AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn PlayStation-pelipuhelin ei pelota Nokiaa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 3.3.2008 14:08 Kommentteja (8)

Sonyn PlayStation-pelipuhelin ei pelota Nokiaa Nokia ei ole huolissaan siitä, miten Sony Ericssonin huhuttu PlayStation-pelipuhelin mahdollisesti vaikuttaisi yhtiön omaan N-Gage-konseptiin. Nokian N-Gage-pomo Jaakko Kaidesoja totesi viime torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, ettei pelkää Sony Ericssonia tai sen enemmän kuin ketään muutakaan tahoa.
Sen sijaan Kaidesoja mietti, miten kilpaileva puhelinvalmistaja mahdollisesti toteuttaisi konseptinsa. "Todellinen kysymys on, miten he aikovat sen [pelipuhelimen] toteuttaa? Onnistuvatko he luomaan yhteyden PSP-pelien ja puhelimen välille? Voivatko he toteuttaa moninpeli- ja onlinejutut? Olemme tehneet tätä jo pari vuotta, eikä se ole ollut helppoa", Kaidesoja puntaroi.

Kaikessa reiluudessa täytyy toki todeta, että vaikkei Sonylla ole kunnollista kokemusta pelien yhdistämisestä matkapuhelimiin, on yhtiöllä runsaasti kokemusta pelilaitteiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Näin ollen Sonylle ja Sony Ericssonille pelipuhelimen suunnittelu on projekti, jossa yhdistetään kaksi entuudestaan tuttua toimialaa, mikä helpottaa tilannetta jonkin verran. Nokia taas on puhelimiin erikoistunut yhtiö, jolle pelilaitteiden suunnittelu on uusi aluevaltaus.

N-Gagen betaversion, ainoastaan N81:lle tarkoitetun First Accesin murtuminen ei ollut Nokialle suuri yllätys. "Tiesimme, että alusta tullaan murtamaan. Sisx-tiedoston murtaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, joten tietysti osasimme odottaa sitä", Kaidesoja toteaa. "Ja tietysti on hyvä saada palautetta First Access -sovelluksesta myös muiden alustojen käyttäjiltä."

Kaidesoja kertoi lehdistötilaisuudessa myös N-Gagen julkaisu- ja jatkosuunnitelmista. N-Gage aiotaan esitellä virallisesti lähiviikkoina, jolloin pelejä pitäisi olla valmiina noin 6-8 kappaletta. Mikäli kaikki suunnitellut pelit eivät ehdi valmiiksi julkaisuhetkeen, esitellään ne vasta viikon tai pari myöhemmin.

Ensimmäisenä N-Gagen saavat puhelimiinsa N82:n ja N95:n omistajat. N73:n omistajat joutuvat kuitenkin odottamaan, sillä puhelimen rajoittuneempi muistikapasiteetti aiheuttaa Nokian suunnittelijoille hieman lisätyötä.

Tähän mennessä esitellyt pelit eivät Kaidesojan mukaan hyödynnä lähellekään kaikkia N-Gagen mahdollisuuksia. Tilanne paranee kuitenkin pikku hiljaa, kun alusta tulee pelin suunnittelijoille tutummaksi, hän lupaa. "Uusien alustojen ominaisuuksia ei koskaan pääse heti alussa hyödyntämään täysin . EA:n tuotokset ja Block Break Deluxe eivät ota täyttä hyötyä irti kehitysalustasta ja sen tarjoamista kyvyistä. Mutta kehitämme alustaa koko ajan, ja toisella neljänneksellä tullaan näkemään innovatiivisempaa tavaraa", Kaidesoja lupaa.

N-Gage tulee jatkossa tukemaan myös kosketusnäyttöä, jonka Nokia aikoo tuoda useisiin tuleviin puhelimiinsa. Räätälöidyn N-Gage-pelipuhelimen julkaisua Nokialla ei olla vielä pohdittu. "Meillä ei ole suunnitelmia julkaista [pelipuhelinta], muttei myöskään suunnitelmia olla julkaisematta", Kaidesoja sanaili.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

13.3.2008 14:30

Mielenkiinnolla odotan minkälaisen laitteen sony pukkaa markkinoille, mutta olen edelleen sitä mieltä että pidetään puhelimet ja pelilaitteet ihan erikseen.

Pientä kiroitusvirhettä tuossa uutisessa.

Lainaus:
Tilanne kuitenkin pikku hiljaa, kun alusta tulee pelin suunnittelijoille tutummaksi, hän lupaa.

23.3.2008 14:40

Ei niistä pikkunäytöistä kauan jaksa tihrustaa.

33.3.2008 15:00
jaskpaska
Inactive

Innolla ootan itekki!!

43.3.2008 16:16

Odotetaas että sieltä julkastaan ff7 tolle sonyn phöönille.

Ainii, Nakki viuhahti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 16:35

53.3.2008 16:51

Käyköhän tuolle kuten-gagelle aikoinan, floppi. Tosin psp:n ja puhelimen naittaminen tosiaan voisi onnistuakkin. Nokiallahan ei ollut oikein kokemusta pelipuolesta ja sen laitteista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 18:23

63.3.2008 18:10

No jos toi erkin ja sonyn härveli ei maksaisi liikaa, niin vois harkita sen ostoa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.3.2008 @ 11:39

73.3.2008 19:01

Sonylta tulee vaan kelpo peli vehkeitä. Nokialta ei sitten millään. Ei se väkisin onnistu nääs. ÄHÄHÄHÄHÄ kutti ;)

84.3.2008 15:34

Lainaus:
N-Gagen betaversion, ainoastaan N81:lle tarkoitetun First Accesin murtuminen ei ollut Nokialle suuri yllätys. "Tiesimme, että alusta tullaan murtamaan. Sisx-tiedoston murtaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, joten tietysti osasimme odottaa sitä", Kaidesoja toteaa. "Ja tietysti on hyvä saada palautetta First Access -sovelluksesta myös muiden alustojen käyttäjiltä."
Jos kyseessä olsi ollut applen alustojen murtamisia, niin olisi apple älähtänyt vähän vihaisemmin. Melkoisen leppoisa suhtautuminen alustan murtamiseen Nokialla juuri Appleen verrattuna.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
2 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto