AfterDawn: IT-alan uutiset

HD DVD maksoi Toshiballe miljardi dollaria

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 13.3.2008 14:33 Kommentteja (7)

HD DVD maksoi Toshiballe miljardi dollaria Noin kuukausi sitten kuollut HD DVD maksoi Toshiballe arviolta miljardi dollaria. Kovalla rahalla mainostettu ja kilpailutettu teräväpiirtoformaatti kuopattiin kun elokuvastudioiden tuki siirtyi yhtiö toisensa jälkeen kohti kilpailevaa Blu-ray-formaattia. Nyt japanilainen talouslehti Nikkei Business Daily uutisoi, että formaatti tuli maksamaan jopa sata miljardia jeniä eli miljardi dollaria tai noin 640 miljoonaa euroa.
Japanilaislehden mukaan formaatin alasajosta tulee jo noin 500 miljoonan dollarin eli 320 miljoonan euron lasku. Loput tappiot selittyvät laajoilla mainoskampanjoilla ja huonolla tuotemyynnillä. Pelkästään 30 sekunnin mittainen Super Bowl mainos maksoi Toshiballe lähes kolme miljoonaa dollaria.

Toshiba ei ole kommentoinut lukuja, mutta Toshiban edustajan mukaan yhtiö arvio parhaillaan tappioita.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

113.3.2008 18:23

Semmost se on, mutta kyllä flopaa bluurayki, valtaosa porukasta tietää vain perus dvd :n, jää harrastelijoiden piiriin näät teräväpiirtojutut. Olisivat miettineet paremmin sillon muutama vuosi sitten, ei perus dvd mihkään kuole.

213.3.2008 20:00

Oikeat HD näytöt/tv:t ja blurei toistimet maksavat maltaita ja DVD:n laatu on muutenkin riittävä. HD:n ja tavallisen kuvan laatua ei edes erota ilman suurennuslasia tai 100 tuumaista littu tv:tä. Kuluttaja ei tiedä mitä HD:tä ostaa kun on hd ready, full hd, hdcp, hdmi, ati radeon hd jne., kohta menee itsekin sekaisin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.3.2008 @ 20:02

313.3.2008 20:46

HD formaatit ovat oikeasti hyviä kun telkun koko on iso. Oikeasti ihan kelvoton kuva perus telkussa jo pienessäkin ruudussa jos läheltä katsoo.

Ei silti. Hyvä leffa on hyvä joltain ylipakatulta divX:ltäkin, mutta silti Hd formaatit ovat kiva lisä. Tosiasia on, että jokusen vuoden kuluttua Hd-leffat ja niiden soittimet maksavat käytännössä sen ihan saman mitä DVD soittimetkin maksaisivat. Se ei paljoa siinä levy tehtaalla paina mitä kiekkoja sieltä tulee ulos. Eihän Cd:n ja DVD:n hintaero ole ilman ylimääräisiä maksuja kovinkaan merkittävä.

Hyvä, että kaikki kehittyy. Jokainen sitten hyppää kelkkaan siinä vaiheessa kun siltä tuntuu. Kyllä ne HD-asemat soittavat niitä DVD levyjäkin. Ei ole pakko uusi kokoelmaa.

413.3.2008 21:19

Siis onhan tuo teräväpiirron ja DVD:n ero silmiä hivelevä HD:n hyväksi kunhan ei mitään vanhaa putkitelkkaria tuijota. Kyllä se BlueRay tulee ajan myötä korvaamaan elokuvaformaattina DVD:n, toinen juttu sitten kauanko tähän menee peruskäyttäjällä. Hinnat kuitenkin tulevat putoamaan tulevaisuudessa. Nuo dvd-soittimetkin maksoivat ihan riittävästi ensimmäisinä vuosinaan...

513.3.2008 23:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opalaisen:
Semmost se on, mutta kyllä flopaa bluurayki, valtaosa porukasta tietää vain perus dvd :n, jää harrastelijoiden piiriin näät teräväpiirtojutut. Olisivat miettineet paremmin sillon muutama vuosi sitten, ei perus dvd mihkään kuole.
Mitäköhän mahtoivat ihmiset aikoinaan puhua kun DVD:t tulivat markkinoille? "Ei noita kukaan osta, kasetit on ihan tarpeeksi hyviä!" En tiedä kun olen vielä liian nuori, jotta muistaisin tuon murroskauden ajan puheet tarkasti. Näin on kuitenkin ollut melkeen jokaisen uuden innovaation kohdalla. Aiheuttaa ensin hämmennystä ja epäilyä, kunnes lopulta markkinakoneisto puskee formaatista kunnolla mainstream kamaa. Katsotaan uudestaan parin vuoden päästä.

614.3.2008 1:56

Lainaus:
Näin on kuitenkin ollut melkeen jokaisen uuden innovaation kohdalla. Aiheuttaa ensin hämmennystä ja epäilyä, kunnes lopulta markkinakoneisto puskee formaatista kunnolla mainstream kamaa. Katsotaan uudestaan parin vuoden päästä.
Jos nyt tarkkoja ollaan niin melkein jokaisen formaatin kohdalla on ennenpitkää katoaminen tullut vastaan. Sanotaan nyt esimerkkeinä Minidisc, Zip, parin megan disketit (DSED), CD-I, UMD jne. Se on oikeasti monen sattuman summa, että joku formaatti jää elämään massakäytössä. Eikä Bly-Ray ole vielä todellakaan näyttänyt asemaansa formaattina, joka jäisi elämään massakäytössä.

716.3.2008 23:32

Jotkut höpöttävät että terävä piirto tekniikka jää vain pienen piirin jutuksi mutta näin ei ole

kun käy töissä ja saa sieltä rahaa voi ostaa Full_HDTV_töllön ja esim PS3

kun täällä foorumilla on ville 5v -> matti 50v he elävät eri taloudellisessa tilanteessa joten turhaan ville 5v valittaa että on kallista esim PC:hen saa n:260€ HD-DVD\Blu-Ray compo aseman

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto