AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusin iPhone-ohjelmisto murrettiin jo ennen julkaisuaan

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 12.3.2008 15:44 Kommentteja (5)

Uusin iPhone-ohjelmisto murrettiin jo ennen julkaisuaan Applen iPhone-puhelimen ja iPod touch -soittimen firmwaren murtajana kunnostautunut iPhone Dev Team -ryhmä on jälleen osoittanut tehokkuutensa ja vetänyt pitemmän korren Applelta. Tällä kertaa ryhmän onnistui murtaa iPhonen uusin ohjelmistoversio 2.0 jo kuukausia ennen ohjelmistoversion virallista julkaisua.
IPhone Dev Team onnistui saamaan käsiinsä ohjelmistokehittäjille tarkoitetun iPhone SDK 1.2.0 -kehitysalustan, joka tullaan julkaisemaan kesällä ohjelmistoversiona 2.0. Ryhmän työskentely oli jälleen hämmästyttävän nopeaa, sillä ryhmältä ei kulunut uuden ohjelmistoversioon avaamiseen kuin vajaa vuorokausi siitä, kun ryhmä sai ohjelmiston käsiinsä.

Murrettu ohjelmistoversio mahdollistaa sekä virallisten että epävirallisten lisäohjelmien asentamisen iPhoneen, joten käyttäjälle jää täysin vapaat kädet. Aiemmin julkaistut Installer.app-ohjelmat eivät tosin todennäköisesti toimi uudessa muutoksia kokeneessa ympäristössä ilman pientä rukkailua.

Dev Team ei ole vielä julkaissut murrettua firmwarea tai kertonut käyttämistään menetelmistä, jottei Apple pääsisi paikkaamaan aukkoja ennen ohjelmistoversion virallista julkaisua.

Lisää aiheesta ModMyiFone.comin foorumilla.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

112.3.2008 16:42

HaaHaa!!! Miksi apple ei vain ota simlukitusta pois iphonesta, kun on jo päivän selvää, että hakkerit voittivat.

212.3.2008 18:00

En kyllä ymmärrä applea yhtään. Kun katsoo murrettujen puhelimien määrää niin ei uskoisi että yhtiä on niin rahanahne että yrittää saada tuolla tyylillä voittoa vaan ajattelisi edes vähän mitä kuluttajat haluaa.

312.3.2008 21:17

Hyvä uutinen, ripeää toimintaa jos voisi sanoa..

412.3.2008 21:37

Nooh.. Ei tuo "uutinen" ainakaan vähennä unlockattaviksi tarkoitettujen/ostettujen iPhonejen määrää, joten sopii vain ihmetellä kuinka tuommoinen päivitys on "vuotanut" noin aikaisin hackattavaksi..? Kyllä se applekin rahan päälle ymmärtää ja yhtä lailla myydyt koneet ilman kytkyliittymän aktivointia näkyvät yhtiön kassassa.

Eipä silti, hyvä homma!

513.3.2008 11:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vatez:
HaaHaa!!! Miksi apple ei vain ota simlukitusta pois iphonesta, kun on jo päivän selvää, että hakkerit voittivat.
Ranskastahan lukitsemattoman iPhonen saa ihan virallisia kanavia pitkin, maksaa vain sitten sen tuhat euroa :-) Eli Applehan tekee sen voiton nimenomaan noista kytkyistä, USAssa kun perushinta iPhonelle on vain n. 250 euroa. Ei ehkä tuollakaan hinnalla tee ns. persnettoa, mutta taitaa jäädä nollatulokseksi kuitenkin jos kytkyn onnistuu ohittamaan kytkyyn tarkoitetulla iPhonella (josta siis asiakas maksaa sen alkuosuuden eikä "koko hintaa" kuten Ranskassa myytävissä kytkyttömissä iPhoneissa).

Eli Applen logiikka on ihan selkeä, ihmettelen vain sitä, miksi ylipäätään antavat Yhdysvalloissa myydä noita kytkykauppaan tarkoitettuja malleja ilman, että ostaja pakotetaan samantien pistämään nimi kytkysopimukseen.

Suomeenhan iPhonea ei tule siksi, että suomessa puhelinten kytkykauppa on kiellettyä muilta kuin 3G-puhelimilta (ja iPhonehan on 2G-luuri).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto