AfterDawn: IT-alan uutiset

Nine Inch Nailsilta jälleen ilmaista musiikkia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.3.2008 12:06 Kommentteja (5)

Nine Inch Nailsilta jälleen ilmaista musiikkia Trent Reznorin luoman Nine Inch Nails -yhtyeen musiikkia on aiemmin jaettu ilmaiseksi mm. Pirate Bayn kautta, joten yhtyeen uuden Ghosts-albumin osittainen ilmaisjakelu yhtyeen kotisivujen ja BitTorrent-trakkerien kautta ei ollut suuri yllätys.
Ghosts-albumi koostuu neljästä osasta, joista ensimmäinen on kaikkien ladattavissa ilmaiseksi ei-kaupallista käyttöä varten ja Creative Commons -lisenssin myötä ensimmäistä osaa voi jakaa laillisesti esim. P2P-verkkojen välityksellä. Ilmaiseksi ladattavan osan kappaleet on tallennettu MP3-tiedostoiksi (320 kbps) ja kappaleiden lisäksi paketissa tulee mukana albumista kertova 40-sivuinen PDF-tiedosto sekä taustakuvia että muuta grafiikkaa.

Koko Ghosts-albumin voi ostaa yhtyeen kotisivujen kautta, josta kappaleet voi ladata itselleen viiden dollarin maksua vastaan MP3-, FLAC- ja Apple Lossless -formaateissa. Albumin kappaleita voi ostaa itselleen myös MP3-tiedostoina Amazonin musiikkikaupasta. Häviöttömät FLAC- ja Apple Lossless -formaatit kiinnostanevat myös innokkaimpia kultakorvia, mutta jos digitaaliset lataukset eivät kiinnosta, voi Ghosts-albumista ostaa itselleen myös fyysisen kopion.

10 dollarin hinnalla kuluttaja saa albumin itselleen tupla-CD:llä ja mukana on myös 16-sivuinen vihkonen. 75 dollarin hinnalla itselleen voi hankkia Deluxe-paketin, joka sisältää tupla-CD:n lisäksi sekä Blu-ray-version albumista että DVD-Data-levyllä toimitettavat moniraitaversiot kappaleista, joiden avulla innokkaimmat yhtyeen fanit voivat työstää kappaleista omia versioitaan. Tämän lisäksi mukana tulee levyn teemoihin liittyvä 48-sivuinen valokuvakirja.

Kalleimmasta painoksesta (Ultra-Deluxe Limited Edition) joutuu puolestaan maksamaan 300 dollaria ja Deluxe-paketin lisäksi se sisältää albumin neljänä LP-levynä sekä kaksi suurta taidejulistetta. Fyysisten kopioiden osto mahdollistaa kuluttajalle myös digitaaliset lataukset ilman lisäkuluja, joten kuluttajien ei tarvitse odottaa levyjen toimitusta musiikin kuuntelemista varten.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

13.3.2008 15:59

Ostan ainakin tuon 2cd:n paketin, ellen ihan tuota deluxea. Ennenkin Trentin tuotantoa ostettu, oli sitä sitten ollut saatavilla ilmaiseksi, tai ei.

23.3.2008 18:17

Tästä olen aina kirjoittanut näissä keskusteluissa.

Eli Artistit osaavat halutessaan itsekkin laittaa materiaalia nettiin ilmaiseen jakoon. Ei siihen mitään ware sceneä tarvita! Eikä "hyvän tekijä kulttuurinlevittäjä warettajia".

33.3.2008 18:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
Tästä olen aina kirjoittanut näissä keskusteluissa.

Eli Artistit osaavat halutessaan itsekkin laittaa materiaalia nettiin ilmaiseen jakoon. Ei siihen mitään ware sceneä tarvita! Eikä "hyvän tekijä kulttuurinlevittäjä warettajia".
Pikkuhijlaa näköjään alkavat ymmärtää.Ja toivottavasti leviää mahdollisimman monen artistin markkinointimenetelmiin. Tuokin: Deluxe-packit viedään varmasti käsistä, vaikka hinta olisi kaksi kertaa noin kova, ja pelkästään niillä artistit tienaavat varttiavaille miljoonan! Huhhuh, montakohan tavallista (levy-yhtiön levittämää) levyä tuohon tarvittaisiin?

Ja en tietenkään sano, että levy-yhtiöt kuihtuisivat, koska tällä hetkellä niillä on vielä selkeästi isoin markkinavoima.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 18:46

43.3.2008 20:27
RIVER2
Inactive

Tämä on musiikkiteollisuuden tulevaisuus, kun monopoleja ja kartelleja ei tarvita enää sitä pyörittämään. Lähtipä tännekkin tuo deluxe paketti. Saapa nähä milloin tulee postista alas. Mutta kyllä valtavan määrän rahaa tienaavat tuolla että huh huh! Paljonkohan olisivat tienanneet Sonyn taikka Warnerin kanssa? kenties pari donaa? ;)

53.3.2008 22:05

Tässä on kyllä hinnat kohdillaan.. nyt on viimeistään pakko pistää hösseliksi ja hankkia se luottokortti, niin pääsen lataamaan flacit 5$:n hintaan. Halvemmalla ei saa musaa edes anttilan alelaarista, jossa on vaan jotain varaston lattioilta löytyneitä pölyttyneitä, tallottuja ja paskasia hilipatihippalevyjä...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto