AfterDawn: IT-alan uutiset

Adobe työstää Flashia iPhonelle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2008 14:57 Kommentteja (2)

Adobe työstää Flashia iPhonelle Apple julkaisi iPhone-matkapuhelimelle ja iPod touch -mediasoittimelle tarkoitetun kehitysympäristön pari viikkoa sitten. Kahden viikon aikana kehitysympäristö ja Applen sille asettamat rajoitteet ovat keränneet huomiota sekä mediassa että laitteiden suojauksia kiertävien tahojen parissa.
Nyt tämä mylläkkä on saanut jatkoa, kun Adoben toimitusjohtaja Shantanu Narayen vahvisti eilen, että yritys on tuomassa suositun Flash player -ohjelmiston myös iLaitteille. Narayen mukaan Flash player on tärkeä apuväline kuluttajille, jotka selaavat internetiä ja iPhone SDK:n myötä Adobe voi vihdoinkin tuoda Flash player -ohjelmiston iPhonelle.

Adoben Flash-tekniikan tukeminen iPhonessa on ollut monien kuluttajien toivelistalla heti laitteen julkaisusta lähtien ja internetissä on liikkunut pidemmän aikaa huhuja tulevasta Flash-tuesta.

Applen toimitusjohtaja Steve Jobs sanoi aiemmin, että tietokoneilla toimiva Flash player -ohjelmisto on liian raskas iPhonelle ja mobiililaitteille tarkoitettu Flash Lite on puolestaan liian rajoittunut toiminnallisuuden osalta. Tämän vuoksi Apple ei ole itse tuonut Flash-tukea laitteelle ja Jobsin lausunnon valossa on mahdollista, että Adoben pitää tehdä tiettyjä kompromisseja, jotta Flash player -ohjelmisto saadaan sovitettua iPhonelle.

Adobella on laitteistoon liittyvien teknisten ongelmien lisäksi edessä myös lisensointiin liittyviä ongelmia, sillä iPhone SDK:n lisenssisopimus ei toistaiseksi salli ladatun koodin suorittamista laitteissa, joten Flashin julkaisu ei toistaiseksi ole mahdollista iPhonelle.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

119.3.2008 19:22

Hyvä että joku osaa pistää vastaan Adobelle/Macromedialle tuon Flashin suhteen. Applen viesti on varsin selvä eli tehkööt kevyemmän ja paremman tai sitten iTouch/iPod saa olla ilman Flashia. Apple haluaa että tuote on loppuunsaatettu ja hiottu mutta tällaisena Flas ei todellakaan sitä ole. Apple ei anna Adoben pilata iTouchin/iPhonen sulavan ja nopean käyttöliittymän Flash tuen takia.

Nokia sun muut kännykkävalmistajat vähät välittää toimivuudesta ja nopeudesta. Esim. Nokian älypuhelimilla tuntuu olevan tärkein juttu olevan sen tekniset tiedot ja montako softaa kännykkään saa (vaikka siinä samalla vähän käytettävyys ja nopeus kärsisi).

23.6.2011 2:10
jeTEHAQLbi
Vahvistamaton

Haha. I woke up down today. YouÂ’ve cehreed me up!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin (23.3.2018 18:41)
Hiljattain Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä havaittiin ongelma, jonka hyväksikäyttö mahdollisti viestien sisällön paljastumisen ilman laitteen lukitusta. Kyseessä on Sirin ominaisuus, ....
Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut (23.3.2018 18:20)
Googlen on päivittänyt tekoälyllä toimivaa virtuaaliavustajaansa uudella ominaisuudella, joka helpottaa yksityishenkilöiden välisiä maksuja. Avustaja tuo maksut niin Google Home -alustalle kuin ....
Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....

Uutisarkisto