AfterDawn: IT-alan uutiset

Pioneer luopuu plasmoistaan, Samsung ja Sony panostavat LCD:hen

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 4.3.2008 14:13 Kommentteja (7)

Pioneer luopuu plasmoistaan, Samsung ja Sony panostavat LCD:hen Elektroniikkavalmistaja Pioneer on Reutersin saamien tietojen mukaan lakkauttamassa oman plasmatelevisioiden paneelituotantonsa kannattamattomana. Yhtiö ei kuitenkaan ole luopumassa kokonaan plasmatelevisioiden tuotannosta, vaan hankkii tarvitsemansa paneelit jatkossa suuremmalta valmistajalta, Matsushitalta.
Pioneerin päätöksen takana on oman plasmapaneelituotannon kannattamattomuus. Suuremmat kilpailijat, kuten Panasonicin taustayhtiö Matsushita, pystyvät tuottamaan omat paneelinsa paremmin ja halvemmalla. Pioneer on maailman viidenneksi suurin plasmatelevisioiden valmistaja. Mikäli tiedot osoittautuvat oikeiksi, hankkii Pioneer jatkossa kaikki televisiopaneelinsa yhtiön ulkopuolelta. Aiemmin yhtiö on jo ilmoittanut ostavansa jatkossa LCD-paneeleita Sharpilta.

Japanin televisiovalmistajat ovat viime aikoina järjestelleet uudestaan televisiossa käytettyjen paneelien valmistuskuvioita ja valmistus on keskittynyt suurille tehtaille. Suuret paneelivalmistajat, kuten Sharp, Matsushita ja Samsung, ovat panostaneet voimakkaasti etenkin LCD-paneelien tuotantoon ja etsivät ostajia tuotteilleen. Pienemmillä valmistajilla on vaikeuksia tuottaa paneeleita yhtä kannattavasti ja laadukkaina, ja ne ovatkin päätyneet ostamaan paneeleita suurilta valmistajilta.

Reuters kertoi eilen myös toisen televisiopaneelien valmistukseen liittyneen uutisen. Reutersin mukaan Sony ja Samsung investoivat jälleen voimakkaasti plasman kanssa kilpailevia LCD-paneeleita tuottavaan tehtaaseen. Japanilaisyhtiöt sijoittavat yhteensä 1,25 miljardia euroa plasmapaneeleita tuottavaan tehtaaseen, jonka pitäisi aloittaa toiminta vuonna 2010.

Kannattavuusongelmista kärsinyt Pioneer yritti viime vuonna pyristellä plasmojen laskevia hintoja vastaan esittelemällä korkealuokkaiseksi brändätyn Kuro-malliston. Yhtiön mukaan mallisto saikin arvostusta ja oli nousemassa hyviin myyntilukuihin vuonna 2008.

Sijoittajat ja analyytikot ottivat Pioneerin uutiset positiivisesti vastaan. Sijoittajat olisivat toivoneet yhtiöltä nopeampaa luopumista plasmatuotannosta, mutta palkkioksi päätöksestä yhtiön osakkeen kurssi nousi reilulla 11 prosentilla maanantaina.

Plasma- ja LCD-tekniikat ovat kilpailleet taulutelevisioiden markkinaosuuksista. Perinteisesti plasma on ollut suositumpi yli 40-tuuman suuruisten televisioiden kohdalla, mutta viime vuosien kehitys on ajanut plasman ahtaalle myös suurikokoisten televisioiden luokassa. LCD:n alemmat tuotantokustannukset ja kasvaneet paneelikoot ovat lisänneet myös yli 40-tuumaisten LCD-televisioiden suosioita.

AfterDawn Laitevertailu: Parhaiksi arvioidut plasmatelevisiot

LG 42PX5R


Panasonic TH-42PV60


Panasonic TH-42PX70


LG 42PC1D


LG 42PX3RV

Kaikki taulutelevisiot

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

14.3.2008 14:58

Reutersin mukaan Sony ja Samsung investoivat jälleen voimakkaasti plasman kanssa kilpailevia LCD-paneeleita tuottavaan tehtaaseen. Japanilaisyhtiöt sijoittavat yhteensä 1,25 miljardia euroa plasmapaneeleita tuottavaan tehtaaseen, jonka pitäisi aloittaa toiminta vuonna 2010.

Virhe?

24.3.2008 15:07

Parhaat plasmapaneelit joita olen katsonut, tekee Pioneer. Meillä Pioneerin 42".

34.3.2008 16:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TemeTee:
Parhaat plasmapaneelit joita olen katsonut, tekee Pioneer. Meillä Pioneerin 42".

Totta, mutta hintakin on sen mukainen. :)

44.3.2008 17:38

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TemeTee:
Parhaat plasmapaneelit joita olen katsonut, tekee Pioneer. Meillä Pioneerin 42".

Totta, mutta hintakin on sen mukainen. :)
Laatu maksaa ;)

54.3.2008 18:05

Pioneer tekee kestäviä ja laadukkaita tuotteita hyvällä hinta/laaatu suhteella. Vieläkin on käytössä pioneerin polttava cd/radio, jossa näkee levyjen pyörimisliikkeen. Ostettu 7 vuotta sitten ja hyvin sujuu levyjen poltto radiosta,ulkosesta lähteestä ja toiselta cd levyltä.

64.3.2008 20:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eekkeh:
Reutersin mukaan Sony ja Samsung investoivat jälleen voimakkaasti plasman kanssa kilpailevia LCD-paneeleita tuottavaan tehtaaseen. Japanilaisyhtiöt sijoittavat yhteensä 1,25 miljardia euroa plasmapaneeleita tuottavaan tehtaaseen, jonka pitäisi aloittaa toiminta vuonna 2010.

Virhe?

On siinä virhe. Lähteen mukaan ainakin tässä pitäisi selvästikin lukea, että tietysti LCD-pnaeeleja tuottavaan tehtaaseen Sony ja Samsung rahansa sijoittivat. Ihan niin kuin siinä ensiksi lukeekin..

73.6.2011 7:46
UXpPdpDlJem
Vahvistamaton

Now I know who the barniy one is, IÂ’ll keep looking for your posts.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
2 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto