AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn PlayStation-pelipuhelin ei pelota Nokiaa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 3.3.2008 14:08 Kommentteja (8)

Sonyn PlayStation-pelipuhelin ei pelota Nokiaa Nokia ei ole huolissaan siitä, miten Sony Ericssonin huhuttu PlayStation-pelipuhelin mahdollisesti vaikuttaisi yhtiön omaan N-Gage-konseptiin. Nokian N-Gage-pomo Jaakko Kaidesoja totesi viime torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, ettei pelkää Sony Ericssonia tai sen enemmän kuin ketään muutakaan tahoa.
Sen sijaan Kaidesoja mietti, miten kilpaileva puhelinvalmistaja mahdollisesti toteuttaisi konseptinsa. "Todellinen kysymys on, miten he aikovat sen [pelipuhelimen] toteuttaa? Onnistuvatko he luomaan yhteyden PSP-pelien ja puhelimen välille? Voivatko he toteuttaa moninpeli- ja onlinejutut? Olemme tehneet tätä jo pari vuotta, eikä se ole ollut helppoa", Kaidesoja puntaroi.

Kaikessa reiluudessa täytyy toki todeta, että vaikkei Sonylla ole kunnollista kokemusta pelien yhdistämisestä matkapuhelimiin, on yhtiöllä runsaasti kokemusta pelilaitteiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Näin ollen Sonylle ja Sony Ericssonille pelipuhelimen suunnittelu on projekti, jossa yhdistetään kaksi entuudestaan tuttua toimialaa, mikä helpottaa tilannetta jonkin verran. Nokia taas on puhelimiin erikoistunut yhtiö, jolle pelilaitteiden suunnittelu on uusi aluevaltaus.

N-Gagen betaversion, ainoastaan N81:lle tarkoitetun First Accesin murtuminen ei ollut Nokialle suuri yllätys. "Tiesimme, että alusta tullaan murtamaan. Sisx-tiedoston murtaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, joten tietysti osasimme odottaa sitä", Kaidesoja toteaa. "Ja tietysti on hyvä saada palautetta First Access -sovelluksesta myös muiden alustojen käyttäjiltä."

Kaidesoja kertoi lehdistötilaisuudessa myös N-Gagen julkaisu- ja jatkosuunnitelmista. N-Gage aiotaan esitellä virallisesti lähiviikkoina, jolloin pelejä pitäisi olla valmiina noin 6-8 kappaletta. Mikäli kaikki suunnitellut pelit eivät ehdi valmiiksi julkaisuhetkeen, esitellään ne vasta viikon tai pari myöhemmin.

Ensimmäisenä N-Gagen saavat puhelimiinsa N82:n ja N95:n omistajat. N73:n omistajat joutuvat kuitenkin odottamaan, sillä puhelimen rajoittuneempi muistikapasiteetti aiheuttaa Nokian suunnittelijoille hieman lisätyötä.

Tähän mennessä esitellyt pelit eivät Kaidesojan mukaan hyödynnä lähellekään kaikkia N-Gagen mahdollisuuksia. Tilanne paranee kuitenkin pikku hiljaa, kun alusta tulee pelin suunnittelijoille tutummaksi, hän lupaa. "Uusien alustojen ominaisuuksia ei koskaan pääse heti alussa hyödyntämään täysin . EA:n tuotokset ja Block Break Deluxe eivät ota täyttä hyötyä irti kehitysalustasta ja sen tarjoamista kyvyistä. Mutta kehitämme alustaa koko ajan, ja toisella neljänneksellä tullaan näkemään innovatiivisempaa tavaraa", Kaidesoja lupaa.

N-Gage tulee jatkossa tukemaan myös kosketusnäyttöä, jonka Nokia aikoo tuoda useisiin tuleviin puhelimiinsa. Räätälöidyn N-Gage-pelipuhelimen julkaisua Nokialla ei olla vielä pohdittu. "Meillä ei ole suunnitelmia julkaista [pelipuhelinta], muttei myöskään suunnitelmia olla julkaisematta", Kaidesoja sanaili.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

13.3.2008 14:30

Mielenkiinnolla odotan minkälaisen laitteen sony pukkaa markkinoille, mutta olen edelleen sitä mieltä että pidetään puhelimet ja pelilaitteet ihan erikseen.

Pientä kiroitusvirhettä tuossa uutisessa.

Lainaus:
Tilanne kuitenkin pikku hiljaa, kun alusta tulee pelin suunnittelijoille tutummaksi, hän lupaa.

23.3.2008 14:40

Ei niistä pikkunäytöistä kauan jaksa tihrustaa.

33.3.2008 15:00
jaskpaska
Inactive

Innolla ootan itekki!!

43.3.2008 16:16

Odotetaas että sieltä julkastaan ff7 tolle sonyn phöönille.

Ainii, Nakki viuhahti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 16:35

53.3.2008 16:51

Käyköhän tuolle kuten-gagelle aikoinan, floppi. Tosin psp:n ja puhelimen naittaminen tosiaan voisi onnistuakkin. Nokiallahan ei ollut oikein kokemusta pelipuolesta ja sen laitteista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 18:23

63.3.2008 18:10

No jos toi erkin ja sonyn härveli ei maksaisi liikaa, niin vois harkita sen ostoa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.3.2008 @ 11:39

73.3.2008 19:01

Sonylta tulee vaan kelpo peli vehkeitä. Nokialta ei sitten millään. Ei se väkisin onnistu nääs. ÄHÄHÄHÄHÄ kutti ;)

84.3.2008 15:34

Lainaus:
N-Gagen betaversion, ainoastaan N81:lle tarkoitetun First Accesin murtuminen ei ollut Nokialle suuri yllätys. "Tiesimme, että alusta tullaan murtamaan. Sisx-tiedoston murtaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, joten tietysti osasimme odottaa sitä", Kaidesoja toteaa. "Ja tietysti on hyvä saada palautetta First Access -sovelluksesta myös muiden alustojen käyttäjiltä."
Jos kyseessä olsi ollut applen alustojen murtamisia, niin olisi apple älähtänyt vähän vihaisemmin. Melkoisen leppoisa suhtautuminen alustan murtamiseen Nokialla juuri Appleen verrattuna.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto