AfterDawn: IT-alan uutiset

Nine Inch Nailsilta jälleen ilmaista musiikkia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.3.2008 12:06 Kommentteja (5)

Nine Inch Nailsilta jälleen ilmaista musiikkia Trent Reznorin luoman Nine Inch Nails -yhtyeen musiikkia on aiemmin jaettu ilmaiseksi mm. Pirate Bayn kautta, joten yhtyeen uuden Ghosts-albumin osittainen ilmaisjakelu yhtyeen kotisivujen ja BitTorrent-trakkerien kautta ei ollut suuri yllätys.
Ghosts-albumi koostuu neljästä osasta, joista ensimmäinen on kaikkien ladattavissa ilmaiseksi ei-kaupallista käyttöä varten ja Creative Commons -lisenssin myötä ensimmäistä osaa voi jakaa laillisesti esim. P2P-verkkojen välityksellä. Ilmaiseksi ladattavan osan kappaleet on tallennettu MP3-tiedostoiksi (320 kbps) ja kappaleiden lisäksi paketissa tulee mukana albumista kertova 40-sivuinen PDF-tiedosto sekä taustakuvia että muuta grafiikkaa.

Koko Ghosts-albumin voi ostaa yhtyeen kotisivujen kautta, josta kappaleet voi ladata itselleen viiden dollarin maksua vastaan MP3-, FLAC- ja Apple Lossless -formaateissa. Albumin kappaleita voi ostaa itselleen myös MP3-tiedostoina Amazonin musiikkikaupasta. Häviöttömät FLAC- ja Apple Lossless -formaatit kiinnostanevat myös innokkaimpia kultakorvia, mutta jos digitaaliset lataukset eivät kiinnosta, voi Ghosts-albumista ostaa itselleen myös fyysisen kopion.

10 dollarin hinnalla kuluttaja saa albumin itselleen tupla-CD:llä ja mukana on myös 16-sivuinen vihkonen. 75 dollarin hinnalla itselleen voi hankkia Deluxe-paketin, joka sisältää tupla-CD:n lisäksi sekä Blu-ray-version albumista että DVD-Data-levyllä toimitettavat moniraitaversiot kappaleista, joiden avulla innokkaimmat yhtyeen fanit voivat työstää kappaleista omia versioitaan. Tämän lisäksi mukana tulee levyn teemoihin liittyvä 48-sivuinen valokuvakirja.

Kalleimmasta painoksesta (Ultra-Deluxe Limited Edition) joutuu puolestaan maksamaan 300 dollaria ja Deluxe-paketin lisäksi se sisältää albumin neljänä LP-levynä sekä kaksi suurta taidejulistetta. Fyysisten kopioiden osto mahdollistaa kuluttajalle myös digitaaliset lataukset ilman lisäkuluja, joten kuluttajien ei tarvitse odottaa levyjen toimitusta musiikin kuuntelemista varten.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

13.3.2008 15:59

Ostan ainakin tuon 2cd:n paketin, ellen ihan tuota deluxea. Ennenkin Trentin tuotantoa ostettu, oli sitä sitten ollut saatavilla ilmaiseksi, tai ei.

23.3.2008 18:17

Tästä olen aina kirjoittanut näissä keskusteluissa.

Eli Artistit osaavat halutessaan itsekkin laittaa materiaalia nettiin ilmaiseen jakoon. Ei siihen mitään ware sceneä tarvita! Eikä "hyvän tekijä kulttuurinlevittäjä warettajia".

33.3.2008 18:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
Tästä olen aina kirjoittanut näissä keskusteluissa.

Eli Artistit osaavat halutessaan itsekkin laittaa materiaalia nettiin ilmaiseen jakoon. Ei siihen mitään ware sceneä tarvita! Eikä "hyvän tekijä kulttuurinlevittäjä warettajia".
Pikkuhijlaa näköjään alkavat ymmärtää.Ja toivottavasti leviää mahdollisimman monen artistin markkinointimenetelmiin. Tuokin: Deluxe-packit viedään varmasti käsistä, vaikka hinta olisi kaksi kertaa noin kova, ja pelkästään niillä artistit tienaavat varttiavaille miljoonan! Huhhuh, montakohan tavallista (levy-yhtiön levittämää) levyä tuohon tarvittaisiin?

Ja en tietenkään sano, että levy-yhtiöt kuihtuisivat, koska tällä hetkellä niillä on vielä selkeästi isoin markkinavoima.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 18:46

43.3.2008 20:27
RIVER2
Inactive

Tämä on musiikkiteollisuuden tulevaisuus, kun monopoleja ja kartelleja ei tarvita enää sitä pyörittämään. Lähtipä tännekkin tuo deluxe paketti. Saapa nähä milloin tulee postista alas. Mutta kyllä valtavan määrän rahaa tienaavat tuolla että huh huh! Paljonkohan olisivat tienanneet Sonyn taikka Warnerin kanssa? kenties pari donaa? ;)

53.3.2008 22:05

Tässä on kyllä hinnat kohdillaan.. nyt on viimeistään pakko pistää hösseliksi ja hankkia se luottokortti, niin pääsen lataamaan flacit 5$:n hintaan. Halvemmalla ei saa musaa edes anttilan alelaarista, jossa on vaan jotain varaston lattioilta löytyneitä pölyttyneitä, tallottuja ja paskasia hilipatihippalevyjä...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....
Google Play tuo suoratoistopelit Androidille Google Play tuo suoratoistopelit Androidille (20.3.2018 18:00)
Suoratoistettavista sovelluksista on ollut puhetta jo useita vuosia, mutta nyt ne näyttäisivät olevan tulossa ryminällä Androidille. Google on nimittäin esitellyt uuden Play Instant -ominaisuuden, ....

Uutisarkisto