AfterDawn: IT-alan uutiset

MediaDefenderin emoyhtiö ajautumassa konkurssiin?

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 28.2.2008 19:57 Kommentteja (13)

MediaDefenderin emoyhtiö ajautumassa konkurssiin? Viime vuonna hakkerien nöyryyttämäksi joutuneen internetpiratismia vastaan taistelevan MediaDefenderin tulevaisuus ei tällä hetkellä näytä ruusuiselta, TorrentFreak kertoo. MediaDefenderin emoyhtiö ARTISTdirect vaikuttaa olevan konkurssikypsä, ja yhtiö on kutsunut konsulttiyhtiön selvittämään, mitä eri vaihtoehtoja on jäljellä.
ARTISTdirect osti vuonna 2005 MediaDefenderin sen perustajilta Randy Saafilta ja Octavio Herreralta. Kauppa otettiin positiivisesti vastaan, ja sen seurauksena emoyhtiön osakkeen arvo nousi puolesta dollarista kolmeen dollariin, Vähän aikaa näyttikin, että MediaDefenderin ansiosta ARTISTdirectillä on ruusuinen tulevaisuus edessään.

Syyskuussa 2007 kaikki kuitenkin muuttui. Tuolloin hakkeri onnistui saamaan haltuunsa yli 700 megatavun edestä yrityksen sisäisiä sähköposteja, joissa oli paljon tietoa yrityksen toimitavoista ja strategioista vertaisverkkopiratismin pysäyttämiseksi. Tiedot levisivät pian eri P2P-verkkojen kautta hyvin laajalle.

MediaDefenderin asiakkaat eivät ottaneet uutisia tietomurrosta kevyesti, ja yhtiön luotettavuus joutui heikkoon valoon. Yhtiö joutuikin maksamaan asiakkailleen korvauksia 600 000 dollarin edestä, sillä vuotoa seuranneiden kolmen kuukauden aikana yhtiö ei saanut mitään aikaan.

Marraskuussa 2007 alkoi valjeta, että vuodon aiheuttama taloudellinen vahinko oli jopa odotettua suurempi. Yhtiö oli menettänyt peräti 825 000 dollaria, eikä muutosta parempaan suuntaan ollut näkyvissä. Myös osakkeen kurssi romahti: ennen sähköpostivuotoa kurssi oli ollut 2,25 dollaria, joulukuussa osakkeen arvo oli enää 0,63 dollaria. Tällä hetkellä kurssi rämpii 0,51 dollarissa ja yrityksen velat ovat paisuneet jo yli 30 miljoonaan.

TorrentFreakin tietojen mukaan emoyhtiö ARTISTdirect on päättänyt nyt turvautua ulkopuolisen konsulttiyhtiön apuun. Konsultin on määrä selvittää, millaisia toimintamahdollisuuksia pahasti velkaantuneella yhtiöllä on -- todennäköisesti edessä on myynti, uudelleenjärjestely tai yhdistyminen toiseen yritykseen.

Selvyys ARTISTdirectin ja MediaDefenderin kohtaloon saataneen ensi kuun loppuun mennessä. Viimeistään tuolloin yhtiön on jätettävä viime vuoden tilinpäätöksensä, josta selviää yrityksen todellinen tilanne.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

128.2.2008 20:17

Loistavaa, ei nimittäin ollut mitenkään rehellistä tuo yrityksen toiminta.

228.2.2008 20:32

Ei ollu kyllä tuo sähköposti systeemikään.

328.2.2008 20:35
RIVER2
Inactive

Hienoa. Vähän niinkuin sahasi poikki oksaa, jossa istui.

428.2.2008 20:49
KaspO
Inactive

Onneksi olkoon MediaDefender.

528.2.2008 20:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kaawpeli:
Ei ollu kyllä tuo sähköposti systeemikään.
Sehän oli vain hyvä, kun siitä paljastui varmaksi heidän toiminta. Miten se sanonta menikään? No kuitenkin. ;)

628.2.2008 21:04

Ihan oikein kun härskit keinot MD:lläkin oli.

728.2.2008 22:26

Tähän voisi kai sanoa, että se joka tulella leikkii, niin polttaa ennen pitkää näppinsä ja se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Härskiä ja kusista puuhaa suuntaan ja toiseen, tällä kertaa joku taitaa oikeasti joutua maksamaan, osakkeen omistajat meinaan.

828.2.2008 22:41

no mutta, voi harmi.

928.2.2008 23:19

Aika hyvin saa taas kerran uutisesta selville sen kirjoittajan oman mielipiteen. Uutiset voisi melkein laittaa "Afterdawn blogi" nimen alle.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.2.2008 @ 02:15

1029.2.2008 7:54

No voi yyhyy, oliko mielipidettä.

http://www.stt.fi/fi/

1129.2.2008 13:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quiote:
Aika hyvin saa taas kerran uutisesta selville sen kirjoittajan oman mielipiteen. Uutiset voisi melkein laittaa "Afterdawn blogi" nimen alle.
Öh.. Missä päin uutista oli esimerkiksi kirjoittajan mielipide? Tuossahan on vain kerrottu asia niinkuin se on.

1229.2.2008 14:19

Oikeus voitti.. kerrankin. Oli nimittäin hyvinkin kyseenalaiset menetelmät käytössä tuolla yhtiöllä.. ja olihan sen joku jo ketjussa maininnutkin :)


Forumin säännöt, lue ennen kuin postaat:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

Afterdawnin oppaat:
http://fin.afterdawn.com/artikkelit/

136.3.2008 22:21

Kannattaa aina muistaa, että näitä listoja lukevat pilkun tarkkuudella myös tekijänoikeusjärjestöjen, paremmin sanottuna tekijöiltä tekijänoikeudet ottaneiden yritysten yhteisjärjestöjen edustajat, todennäköisimmin rengit. He myös kirjoillevat listoille asiaa sekoittavia juttuja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto