AfterDawn: IT-alan uutiset

Wii helmikuun herra Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.3.2008 10:19 Kommentteja (5)

Wii helmikuun herra Yhdysvalloissa Yhdysvalloissa mm. pelikonsolien ja pelien myyntiä mittaava NPD Group on tuttuun tyylinsä julkaissut tietonsa helmikuun myydyimmistä pelikonsoleista ja peleistä.
Uuden sukupolven pelikonsoleiden osalta ykköspaikkaa piti helmikuussakin Nintendo Wii, jonka myynnit kohosivat huomattavasti tammikuusta, sillä helmikuussa konsoleita myytiin noin 432 000 kappaletta, kun tammikuussa vastaava luku oli 274 000.

Kakkospaikalta löytyy tammikuun tapaan Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli, jota myytiin helmikuussa noin 281 000 kappaletta. Tammikuussa PS3:a myytiin noin 269 000 kappaletta, joten kuukauden sisällä tapahtunut muutos ei ole erityisen suuri, vaikka monet tahot uskoivat Blu-rayn saaman voiton kasvattavan PS3:n myyntejä. Sonyn tilanne on kuitenkin hyvä, sillä lähes kahdeksan vuotta vanhaa PlayStation 2 -konsolia myytiin helmikuussa noin 352 000 kappaletta. Tammikuussa PS2:ta kaupattiin 264 000 kappaletta, joten PS2:n myynnit nousivat selvästi kuukauden aikana.

Uuden sukupolven pelikonsoleista perää piti Microsoft, jonka Xbox 360 -konsolia myytiin helmikuussa 255 000 kappaletta. Helmikuun vastaavat myynnit olivat 230 000 kappaletta, joten myös Xbox 360:n myynti kasvoi hieman kuukaudessa. Microsoft ilmoitti kuitenkin, ettei se ole pystynyt toimittamaan tarpeeksi konsoleita kauppiaille, joten Xbox 360:n myynnit olisivat saattaneet olla paremmat. Microsoft oli vastaavissa ongelmissa myös tammikuussa ja monet ovat epäilleet, että Microsoft on kerännyt konsoleita varastoon tänään Euroopassa voimaantulevan hinnanalennuksen ja ensi kuussa julkaistavan GTA IV -pelin vuoksi.

Käsikonsoleiden kärkipaikkaa piti hallussaan Nintendon DS, jota myytiin helmikuussa 588 000 kappaletta. Sonyn PSP:tä myytiin puolestaan 243 000 kappaletta. Erityisesti DS:n myynnit olivat todella kovassa kasvussa, sillä tammikuussa DS:ää ostettiin vain noin 251 000 kappaletta.

Pelien kohdalla helmikuun myydyin peli oli Devil May Cry 4, jota PS3- ja Xbox 360 -versiot yhteenlaskettuna myytiin yli 500 000 kappaletta. Konsolikohtaisesti Xbox 360:n myydyin peli oli hyvin menestynyt Call of Duty 4, jota myytiin lähes 300 000 kappaletta. Wiin myydyin peli oli Wii Play 290 000 kappaleen myynneillä ja PS3:n myydyin peli oli Devil May Cry 4, jota myytiin noin 235 000 kappaletta.

Maaliskuussa Wiin tilannetta parantaa juuri julkaistu Super Smash Bros. Brawl -peli. Xbox 360:n kohdalla suurin odotus kohdistuu mahdolliseen hinnanalennukseen, jota kuluttajat ovat odotelleet Euroopassa juuri tapahtuneen hinnanalennuksen myötä.


Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

114.3.2008 14:39

Ymmärtävät sielläkin hyvän päälle.Tämän hetken ainoa konsoli ,johon tulee pelattavia pelejä,eikä grafiikka päivityksiä.Seuraava sitten teräväpiirtona,jookos Nintendo :)

215.3.2008 10:58

Joko xboxin vaisun myynnin selitys on tosiaan se, että microsoft säästelee konsoleitaan gta4 julkaisuun tai sitten ne vaan eivät yksinkertaisesti mene kaupaksi.
Esim. Bestbuy, wal-mart ja muut suuret myyntipisteet ovat yhtäjaksoisesti ilmoittaneet "in stock" xboxin kohdalla. Eliten kohdalla on välillä ilmoitettu tilapäisesti loppuneen, mutta oikeastaan ainoa konsoli, mitä on oikeasti jouduttu odottamaan ja myymään ei oota, on wii.
Ja kun miettii, että xboxia on 2 kuukaudessa myyty 500k, niin pitäisi helposti pystyä tehtaiden moinen määrä tuottamaan markkinoille.

315.3.2008 11:53

Wii on senverran halpa, että siitä on tullut varmaan alemman keskiluokan suosikkikonsoli? Itsekkin kiinnostun heti, kun konsolista tulee HD-versiota markkinoille, vaikka en mikään Mario-fani koskaan ole ollutkaan.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

415.3.2008 15:18

Wiissä on vaan sitä jotain, mitä noissa muissa ei ole...
Toinen mikä askarruttaa on tuo PS2, kuka hitto oikeesti ostaa tommosta vanhaa romua?

515.3.2008 16:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

Toinen mikä askarruttaa on tuo PS2, kuka hitto oikeesti ostaa tommosta vanhaa romua?

Jep, en oo ite koskenut koko pleikkariin kahteen vuoteen, koska kaikki pelit on menty miljoona kertaa läpi ja parhaimissa on naarmuja liikaa joten ei toimi, eikä sille ole edes mitään hyviä pelejäkään joita jaksaisi pelata, vaan jon helvetin fps pelejä joita pursuaa joka reijästä...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin (23.3.2018 18:41)
Hiljattain Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä havaittiin ongelma, jonka hyväksikäyttö mahdollisti viestien sisällön paljastumisen ilman laitteen lukitusta. Kyseessä on Sirin ominaisuus, ....
Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut (23.3.2018 18:20)
Googlen on päivittänyt tekoälyllä toimivaa virtuaaliavustajaansa uudella ominaisuudella, joka helpottaa yksityishenkilöiden välisiä maksuja. Avustaja tuo maksut niin Google Home -alustalle kuin ....
Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....

Uutisarkisto