AfterDawn: IT-alan uutiset

BBC:n iPlayer-ohjelmasta iPhone-yhteensopiva versio

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.3.2008 21:09

BBC:n iPlayer-ohjelmasta iPhone-yhteensopiva versio BBC on julkaissut omien TV-ohjelmiensa katselun mahdollistavasta iPlayer-ohjelmasta versiot Applen iPhone-matkapuhelimelle ja iPod touch -mediasoittimelle.
Kyseessä on ensimmäinen versio iPlayer-ohjelmasta, joka on tarkoitettu kannettaville medialaitteille ja BBC:lle ohjelmistoja kehittävä Anthony Rose kertoi blogissa, että iPlayerin käyttö onnistuu tulevaisuudessa myös muilla medialaitteilla. Rosen mukaan iPhone ja iPod touch valittiin ensimmäisiksi laitteiksi sen vuoksi, että ne ovat optimoitu streamattavan videosisällön katseluun, jolloin laitteiden vuoksi ei tarvitse tehdä ylimääräisiä kompromisseja.

Adoben Flash-tekniikalla toteutetun iPlayerin tapaan myöskään iPhoneille ja iPod toucheille toteutettu versio ei mahdollista ohjelmien pysyvää tallennusta, vaan kaikki ohjelmat on streamattava suoraan BBC:n verkkosivuilta katselua varten. Tämän vuoksi WLAN-verkko on pakollinen videoiden katselussa, sillä videoiden vaatima 516 kbps tiedonsiirtonopeus ei ole saavutettavissa iPhonen tukemalla EDGE-tiedonsiirtotekniikalla.

Applen laitteille tarkoitettu iPlayer ei hyödynnä P2P-tekniikoita videoiden siirtämisessä, joten Isossa-Britanniassa toimivat internet-operaattorit voivat huokaista helpotuksesta. BBC on myös avannut yhteistyössä langattomia WLAN-verkkoja rakentavan The Cloudin kanssa Isoon-Britanniaan 7 500 WLAN-tukiasemaa, joiden avulla iLaitteiden omistajat voivat katsella BBC:n ohjelmia maksutta.

Vaikka internet-operaattorit ovat valitelleet iPlayerin tuomia taloudellisia ongelmia, on iPlayerin pyörittäminen kallista myös BBC:lle, koska iPlayeriin tulee viikoittain yli 400 tuntia TV-ohjelmia, jotka täytyy muuntaa useisiin eri videoformaatteihin, jotta niitä pystyy esimerkiksi katselemaan kaikilla iPlayerin versioilla. Tätä tarkoitusta varten BBC on hankkinut 50 palvelinta, joista suurimmassa osassa videoiden pakkauksesta huolehtivat Intelin Quad-Core Xeon -suorittimet, joita yhdestä palvelimesta löytyy yleensä kaksi kappaletta.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto