AfterDawn: IT-alan uutiset

Toshiba: HD DVD maksoi 418 miljoonaa euroa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 19.3.2008 15:20 Kommentteja (1)

Toshiba: HD DVD maksoi 418 miljoonaa euroa Viime viikolla kerroimme kuinka Nikkei Business Daily arvioi Toshiban hävinneen formaattisodassa noin 100 miljardia jeniä eli yli 640 miljoonaa euroa. Japanilaislehden arvio ei kuitenkaan osunut ihan kohdalleen, sillä Toshiba julkaisi tänään tiedotteen, jonka mukaan arviodut tulot vähenivät "ainoastaan" 65 miljardilla jenillä eli noin 418 miljoonalla eurolla.
Vaikka Toshiba selvisikin HD DVD:n alasajosta pienemmillä hävikeillä kuin kuviteltiin, myös konsernin kokonaisvoitto pieneni huomattavasti. Toshiban mukaan häviön takana on aiemmin arviotua pienempi myynti, joka johtuu HD DVD:n alasajon lisäksi myös NAND flash muistien hintojen laskusta.

Samassa lehdistötiedotteessa Toshiba kertoo, että mm. tietokoneita valmistava osasto on kuitenkin kasvanut kiitettävästi.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

121.3.2008 12:42

"Se on kallista, se on kallista kun peruuttelee Mersua tallista."

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto