.

1123.3.2008 17:18

Kuuntelisinhan minäkin radiota jos sieltä jotain hyvää tulisi, mutta kun 90% lempibändeistäni ei ole varmaankaan koskaan radiossa soitettukaan ja musiikkimaku on melkeinpä nykyajan mainstreamin vastakohta niin minkäs teet.

1223.3.2008 19:32

Lainaus:
Kuuntelisinhan minäkin radiota jos sieltä jotain hyvää tulisi, mutta kun 90% lempibändeistäni ei ole varmaankaan koskaan radiossa soitettukaan ja musiikkimaku on melkeinpä nykyajan mainstreamin vastakohta niin minkäs teet.
Mulla ihan sama juttu, ei yksinkertaisesti tota mtv-massaa jaksa. Radio Rock on ainut kanava jota jaksaa kuunnella.

Toinen mikä radiossa ärsyttää, on juontajat ja niidet tyhmät ja mukahauskat jutut. Ketä kiinnostaa esim. jotkut julkkisjuorut, joita jankataan tunnista toiseen. No varmaan niitä pissiksiä, joille (liian) suuri osa radiokanavista on suunnattu.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.3.2008 @ 19:38

1323.3.2008 20:40

Yle X:ää tuli kuuneltua kun oli nokia 7210, kun se kuului parhaiten...

Nykyään kuuntelen (en aina) kohinaa ;)

1424.3.2008 23:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jaussi:
Kuuntelisinhan minäkin radiota jos sieltä jotain hyvää tulisi, mutta kun 90% lempibändeistäni ei ole varmaankaan koskaan radiossa soitettukaan ja musiikkimaku on melkeinpä nykyajan mainstreamin vastakohta niin minkäs teet.
Onhan YleX:llä iltaisin ihan hyviä ohjelmia, joista tulee muutakin musiikkia kuin sitä valtavirran mukaista.

Itsellä autossa menee 50:50 radion ja levyjen kuuntelun. Molemmat ovat välillä hyvää vaihtelua. Mielestäni Ylellä on kyllä ehdottomasti ne parhaat radiokanavat verrattuna kaupallisiin kanaviin. Radio Rockikaan ei ollut virkistävä uutuus kahta viikkoa pidempään.

1531.3.2008 14:49

Onhan se totta että radiota tulee kuunneltua melko paljon. Basso radio rules :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto