AfterDawn: IT-alan uutiset

Pirate Bayn mainostulot kiinnostavat verottajaa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2008 01:49 Kommentteja (19)

Pirate Bayn mainostulot kiinnostavat verottajaa The Pirate Bay -sivuston ylläpitäjät odottelevat parhaillaan tulevan oikeudenkäynnin alkua, mutta sivuston murheet eivät rajoitu pelkästään tulevaan oikeudenkäyntiin, sillä ruotsalaisen Realtid-lehden tietojen mukaan Pirate Bayn toiminnasta on kiinnostunut myös Ruotsin verottaja.
Realtidin haastattelussa verovirastossa toimiva Krister Svensson vahvisti huhun, jonka mukaan verottaja olisi kiinnostunut Pirate Bayn keräämistä mainostuloista. Syyttäjä Håkan Roswallin mukaan Pirate Bayn pyörittäminen on tuottanut huomattavia summia rahaa, jonka vuoksi syyttäjä pitää Pirate Bayn pyörittämistä puhtaana liiketoimintana, josta täytyy maksaa myös verot, riippumatta siitä, onko Pirate Bayn toiminta laillista vai ei.

Pirate Bayn ylläpitäjät ovat kiistäneet väitteet taloudellisen voiton tavoittelusta. Pirate Bayn mainostuloja on kuitenkin ohjattu Israelissa toimivalle Transworld Advertising Co -yritykselle, jonka omistaa Daniel Odded. Odded on sitten siirtänyt näitä tuloja Pirate Bayn ylläpitäjille ja Odded on perustanut yhteistyössä ylläpitäjien kanssa Random Media BVI -yhtiön, jonka toimipisteet löytyvät Britannian Neitsytsaarilta ja Genevestä.

Veroviraston projektipäällikkö Dag Hardyson sanoi, että useita Britannian Neitsytsaarilla olevia yrityksiä käytetään veronkiertoon, koska Ruotsin verottajan on todella hankala saada mitään verotietoja veroparatiisina tunnetulta valtiolta. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tiedossa mihin maahan Pirate Bayn pitäisi mahdollisia veroja maksaa, joten veroviranomaiset tutkivat parhaillaan tilannetta. Ruotsin verottajalle osuuden saaminen neljän miljoonan dollarin vuotuisista mainostuloista olisi merkittävä saalis, joten asiaa pengottaneen vielä pitkän aikaa.

Musiikkialan etuja ajava IFPI on auttanut verottajaa tapauksen tutkimuksissa, mutta verottaja ei ole paljastanut mitä tietoja tahot ovat vaihtaneet keskenään. IFPI:n edustajan mukaan suurin osa Pirate Bayn mainostuloista on tullut käyttäjien ohjaamisesta aikuisviihdesivustoille. IFPI:n edustaja sanoo, että sivuston mainostuloista pitäisi tietenkin maksaa veroja Ruotsiin.

Edellinen Seuraava  

19 kommenttia

119.3.2008 5:17

Veroista se Caponekin sitten lopuksi jäi kiinni :o

219.3.2008 6:21

Tuohon kaatuu varmasti jos verottaja alkaa hommiin.

319.3.2008 7:12
berethiel
Inactive

Mielenkiinnolla odotan et, kuinka tän homman hoitavat kotiin. Nää piratebayn oikeusjutut pitäis laittaa vedonlyöntiin :D

419.3.2008 7:32

Pirate bayhan on nykyaikana hyvä uutisoinnin kohde, siitä tulee enemmän kuin jääkiekosta kokopäivänä, yhdyn siihen vedonlyönti asiaan, pitkävetoon ja tulos vetoon saataisiin hyvät kohteet. :DD

519.3.2008 8:28

Kiinnostavaa tosiaan. Epäilyttävältähän tuo rahojen siirtely kuulostaa. Tämän lisäksi tuo laiva on nykyään jonkin sortin maskotti ja tällaiset syytökset vahingoittavat sen mainetta. Mikäli tuo on totta ja ylläpitäjät tienaavat toiminnalla niin maine menee lopullisesti.

Aika trilleriksi menee :)

619.3.2008 9:19

Aijai, tuo on jo vähän hankalampi kiertää oikeudessa. Jos 4 miljoonaa euroa ei ole ansaitsemista, niin mikä sitten on? Kyllä heidän pitäisi maksaa veroja tuosta. Ja vielä tuo rahojen kierrätys. Eihän siinä olisi mitään järkeä, jos rahoissa ei olisi mitään pimeää.

719.3.2008 9:27

Tässähän vain aletaan muuttaan tuota kantaa, jos syytteet kaatuvat oikeudessa.
Tarjotaan porkkanaa, että jos maksat verot ruotsiin, niin saat pitää sivustosi auki. Ja noita veropakolaisiahan on suomikin täynnä, enemmän tai vähemmän jokainen "liikemies yrittää omalla tavallaan kiertää noita veroja, miten pirate bay sitten tuosta eroaisi.

819.3.2008 9:32

Ne jotka puolustaa ja väittää ettei piratebay tienaa juuri mitään niin miksi luulette tpbn rahoja ympäri maan kierrättävän? xD Varmaan muutaman satasen takia sitä ei kannata tehdä :D:D

919.3.2008 10:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:
enemmän tai vähemmän jokainen liikemies yrittää omalla tavallaan kiertää noita veroja, miten pirate bay sitten tuosta eroaisi.
Öh.. Jäämällä kiinni?

1019.3.2008 11:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Kiinnostavaa tosiaan. Epäilyttävältähän tuo rahojen siirtely kuulostaa. Tämän lisäksi tuo laiva on nykyään jonkin sortin maskotti ja tällaiset syytökset vahingoittavat sen mainetta. Mikäli tuo on totta ja ylläpitäjät tienaavat toiminnalla niin maine menee lopullisesti.

Aika trilleriksi menee :)
Minusta tuntuu jotta se menee ennemminki niin jotta mitä enemmän huomioo ja uutisointia tpb saa sitä parempi ilmaista mainostusta ympäri maailmaa.

1119.3.2008 12:12

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Kiinnostavaa tosiaan. Epäilyttävältähän tuo rahojen siirtely kuulostaa. Tämän lisäksi tuo laiva on nykyään jonkin sortin maskotti ja tällaiset syytökset vahingoittavat sen mainetta. Mikäli tuo on totta ja ylläpitäjät tienaavat toiminnalla niin maine menee lopullisesti.

Aika trilleriksi menee :)
Minusta tuntuu jotta se menee ennemminki niin jotta mitä enemmän huomioo ja uutisointia tpb saa sitä parempi ilmaista mainostusta ympäri maailmaa.
Tottahan tuo on. Sivuston sensurointikin on vain nostanut sen suosiota niissä maissa missä sitä on yritetty mutta mikäli huomataan, että Pirate Bayn takana ei ole ideologia vaan rahallinen motivaatio, niin se menettää sen imagon piraattiliikkeen maskottina. Kasvojen menetys ei sinällään vaikuta siihen, etteikö sivuston mainostus auttaisi sen suosiota.

1219.3.2008 12:47

Niin no eihän rikoksista koskaan mitään veroja peritä eikä makseta. Joten jos joutuvat maksaan veroja niin sehän on sitten laillista toimintaa.

Pöljää kai se jollekkin pankkiryöstäjällekkin on mennä sanoo, että maksappa verot saaliistasi ja sitten mennään oikeuteen tuomitsemaan sinut rikoksestasi. haha Kaukaa haettu vertaus, mutta siitähän tuossa tuntuu olevan kyse.

1319.3.2008 12:57

Tpb ylläpitäjien pitää varmaan pian anoa vähintään kaksois kansalaisuutta vaikka monacosta..

1419.3.2008 13:48

Kerätköön mun puolesta mainostuloja, eipä ole minulta pois. Tietysti, jos jossain joskus todetaan sivuston rikkovan lakeja, niin voipi olla, että korvaukset määräytyvät mahdollisten tulojen mukaan. Kai se on jo otettu TPB:llä huomioon..?


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

1519.3.2008 16:05

No vaikka joutuisivatkin maksamaan veroa, niin ifpi on niin suurella suulla mainostanut piratebayta että tämän takia lisääntyvä liikenne kasvattaa tuloja, eli tavallaan plus miinus nolla.

1619.3.2008 17:01

Ja onhan Herrat jo alusta saakka maininneet jotta tpb toiminta ei pääty vaikka tuomio lankeisikin..

1719.3.2008 20:02

Ilmeisesti tuon takia uskalsivat ruveta syytettä nostaan piiiiitkän harkinnan ja syytteen nostamisen siirtämisen jälkeen.

Jos tuomio lankeaa, onneks hepuilla fyrkkaa.

Ja toiminta jatkuu edelleen, ehkä ilman mainontaa.

1820.3.2008 1:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fidelaar:
Ilmeisesti tuon takia uskalsivat ruveta syytettä nostaan piiiiitkän harkinnan ja syytteen nostamisen siirtämisen jälkeen.

Jos tuomio lankeaa, onneks hepuilla fyrkkaa.

Ja toiminta jatkuu edelleen, ehkä ilman mainontaa.
harvoin on yksikään mainos tullut läpi muutenkaan jonka ois kerennyt näkeen selaimen blokkarin läpi joten so.. hattua nostan ruottin ukoille jo tosta etukäteen ajatelluista siirroista ennen mediaa..

1920.3.2008 7:20

Hienoa, että vihdoinkin jahdataan näitä oikeita piraatteja jotka tienaavat tuolla laittomalla kopioioinnilla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto