AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft: ei Blu-rayta Xboxille

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 13.3.2008 11:56 Kommentteja (10)

Microsoft: ei Blu-rayta Xboxille Blu-ray-asemaa ei ehkä sittenkään nähdä vielä lähiaikoina Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolissa. Microsoft nimittäin kumosi eilen aiemmat väitteet, joiden mukaan yhtiö olisi neuvotteluissa Sonyn kanssa Blu-ray-aseman tuomisesta Xboxille.
Kylmää vettä Blu-ray-asemaa konsolille odottaneiden niskaan kaatoi Microsoft-pomo Aaron Greenberg. "Xbox ei ole neuvotteluissa Sonyn tai Blu-ray Associationin kanssa Blu-rayn integroimisesta osaksi Xbox-kokemusta", Greenberg kertoi Reutersille.

Microsoft on jo lopettanut tappion kärsineen HD DVD -aseman valmistuksen Xboxille. Lähitulevaisuudessa Microsoft aikoo kuitenkin Greenbergin mukaan Blu-rayn sijaan keskittyä verkon sisältöpalveluiden kehittämiseen. "Meillä on ainoa konsoli, joka tarjoaa viihdesisältöä digitaalisessa muodossa", Greenberg totesi.

Microsoftin Xbox Live -palvelun verkkokaupasta on vuokrattavissa jo satoja elokuvia, joista osa on saatavina myös teräväpiirtotasoisena. Xbox Liven videopalvelu tosin toimii tällä hetkellä vasta kourallisessa maita, joten Blu-ray-asema olisi varmasti tervetullut lisävaruste monille konsolin omistajille.

Lisäksi Greenberg kertoi Xboxin kärsineen myös helmikuussa toimitusongelmista, minkä vuoksi Microsoft uskoo Sonyn PlayStation 3 -konsolia myytäneen Yhdysvalloissa Xbox 360:tä enemmän jo toisena perättäisenä kuukautena. Tilanne korjautuu Greenspanin mukaan huhtikuuhun mennessä.

NPD pistää konsoleiden Pohjois-Amerikan kuukausittaiset myyntiluvut paremmuusjärjestykseen jälleen huomenna. Luvuista on tuttuun tapaan luvassa yhteenveto myös AfterDawnin sivuille.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

113.3.2008 12:09

Milloinkohan päästään konsoleihin joissa ei ole mitään kelkkaa (blueray/hd-dvd/dvd)? Kaikki materiaali verkon kautta mitä haluaa.

Eikös näitten tän hetkistenkin teräväpiirto materiaalienkin oo povattu siirtyvän enenevässä määrin verkon puolelle, jolloin blueray asemil ei olis enää samanlaista merkistystä kun joskus aikasempina aikoina on ollut jollain medioilla kuten dvd/cd?

213.3.2008 12:41

reipas kovalevy saa olla että saisin kokoelman mahtumaan ilman levyjä, tällä hetkellä dvd:tä on kertynyt lähemmäs 500 ja en näe mitään syytä miks en ostaisi br:ää vastaavaan tahtiin kunhan sopiva laite ensin osuu kohdalle (eli ps3 keväällä julkaistava versio).

313.3.2008 12:42

Harmillista sinäänsä, mutta uskoisin että tuo tulee jossain vaiheessa kumminkin vaikka erillisen yhtiön kehittämänä.

413.3.2008 13:25

saisi kyllä tulla joko intergoituna tai erillisenä cd:n vaihtaja xboxiin tai miksei myös ps3 :( ja ei itseäni haittaa tuo, en ennenkään ole ostanut dvd levyjä niin miksi tulevaisuudessakaan...

513.3.2008 14:47

"Lisäksi Greenberg kertoi Xboxin kärsineen myös helmikuussa toimitusongelmista, minkä vuoksi Microsoft uskoo Sonyn PlayStation 3 -konsolia myytäneen Yhdysvalloissa Xbox 360:tä enemmän jo toisena perättäisenä kuukautena. Tilanne korjautuu Greenspanin mukaan huhtikuuhun mennessä."

Tuskimpa kovin moni menee kauppaan ostaan Xboxia ja ku myyjä sanoo "ei oo", niin ostaa sit PS3:sen ^^

613.3.2008 15:01

Levyt ovat turhia ja saastuttavat ympäristöä! Teranlevyillä tekisi sentäs jotain. Kun bluray levyjä voi kopioida aidosta levystä kirjoitettavalle bluray levylle voi itselle tulla kiinnostusta!

713.3.2008 15:52

Typo: "Tilanne korjautuu Greenspanin mukaan huhtikuuhun mennessä"

Tarkoitat varmaan Greenbergiä?

813.3.2008 15:54
SotaOrava
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nks123:
"Lisäksi Greenberg kertoi Xboxin kärsineen myös helmikuussa toimitusongelmista, minkä vuoksi Microsoft uskoo Sonyn PlayStation 3 -konsolia myytäneen Yhdysvalloissa Xbox 360:tä enemmän jo toisena perättäisenä kuukautena. Tilanne korjautuu Greenspanin mukaan huhtikuuhun mennessä."

Tuskimpa kovin moni menee kauppaan ostaan Xboxia ja ku myyjä sanoo "ei oo", niin ostaa sit PS3:sen ^^
Kyllä niitäkin henkilöitä on yllättävän paljon. Etenkin tälläiset perus perheet jokin pelikonsoli on saatava. Itsekkint iedän paljon ihmisiä joille on ihan sama mikä se konsoli on kunhan sillä voi vaan pelata.

913.3.2008 18:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nks123:
"Lisäksi Greenberg kertoi Xboxin kärsineen myös helmikuussa toimitusongelmista, minkä vuoksi Microsoft uskoo Sonyn PlayStation 3 -konsolia myytäneen Yhdysvalloissa Xbox 360:tä enemmän jo toisena perättäisenä kuukautena. Tilanne korjautuu Greenspanin mukaan huhtikuuhun mennessä."

Tuskimpa kovin moni menee kauppaan ostaan Xboxia ja ku myyjä sanoo "ei oo", niin ostaa sit PS3:sen ^^
No eipä välttämättä, mutta sitten kone jää kokonaan ostamatta -> myyntiluvut on pienemmät.

1013.3.2008 21:34

vinkkinä lukeville viisaille... aikas guru joka tekee (varmasti jossain vaiheessa) kääntäjän blueray to hddvd

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
1 kommentti
Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin (17.7.2018 17:30)
Samsung on esitellyt ensimmäisen kahdeksan gigabitin LPDDR5-muistipiirin. Yhtiön mukaan entistä nopeampi mobiililaitteisiin tarkoitettu muistipiiri soveltuu erityisen hyvin tekoälyteknologian ....

Uutisarkisto