AfterDawn: IT-alan uutiset

Poliisi ratsasi piraattipalvelimia Unkarissa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 20.3.2008 14:22 Kommentteja (14)

Poliisi ratsasi piraattipalvelimia Unkarissa Unkarin poliisi on ratsannut kaksi topsite-palvelinta, jotka olivat erikoistuneet musiikin laittomaan nettilevitykseen. Palvelinten kautta levitettiin musiikkia, joka ei ollut vielä ehtinyt edes myyntiin verkkokauppoihin.
Topsitet ovat nopeiden tietoverkkoyhteyksien päässä olevia "huippusivustoja", jotka toimivat aivan piraattimateriaalin jakeluketjujen alkupäässä. Sivustojen toiminta linkittyy tiiviisti piratisoitua materiaalia levittävien "release group" -ryhmien toimintaan.

Unkarin poliisin eilen keskiviikkona ratsaamat sivustot olivat nimeltään XXS ja Z, ja niillä oli yhteensä kahdeksan teratavun edestä eri ryhmiltä peräisin olevaa tekijänoikeudella suojattua materiaalia. Suuri osa materiaalista oli XXL ja RAGEMP3 -grouppien levittämää. Serverit sijaitsivat unkarilaisen Sigmanetin verkossa.

Levyteollisuuden etujärjestö IFPI kertoo ratsian onnistuneen, kun IFPI yhdessä unkarilaisen antipiratismiorganisaatio ProArtin kanssa onnistui soluttautumaan palvelimille ohi tiukkojen turvatoimien. Yhteistyössä toimineet järjestöt toimittivat keräämänsä materiaalin Unkarin viranomaisille, jotka todistusaineiston turvin suorittivat ratsian.

IFPI:n nettipiratismia torjuvan yksikön johtaja Jeremy Banks toteaa, että ratsiat ovat loistava esimerkki levyteollisuuden ja paikallisten viranomaisten yhteistoiminnan tehokkuudesta nettirikollisuuden torjunnassa. "Uuden albumin myynnistä suuri osa syntyy ensi viikkoina julkaisusta. Mikäli albumin musiikki on vuotanut verkkoon ennen julkaisua, voi tällä olla tuhoisat vaikutukset myyntilukuihin. Kyseessä ei ole uhriton rikos - se voi pilata artistin uran ja vähentää tulevien sukupolvien lahjakkuuksiin sijoitettavissa olevan rahan määrää", Banks toteaa.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

120.3.2008 14:42

Lainaus:
"Uuden albumin myynnistä suuri osa syntyy ensi viikkoina julkaisusta. Mikäli albumin musiikki on vuotanut verkkoon ennen julkaisua, voi tällä olla tuhoisat vaikutukset myyntilukuihin. Kyseessä ei ole uhriton rikos - se voi pilata artistin uran ja vähentää tulevien sukupolvien lahjakkuuksiin sijoitettavissa olevan rahan määrää", Banks toteaa.

Ahne levyteollisuuskin saattaa pilata artistin uran... Maksaisin itse musiikista, jos tietäisin sen päätyvän tekijälle, eikä noille levymafiosoille.

220.3.2008 15:24

Suunnilleen ainoa taho joka tosta levy myynnistä rikastuu on levy yhtiö.
Mielestäni se että musiikki leviää laittomasti netissä on artisteille hyvää promootiota, kun kuitenkin suurin osa artistien tuloista tulee
keikoista.

320.3.2008 15:34

Lainaus:
Lainaus:
"Uuden albumin myynnistä suuri osa syntyy ensi viikkoina julkaisusta. Mikäli albumin musiikki on vuotanut verkkoon ennen julkaisua, voi tällä olla tuhoisat vaikutukset myyntilukuihin. Kyseessä ei ole uhriton rikos - se voi pilata artistin uran ja vähentää tulevien sukupolvien lahjakkuuksiin sijoitettavissa olevan rahan määrää", Banks toteaa.

Ahne levyteollisuuskin saattaa pilata artistin uran... Maksaisin itse musiikista, jos tietäisin sen päätyvän tekijälle, eikä noille levymafiosoille.
Samaa mieltä.

420.3.2008 16:51

Elikkä nykyaikana on ideana se että artisti tekee ilmatteeksi musaa ja levy-yhtiöt vie siitä enemmän kuin artisti ja myös tälläiset ns. waretusta vastustavat porukat tuskin tajuavat sitä, että he aiheuttavat itse sitä tulon menetystä ja yhtyeen kuuluisuutta maailmalla.

520.3.2008 17:24

Voisivat vain keskittyä oikeisiin piraatteihin ja jättää kotiwarettajat rauhaan.
Offtopic: Ilman levy-yhtiöitä ei olisi levyjä kaupoissa eikä mainontaa, mutta yllättävän paljon se vaan maksaa.

620.3.2008 18:04

muistaakseni jossain NYT-lehdessä oli joku juttu miten cd-levyn hinta jakautuu eri tahoille... ärsyttää kun en muista miten, olisko kenelläkään kertoa prosentteja ku alko kiinnostaman :)

720.3.2008 18:16
Gagadu
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hellepaa:
muistaakseni jossain NYT-lehdessä oli joku juttu miten cd-levyn hinta jakautuu eri tahoille... ärsyttää kun en muista miten, olisko kenelläkään kertoa prosentteja ku alko kiinnostaman :)
Juu niin oli// minä muistan sen verran että levykaupan osuus oli 34%
sitten Alv.22. mutta kumminkin musiikin tekijän osuus oli kaikista pienin se jäi mieleeni.

820.3.2008 18:55

Lainaus:
Mikäli albumin musiikki on vuotanut verkkoon ennen julkaisua, voi tällä olla tuhoisat vaikutukset myyntilukuihin.
Mitäs jos albumi onkin täyttä tuubaa? Eipä ainakaan päästä haukkumaan levyä interwebissä ja näin vaikuttamaan levymyyntiin.

920.3.2008 20:10

""Uuden albumin myynnistä suuri osa syntyy ensi viikkoina julkaisusta. Mikäli albumin musiikki on vuotanut verkkoon ennen julkaisua, voi tällä olla tuhoisat vaikutukset myyntilukuihin."

Tuhoisat tai tv- tai radiomainontaa parempi mainosarvo.

1021.3.2008 17:48

Lainaus:
Topsitet ovat nopeiden tietoverkkoyhteyksien päässä olevia "huippusivustoja", jotka toimivat aivan piraattimateriaalin jakeluketjujen alkupäässä. Sivustojen toiminta linkittyy tiiviisti piratisoitua materiaalia levittävien "release group" -ryhmien toimintaan.
Uutisryhmän Sherlockit ovat taas vauhdissa!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.3.2008 @ 17:49

1121.3.2008 20:10

Lainaus:
Levyteollisuuden etujärjestö IFPI kertoo ratsian onnistuneen, kun IFPI yhdessä unkarilaisen antipiratismiorganisaatio ProArtin kanssa onnistui soluttautumaan palvelimille ohi tiukkojen turvatoimien.

Eikö tuollainen soluttautuminen ole laitonta? Vai saako kenen tahansa palvelimelle yksityinen yritys soluttautua etsimään tietoa?

1222.3.2008 0:21

To-mafia on lakien yläpuolella ja mikään laki ei kosketa kyseista mafiaa. Siksi he voivat tehdä mitä huvittaa.

1322.3.2008 18:26

Lainaus:
Lainaus:
Topsitet ovat nopeiden tietoverkkoyhteyksien päässä olevia "huippusivustoja", jotka toimivat aivan piraattimateriaalin jakeluketjujen alkupäässä. Sivustojen toiminta linkittyy tiiviisti piratisoitua materiaalia levittävien "release group" -ryhmien toimintaan.
Uutisryhmän Sherlockit ovat taas vauhdissa!
Ja ihan kuin tuo nyt olisi ollut kaikille itsestään selvää..?

Itseaiheeseen, näillä iskuilla nyt ainakin saavat jotain aikaan verrattuna 200 gigasen kovon omistavan kotiwarettajan ratsaamiseen. Eri asia ketä tässä ammutaan ja kenen nilkkaan. Levy-yhtiö kustantaa artisteille mm. studiot ja markkinoinnin, joihin artisteilla ei olisi itse varaa, mutta voisihan tuosta levyn hinnasta mennä edes muutama prosentti enemmän artistille.

1423.3.2008 18:28

Lainaus:
vähentää tulevien sukupolvien lahjakkuuksiin sijoitettavissa olevan rahan määrää", Banks toteaa.
jipii IDOLS ym ohjelmat loppuu no saahan sitä aina toivoa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! (19.9.2018 11:54)
Nintendo on tarttunut kiitettävällä tavalla kiinni nykyisestä minikonsolitrendistä ja julkaissut uusia versioita sen legendaarisista konsoleista. Mukana tulee joukko klassikkopelejä, joita hakattiin ....
WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa (19.9.2018 11:43)
Iltamyöhäsellä sängyssä WhatsAppia hakkaaville on luvassa hyviä uutisia, sillä pikaviestisovellukseen on tulossa tumma Dark Mode -teema. Aktivoinnin jälkeen WhatsAppin värimaailma muuttuu vaaleasta ....
YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa (19.9.2018 08:16)
YouTube lähti pelivideoihin mukaan hieman myöhässä, minkä takia Twitch on päässyt kasvamaan nykyiseen kokoluokkaansa videopalveluna. YouTube on yrittänyt kampittaa Twitchiä omalla YouTube Gaming ....
Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality (19.9.2018 08:02)
Jos tykkäät käyttää Firefoxia tietokoneella ja puhelimessa, niin enää ei ole syytä olla käyttämättä sitä myös virtuaalilaseilla. Mozilla on nimittäin julkaissut Firefox Reality -nimisen verkkoselaimen, ....
Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon (18.9.2018 20:15)
Amazonia ei tunneta teknologiayhtiönä, mutta se silti toimi ääniavustajien ja älykaiuttimien pioneerina. Nyt biljoonan dollarin verkkokauppajätti työstää ainakin kahdeksaa Alexalla varustettua laitetta. ....

Uutisarkisto