AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusin iPhone-ohjelmisto murrettiin jo ennen julkaisuaan

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 12.3.2008 15:44 Kommentteja (5)

Uusin iPhone-ohjelmisto murrettiin jo ennen julkaisuaan Applen iPhone-puhelimen ja iPod touch -soittimen firmwaren murtajana kunnostautunut iPhone Dev Team -ryhmä on jälleen osoittanut tehokkuutensa ja vetänyt pitemmän korren Applelta. Tällä kertaa ryhmän onnistui murtaa iPhonen uusin ohjelmistoversio 2.0 jo kuukausia ennen ohjelmistoversion virallista julkaisua.
IPhone Dev Team onnistui saamaan käsiinsä ohjelmistokehittäjille tarkoitetun iPhone SDK 1.2.0 -kehitysalustan, joka tullaan julkaisemaan kesällä ohjelmistoversiona 2.0. Ryhmän työskentely oli jälleen hämmästyttävän nopeaa, sillä ryhmältä ei kulunut uuden ohjelmistoversioon avaamiseen kuin vajaa vuorokausi siitä, kun ryhmä sai ohjelmiston käsiinsä.

Murrettu ohjelmistoversio mahdollistaa sekä virallisten että epävirallisten lisäohjelmien asentamisen iPhoneen, joten käyttäjälle jää täysin vapaat kädet. Aiemmin julkaistut Installer.app-ohjelmat eivät tosin todennäköisesti toimi uudessa muutoksia kokeneessa ympäristössä ilman pientä rukkailua.

Dev Team ei ole vielä julkaissut murrettua firmwarea tai kertonut käyttämistään menetelmistä, jottei Apple pääsisi paikkaamaan aukkoja ennen ohjelmistoversion virallista julkaisua.

Lisää aiheesta ModMyiFone.comin foorumilla.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

112.3.2008 16:42

HaaHaa!!! Miksi apple ei vain ota simlukitusta pois iphonesta, kun on jo päivän selvää, että hakkerit voittivat.

212.3.2008 18:00

En kyllä ymmärrä applea yhtään. Kun katsoo murrettujen puhelimien määrää niin ei uskoisi että yhtiä on niin rahanahne että yrittää saada tuolla tyylillä voittoa vaan ajattelisi edes vähän mitä kuluttajat haluaa.

312.3.2008 21:17

Hyvä uutinen, ripeää toimintaa jos voisi sanoa..

412.3.2008 21:37

Nooh.. Ei tuo "uutinen" ainakaan vähennä unlockattaviksi tarkoitettujen/ostettujen iPhonejen määrää, joten sopii vain ihmetellä kuinka tuommoinen päivitys on "vuotanut" noin aikaisin hackattavaksi..? Kyllä se applekin rahan päälle ymmärtää ja yhtä lailla myydyt koneet ilman kytkyliittymän aktivointia näkyvät yhtiön kassassa.

Eipä silti, hyvä homma!

513.3.2008 11:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vatez:
HaaHaa!!! Miksi apple ei vain ota simlukitusta pois iphonesta, kun on jo päivän selvää, että hakkerit voittivat.
Ranskastahan lukitsemattoman iPhonen saa ihan virallisia kanavia pitkin, maksaa vain sitten sen tuhat euroa :-) Eli Applehan tekee sen voiton nimenomaan noista kytkyistä, USAssa kun perushinta iPhonelle on vain n. 250 euroa. Ei ehkä tuollakaan hinnalla tee ns. persnettoa, mutta taitaa jäädä nollatulokseksi kuitenkin jos kytkyn onnistuu ohittamaan kytkyyn tarkoitetulla iPhonella (josta siis asiakas maksaa sen alkuosuuden eikä "koko hintaa" kuten Ranskassa myytävissä kytkyttömissä iPhoneissa).

Eli Applen logiikka on ihan selkeä, ihmettelen vain sitä, miksi ylipäätään antavat Yhdysvalloissa myydä noita kytkykauppaan tarkoitettuja malleja ilman, että ostaja pakotetaan samantien pistämään nimi kytkysopimukseen.

Suomeenhan iPhonea ei tule siksi, että suomessa puhelinten kytkykauppa on kiellettyä muilta kuin 3G-puhelimilta (ja iPhonehan on 2G-luuri).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto