AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn PlayStation-pelipuhelin ei pelota Nokiaa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 3.3.2008 14:08 Kommentteja (8)

Sonyn PlayStation-pelipuhelin ei pelota Nokiaa Nokia ei ole huolissaan siitä, miten Sony Ericssonin huhuttu PlayStation-pelipuhelin mahdollisesti vaikuttaisi yhtiön omaan N-Gage-konseptiin. Nokian N-Gage-pomo Jaakko Kaidesoja totesi viime torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, ettei pelkää Sony Ericssonia tai sen enemmän kuin ketään muutakaan tahoa.
Sen sijaan Kaidesoja mietti, miten kilpaileva puhelinvalmistaja mahdollisesti toteuttaisi konseptinsa. "Todellinen kysymys on, miten he aikovat sen [pelipuhelimen] toteuttaa? Onnistuvatko he luomaan yhteyden PSP-pelien ja puhelimen välille? Voivatko he toteuttaa moninpeli- ja onlinejutut? Olemme tehneet tätä jo pari vuotta, eikä se ole ollut helppoa", Kaidesoja puntaroi.

Kaikessa reiluudessa täytyy toki todeta, että vaikkei Sonylla ole kunnollista kokemusta pelien yhdistämisestä matkapuhelimiin, on yhtiöllä runsaasti kokemusta pelilaitteiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Näin ollen Sonylle ja Sony Ericssonille pelipuhelimen suunnittelu on projekti, jossa yhdistetään kaksi entuudestaan tuttua toimialaa, mikä helpottaa tilannetta jonkin verran. Nokia taas on puhelimiin erikoistunut yhtiö, jolle pelilaitteiden suunnittelu on uusi aluevaltaus.

N-Gagen betaversion, ainoastaan N81:lle tarkoitetun First Accesin murtuminen ei ollut Nokialle suuri yllätys. "Tiesimme, että alusta tullaan murtamaan. Sisx-tiedoston murtaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, joten tietysti osasimme odottaa sitä", Kaidesoja toteaa. "Ja tietysti on hyvä saada palautetta First Access -sovelluksesta myös muiden alustojen käyttäjiltä."

Kaidesoja kertoi lehdistötilaisuudessa myös N-Gagen julkaisu- ja jatkosuunnitelmista. N-Gage aiotaan esitellä virallisesti lähiviikkoina, jolloin pelejä pitäisi olla valmiina noin 6-8 kappaletta. Mikäli kaikki suunnitellut pelit eivät ehdi valmiiksi julkaisuhetkeen, esitellään ne vasta viikon tai pari myöhemmin.

Ensimmäisenä N-Gagen saavat puhelimiinsa N82:n ja N95:n omistajat. N73:n omistajat joutuvat kuitenkin odottamaan, sillä puhelimen rajoittuneempi muistikapasiteetti aiheuttaa Nokian suunnittelijoille hieman lisätyötä.

Tähän mennessä esitellyt pelit eivät Kaidesojan mukaan hyödynnä lähellekään kaikkia N-Gagen mahdollisuuksia. Tilanne paranee kuitenkin pikku hiljaa, kun alusta tulee pelin suunnittelijoille tutummaksi, hän lupaa. "Uusien alustojen ominaisuuksia ei koskaan pääse heti alussa hyödyntämään täysin . EA:n tuotokset ja Block Break Deluxe eivät ota täyttä hyötyä irti kehitysalustasta ja sen tarjoamista kyvyistä. Mutta kehitämme alustaa koko ajan, ja toisella neljänneksellä tullaan näkemään innovatiivisempaa tavaraa", Kaidesoja lupaa.

N-Gage tulee jatkossa tukemaan myös kosketusnäyttöä, jonka Nokia aikoo tuoda useisiin tuleviin puhelimiinsa. Räätälöidyn N-Gage-pelipuhelimen julkaisua Nokialla ei olla vielä pohdittu. "Meillä ei ole suunnitelmia julkaista [pelipuhelinta], muttei myöskään suunnitelmia olla julkaisematta", Kaidesoja sanaili.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

13.3.2008 14:30

Mielenkiinnolla odotan minkälaisen laitteen sony pukkaa markkinoille, mutta olen edelleen sitä mieltä että pidetään puhelimet ja pelilaitteet ihan erikseen.

Pientä kiroitusvirhettä tuossa uutisessa.

Lainaus:
Tilanne kuitenkin pikku hiljaa, kun alusta tulee pelin suunnittelijoille tutummaksi, hän lupaa.

23.3.2008 14:40

Ei niistä pikkunäytöistä kauan jaksa tihrustaa.

33.3.2008 15:00
jaskpaska
Inactive

Innolla ootan itekki!!

43.3.2008 16:16

Odotetaas että sieltä julkastaan ff7 tolle sonyn phöönille.

Ainii, Nakki viuhahti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 16:35

53.3.2008 16:51

Käyköhän tuolle kuten-gagelle aikoinan, floppi. Tosin psp:n ja puhelimen naittaminen tosiaan voisi onnistuakkin. Nokiallahan ei ollut oikein kokemusta pelipuolesta ja sen laitteista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 18:23

63.3.2008 18:10

No jos toi erkin ja sonyn härveli ei maksaisi liikaa, niin vois harkita sen ostoa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.3.2008 @ 11:39

73.3.2008 19:01

Sonylta tulee vaan kelpo peli vehkeitä. Nokialta ei sitten millään. Ei se väkisin onnistu nääs. ÄHÄHÄHÄHÄ kutti ;)

84.3.2008 15:34

Lainaus:
N-Gagen betaversion, ainoastaan N81:lle tarkoitetun First Accesin murtuminen ei ollut Nokialle suuri yllätys. "Tiesimme, että alusta tullaan murtamaan. Sisx-tiedoston murtaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, joten tietysti osasimme odottaa sitä", Kaidesoja toteaa. "Ja tietysti on hyvä saada palautetta First Access -sovelluksesta myös muiden alustojen käyttäjiltä."
Jos kyseessä olsi ollut applen alustojen murtamisia, niin olisi apple älähtänyt vähän vihaisemmin. Melkoisen leppoisa suhtautuminen alustan murtamiseen Nokialla juuri Appleen verrattuna.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus (23.9.2018 12:19)
Apple on PR-kuvaltaan varsin liberaali yhtiö, mutta yhtiön sisäinen ohjenuora on kuitenkin melko konservatiivinen ja varovainen. Teknologiajätti esimerkiksi kieltäytyy levittämästä App Storessa ....
Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....

Uutisarkisto