AfterDawn: IT-alan uutiset

Guitar Hero -pelit aiheuttavat riitaa Activisionin ja Gibsonin välillä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.3.2008 19:16 Kommentteja (8)

Guitar Hero -pelit aiheuttavat riitaa Activisionin ja Gibsonin välillä Maailmalla hyvin menestynyt Guitar Hero -pelisarja on ollut pelaajien suosiossa ensimmäisen pelin julkaisusta asti ja erityisesti peleissä käytettävät kitaraohjaimet ovat olleet mieluisia laitteita olohuoneissaan rokkaaville pelaajille.
Activision on lisensoinut kitaroita valmistavalta Gibsonilta vuosien saatossa useita kitaramalleja, joita on käytetty Guitar Hero -peleissä sekä virtuaalisina soittolaitteina että fyysisinä peliohjaimina ja tähän saakka yritysten välinen yhteistyö on sujunut kitkatta.

Kitkaton yhteiselo koki kuitenkin kovan kolauksen tällä viikolla, kun Activision lähti selvittämään oikeuden kautta, rikkovatko Guitar Hero -pelit Gibsonin patenttia. Gibson ilmoitti Activisionille tämän vuoden tammikuussa, että Guitar Hero -pelit rikkovat sen musiikin soittamista simuloivaa patenttia, jonka patenttiviranomaiset myönsivät Gibsonille vuonna 1999. Patentissa kuvataan kuinka instrumenteilla simuloidaan tavallista soittamista. Patenttiin liittyvät myös kuulokkeet, joiden avulla soitettavasta musiikista voidaan luoda kolmiulotteinen äänimaailma.

Gibson haluaisi Activisionin lisensoivan patenttiin liittyvät tekniikat tai vaihtoehtoisesti Activision voi lopettaa Guitar Hero -pelien myymisen. Activision haluaa puolestaan kumota Gibsonin patentin, jolloin Gibson ei voisi vaatia keneltäkään rahoja kyseisen patentin nojalla. Activisionilla toivotaan kuitenkin, että yritykset pääsisivät yhteisymmärrykseen asioista.

Activisionin lisäksi myös monet muut tahot ovat ihmeissään Gibsonin vaatimuksista ja ihmetystä on herättänyt mm. se seikka, että miksei Gibson ole kertonut patentistaan aikaisemmin.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

114.3.2008 20:23
Crilles
Inactive

Niin! Voisivat eka kysyä luvan :D..
gibson les paul rox

214.3.2008 20:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Crilles:
Niin! Voisivat eka kysyä luvan :D..
gibson les paul rox
Miksiköhän gibson tuon nyt vasta huomasi? Muuten ihan järkevä juttu.

314.3.2008 21:32

Eiköhän kyse ole vaan siitä, että nyt kun guitar hero on todella suosittu Activision olisi valmis maksamaan isompiakin summia pantentista. Jos olis Gibson kertonu patentista heti alussa niin ehkä koko guitar hero olisi jääny tekemättä. Muistakaa myös, että Gibson on tehnyt rahaa guitar heron menestyksellä.

Yritän vain sanoa, ettei tilanteessa ole kyse mistään unohtamisesta vaan laskelmoivasta yrityksen johdosta.

414.3.2008 21:49

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 21:25

515.3.2008 9:09

Tietysti taas aletaan jälkeen päin puimaan asioita. Tällaisissa tapauksissa pitäisi olla ihan raaka peli, että mennään alkuperäisen sopimuksen mukaan, oli patenttia tai ei. Homman pitäisi mennä suoraan omaan piikkiin, jos ei ole ymmärtänyt joko omistavansa patenttia tai mainita patentista.

615.3.2008 10:10

Lainaus:
Maailmalla hyvin menestynyt Guita Hero -pelisarja

Lainaus:
joita on käytetty Guita Hero -peleissä

No joo, typoista viis, taas ollaan ahneina rahan perässä, minkäs muunkaan :)

720.3.2008 23:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:
Eiköhän kyse ole vaan siitä, että nyt kun guitar hero on todella suosittu Activision olisi valmis maksamaan isompiakin summia pantentista. Jos olis Gibson kertonu patentista heti alussa niin ehkä koko guitar hero olisi jääny tekemättä. Muistakaa myös, että Gibson on tehnyt rahaa guitar heron menestyksellä.

Yritän vain sanoa, ettei tilanteessa ole kyse mistään unohtamisesta vaan laskelmoivasta yrityksen johdosta.
Tuskin se tekemättä olisi jäänyt, Activision kun ei GH:ta eikä GH II:sta julkaissut...

821.3.2008 0:13
maihel
Inactive

haha, heitin omaan ohjaimeen just gibsonin tarran kiinni mikä tuli mukana. Jotenkin huvittavaa sinänsä, gobson varmaan lisännyt myyntiä aika paljon, kun monet guitar herossa menestyneet ovat menneet ostamaan huumassa les paulia :/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto