AfterDawn: IT-alan uutiset

IPhonen ja touchin jailbreak-ohjeet päivitetty

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 17.3.2008 14:34 Kommentteja (2)

IPhonen ja touchin jailbreak-ohjeet päivitetty Applen iPhonen ja iPod touchin jailbreak-oppaamme on päivitetty kattamaan myös uusin ohjelmistoversio 1.1.4. Oppaassa neuvotaan nyt lukituksen poistaminen käyttäen ZiPhone-ohjelmaa, joka hoitaa jailbreakin erittäin helposti ja näppärästi. IPhonen omistajat suoriutuvat ZiPhonen avulla myös muista pienistä askareista, kuten esimerkiksi SIM-kortin lukituksen poistosta. Tähän ei kuitenkaan ole erikseen tehty ohjeita, sillä iPhonen käyttäjäkunta on Suomessa varsin harvalukuista.
Poistamalla ohjelmistolukituksen pääsee touchiin ja iPhoneen asentamaan omia tai yhteisön kehittämiä sovelluksia installer-sovelluksen kautta. Laajassa ohjelmistokirjossa on tarjolla hyötyä ja hupia tarjoavia ohjelmia, jotka lisäävät huomattavasti laitteiden käyttöarvoa. Valikoimissa on mm. RSS-lukijoita, e-kirjoja, laskimia, verkkotyökaluja ja pelejä. Asennettavien ohjelmien joukossa on myös laitteiden ulkoasua personoivia skinejä ja sovelluksia sekä laitteen käytettävyyttä parantavia oivalluksia.

Applen iPhonen ja iPod touchin aktiivinen käyttäjäyhteisö kehittää uusia ja parempia tapoja poistaa laitteiden lukitus niin kovaa tahtia, että perässä pysyminen käy jo lähes täysipäiväisestä työstä. (Välillä yhteisö ehtii murtamaan firmwaret jo ennen niiden virallsita julkaisuakin.) Toivottavasti nyt päivitetyistä ohjeista on jälleen joksikin aikaa iloa laitteiden omistajille!

Jailbreak-opas löytyy kokonaisuudessaan täältä. Suoraan ZiPhone-ohjeisiin pääset tästä linkistä.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

117.3.2008 14:45

Mutta missä on esim. iplus. 10x fiksumpi, kun bootloader ei lopullisesti vaihdu vanhempaan....

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto