AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia puolustelee IE-käyttäjien suosimista

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 20.3.2008 17:00 Kommentteja (14)

Nokia puolustelee IE-käyttäjien suosimista Matkapuhelinjätti Nokia on vastannut kohtaamaansa kritiikkiin Windowsin ja Internet Explorerin suosimisesta uudessa musiikkikaupassaan. Nokia Musiikkikauppa -nimellä kulkeva online-kauppa ei toimi tällä hetkellä lainkaan muilla, kuin Windows-käyttöjärjestelmillä, ja siinäkin ainoastaan IE-selaimella.
"Tämä perustuu siihen, että tekniikka perustuu Activex:ään, joka toimii Windowsissa. Halusimme optimoida palvelun Windowsin Internet Exploreriin, mutta esimerkiksi Firefoxille on tämä lisäpalikka. Tulevaisuus tuo sitten eri osia ja alueita, ja esimerkiksi pc-ohjelman. Se tuodaan myöhemmin vielä tänä vuonna. Tämä tulee auttamaan tilannetta vielä", kertoi Nokian Software ja Services -yksikön johtaja Matti Kuorehjärvi Tietokone-lehdelle.

Kuorehjärven mukaan Nokia Musiikkikauppa on rakennettu nykyisellä tavalla sen takia, että musiikin ostaminen ja lataaminen puhelimeen olisi mahdollisimman helppoa. "PC-ohjelmana on nyt käytössä Windows Media Player, ja omamme tulee myöhemmin tänä vuonna", Kuorehjärvi povaa, mutta ei puhunut mitään mahdollisista Linux- ja Mac OS X -versioista.

Kuorehjärvi muistuttaa, että Windows-käyttäjille, jotka eivät halua käyttää Internet Exploreria, on saatavilla IE Tab -niminen lisäosa, joka pystyy näyttämään sivut myös Firefoxin selainikkunassa. Huhuja, joiden mukaan Nokia olisi tuomassa musiikkipalveluaan myös Firefox-käyttäjille, hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida.

Tällä hetkellä Nokia Musiikkikauppa tukee kymmentä puhelinta ladattaessa musiikkia tietokoneen kautta. Viisi eri mallia osaa poimia musiikin suoraan palvelusta ilman tietokonettakin. Uusia malleja lupaillaan markkinoille jatkuvalla syötöllä.

Tässä kuussa AfterDawn.comin suomalaisista lukijoista IE:tä käytti ainoastaan 31,8 prosenttia. Firefoxin eri versiot olivat sen sijaan paremmassa suosiossa, tulikettuun luotti 58,7 prosenttia käyttäjistä. Operan käyttäjät ylsivät 6,8 prosenttiin. Muut selaimet, poislukien Safari, jäivät alle prosenttiin.


Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

120.3.2008 17:39

Hyi nokia, taas meitä ff-porukkaa sorretaan joka ei halua käyttää paskaa IE:tä, ja minullakin mac-kone toisena joten kiitos vain nokia, no itselläni onkin samsung :-P, muilla tosin perheessämme nokioita...

220.3.2008 17:50

Joo aivan uskomatonta toimintaa. Ei ole millään tavoin puolusteltavissa nykypäivänä ettei joku sivusto tue kuin jotakin IE:tä. Varmaan mä lähden jotai ie tabeja asentelee nokian musakauapan takia, on niitä muitaki musiikkikauppoja netti pullollaan. Vissii tuolla ovat kohderyhmänä pissikset.

320.3.2008 17:52

Karkottaa vain lisää minua Nokian suunnalta, koska käytössä on Sony Ericsson ja varmasti en mene vaihtamaan Nokian luuriin, koska ei näyttäisi olevan kovin mukavaa toimintaa sielä suunnalla, koska eivät edes tue tietotekniikasta tietävien ihmisten suosituinta selainta eli: FireFoxia....

420.3.2008 18:02

Ei se nyt kovin vaikeaa voi olla tehdä siitä ActiveX-palikasta gadget-versiota FF:lle - ilman IEtabia. Tai vaikkapa java-pohjaista palikkaa?

Tehdäänkö AfterDawnissa ennätystä? Eniten uutisia/pv. Ainakin RRS-lukija näyttää pelkästään tämän päivän uutisia.

520.3.2008 19:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:

Tehdäänkö AfterDawnissa ennätystä? Eniten uutisia/pv. Ainakin RRS-lukija näyttää pelkästään tämän päivän uutisia.

[offtopic]8.1.2008 on oman kirjanpidon mukaan ennätyspäivä suomenkielisten uutisten osalta.[/offtopic]

620.3.2008 22:24

Jahhas, nokia alko sitten nuoleen bill gatesin per*että. Pitääkin ostaa seuraavaksi Sonyerkki.

720.3.2008 22:26

Vähän sama kuin Nokia sanoisi, että he tekivät kuten itse halusivat eivätkä niinkuin asiakkaat toivoivat. ja että heistä on valitettavaa ettei heitä kiinnosta asiakkaiden mielipide.

822.3.2008 17:18

Kerran vaihdoin Nokian Sony Ericssoniin ja toista kertaa en moisiin vehkeisiin koske.

Ainut positiivinen seikka Nokialaisiin verrattuna on liukupuhelimissa piiloon menevä kameran linssi.

En vaan voi ymmärtää Sony Ericssonin superpaskaa liitäntää, joka on jostain kivikaudelta. Oma Sony Ericsson menee kohta huoltoon toista kertaa sen vuoksi, että lataus pätkii ja puhelin ei lataudu kunnolla. Myös työkaverin kännykässä oli ollut samanlainen vika, joka saatiin korjattua vasta 4. huoltokerralla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.3.2008 @ 17:22

922.3.2008 17:18

Ja MICROSOFT on KUNINGAS siinä missä NOKIAKIN!!!


KUMARTAKAA ALAMAISET!!!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.3.2008 @ 17:20

1022.3.2008 20:08

No hohoi, IE:n saa ladattua ilmaiseksi netistä joten tuskin se on kenellekään hirveän vaikeaa. Tietenkin jos on niin urpo ettei osaa IE:a koneelleen asentaa ja ei kehtaa pyytää pikkusiskolta/lapselta/lapsenlapselta apua.

Tapaan viikottain ihmisiä jotka eivät ymmärrä yhtään mitään tietokoneista, mutta luulisi että tällä foorumilla keskimääräinen käyttäjä olisi hieman edistyneempi.

1123.3.2008 9:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
No hohoi, IE:n saa ladattua ilmaiseksi netistä joten tuskin se on kenellekään hirveän vaikeaa. Tietenkin jos on niin urpo ettei osaa IE:a koneelleen asentaa ja ei kehtaa pyytää pikkusiskolta/lapselta/lapsenlapselta apua.

Tapaan viikottain ihmisiä jotka eivät ymmärrä yhtään mitään tietokoneista, mutta luulisi että tällä foorumilla keskimääräinen käyttäjä olisi hieman edistyneempi.
Niin ja ne edistyneemmät eivät halua koskea IE:n saati sitten winukkaan, eli linux ja mac vie voiton. Ja ff ja opera peittoavat mennen tullen IE:n...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.3.2008 @ 09:18

1223.3.2008 9:34

No joka tapauksessa turhaa valittamista. Windows on sen verran "määräävässä markkina-asemassa" että mikäli sitä ei halua käyttää, niin saa luopua monista muistakin asioista.

Mikäli haluaa käyttää yhtä tiettyä musiikkikauppaa, niin tuskin on mahdottoman vaikeaa edes sen aikaa käyttää "hirveän huonoa" IE:a. Lukutaitoiset voivat lukea tuosta uutisesta Nokian perustelut asialle ja mitä tulevaisuudessa mahdollisesti on tulossa.

135.8.2008 11:50

Operassa on sentään "naamioidu Internet Exploreriksi" toiminto ja pikaisesti katsottuna sivustoa pystyi selailemaan sillä. Musiikkia en kokeillut kuunnella, koska se olisi vaatinut rekisteröitymisen :(

145.8.2008 12:23

Itse pelaan paljon, joten käytän WinXP:tä enkä näistä Linuxeista tai Mäcistä tiiä mitään, mutta joillekin se on selvästi helpompi käyttää kuin Windows. Firefoxia käytän, koska se on kevyempi ja helpompi kuin IE7. En ole koskaan oikein luottanu siihen.

En mitenkää piraattimielessä aio sanoa, mutta eiköhän niitä samoja kappaleita löydä muualtakin ja helpommin?

Itse en ainakaan koskaan ole maksullisen musiikkikaupan sivuilla ole ollut enkä aiokaan koskaan aloittaa sitä kautta.


Emo: ASUS M4N72-E; Prossu: AMD Phenom II 955; Muistit: 4Gt Kingston 800MHz DDR2; Näyttis: ASUS Geforce 9800GTX+; Äänikortti: SoundBlaster Audigy; Virtalähde: Antec Earthwatts 500w; Kotelo: Antec Sonata III; Näyttö: LG:n 22" 22LS4D 1650x1050

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto