AfterDawn: IT-alan uutiset

Panasonicin uudet videokamerat neuvovat käyttäjää

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 10.3.2008 09:42 Kommentteja (5)

Panasonicin uudet videokamerat neuvovat käyttäjää Panasonic kertoo tuovansa markkinoille kaksi uutta Full HD -videokameraa. HDC-SD9-videokameraa mainostetaan maailman pienimmäksi ja keveimmäksi kolmen kennon Full HD -videokameraksi. HDC-HS9-kameraa mainostetaan sen sijaan lähinnä suuremmalla kapasiteetilla, videokamerasta löytyy SD-muistikorttitallennusmahdollisuuden lisäksi 60 gigatavun kiintolevy.
Panasonic mainostaa molemmissa kameroissa käytettyä kolmen kuvakennon tekniikkaa, jossa jokaisella päävärillä on oma kennonsa. Molemmista kameroista löytyy myös optinen Advanced O.I.S -kuvanvakaaja sekä Leica Dicomar -objektiivi.

Kameroiden kerrotaan tallentavan 1080/25p-videota, eli täyden 1920x1080-tarkkuuden videota 25 kuvan sekuntinopeudella. Kuvan pakkaamiseen käytetään AVCHD-pakkausta, jolla tunnin teräväpiirtovideo saadaan mahdutettua neljään gigatavuun.

HDC-SD9-videokameran kehutaan sopivan erityisen hyvin matkaajille ja harrastelijoille, sillä siinä on vähän liikkuvia osia pelkän muistikorttitallennusmahdollisuutensa ansiosta. Kameran kerrotaan tukevan sekä SD- että SDHC-muistikortteja.

HDC-HS9-videokameralla pystyy sen sijaan tallentamaan 60 gigatavun kiintolevylle teräväpiirtovideota huimat 23 tuntia. Mikäli kiintolevy täytyy ennen aikojaan, on tallennustilaa mahdollista kasvattaa muistikorteilla.

Vallankumouksellisena uutena ominaisuutena Panasonic mainostaa Face detection -toimintoa, joka tunnistaa videokuvasta ihmisten kasvot ja osaa säätää valotuksen oikein keräämänsä tiedon perusteella. Kamerat sisältävät myös aloitteleville kuvaajille suunnitellun Intelligent Shooting Guide -oppaan, joka opastaa käyttäjää kuvauksessa vaihe vaiheelta. Esimerkiksi kohteen ollessa liian voimakkaassa vastavalossa kamera ehdottaa korjaustoimia.

Panasonicin uusista kameroista kerrotaan löytyvän myös Pre-Rec-toiminto, joka tallentaa kameran puskurimuistiin jatkuvasti kolmen sekunnin ajan videokuvaa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi jalkapallo-ottelun maalin taltioinnin, vaikka tallennus aloitettaisiin vasta maalin jo synnyttyä.

Mikrofoneja löytyy molemmista kameroista viisi kappaletta ja 5.1-äänimaailman kerrotaankin olevan erittäin todenmukainen.

Markkinoille HDC-SD9- ja HDC-HS9-kameroita on lupa odotella huhtikuussa. Hintaa halvemmalla SD9-mallilla kerrotaan olevan 850 euroa ja kalliimmalla HS9-mallilla 1 100 euroa.


Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

110.3.2008 11:27

Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuotteelta. Tuolla voisi jopa väittää tallentavansa tilanteen niin kuin se tapahtui.

210.3.2008 13:44

Lainaus:
Mikrofoneja löytyy molemmista kameroista viisi kappaletta ja 5.1-äänimaailman kerrotaankin olevan erittäin todenmukainen.
Mieluummin 2 kunnollista.

310.3.2008 15:28

Mielummin hyvä stereo kuin huono surround, mutta kahdella mikillä ei voi tallentaa äänen suuntaa sivusuuntaa tarkemmin. En tosin keksi miten samassa nipussa olevat 5 mikkiä paljon parempaa saa aikaiseksi. Mielenkiintoisia vekottimia :)

410.3.2008 19:45

mielenkiinto heräsi minkämoiset 5.1 äänet tuolla saa

510.3.2008 22:24

Juu, sieltä hopeisen reikälevyluukun alta nousee 5 kpl hämähäkin jalkoja jotka levittäytyvät noin 2metrin säteelle kuvaajan ympärille.
Näin se 5.1 rakennetaan panasonicissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen (9.12.2018 13:23)
Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset ....
Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet (9.12.2018 12:14)
Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa ....
2 kommenttia
EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin (8.12.2018 12:49)
Marraskuun lopulla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat suosittelee kumppanimaitaan välttämään tilaamasta 5G-mobiiliverkkojen tukiasemia Huaweilta. Pelkona on, että Kiina voisi vakoilla ....
4 kommenttia
Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin (8.12.2018 11:57)
Apple on julkaissut uuden version suomalaisen Bedditin kehittämästä unisensorista. Beddit Sleep Monitor 3.5:n lisäksi Apple päivitti laitteen hallintaan käytettävän iOS-sovelluksen, joka on ....
Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin (8.12.2018 11:36)
Suoratoistomusiikissa on käynnistymässä uusi aikakausi Spotifyn uusien avausten ja Applen tuoreen yrityskaupan perusteella. Musiikkipalveluiden tarjoajat yrittävät luoda palvelun ja artistin ....
1 kommentti

Uutisarkisto